➔ ParentsCafe.gr

Αδιαφορία για την ειδική αγωγή

Αδιέξοδη η συνάντηση φορέων και συλλόγων με τους υπευθύνους του υπουργείου

Το κείμενο της ανακοίνωσης των Συλλόγων και Φορέων  & πιο κάτω η ανακοίνωση του Σωματείου “Για τα παιδιά μας” & της ομάδας “Παρέμβαση για την Ειδική Αγωγή”:
 
 2)  Κείμενα από ομάδα γονέων Παρέμβαση για την Ειδική Αγωγή 
Το κείμενο των γονέων που δεν προσκλήθηκαν (είναι η ομάδα ανθρώπων που έχει την επιμέλεια των παιδιών που επηρεάζονται άμεσα από κάθε κίνηση του υπουργείου)
“Ο ΕΟΠΥΥ πρωτοτυπεί ξανά!!!

Ανακοινώνει στην σελίδα του ότι θα γίνει συζήτηση εν μέσω θέρους χωρίς να μας λέει ποιά θα είναι τα έταιρα μέλη της συνάντησης(;;;;)

Μάλλον θα κάνει διαβούλευση με τον εαυτό του….
Θέμα ο ΕΚΠΥ (;;;;)
Δεν προσκαλούνται οι επαγγελματικοί φορείς και οι γονείς που ειναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι.
Ως εκ τούτου και δεν προσέρχονται.

Και ξεκινούν τα ερωτήματα:

Έτσι θα υλοποιηθεί η δέσμευση του Κου Πολάκη
“κανένα παιδί χωρίς θεραπεία”;
Με μονόλογο;
Μάλλον εννοούσε όλα τα παιδιά χωρίς θεραπεία.

Επιδημιολογικές μελέτες θα βγάλουν ή θα πάμε σε αυτόματο πιλότο μην γνωρίζοντας ακριβή αριθμό ωφελουμένων και διαταραχών;

Τα πρακτικά της επιστημονικής επιτροπής θα ανακοινωθούν ποτέ επισήμως; Ή έχει αποφασιστεί να φιμωθεί κάθε αντίθετη φωνή;

Δυστυχώς η παρούσα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου υγείας δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα της προηγούμενης κυβέρνησης την οποία καυτηρίαζαν για την προχειρότητα αντιμετώπισης του θέματος ή των κλειστών θυρών στις επιτροπές.

Όλοι εμείς οι γονείς από την ομάδα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ είμαστε εδώ για να δώσουμε ένα και μόνο σύνθημα.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.”
 
 
3)  Κείμενα από σωματείο Για τα παιδιά μας
 
Αναδημοσιεύουμε πληροφορίες που βρήκαμε στην σελίδα του Σωματείου “Για τα παιδιά μας”  (περισσότερες πληροφορίες και καταστατικό του σωματείου εδώ  http://parents.org.gr/news/a723 )

“Είμαστε το σωματείο που έγινε δεκτό στην επιτροπή Υγείας της Βουλής των Ελλήνων με κύριο αίτημα τον εξορθολογισμο της Ειδικής Αγωγής.
Είμαστε το μοναδικό μη ΑΜΕΑ σωματείο που στην ίδια συνάντηση ζήτησε ελεγκτικούς μηχανισμούς επίμονα και την δημιουργία Επιστημονικής Επιτροπής. Είμαστε το σωματείο που συνάντησε τον Υφυπουργό Υγείας μιλώντας για όλο το πλαίσιο της Ειδικής Αγωγής

Έξι μήνες μετά αναρωτιόμαστε εάν η επιμονή μας για την σύσταση επιστημονικής επιτροπής ήταν σωστή.
Εάν η χρονική στιγμή της σύστασης της, υπό την σκιά της σύμβασης και με την πίεση της μείωσης του προϋπολογισμού ήταν η κατάλληλη.
Η Επιστημονική Επιτροπή όφειλε να έχει συσταθεί και να αξιολογηθούν τα πορίσματα της πολλούς μήνες ίσως και χρόνια πριν αρχίσουμε να μιλάμε για συμβάσεις και αλλαγές στα διάφορα πλαίσια. Το γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή όμως πιστέψαμε ότι και ο Υφυπουργός που σε κάθε του ομιλία επικαλούνταν το πόρισμα της Επιτροπής για την συνέχεια των συνομιλιών, πίστευε ότι αυτή ήταν η σωστή διαδρομή για τον εξορθολογισμό.
Ήταν τελικά έτσι?
Μήπως τελικά ήταν προσχηματική για να σταματήσουν οι εντάσεις της εποχής κάτι που ψιθυρίζουμε καιρό τώρα?
Μήπως τελικά δώσαμε ένα καλό άλλοθι στο Υπουργείο για να περάσει τα προαποφασισμένα?

Στην παρακάτω ανάρτηση θα διαβάσετε ότι οι συμμετέχοντες στην επιτροπή, μεταξύ άλλων, δεν συμφωνούν με τα τελικά προς υπογραφή κείμενα. “
“Αγαπητοί γονείς,
όπως γνωρίζετε ήδη έως σήμερα, μεταξύ άλλων ενεργειών, έχουμε κάνει και πολλές προσπάθειες επικοινωνίας με προϊσταμένους στα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ. Πολλά τα ερωτήματα και τα θέματα κάθε φορά. Στις τηλεφωνικές μας επικοινωνίες είχαν κάποιες φόρες απαντηθεί τα ερωτήματα μας όμως ποτέ δεν λάβαμε καμία απάντηση σε γραπτά ερωτήματα όποτε και δεν μπορούσαμε πάντα να σας ενημερώσουμε με ασφάλεια. Είμαστε ένα πρωτοβάθμιο όργανο νομίμως εκλεγμένο που το καταστατικό μας επιτρέπει τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Την ίδια τακτική φυσικά έχει ακολουθήσει και το Υπουργείο Υγείας. Πολλές φορές οι απαντήσεις έμοιαζαν αληθοφανής και άλλες φορές έμοιαζε σαν να μην υπάρχει εσωτερική επικοινωνία. 
Με τα κατά περιοχή υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ τα πήγαμε καλύτερα. Οι πληροφορίες συχνά ήταν βοηθητικές και κατατοπιστικές.
Με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ όπως και με την Υφυπουργό τα πράγματα έμοιαζαν και δείχνουν ακόμη, πολύ δύσκολα.
Ο Υπουργός??? …….
Δεν υπάρχει η επιθυμητή συνεργασία. Υπάρχει επιλεκτική συνεργασία. Μετά από τόσους μήνες είμαστε πεπεισμένοι πια ότι, είτε δεν θέλουν να κατανοήσουν την ζωή μέσα και γύρω από την διαφορετικότητα, είτε δεν μπορούν να συναισθανθούν , είτε συνεχίζουν να έχουν λάθος συμβούλους, είτε εξυπηρετούν επιλεκτικά κάποιους. Η επιστημονική κοινότητα (γιατροί και θεραπευτές) θα δώσει στον εκαστοτε Υπουργό κάποιες πληροφορίες, η εκπαιδευτική κοινότητα θα συμπληρώσει τις πληροφορίες και οι γονείς (όλοι οι γονείς είτε τα παιδιά τους έχουν μεγάλο ποσοστό αναπηρίας, είτε μικρό, είτε καθόλου) θα δώσουν τις βιωματικές πληροφορίες που χρειάζεται να έχει κανείς για μια ολοκληρωμένη εικόνα και την απόκτηση μερικής γνώσης. 
Παρακάτω ακολούθουν οι πληροφορίες μας για την χθεσινή “συνάντηση ?”( πως να την πει κάνεις) στο ΕΟΠΥΥ, που όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ήταν λίγο …. εξωπραγματική (επιεικής χαρακτηρισμός):
1) Θέλουν να έχουν έτοιμη τη σύμβαση ως το Σεπτέμβρη χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής κάτι σχεδιασμένο. (ακριβώς όπως τον Δεκέμβρη του 2016 δηλαδή)
2) Δεν θα ενημερώνουν κανέναν και θα ενημερωνόμαστε όλοι από τη σελίδα του ΕΟΠΥΥ. ( ακριβώς όπως το Δεκέμβρη του 2016 δηλαδή).
3) Μάλλον θα γίνει άλλη μια συνάντηση μέσα στον Ιούλιο προκειμένου να συζητήσουν ουσιαστικά και θα καταλήξουν ( θα συναντηθούν άλλοι 5 δηλαδή ακριβώς όπως χθες).
4) Δεν ορίστηκε νέα συνάντηση αλλά στα mail των παρευρισκομένων θα στείλουν τη νέα σύμβαση όταν την έχουν έτοιμη ( μάλλον οι διοργανωτές και συμμετέχοντες της χθεσινής συνάντησης δεν γνωρίζουν για την Διαύγεια.. ενδεχομένως έως την επόμενη συνάντηση κάποιος να τους το πει ) 
5) Η σύμβαση θα στηριχθεί στον παλιό εκπυ γιατί δεν μπορούν να τον αλλάξουν (η σύμβαση που ήταν έτοιμη για υπογραφή τον περασμένο Δεκέμβριο ??? Να τελικά που υπάρχει και κάτι που δεν μπορούν να κάνουν!!!) 
6) Οι παιδοψυχίατροι δε θα ενταχθούν στη σύμβαση και οι γονείς πλέον δεν θα αποζημιώνονται για τη θεραπεία από παιδοψυχίατρο (!!!)
7) Παρευρέθηκαν οι ειδικοί παιδαγωγοί (διερευνητικά υποθέτουμε διοτι για τον Υπουργείο Υγείας έως χθες ήταν αόρατοι), οι ψυχολόγοι, ένας παιδοψυχίατρος ένας εκπρόσωπος από παμμακάριστο κι ένας από ελεπαπ, ένας ιδιοκτήτης κέντρου από Σεπόλια ο οποίος θέλει να υπογράψει την σύμβαση (δεν ανήκει στο σωματείο), ένας γονιός από σύλλογο γονέων ειδικού σχολείου που εκλιπαρούσε να δοθεί μεταβατικός χρόνος, που παρακαλούσε να τους λυπηθούν, που ρωτούσε τι θα κάνουν τα παιδιά τους αν δε συμβληθούν τα κέντρα που πηγαίνουν κλπ..
Όπως καταλαβαίνουμε το θέμα θα τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες και ελάχιστο έως καθόλου διάλογο και σε παράνομο κιόλας πλαίσιο, γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν άπειρες θεσμικές εκκρεμότητες … Όχι ότι περιμέναμε κάτι καλύτερο.
Να θυμίσουμε ότι η πρόσκληση που αναρτήθηκε στον διαδίκτυο έκλεινε τονίζοντας «Παρακαλούμε για συμμετοχή αποκλειστικά και μόνο των εξουσιοδοτημένων προς τούτο μελών σας» τι να εννοούσε άραγε οι εμπνευστής από την στιγμή που θα κάνει ατομικές και όχι συλλογικές συμβάσεις? (λέμε τώρα) “
Προηγούμενα άρθρα για την Ειδική Αγωγή και τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά από την αιφνιδιαστική ανακοίνωση αλλαγής του συστήματος που ίσχυε πέρισυ, τον Δεκέμβριο του 2016 :
 
   
        
Ειδική αγωγή: ΕΕΔΑ Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων Ανθρώπου & Ομάδα Γονέων
 
 
 
 
 
 
 
Η εικόνα στα Αγγλικά:
http://parents.org.gr/images/upload/eidiki17_child1eng_new.png
Η φωτογραφία της πρόσκλησης
Σχετικά με την εξόφληση των χρημάτων που ήδη έχουν προκαταβάλλει οι γονείς από την τσέπη τους,
εκτός από το θέμα με την άρνηση εξόφλησης Άρνηση Αποζημίωσης εξαιτίας τόπου διαμονής (6/7/2017 ) 
διαβάζουμε στο Noesi.gr ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές σε συγκεκριμένους δήμους, με τους υπαλλήλους να το γνωρίζουν. Σύμφωνα με αυτή την ανακοίνωση του ΕΟΠΠΥ, η οποία όρισε έκτακτες ομάδες εκκαθάρισης των δαπανών καταλαβαίνουμε ότι θα ξεκινήσουν οι προσπάθειες εκκαθάρισης, οι οποίες βέβαια θα κρατήσουν κάποιους μήνες :
Δεν επιτρέπεται αναδημοσίευση του άρθρου.
Παρακαλούμε κάντε χρήση του συνδέσμου αυτού του άρθρου για να το μοιραστείτε με όσους επιθυμείτε:  http://parents.org.gr/news/a722 
. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami Quilling S.O.S. Saferinternet STEM Tourette vbac Άγχος Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δωρεά ωαρίων Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Κακοποίηση Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοηματική Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παρασυμπαθητικό Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Προσκόλληση Πρωτοχρονιά Πρόληψη Ρολό τουαλέτας Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σεξουαλική αγωγή Σπίτι Στατιστικές Συμβουλές Συμπαθητικό Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φοβίες Φωτιά Φόβος Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη Ωάριο















Διαφημίσεις (5)












"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "





      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: