➔ ParentsCafe.gr

Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό

Το βιβλίο αυτό μπορεί να βοηθήσει τον γονέα και τον εκπαιδευτικό να μεταφέρει με ευχάριστο τρόπο την σοβαρότητα και την επικινδυνότητα του ηλεκτρονικού εκφοβισμού.

Update 2022

Η ΕΨΥΠΕ έχει κυκλοφορήσει πλέον αρκετά βιβλία, μπορείτε να τα δείτε όλα εδώ

Διαφημίσεις

https://epsype.org/wp-content/uploads/2020/01/PAROUSIASI_EPSYPE_vivlia.pdf

Όλες οι εκδόσεις είναι αξιόλογες και γραμμένες με αφορμή την επαφή των ειδικών με τους γονείς και τα παιδιά μέσα από τις τηλεφωνικές γραμμές & απευθείας συναντήσεις.

Δείτε το βίντεο με απόσπασμα από την παρουσίαση του βιβλίου:

 

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί αρχικό κείμενο της δημοσίευσης, που έγινε το 2012.

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), μετά την έκδοση του βιβλίου «Μίλα μη φοβάσαι – 3 ιστορίες για τη βία στο σχολείο» κάνει ένα ακόμη βήμα με την έκδοση του βιβλίου «Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό» για παιδιά/εφήβους. Με τη συμβολή άξιων και βραβευμένων δημιουργών στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας δημιουργήθηκε ένα βιβλίο-εργαλείο για μεγάλα παιδιά και εφήβους, αλλά και για τα χέρια των εκπαιδευτικών/γονιών με θέμα τον εκφοβισμό μέσω διαδικτύου. Ένα θέμα που γίνεται αφορμή να δημιουργούνται δυσάρεστες και πολλές φορές επικίνδυνες καταστάσεις ανάμεσα σε παιδιά και εφήβους.

«Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό» του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου.

  • Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
  • Δραστηριότητες: Βασιλική Νίκα
  • Σχεδιασμός: Διατσέντα Παρίση

Ένα βιβλίο που περιέχει τρεις και μία ιστορίες για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ήρωες του βιβλίου, θύτες και θύματα, σε μια αλυσίδα φόβου μέσα από οθόνες κινητών, υπολογιστών, τάμπλετς. Παιδιά σημερινά όπως ο Κωνσταντής για τον οποίο όλοι νομίζουν ότι είναι αυτός που στέλνει απειλητικά μηνύματα από τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου, οι τρεις φίλοι Φάνης, Μάρκος, Παντελής οι οποίοι για αστείο βιντεοσκόπησαν τη Μαρία στα αποδυτήρια και έστειλαν το βιντεάκι σε όλους, η Μαρία που εκφοβίζεται από την e-Μάγισσα και δεν μπορεί να καταλάβει ποια είναι αφού κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου. Ένα βιβλίο που δίνει δύναμη στον αναγνώστη για να κάνει DELete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό.

Η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε., θέλοντας να ευαισθητοποιήσει και να επιστήσει την προσοχή στο φαινόμενο, παρουσίασε το βιβλίο την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 στην Αίγλη Ζαππείου με ομιλητές την κα Άντα Κατσίκη-Γκίβαλου, Καθ. Νεοελληνικής Φιλολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Παν/μίου Αθηνών και την κα Μπετίνα Ντάβου, Καθ. ΓνωστικήςΨυχολογίας του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Παν/μίου Αθηνών.

Την εκδήλωση συντόνισε και σχολίασε ο κος Ιωάννης Τσιάντης, αν. Καθ. Παιδοψυχιατρικής Παν/μίου Αθηνών, Πρόεδρος Ένωσης Ιατρικών Ειδικοτήτων της Ε.Ε. (UEMS), Κλάδος Παιδικής & Εφηβικής Ιατρικής, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κος Γιάννος Λιβανός, Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς τονίζοντας τη σημασία της έκδοσης ενός βιβλίου για τον Ηλεκτρονικό Εκφοβισμό ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή που λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης της χώρας είναι πιθανό να ενταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν οι ηθοποιοί: Θανάσης Μεγαλόπουλος & Θεανώ Μεταξά, από την ομάδα εφηβικού θεάτρου Grasshopper.

Η κα Άντα Κατσίκη-Γκίβαλου, μεταξύ άλλων τόνισε την ευφυή μυθοπλαστική αντιμετώπιση ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος. Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση  και εγκιβωτισμός των ιστοριών σε μια συνομιλία δυο νέων κάνουν το κείμενο οικείο στον αναγνώστη ο οποίος αναγνωρίζει τον εαυτό του. Επίσης σημείωσε το πόσο αρμονικά το κείμενο συνομιλεί με την καταπληκτική εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια.

Η κα. Μπετίνα Ντάβου έδωσε έμφαση στο ότι το βιβλίο Delete στο Σχολικό Εκφοβισμό είναι ελληνικό και άρα μπορεί να μιλήσει στο σημερινό έφηβα στην Ελλάδα, κάτι που δύσκολα κάνουν τα μεταφρασμένα βιβλία. Επίσης σημείωσε ότι εκδίδεται έγκαιρα πριν το φαινόμενο πάρει τεράστιες διαστάσεις και έρχεται να προστεθεί στην εξαιρετική σειρά των βιβλίων που εκδίδει η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. για ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά, τους εφήβους, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς τους. Έχει την ίδια ισορροπία μεταξύ ψυχολογικής κατανόησης και παιδαγωγικής πρακτικής, την ίδια ευαισθησία και τον ίδιο απλό λόγο που χαρακτηρίζει όλα τα βιβλία αυτής της σειράς.

Τα έσοδα του βιβλίου στηρίζουν τους σκοπούς της.

Δείτε εδώ βίντεο απόσπασμα του βιβλίου, απο την παρουσίαση που έγινε στις 22/2/12:

Διαβάστε επίσης σχετικά άρθρα από τον ίδιο φορέα: Συνεργασία με την «Γραμμή-Σύνδεσμος 801-801-1177» της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. και Τηλεφωνική γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116111

Η Ελληνική Εταιρεία Ενημέρωσης Γονέων είναι χορηγός επικοινωνίας των δραστηριοτήτων της ΕΨΥΠΕ (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Παιδιού και του Εφήβου).

https://epsype.org/

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami Quilling S.O.S. Saferinternet STEM Tourette vbac Άγχος Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δωρεά ωαρίων Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Κακοποίηση Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοηματική Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παρασυμπαθητικό Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Προσκόλληση Πρωτοχρονιά Πρόληψη Ρολό τουαλέτας Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σεξουαλική αγωγή Σπίτι Στατιστικές Συμβουλές Συμπαθητικό Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φοβίες Φωτιά Φόβος Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη Ωάριο















Διαφημίσεις (5)












"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "





      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: