➔ ParentsCafe.gr

Έρευνες που διεξάγονται μέσω της ΕΕΕΓ/parents.org.gr

Συμπληρώστε τα ερωτηματολόγια που χρησιμοποιούνται σε επιστημονικές έρευνες σχετικά με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τα εμπόδια και τα προβλήματα του μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα, τον γονεϊκό ρόλο κ.α. θέματα.

Δείτε στο τέλος του κειμένου τις προυποθέσεις για δημοσίευση έρευνας.

Διαφημίσεις

Δείτε εδώ αποτελέσματα άλλων επιστημονικών ερευνών:

Δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της «Πανελλήνιας έρευνας για τις συμπεριφορές των εφήβων που συνδέονται με την υγεία των μαθητών»

Νέες / ενεργές έρευνες:

2/4/2018

Έρευνα για τις διατροφικές επιλογές κατά την διάρκεια της Εγκυμοσύνης 

“Ονομάζομαι Κατερίνα Κακουλάκη και είμαι φοιτήτρια Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Κύπρο. Η έρευνα που σας αποστέλλω τελείται υπό το πρόγραμμα Junior Researcher Programme, το οποίο έχει ως σκοπό να προσφέρει ερευνητική εμπειρία σε μαθητές της Ψυχολογίας επιπέδου Bachelor & Master και χρηματοδοτείται κυρίως από το Πανεπιστήμιο του Cambridge στην Αγγλία.Μέλη του προγράμματος είναι επιλεγμένοι μαθητές από όλη την Ευρώπη, ύστερα από εθελοντική αίτηση.
Συντονίστρια είναι η Dr ir. Kris Bevelander, μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Radboud, Ναϊμέχεν, Ολλανδία.Επισυνάπτεται έγκριση από βιοηθική επιτροπή του πανεπιστημίου:
ApprovalEthicsCommittee

Επιπλέον, τόσο στην ιστοσελίδα που βρίσκεται η έρευνα (http://www.feminscience.eu/Research-Team/) όσο και την ιστοσελίδα του φορέα μας (http://jrp.pscholars.org/eating-for-two/) βρίσκεται το όνομά μου (και όλων των άλλων μελών) και περιγραφή της έρευνας.

  • Κάθε συμμετέχουσα θα πρέπει να βρίσκεται στην περίοδο εγκυμοσύνης της και να είναι τουλάχιστον 18 ετών.
  • Θα δοθούν κάποια ερωτηματολόγια προς συμπλήρωση και η διαδικασία διαρκεί 20-30 λεπτά.

Η έρευνα αφορά τις κοινωνικές νόρμες και το πώς επηρεάζουν τις διατροφικές επιλογές των εγκύων γυναικών. Η συμμετοχή είναι εθελοντική, απολύτως ανώνυμη και η συμμετέχουσα μπορεί να εγκαταλείψει τη διαδικασία όποτε το επιθυμεί. Επιπλέον, παρέχεται φόρμα πληροφόρησης και συγκατάθεσης, προτού ξεκινήσει η έρευνα.

Που βρίσκεται το ερωτηματολόγιο;

Πρώτα η επικείμενη συμμετέχουσα πρέπει να μπει στην αρχική σελίδα του συνδέσμου http://www.feminscience.eu/Home/.

  • Όσο προχωράμε προς τα κάτω, βλέπουμε πρώτα μια σύντομη περιγραφή της έρευνας και ύστερα την εικόνα που πρέπει να πατηθεί για να εισαχθούμε στην έρευνα (χεράκι που πατάει ένα κουμπί).
  • Όταν μπούμε σε αυτόν τον σύνδεσμο, πατάμε την επιλογή της ελληνικής γλώσσας. Αυτό θα μας παραπέμψει στη φόρμα πληροφόρησης και ύστερα στη φόρμα συγκατάθεσης. Εάν επιλέξουμε ότι συμφωνούμε με όσα διαβάσαμε, η έρευνα θα ξεκινήσει.
  • Θα πρέπει να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις που θα δούμε στην οθόνη μας όσο προχωράει η διαδικασία.

Με εκτίμηση,
Κατερίνα Κακουλάκη B.Sc., Ψυχολογία Πανεπιστήμιο Λευκωσίας”


25/1/2017

Κοινωνική Δικτύωση και Ποιότητα Ζωής ατόμων σε διαδικασία Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΠΜΣ Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Στα πλαίσια της έρευνας που αφορά την διερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στην κοινωνική δικτύωση και την ποιότητα ζωής των ατόμων που βρίσκονται σε διαδικασία Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, παρακαλείστε να συμπληρώσετε τα ερωτηματολόγια που ακολουθούν.

Θα χρειαστούν περίπου 15 λεπτά για τη συμπλήρωσή τους.
Τονίζονται τα εξής:
– Οι απαντήσεις σας αφορούν οποιαδήποτε μορφή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (παρακολούθηση και πρόκληση ωοθηλακιορρηξίας, ενδομήτρια σπερματέγχυση και εξωσωματική γονιμοποίηση).
– Η συμμετοχή σας είναι προαιρετική και τα στοιχεία που θα συμπληρώσετε είναι ανώνυμα και απόρρητα.
– Δεν υπάρχουν σωστές και λανθασμένες απαντήσεις. Είναι σημαντικό να απαντήσετε σε όλα τα ερωτήματα επιλέγοντας την απάντηση εκείνη που είναι η πιο αντιπροσωπευτική.
– Σε περίπτωση που έχετε απορίες για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων, παρακαλώ επικοινωνήστε στο niki.kanakaraki(at)gmail.com
Ευχαριστώ για το χρόνο σας,
Νίκη Κανακαράκη, Ψυχολόγος, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Διοίκησης Μονάδων Υγείας, ΕΑΠ

Το ερωτηματολόγιο το βρίσκετε εδώ:
https://goo.gl/forms/AypcdM5vqhXkTgRv1

 

3/11/16

Έρευνα για τις Οικογενειακές Σχέσεις της Ευδοξίας Κάφαλη, για το Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα Ψυχολογίας, του Τµήµατος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστήµιου στην Αθήνα, υπό την εποπτεία του καθηγητή Π.Σ. Κορδούτη

Η διάρκεια της συμπλήρωσης είναι περίπου 25 λεπτά και δεν ζητείται κανένα προσωπικό δεδομένο – η συμπλήρωσή του είναι ανώνυμη.

Το ερωτηματολόγιο το βρίσκετε εδώ:

 

https://docs.google.com/forms/d/1YKhftZjc6tcW_7Jdh96LBXflMif_ywq2y0pu4JcccgY/edit

 

Βεβαίωση από τον εποπτεύον καθηγητή:
http://parents.org./wp-content/legacy-upload/ereyna_okt16.png 

 

Παλιότερες έρευνες

 Έρευνα για το πώς αντιλαμβάνονται οι γονείς το έργο των διευθυντών και εκπαιδευτικών, σε δημόσια σχολεία.

Η έρευνα αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί θα αντικατοπτρίσει την εικόνα και τις προσδοκίες που έχουν οι εμπλεκόμενοι σε αυτούς τους ρόλους, ο ένας για τον άλλο. Τα αποτελέσματά της Θα βοηθήσουν να αναδειχτούν νέες πραγματικότητες που ίσως δεν βγαίνουν στην επιφάνεια με άλλους τρόπους, όπως και στο να ξεκινήσει ένας παραγωγικός διάλογος όπως και ενασχόληση των γονέων για αυτά τα θέματα.

Μήνυμα από την υπεύθυνη κα. Ρίτα Λαμπρέλλη :

Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Αν κατοικείτε/ υπηρετείτε στην Αττική ή και στα νησιά της περιφέρειας του Πειραιά

[νησιά της περιφέρειας του Πειραιά είναι τα νησιά του αργοσαρωνικού (Ύδρα, Αίγινα, Σπέτσες, Αγκίστρι, Πόρος) συν Σαλαμίνα, Μέθανα, Γαλατάς/ Τροιζηνία  και τα Κύθηρα]

και είστε:

διεθυντής/ διευθύντρια, προϊσταμένη/ προϊστάμενος δημόσιου δημοτικού σχολείου ή νηπιαγωγείου (όχι παιδικοί σταθμοί)

εκπαιδευτικός που υπηρετεί σε δημόσιο νηπιαγωγείο ή δημοτικό σχολείο

γονιός παιδιού που φοιτά σε δημόσιο νηπιαγωγείο/ δημοτικό σχολείο

θα ήταν μεγάλη μου τιμή, να συμπληρώνατε το ερωτηματολόγιο για την έρευνα της διδακτορικής μου διατριβής και να το  προωθούσατε στις δικές σας επαφές.

Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και αφορά το έργο του διευθυντή σχολικής μονάδας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως και το πώς αντιλαμβάνονται αυτό το έργο οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Η διατριβή πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΠΤΔΕ Αθηνών με υποτροφία του ΙΚΥ.

Το ερωτηματολόγιο διαρκεί περίπου 20 λεπτά, οπότε φτιάξτε κι ένα καφεδάκι μαζί.

Ευχαριστώ πολύ.
Με τιμή  Ρίτα Λαμπρέλλη

Η ημερομηνία από την οποία θα φύγουν τα ερωτηματολόγια για στατιστική επεξεργασία θα είναι στις 15 Ιουλίου 2015.

Θα θέλαμε όμως, καθώς η διατριβή αυτή θα έχει τεράστια σημασία, να συνεχίσουμε να μαζεύουμε συμμετοχές και πέρα από αυτό το διάστημα.

Δείτε εδώ τις Σχετικές βεβαιώσεις:
http://parents.org./wp-content/legacy-upload/ereyna2a.pdf   http://parents.org./wp-content/legacy-upload/ereyna3a.pdf

 

Παλιότερες έρευνες:

 

Προσοχή: στην παρακάτω έρευνα οι γονείς καλούνται να επικοινωνήσουν σχετικά σύντομα έτσι ώστε μπορέσει το Σεπτέμβριο 2014 να γίνει η έναρξη των συνεντεύξεων

Ονομάζομαι Μαρία Σκουλάκη και είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Συμβουλευτική & Επαγγελματικός Προσανατολισμός» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο πλαίσιο της εκπόνησης της διπλωματικής μου εργασίας για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα πραγματοποιώ έρευνα που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στη λήψη εκπαιδευτικών και αργότερα επαγγελματικών αποφάσεων.

Ο στόχος της έρευνας είναι σε πρώτη φάση η διερεύνηση των επιπέδων επαγγελματικής αναποφασιστικότητας την περίοδο της οικονομικής κρίσης και σε δεύτερη φάση η εφαρμογή μιας συμβουλευτικής προσέγγισης, η οποία έχει ενσωματωθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα αρκετών χωρών του εξωτερικού, όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι μαθητές τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις εκπαιδευτικές επιλογές τους.

Η έρευνα χωρίζεται στα εξής στάδια: Αρχικά, οι μαθητές θα συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο που αναφέρεται στη διαδικασία λήψης εκπαιδευτικών και επαγγελματικών αποφάσεων.

 

https://docs.google.com/forms/d/1ViJHcv5HhZcBPxIfDUtGnd4Kycn07Azrckgcvv18L1U/viewform

 

Στο τέλος του ερωτηματολογίου υπάρχει μια φόρμα στην οποία οι μαθητές δηλώνουν κατά πόσο θέλουν να συμμετάσχουν στο βιωματικό κομμάτι της έρευνας (στις συναντήσεις). Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος, συμπληρώνουν τα στοιχεία του κηδεμόνα τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας προκειμένου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες.

Στη συνέχεια, αν και εφόσον επιλεγούν (ο αριθμός των μαθητών είναι περιορισμένος και η επιλογή θα γίνει με κλήρωση) θα συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα τριών συναντήσεων, διάρκειας μίας ώρας περίπου, το οποίο θα στοχεύει στην ενίσχυση και την ενδυνάμωση των μαθητών ώστε να λαμβάνουν ευκολότερα και ορθότερα αποφάσεις..  Οι συναντήσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα πραγματοποιούνται στο μέρος και τις ώρες που επιθυμούν. Με το πέρας των συναντήσεων, θα συμπληρώσουν ένα δεύτερο ερωτηματολόγιο και θα ακολουθήσει συζήτηση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Τέλος, ύστερα από δύο βδομάδες θα συμπληρώσουν ξανά το ερωτηματολόγιο, ηλεκτρονικά ή έντυπα, και με αυτό τον τρόπο θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.
Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι τα εξής:
Μαρία Σκουλάκη, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Φιλόλογος-Ειδική Παιδαγωγός, Τηλ.:6948684574
Επόπτης: Η Kαθηγήτρια Επαγγελματικής Αξιολόγησης και Καθοδήγησης  του Πανεπιστημίου.

Βεβαίωση από το Πανεπιστήμιο Αθηνών:  /wp-content/legacy-upload/Vevaiosi_epaggelmatikos.pdf

Παλιότερες έρευνες: 

Έρευνα : Εμπειρίες των γυναικών που προσπάθησαν/υποβλήθηκαν σε κολπικό τοκετό μετά από καισαρική τομή καθώς και διερεύνηση των ποσοστών επιτυχίας και επιπλοκών στην Ελλάδα
(Ερωτηματολόγιο για γυναίκες που προσπάθησαν για VBAC)

Επίβλεψη : καθηγήτρια εφαρμογών Αγγελική Αντωνάκου. ( ΤΕΙ Θεσσαλονίκης )

Ονομάζομαι Ειρήνη Βουνάτσου και είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Μαιευτικής του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης.

Αυτό το ερωτηματολόγιο μας βοηθά να εξετάσουμε την εμπειρία που απέκτησες από τον κολπικό τοκετό σου μετά από μία ή περισσότερες καισαρικές τομές. Σκοπός μας είναι να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα του ερωτηματολογίου στην αξιολόγηση των εμπειριών που έχει η γυναίκα από την γέννηση του παιδιού της με κολπικό τοκετό μετά από μια καισαρική τομή.

Η κύηση και ο τοκετός αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικές περιόδους στη ζωή της γυναίκας. Σήμερα, καταγράφεται ένας αυξανόμενος αριθμός διεθνών μελετών, που αποδεικνύουν ότι ο κολπικός τοκετός μετά από καισαρική τομή (VBAC) αποτελεί ασφαλή επιλογή για τη γυναίκα και το νεογνό της. Στην Ελλάδα ωστόσο, δεν υπάρχουν αρκετές μελέτες σχετικές με αυτό το θέμα. Για το λόγο αυτό, θα ήταν ιδιαιτέρως σημαντική η προσωπική σου συμμετοχή στην παραπάνω ερευνητική εργασία με τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου που ακολουθεί.

Τα δεδομένα που συλλέγονται ίσως να βελτιώσουν τελικά την αύξηση του ποσοστού των γυναικών που επιδιώκουν VBAC αλλά και των γιατρών και μαιών που αναλαμβάνουν VBAC.

Η εμπιστευτικότητα των ερωτηματολογίων θα τηρηθεί και τα αρχεία της κάθε γυναίκας δεν θα δίνονται σε άτομα που δεν εμπλέκονται στην έρευνα. Τα ερωτηματολόγια είναι ανώνυμα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα διευκολύνουν τις μαίες να ενημερωθούν με τεκμηριωμένα στοιχεία για το τι εμποδίζει τους επαγγελματίες υγείας (μαίες-γιατρούς) να υποστηρίξουν την απόφαση αυτή των γυναικών και βελτιώνει την ικανοποίηση των γυναικών κατά τον τοκετό τους.

Τα αποτελέσματα ίσως να βοηθήσουν τις γυναίκες να μπορούν να οργανώνουν και εκείνες τον τοκετό τους. Στόχος μας είναι να δημοσιεύσουμε τα αποτελέσματα χωρίς να εκθέσουμε τα στοιχεία της κάθε γυναίκας. Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε τα αποτελέσματα ή έχετε οποιαδήποτε ανησυχία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Στην παρούσα έρευνα μπορούν να λάβουν μέρος όσες γυναίκες προσπάθησαν κολπικό τοκετό μετά από καισαρική τομή, είτε αυτός ήταν επιτυχής είτε οδηγήθηκαν σε επαναλαμβανόμενη καισαρική τομή.
Η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων γίνεται ηλεκτρονικά και διαρκεί περίπου 10′.
Το ερωτηματολόγιο θα το βρείτε εδω :
https://docs.google.com/forms/d/1i5vcnwaog7RjYEbzs8JO2gEYCqeaHU6dcMzNpGXzxOc/viewform

Δείτε εδώ τη βεβαίωση από την καθηγήτρια εφαρμογών Αγγελικής Αντωνάκου Μαία Msc Phd , Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης:  /wp-content/legacy-upload/vevaiosi_Adonakou.pdf

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στην έρευνα

Με τιμή,
Ειρήνη Βουνάτσου, Αγγελική Αντωνάκου
Email: eirini.vounatsou[at]gmail.com, angelantonakou[at]gmail.com

Έγκαιρη Διάγνωση για την Προεκλαμψία –  κλινική και εργαστήριο Παθοφυσιολογίας Παν.Αθηνών

Σε ποιους απευθύνεται η πρόσκληση:

Απευθύνεται σε εγκύους, σε οποιαδήποτε εβδομάδα της κύησης, οι οποίες έχουν κάποιον, ή, κάποιους παράγοντες προδιάθεσης όπως:

  • η χρόνια υπέρταση
  • η παχυσαρκία
  • η πολύδυμη κύηση (δίδυμη κύηση)
  • οικογενειακό και ατομικό ιστορικό (προ)εκλαμψίας
  • οι πολυκυστικές ωοθήκες
  • ο διαβήτης
  • η προχωρημένη ηλικία, αλλά και το νεαρό της
  • ηλικίας
  • θρομβοφιλία
  • αντιφωσφολιπιδικά αντισώματα και αυτοάνοσα νόσηματα
  • η νεφροπάθεια
  • η μεταμόσχευση οργάνου

ή οι οποίες εμφανίζουν αυξημένη αντίσταση σε υπερηχογράφημα Doppler.

Λίγα λόγια για την προεκλαμψία:

Η προεκλαμψία είναι ένα σύνδρομο που εκδηλώνεται κατά την κύηση και έχει λίαν δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στη μητέρα, όσο και στο παιδί. Έχει κληθεί «ασθένεια των θεωριών» λόγω του πλήθους υποθέσεων που έχουν γίνει σχετικά με τις πρωταρχικές αιτίες της, οι οποίες παραμένουν τελικά άγνωστες. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί πως υπάρχουν παράγοντες οι οποίοι αυξάνουν τις πιθανότητες να εμφανιστεί προεκλαμψία κατά τη διάρκεια της κύησης. Ασφαλώς, κάθε έγκυος με έναν, ή, περισσότερους παράγοντες ή με αυξημένες αντιστάσεις στο Doppler, δεν εμφανίζει και προεκλαμψία οπωσδήποτε.

Επί του παρόντος η οριστική διάγνωση στην πλειοψηφία των περιπτώσεων γίνεται μετά την 30η εβδομάδα της κύησης και η κύρια λύση έγκειται στην τεχνητή πρόκληση πρόωρου τοκετού. Εμφανίζεται σε ποσοστό που ανέρχεται σε πλέον του 10% στις χώρες με ελλειπή πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Τι καλείται να κάνει η ενδιαφερόμενη:

Το μόνο που απαιτείται είναι μία συλλογή δείγματος ούρων, τυχαίας ούρησης, όχι ούρων 24ώρου. Συνιστάται να συλλέγονται ούρα αφού παρέλθουν τουλάχιστον 2 ώρες από την τελευταία κατανάλωση υγρών. Θα πρέπει να παραδώσετε το δείγμα το νωρίτερο δυνατό, κατόπιν, σε συνεργαζόμενο εργαστήριο που θα σας υποδειχθεί (το πλησιέστερο κοντινό στην περιοχή σας).

Τα εργαστήρια με τα οποία συνεργαζόμαστε είναι ενημερωμένα για την έρευνα και απλώς παραλάμβουν τα δείγματα, τα οποία μετά συλλέγονται από την ερευνητική μας ομάδα και εξετάζονται σε ειδικό εργαστήριο. Εξαιτίας του ότι τα εργαστήρια απλως παραλαμβάνουν τα δείγματα και την συλλογή & εξέταση την αναλαμβάνουμε εμείς, ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ χρέωση των συμμετεχόντων. Στόχος δειγμάτων είναι μίνιμουμ 1000 δείγματα.

Δεν καλείστε να δώσετε απολύτως κανένα προσωπικό δεδομένο, ούτε να υποβληθείτε σε εξέταση, ή, να συμπληρώσετε ερωτηματολόγια. Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν. Δε συνεπάγεται κάποια διάγνωση για τη συμμετέχουσα. Γίνεται μόνο για μελλοντική αξιολόγηση.

Εάν η συμμετέχουσα ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα της εξέτασης θα χρειαστεί να αφήσει κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας ή να το αναφέρει στην τηλεφωνική συνομίλία με τους διοργανωτές της έρευνας.

Λίγα λόγια για την έρευνα:

Ο φορέας που εποπτεύει είναι η κλινική και το εργαστήριο Παθοφυσιολογίας της Iατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνιστά μέρος της διδακτορικής διατριβής και ο στόχος της έρευνας είναι η διάγνωση της προεκλαμψίας από τις πρώτες εβδομάδες της κύησης.

Γιατί να συμμετάσχετε στην έρευνα;

Αν είστε έγκυος σε οποιαδήποτε εβδομάδα της κύησης η συμμετοχή σας στην έρευνα είναι πολύτιμη, δεδομένου ότι τα δείγματα πρέπει να προέρχονται αποκλειστικά από εγκύους. Με ένα απλό δείγμα ούρων και χωρίς καμία επιβάρυνση μπορείτε να συμβάλλετε στην έρευνα για την έγκαιρη διάγνωση μίας πολύ σοβαρής ασθένειας της κύησης. Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τη θεραπεία της ασθένειας που θέτει σε κίνδυνο τη μητέρα και το παιδί.

Στοιχεία επικοινωνίας

Η ερευνα ολοκληρώθηκε – απομακρύνθηκε το τηλ. επικοινωνίας.

Δείτε εδώ τη βεβαίωση του επιβλέποντος καθηγητή της έρευνας.

(edit admin 6/2014 απομακρύνθηκε ο σύνδεσμος της βεβαιωσης της έρευνας κατόπιν αιτήματος του διοργανωτη )

Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο έρευνας σχετικά με τα αστικά πάρκα

Επισκεψιμότητα στα πάρκα της Αθήνας
Σχετικά με μία διπλωματική εργασία στα πλαίσια των σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων. Σκοπός του είναι να προσδιοριστούν οι λόγοι για τους οποίους ο κόσμος πάει ή δεν πάει στα αστικά πάρκα της Αθήνας. Με βάση τα αποτελέσματα αυτού του ερωτηματολογίου θα αναζητηθούν τρόποι να αυξηθεί η επισκεψιμότητα των πάρκων, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων. Το ερωτηματολόγιο δεν θα χρειαστεί περισσότερο από 10 λεπτά. Η ταυτότητα όλων όσων πάρουν μέρος στην έρευνα θα παραμείνει μυστική και όλα τα προσωπικά σας στοιχεία θα τηρηθούν εμπιστευτικά. Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο μέχρι 23-10-2011. Αν θέλετε να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα της έρευνας και της διπλωματικής εργασίας μπορείτε να συμπληρώσετε το e-mail σας στο τέλος του ερωτηματολογίου. Διευκρινήσεις Στην παρούσα έρευνα αστικά πάρκα θεωρούνται «Χώροι υψηλού πρασίνου που υπάρχουν μέσα στην πόλη. Σε αυτούς μπορεί να περιλαμβάνονται και άλλοι χώροι όπως πλατείες, παιδικές χαρές κ.α.» Δηλαδή πλατείες, παιδικές χαρές κτλ. δεν θεωρούνται από μόνες τους αστικά πάρκα. Παραδείγματα αστικών πάρκων: Εθνικός Κήπος, Πεδίο του Άρεως, Πάρκο Τρίτση.

Δείτε εδώ τη βεβαίωση από τον καθηγητή του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Συμπληρώστε το στο παρακάτω link:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGFSRTYtalczc0VDRHlxYnkyOXpOdWc6MA

Για οποιαδήποτε ερώτηση επικοινωνήστε στο email: dpsd05014[at]syros.aegean.gr

Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο σχετικά με τα εμπόδια και τα προβλήματα του μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα

Τον Σεπτέμβριο του 2011 η Ελλάδα θα κριθεί στον ΟΗΕ για την πρόοδο που έχει επιδείξει σχετικά με τη Σύμβαση Δικαιωμάτων του Παιδιού. Θα κληθεί για να δώσει στοιχεία κατά πόσο τηρεί την Σύμβαση αυτή, όπου βέβαια ανήκει και ο θηλασμός -ένα από τα αναφαίρετα δικαιώματα του παιδιού.

Η κρίση της χώρας μας γίνεται κάθε 5-10 χρόνια -τελευταία φορά ήταν το 2002, χωρίς όμως καμία σύσταση για το θηλασμό γιατί παρουσιάστηκαν τα κυβερνητικά στοιχεία χωρίς κανέναν αντίλογο! Είναι μοναδική ευκαιρία οι υπεύθυνοι των υπουργείων μας να έρθουν αντιμέτωποι με χιλιάδες καταγγελίες γονιών και με μια αναφορά-καταπέλτη, ώστε να υπάρξουν επίσημες συστάσεις από τους υπεύθυνους του ΠΟΥ για το θηλασμό στη χώρα μας, και άρα να αναγκαστούν οι πολιτικοί μας να επενδύσουν χρόνο και χρήμα σε καμπάνια προώθησης του μητρικού θηλασμού.

O Στέλιος Παπαβέντσης (Παιδίατρος, IBCLC), η Μιλένα Ρούζκοβα (Γυναικολόγος-Μαιευτήρας, IBCLC), η Αγλαΐα Παπαδήμα (Δασολόγος, MSc Γενετική, IBCLC) και η Μαρία Παπαποστόλου (Υπεύθυνη του www.mitrikosthilasmos.com) έφτιαξαν ένα ερωτηματολόγιο για να συμπληρωθεί από έλληνες γονείς που θέλουν να δώσουν την μαρτυρία τους για τις συνθήκες θηλασμού στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου, θα παραδοθούν με τη μορφή αναφοράς σχετικά με τα εμπόδια και τα προβλήματα του μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα, στον IBFAN (Διεθνής Δράση για τη Βρεφική Διατροφή, www.ibfan.org).

Είναι μεγάλη ευκαιρία να συγκεντρώσουμε μαρτυρίες/καταγγελίες γονιών για τις απαρχαιωμένες πρακτικές των μαιευτηρίων και τα υπόλοιπα προβλήματα που καθημερινά δυσκολεύουν τη λεχώνα.  Οι μαρτυρίες αυτές θα υποστηρίξουν την αναφορά μας, και με βάση όλα αυτά το IBFAN θα φτιάξει τη δική του επίσημη αναφορά για τη χώρα μας έως τον Ιούλιο και θα την παραδόσει στον ΟΗΕ.

Όσοι γονείς ενδιαφέρεστε μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο (που βρίσκετε στη διεύθυνση http://www.kwiksurveys.com?s=IHNMLL_d139d5a0) και να καταθέσετε την προσωπική σας μαρτυρία-καταγγελία σχετικά με την εμπειρία που είχατε στον τοκετό και το θηλασμό και τα λάθη που έγιναν τόσο στην κλινική ή το νοσοκομείο που γεννήσατε όσο και στο ιατρείο του παιδιάτρου που παρακολουθεί το μωρό σας.

Επίσης μπορείτε στο mitrikosthilasmos@gmail.com να στείλετε τυχόν φωτογραφικά ή βίντεο ντοκουμέντα που έχετε στη διάθεσή σας από κινητά, κάμερες κλπ, που να δείχνουν παραβιάσεις του κώδικα (συνταγές γαλάτων, κουτιά γάλατος στα μαιευτήρια δίπλα σε γυναίκα που θηλάζει, πόστερ και φυλλάδια στα μαιευτήρια ή στο παιδιατρείο με το σήμα εταιρειών, κλπ). Στην αποστολή των ντοκουμέντων θα πρέπει να αναφέρετε χρόνο και τόπο του στιγμιότυπου καθώς επίσης και το αν επιθυμείτε ή όχι να χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά σας στοιχεία (Σημ.: οι καταγγελίες μπορούν να είναι και ανώνυμες!).

Για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο (μπορείτε και ανώνυμα) πατήστε ΕΔΩ

Δείτε το βιογραφικό του κ. Παπαβέντση εδώ 

Δείτε το δημόσιο προφίλ και τον λογαριασμό χρήστη του κ. Παπαβέντση εδώ 

Διαβάστε τα μηνύματα του κ.Παπαβέντση στο φόρουμ, εδώ 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΠΕΡΙΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ (10/12/2010)

Αγαπητή μέλλουσα μητέρα,

Ονομάζομαι Ευτυχία Σταματίου και είμαι υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια της διδακτορικής μου διατριβής ενδιαφέρομαι να ερευνήσω τον τρόπο που οι γυναίκες βιώνουν την εγκυμοσύνη και την περίοδο γύρω από τον τοκετό.

Πρόκειται για μια προσπάθεια να μελετηθούν διαχρονικά η ψυχολογική, συναισθηματική και κοινωνική προσαρμογή των γυναικών σε κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης αλλά και στον τοκετό. Κύριος στόχος της έρευνας είναι να διερευνηθεί κατά πόσο διάφοροι παράγοντες, όπως η στήριξη από τους άλλους και η σχέση με τον σύντροφο, μπορούν να επηρεάσουν την έγκυο, τον τρόπο που θα βιώσει αυτή την τόσο σημαντική περίοδο της ζωής της αλλά και να προβλέψει την εμφάνιση π.χ. πρόωρου τοκετού, επιλόχειας κατάθλιψης, το είδος δεσμού μητέρας-βρέφους κτλ.

Στην παρούσα έρευνα μπορούν να πάρουν μέρος έγκυες που διανύουν ως και τον 5ο μήνα της κύησης.  Κατά τη διάρκεια της έρευνας θα χορηγηθούν σε κάθε συμμετέχουσα 2 ερωτηματολόγια. Το πρώτο αφορά στην κύηση και θα αποστέλλετε για συμπλήρωση μια φορά σε κάθε τρίμηνο ξεχωριστά. Το δεύτερο αφορά την περίοδο μετά τον τοκετό και θα σας αποστέλλεται στη διάρκεια του 2ου μήνα μετά τη γέννα.  Για την αποστολή των ερωτηματολόγιων θα χρειαστεί να γράψετε το e-mail σας στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση estamati(at)psy.auth.gr ή στο efisim(at)yahoo.gr .

Η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων γίνεται ηλεκτρονικά, πληκτρολογώντας τις απαντήσεις σας στα αντίστοιχα κενά (το αρχείο είναι σε μορφή word). Η συμπλήρωση διαρκεί περίπου 25-30 λεπτά. Στη συνέχεια αποθηκεύεται το αρχείο και μου το αποστέλλετε στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση ως συνημμένο.

Η συμμετοχή προϋποθέτει ότι οι πληροφορίες που θα συλλεγούν είναι εμπιστευτικές και ότι τα ονόματα των συμμετεχόντων στην έρευνα είναι απόρρητα. Επίσης, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αρνηθείτε και να αποσύρετε την συγκατάθεσή σας. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αξιοποιηθούν μόνον επιστημονικά, (ενδεικτικά για τη συγγραφή σχετικών άρθρων και παρουσίαση ανακοινώσεων σε συνέδρια), συμβάλλοντας στη διεύρυνση της γνώσης της σχετικής με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την περιγεννητική περίοδο.

Με εκτίμηση
Ευτυχία Σταματίου
Σχολική & Εξελικτική Ψυχολόγος MSc
Υποψήφια διδάκτωρ ψυχολογίας του Α.Π.Θ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946882745
e-mail: estamati(at)psy.auth.gr και efisim(at)yahoo.gr

Σημείωση διαχείρισης : για να δείτε το βιογραφικό της κα Σταματίου κάντε κλικ εδώ !

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ- ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ!!

Αγαπητή νέα μητέρα/ μέλλουσα μητέρα,

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ) μέσα στα πλαίσια της τετραετούς εκπαίδευσης θεραπευτών στην γνωσιακή-συμπεριφοριστική προσέγγιση διεξάγει έρευνα σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση εγκύων και λεχώνων και συλλέγει ερευνητικά δεδομένα από τον ελληνικό πληθυσμό, με σκοπό τη μελέτη των ψυχολογικών επιπτώσεων της εγκυμοσύνης και του τοκετού, σε σχέση με διάφορους ψυχοκοινωνικούς και άλλους παράγοντες.

Στην παρούσα έρευνα μπορούν να πάρουν μέρος:

α) έγκυες που διανύουν το 3ο τρίμηνο της κύησης,

β) λεχώνες μέχρι 7 μέρες μετά τον τοκετό και

γ) λεχώνες μέχρι 40 μέρες μετά τον τοκετό.

Όσες κυρίες θέλετε να συμμετέχετε στην έρευνα, καλείστε να «κατεβάσετε» και να συμπληρώσετε και τα έξι (6) ερωτηματολόγια που βρίσκονται στο parents.gr.

Τα ερωτηματολόγια είναι εύκολα στη συμπλήρωση, αρκεί να πληκτρολογήσετε στα κατάλληλα κενά τις απαντήσεις σας και, όπου σας ζητείται, να βάλετε ένα X ή √ στο αντίστοιχο κενό κουτάκι που αντιστοιχεί στην απάντηση σας. Παρακαλούμε να απαντήσετε με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις.

Για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων απαιτούνται γύρω στα 20-25 λεπτά. Στη συνέχεια αποθηκεύστε τις απαντήσεις σας και στείλτε μας και τα 6 ερωτηματολόγια στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις μέσω της λειτουργίας επικόλλησης (attachment) που υπάρχει στo email σας (yahoo, hotmail, gmail, και άλλα).

Οι έγκυες συμμετέχουσες θα αποστείλουν τα ερωτηματολόγια μέσω email στην κα. Ρούλα Χαρτάλου schartalou(at)yahoo.com,

οι λεχώνες μέχρι 7 μέρες μετά τον τοκετό θα τα στείλουν στην κα Χριστιάνα Μήτση chmitsi(at)yahoo.com και

οι λεχώνες μέχρι 40 μέρες μετά τον τοκετό θα τα στείλουν στην κα. Σταυρούλα Ζαρκάδα s_zarkada(at)yahoo.gr.

Παρακαλούμε πριν τα στείλετε, συμπληρώστε στο θέμα/Subject του email σας τη φράση «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ».

Όσες κυρίες θέλετε να συμμετέχετε και στις άλλες φάσεις της έρευνας (πχ. μια έγκυος που θέλει να συμμετέχει και στις έρευνες των λεχώνων), μπορείτε να τα ξανακατεβάσετε τα ίδια ερωτηματολόγια, να τα συμπληρώσετε στις ανάλογες περιόδους και να τα στείλετε στις αντίστοιχες ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Σας υπενθυμίζουμε ότι τα ερωτηματολόγια και όλες οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα έντυπα είναι ΑΝΩΝΥΜΑ και δε χρειάζεται να συμπληρώσετε πουθενά το όνομά σας. Όλες οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτά θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της έρευνας και μετά την ολοκλήρωσή της θα καταστραφούν.

Σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνεργασία σας.

Με εκτίμηση,

Σταυρούλα Ζαρκάδα            Χριστιάνα Μήτση                 Σταυρούλα Χαρτάλου
Ψυχολόγος –                     Ψυχολόγος MSc-               Ψυχολόγος Υγείας MSc-
Ψυχοθεραπεύτρια                Ψυχοθεραπεύτρια               Ψυχοθεραπεύτρια

———–

9 Φεβρουαρίου 2011:  Η πρώτη επιστημονική έρευνα στην οποία έλαβαν μέρος και αναγνώστριες του parents.gr δημοσιεύτηκε (pdf link)! 

(/wp-content/legacy-upload/EreynaIETHS.pdf)

Την έρευνα διοργάνωσε ομάδα ειδικών στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Κλινικής Ψυχολογίας της Υγείας της ΕΛΨΕ.

Οι ειδικοί λαμβάνουν ακόμα τα ερωτηματολόγια έτσι ώστε να συγκεντρωθεί και μεγαλύτερο δείγμα –  μπορείτε να βρείτε εδώ τα ερωτηματολόγια:

Τα ερωτηματολόγια:

http://www.parents.org./wp-content/legacy-upload/Demographics.doc

http://www.parents.org./wp-content/legacy-upload/EdinburghPostpartumDepressionSc.doc

http://www.parents.org./wp-content/legacy-upload/ErotimatologioB.doc

http://www.parents.org./wp-content/legacy-upload/ErotimatologioBDI.doc

http://www.parents.org./wp-content/legacy-upload/ErotimatologioE.doc

http://www.parents.org./wp-content/legacy-upload/ewtimatologioAPQ.doc


Επιστολή 28/2/2011 των ερευνητών προς parents.org.gr
:

Αγαπητή Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων και μέλη της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας parents.org.gr,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας για το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, διεξήχθη μια έρευνα σχετικά με την διερεύνηση της προγεννητικής και επιλόχειας κατάθλιψης σε δείγμα εγκύων τρίτου τριμήνου εγκυμοσύνης και σε δείγμα λεχώνων μέχρι 50 μέρες μετά τον τοκετό. Η παρούσα αναρτημένη ανακοίνωση (poster) προέρχεται από τη συμμετοχή μας στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας της ΕΛΨΕ το Νοέμβριο 2010 στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, συλλέξαμε πακέτα ερωτηματολογίων από 123 γυναίκες συνολικά, 72 έγκυες και 51 λεχώνες, από τις οποίες 28 έγκυες ενημερώθηκαν για την έρευνα  από την ιστοσελίδα parents.org.gr. Σημειώνεται ότι και οι δύο ομάδες γυναικών συμπλήρωναν τα ίδια πακέτα ερωτηματολογίων.  Τα πακέτα ερωτηματολογίων περιλάμβαναν: α) ένα ερωτηματολόγιο δημογραφικών στοιχείων, β) την Κλίμακα Κατάθλιψης του Beck, γ) ένα νέο ερωτηματολόγιο που προσαρμόστηκε για τις ανάγκες της παρούσας έρευνας, το Ερωτηματολόγιο Κατάθλιψης για Εγκύους (Antepartum Questionnaire) και δ) την Κλίμακα Κατάθλιψης του Εδιμβούργου. Στα πακέτα περιλαμβάνονταν και άλλα τρια ερωτηματολόγια που δεν συμπερίλήφθηκαν στην παρούσα δημοσίευση.

Σχετικά με τα αποτελέσματα της παρούσας έρευνας, προκύπτει ότι τα τρια ερωτηματολόγια κατάθλιψης έχουν στατιστικά σημαντική θετική συνάφεια μεταξύ τους στο σύνολο του δείγματος (εγκύων και λεχώνων). Με άλλα λόγια, οι συμμετέχουσες είχαν αντίστοιχες βαθμολογίες και στα τρια ερωτηματολόγια κατάθλιψης (π.χ. αν μια έγκυος είχε υψηλή βαθμολογία στο ερωτηματολόγιο κστάθλιψης του Beck, είχε αντίστοιχα υψηλή βαθμολογία στα άλλα δύο ερωτηματολόγια). Το εύρημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό μιας και με βάση αυτό ισχυροποιούνται τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την παρούσα μελέτη.

Παράλληλα, στη σύγκριση εγκύων και λεχώνων, βρέθηκε ότι οι έγκυες είχαν αρκετά υψηλότερη βαθμολογία στην Κλίμακα Κατάθλιψης του Beck και οριακά υψηλότερη στο Ερωτηματολόγιο Κατάθλιψης για Εγκύους από τις λεχώνες.

Επιπλέον, οι γυναίκες που δεν είχαν προγραμματίσει την εγκυμοσύνη τους παρουσίαζαν αρκετά υψηλότερη βαθμολογία στην Κλίμακα Κατάθλιψης του Beck  και στο Ερωτηματολόγιο Κατάθλιψης για Εγκύους από τις γυναίκες με προγραμματισμένη εγκυμοσύνη.  Τέλος, οι γυναίκες που δήλωναν περισσότερο ικανοποιημένες στη σχέση τους με το σύζυγό τους είχαν αρκετά χαμηλότερη βαθμολογία και στα τρία ερωτηματολόγια κατάθλιψης από τις γυναίκες που δήλωναν λιγότερο ικανοποιημένες από τη συζυγική τους σχέση.

Συμπερασματικά, υπενθυμίζεται ότι η παρούσα αναρτημένη ανακοίνωση αποτελεί μια πιλοτική προσπάθεια διερεύνησης της προγεννητικής και επιλόχειας κατάθιψης και η διεξαγωγή της έρευνας συνεχίζεται εως ότου συλλέξουμε περισσότερα δεδομένα που θα μας οδηγήσουν σε πιο ασφαλή και αξιόπιστα αποτελέσματα.

Ευχαριστούμε πολύ την Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων για την ανάρτηση της έρευνας μας στην ιστοσελίδα, καθώς και τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα και θα εκτιμούσαμε τη συνέχιση της συνεισφοράς σας  με τη συμπλήρωση επιπλέον ερωτηματολογίων και από άλλα μέλη σας.

Σχετικές διευθύνσεις:

Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς http://www.ibrt.gr/  Γλάδστωνος 10

Πλ. Κάνιγγος Αθήνα 106 77 210 38 40 129 210 38 40 803

 

Για να δημοσιεύσουμε την έρευνά σας στην ιστοσελίδα της ΕΕΕΓ, θα χρειαστεί να μας στείλετε τα εξής:

1) Σύντομη ανακοίνωση/σημείωμα απο εσάς.
Σημειώστε τον λόγο που επιθυμείτε να κάνετε την έρευνα όσον αφορά την θεματολογία, την ειδικότητά σας, τον φορέα που εποπτεύει την έρευνα (ιδιωτικό/δημόσιο πανεπιστήμιο, όνομα)

2) Σημείωμα βεβαίωσης απο τον καθηγητή που εποπτεύει την έρευνα, το οποίο να σημειώνει την θεματολογία της έρευνας, σκαναρισμένο με σφραγίδα κ υπογραφή
Η βεβαίωση συνοδεύει την ανακοίνωση (1), έτσι ώστε τα μέλη/αναγνώστες μας να γνωρίζουν ακριβώς τον λόγο που συμμετέχουν στην έρευνα (δηλαδή ποιός θα την χρησιμοποιήσει). Το έγγραφο της βεβαίωσης δημοσιεύεται με κρυμμένα τα προσωπικά στοιχεία (δηλαδή αφαιρείται απο εμάς συνήθως το όνομα του καθηγητή – εκτός και εαν ο καθηγητής επιθυμεί να φαίνεται- , η διευθυνση ή άλλα στοιχεία επικοινωνίας, αλλά μένει το κείμενο, το πανεπιστήμιο, το τμήμα & μάθημα ημερομηνία κ σφραγίδα, δηλαδή τα απαραίτητα στοιχεία για την εξακρίβωση της προέλευσης της βεβαίωσης και το αντικειμενο που βεβαιώνει)

3) Ακριβής Οδηγίες προς τα μέλη όσον αφορά το πώς θα διεξαχθεί η έρευνα κ τις οδηγίες ή προυποθέσεις συμμετοχής πχ. πόσα λεπτά απαιτούνται.
Σημειώστε εδώ ακριβώς το τι χρειάζεται για την συμμετοχή όπως και το εάν η συμμετοχή είναι ανώνυμη

4) Έγγραφα/Ερωτηματολόγια που επιθυμείτε να συμπληρωθούν απο τα μέλη, για την συμμετοχή στην έρευνα

Είτε υπό την μορφή συνδέσμου είτε υπό την μορφή online εγγράφων.
Τα έγγραφα είναι έτοιμα προς χρήση απο τους συμμετέχοντες και θα συνοδέψουν τα 1) 2) και 3) σε όλες τις ανακοινώσεις
Στο παρελθόν έχουν γίνει και έρευνες στις οποίες τα έγγραφα στέλνονταν με email σε όσους τα ζητούσαν, με αποτέλεσμα όμως τον μικρότερο αριθμό συμμετοχών.

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami Quilling S.O.S. Saferinternet STEM Tourette vbac Άγχος Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δωρεά ωαρίων Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Κακοποίηση Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοηματική Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παρασυμπαθητικό Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Προσκόλληση Πρωτοχρονιά Πρόληψη Ρολό τουαλέτας Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σεξουαλική αγωγή Σπίτι Στατιστικές Συμβουλές Συμπαθητικό Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φοβίες Φωτιά Φόβος Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη Ωάριο















Διαφημίσεις (5)












"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "





      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: