➔ ParentsCafe.gr

Άρνηση αποζημίωσης για θεραπείες εξαιτίας τόπου διαμονής…

Όσοι γονείς έχουν διαγνώσεις από άλλο νομό πέραν του τόπου κατοικία τους, δεν αποζημιώνονται για ήδη καταβληθέντα ποσά!

Ένα γράμμα – σόκ έλαβαν γονείς που είχαν διαγνώσεις για τα παιδιά τους από δημόσιους φορείςπου δεν είναι στον τόπο κατοικίας τους και έκαναν το φθινόπωρο του 2016 θεραπείες που πλήρωσαν οι ίδιοι, πιστεύοντας ότι θα αποζημιωθούν από το κράτος, όπως κανονικά θα έπρεπε.

Διαφημίσεις

Κάθε γονέας που έχει περάσει από τα συστήματα υγείας του κράτους, γνωρίζει ότι μια διάγνωση από δημόσιο φορέα, χρειάζεται μήνες για να αποκτηθεί – τα ραντεβού κλείνονται μετά από καιρό.

Παράλληλα μπορεί να έχει επιλέξει να επισκεφθεί/κλείσει ραντεβού σε δημόσιο νοσοκομείο άλλου νομού που ενδεχομένως παρέχει καλύτερες υπηρεσίες ή έχει ειδικούς που του έχουν συσταθεί και από άλλους ειδικούς όπως πολλές φορές γίνεται στην ειδική αγωγή.

Οι γονείς λοιπόν που τέλεσαν θεραπείες στα παιδιά τους με τέτοιες διαγνώσεις που είναι από άλλο δημόσιο νοσοκομείο από αυτό του νομού κατοικίας τους δεν θα αποζημιωθούν με τα έξοδα που ήδη κατέβαλλαν! 

Την στιγμή που οι διαγνώσεις έχουν βγεί μήνες πρίν την απόφαση του υπουργείου η οποία βγήκε το καλοκαίρι του 2016 και παραθέτουμε εδώ σε σύνδεσμο.

Στην εικόνα δείτε την ειδοποίηση που έλαβε γονέας, που έκανε θεραπείες στο παιδί του το φθινόπωρο και χειμώνα του 2017 δηλαδή αμέσως μετά την υπουργική απόφαση.

Το υπουργείο ζητά λοιπόν να είχαν διακόψει οι γονείς για μήνες την θεραπεία του παιδιού τους (μεχρι να βγάλουν νέα διάγνωση στο παιδί τους από το σημείο που ζητείται) ή απλώς να πληρώσουν από την τσέπη τους τα ποσά αυτά, επειδή απλώς δε προβλέφθηκε μεταβατικό διάστημα στην υπουργική απόφαση.

Να η απόφαση του υπουργείου:

http://parents.org.gr/images/upload/eidiki17_payments.pdf 

Από σχόλιο γονέα στην ομάδα Παρέμβαση για την Ειδική Αγωγή”

” Ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του ΕΟΠΠΥ, ο οποίος είναι Κοινή Υπουργική Απόφαση, στο άρθρο 17, δεν κάνει διάκριση μεταξύ τόπου κατοικίας και τόπου έκδοσης της γνωμάτευσης. Συνεπώς, μη νόμιμα η διοίκηση προέβη στην έκδοση εγκυκλίων με αντίθετο περιεχόμενο. Θα πρέπει ίσως να θέσουμε το θέμα κεντρικά στο ΕΟΠΠΥ προκειμένου να λάβουν σχετικά μέτρα. Παραβιάζεται, επίσης, το δικαίωμά μας να επιλέγουμε τον ιατρό της αρεσκείας μας.”

“δεν ειναι η μοναδικη περιπτωση. Το τελευταιο διαστημα πολλοι γονεις εδω στην Πάτρα αναφερουν το ιδιο. Δεν δεχονται τα χαρτια απο γιατρους εκτος Πατρων κι ετσι υπαρχουν παρα πολλοι γονεις που ειναι απληρωτοι απο Σεπτ 2016. Τη περασμενη Παρασκευη, μαζευτηκαν αρκετοι γονεις στο γραφειο της προισταμενης, με σκοπο να διαμαρτυρηθουν.  ”

Επιστροφή δικαιολογητικών:

“σας επιστρέφουμε τα δικαιολογητικά… Κατόπιν των ανωτέρω δεν δύναται να αποζημιωθείτε για την ειδική αγωγή που έχετε υποβάλει”.

 

Το γράμμα που έλαβαν οι γονείς – δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό ακόμα των γονέων που έλαβαν αυτό το γράμμα:

άλλες μαρτυρίες γονέων σε σχέση με τις πληρωμές

(περιοχή εντός νομού αττικής)

“δεν εχουμε πληρωθει καμμια αποδειξη απο νοεμβριο 2016

σταματησαμε της θεραπειες και χρωσταμε  και να δω που θα βρουμενα τα δωσουμε στα κεντρα,  χανει μεροκαματο ο αντρας μου καθε μηνα να καταθεσει την ριμαδα αποδειξη γιατι η ουρα ξεκιναει πια απο τις 6 το πρωι και προχωραει με ρυθμο χελωνας ο εοππυ ειναι μακρια μας στην (……) ενω παλια το ικα ηταν πιο κοντα μας στο  (…..) χωρις ουρα και πηγαινα και εγω ενω τωρα θελει ταξιδι αξημερωτα και δεν μπορω να παω με το παιδι”

Σημείωση: Λίγοι γονείς έχουν την ευχέρεια του χρόνου ή του επιπλέον ατόμου που να μπορεί να κρατήσει το παιδί τους που έχει ειδικές ανάγκες, για να τρέξουν για αυτές τις απαραίτητες πράξεις. Η παραμονή ενός παιδιού σε δημόσιο χώρο με αναμονή περισσότερες ώρες σε ουρές, είναι εξαιρετικά δύσκολη ακόμα και εάν δεν έχει ειδικές ανάγκες.  

 

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami Quilling S.O.S. Saferinternet STEM Tourette vbac Άγχος Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δωρεά ωαρίων Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Κακοποίηση Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοηματική Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παρασυμπαθητικό Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Προσκόλληση Πρωτοχρονιά Πρόληψη Ρολό τουαλέτας Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σεξουαλική αγωγή Σπίτι Στατιστικές Συμβουλές Συμπαθητικό Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φοβίες Φωτιά Φόβος Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη Ωάριο















Διαφημίσεις (5)












"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "





      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: