Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καταγγελία Παιδιάτρου


Recommended Posts

Μόλις εγγράφηκα στο Site προκειμένου να καταγγείλω παιδίατρο που διατηρεί ιατρείο στον Χολαργό (επί της οδού Περικλέους - στην συμβολή σχεδόν με την Μεσογείων).

Έχει σπουδάσει στην Ιταλία και τιτλοφορείται "Διδάκτωρ του πανεπιστημίου της Ρώμης".

Αυτή την στιγμή ο μικρός μου υιός (21 μηνών) νοσηλεύεται στο Μητέρα με πνευμονία.

Ο παιδίατρος, τον οποίο και καταγγέλλω, για 8 συνεχόμενες ημέρες πυρετού (στις τρεις πρώτες ο μικρός είχε "δέκατα"), με επίσκεψη στο ιατρείο του την πέμπτη ημέρα και με συνεχείς τηλεφωνικές οχλήσεις, ήταν καθησυχαστικός και μας χαρακτήριζε έως και υπερβολικούς. Την όγδοη ημέρα πυρετού, η σύζυγος μου κι εγώ, λάβαμε την πρωτοβουλία να πάμε στο νοσοκομείο όπου και διεγνώσθη η πνευμονία και ξεκίνησε η περιπέτεια μας που διαρκεί μέχρι και σήμερα. Παρακαλώ θερμά όλους σας:

1. Προτιμήστε παιδιάτρους με κλινική εμπειρία. Ο γνωστός τίτλος "επιστημονικός συνεργάτης" σημαίνει απλά ότι ο παιδίατρος εκτός από το να διατηρεί ιατρείο μπορεί να επισκέπτεται σε μαιευτήριο τα νεογνά κατόπιν επικοινωνίας με τους γονείς.

2. Σε περίπτωση παρατεταμένης περιόδου (μεγαλύτερης των 3 ημερών) πυρετού, να λαμβάνετε πρωτοβουλία είτε διασταύρωσης με άλλον παιδίατρο, είτε επίσκεψης σε κλινική.

3. Αποφύγετε παιδιάτρους με βαρύγδουπους τίτλους από πανεπιστήμια εξωτερικού και ισχυρή δημόσια εικόνα. (Ο συγκεκριμένος παιδίατρος έχει αναρτήσει στο ιατρείο του εφημερίδες με εικόνες του από διάφορα περιστατικά).

Η ταπεινότητα, η γνώση και η αφοσίωση στο επάγγελμα των ιατρών είναι σημαντικότατοι παράγοντες επιλογής.

Το παρόν θέμα, αν και βάλλεται εναντίον τρίτου προσώπου, σε καμία περίπτωση δεν μεταθέτει ευθύνες από εμάς τους γονείς.

Εμείς επιλέγουμε, εμείς ευθυνόμαστε για όλα.

Απλά σκέφτηκα ότι το δικό μας λάθος πρέπει να δημοσιευθεί για να αποφύγουν ενδεχομένως κι άλλοι γονείς να το κάνουν.

 

Ευχαριστώ πολύ,

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


για 8 συνεχόμενες ημέρες πυρετού (στις τρεις πρώτες ο μικρός είχε "δέκατα"), με επίσκεψη στο ιατρείο του την πέμπτη ημέρα και με συνεχείς τηλεφωνικές οχλήσεις, ήταν καθησυχαστικός και μας χαρακτήριζε έως και υπερβολικούς.

 

:shock::shock::shock: Περαστικά στο παιδάκι σας και γρήγορα στο σπίτι του γερό και δυνατό.

 

 

1501811jy7svbcwrv.gif

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πολύ λυπάμαι όταν ακούω για τέτοιους κακούς χειρισμούς από ανθρώπους στους οποίους εμπιστευόμαστε την υγεία των παιδιών μας...

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΑΣ!!!!

 

181264yf730fv1og.jpg

Link to comment
Share on other sites

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΣΑΣ.ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΛ Κ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΧ........!Κ ΑΝ ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ?ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πολύ λυπάμαι όταν ακούω για τέτοιους κακούς χειρισμούς από ανθρώπους στους οποίους εμπιστευόμαστε την υγεία των παιδιών μας...

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΑΣ!!!!

 

181264yf730fv1og.jpg

 

 

:!::!::!::!::!::!::!:

:cry:

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Link to comment
Share on other sites

:cry: περαστικα στο μωρο σας.τι να πω οτι εχω αλλαξει τεις?ο καθενας με την τρελα του.χτες τηλεφωνουσα δυο ωρες και δεν το σηκωνε η γιατρος για να κλεισω ενα απλο ραντεβου.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Kimona περαστικά για το παιδάκι σου!

Επειδή και εμείς έχουμε αύτο το παιδίατρο, και έχουμε και εμείς κάποιες ψιλο-αμφιβολίες, θα ήθελα να μου δώσεις περισότερες πληροφορίες.

Τον είχατε από την αρχή, εκτός από το συγκεκριμένο απαράδεκτο περιστατικό σας είχε δημιουργήσει ξανά κάποιο πρόβλημα?

Η αλήθεια είναι ότι από την αρχή δεν μας έκαναν καλή εντύπωση οι αναφορές του σε διάφορους επώνυμους πελάτες του και το οτι βγαίνει στα κανάλια και δίνει συμβουλές σε διάφορες εκπομπές.

Ακόμα κάτι που μας ενοχλεί είναι ότι είναι πάντα πολύ βιαστικός!

Σκεφτόμασταν λοιπόν όλα τα παραπάνω για το τι να κάνουμε μέχρι που διάβασα και την καταγγελία σου.......

Περιμένω νέα

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

:shock: Περαστικα στον μικρουλη σας! τελικα κυκλοφορουν πολλοι απαραδεκτοι! κατσε να δεις οταν γραψω και για τον 1ο το δικο μας νεογνολογος και καλα με εξειδικευσεις και κουραφεξαλα! ευτυχως αλλαξαμε! :wink:
l8gxp3.png 7SGKp3.png
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ωραία, κι εμεις τον ιδιο παιδίατρο έχουμε. Και σε μας όταν ερχεται είναι βιαστικός και εγώ εχω μονίμως απορίες... Και πάντα χτυπάει το τηλεφωνό του, εχει περασει από το μυαλό μου ότι το κάνει επίτηδες για να μην απαντάει στις ερωτήσεις μας. Ενημερωσέ μας για τα νέα...

Link to comment
Share on other sites

εμένα η μικρή είχε 4μέρες πυρετό και έκρινα σωστό να την πάω στην παιδίατρο.επειδή η παιδίατρος που είχα ήταν μόνο απόγευμα και ήθελα μια για πρωί και πιο κοντά την άλλαξα.μας την σύστησε ο ωρλ.να πω οτι έχω ταμείο ΟΑΕΕ(πρωην ΤΕΒΕ).πήγαμε και η μικρή οταν βλέπει γιατρό βάζει τα κλάματα.εκείνη την ωρα της λέει με έντονο ύφος οτι όταν έρχεσαι στο γιατρό θα κάνεις αύτο που σου λέει.η κόρη μου είναι 4ετών.αφού της λεώ τη ακριβώς έχει και την εξετάζει μας γράφει την αντιβίωση. πριν φύγω της με όλο ευγένια την ρωτάω αν δω κάτι να μου δώσει την κάρτα της να την πάρω ένα τηλέφωνο.και ρε παιδιά τι μου απαντά μην χ..ω (σορρυ)?οτι δεν μπορούμε να παίρνουμε τηλ.οτι ώρα θέλουμε αλλά μόνο στο ωραριο που αναγράφεται απο το ταμείο που δέχεται ο γιατρός?εκείνη την στιγμή έπεσα απο τα σύννεφα.της απαντώ ήρεμότατα οτι πρώτη φορά το ακούω .και φεύγω και κλείνω με δύναμη την πόρτα.εννοείται οτι αν δεν είχα το παιδί μαζί μου θα την έσπαγα στο ξύλο.Πρώτη φορά το άκουσα απο γιατρό αυτό το πράγμα.και πόσο μάλιστα απο παιδίατρο.αφού κοίταξα μήπως έιχα επισκεφτώ κτηνίατρο?τι να πω :lol::lol::lol::roll::roll::roll::twisted::twisted::twisted: .εννοείται οτι την άλλαξα την ίδια μέρα

Link to comment
Share on other sites

  • 5 χρόνια μετά...

Μήπως θα μπορούσε να μου πει κάποιος τι μπορεί να γίνει σχετικά με ένα παιδίατρο που αντί να προωθεί το θηλασμό αντιθέτως τρομοκρατεί τους γονείς για να χορηγήσουν στο παιδί τους ξένο γάλα?

Απ'ότι γνωρίζω η σύσταση για χορήγηση ξένου γάλατος απαγορεύεται σε βρέφη κάτω των 6 μηνών. Σας παραθέτω την εμπειρία μου και περιμένω ίσως την βοήθεια κάποιου που να ξέρει πως να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση.

Έχω ένα μωρό 7,5 μηνών, όταν γέννησα (με καισαρική γιατί ήταν κεχρωμένο και δεν είχα διαστολή) και προτού καν παραδώσουν το βρέφος στον πατέρα βγήκε ένας παιδίατρος και τρομοκράτησε τον άντρα μου λέγοντας του να φέρει μπουκάλι για να τραφεί το μωρό με ξένο γάλα έκανε και τη σύστασή του μάλιστα για τη μάρκα, όταν δε ο άντρας μου ενημέρωσε τον παιδίατρο ότι η επιθυμία μας ήταν να θηλάσουμε αποκλειστικά του είπε αυτολεξεί "δεν με νοιάζει τι θέλετε εσείς το μωρό πρέπει να έχει φάει με μπιμπερό μέσα σε 2 ώρες". Ο άντρας μου όπως είναι φυσικό δεν ήξερε τι να κάνει εγώ ήμουν μέσα στο χειρουργείο ακόμη. Όταν τελικά βγήκα προσπαθούσαμε μέσα στο πανικό και όντας ζαλισμένη από τη νάρκωση εγώ να θηλάσουμε ευτυχώς ήταν 1 μαία και μας βοήθησε.

Πέρασαν οι μέρες με πολύ προσπάθεια και βγήκαμε απο το νοσοκομείο και ήταν όλα καλά. Μετά απο 10 μέρες όταν πήγαμε για έλεγχο το πρώτο πράγμα που έκανε η παιδίατρος ήταν να με ρωτήσει πως τρέφω το μωρό και όταν της απάντησα οτι θηλάζω αποκλειστικά ένιωσα να με κοιτάει αποδοκιμαστικά σαν να έχω κάνει έγκλημα. Όταν το ζύγισε μου είπε οτι δεν έχει βάλει πολύ βάρος και μου σύστησε μια μάρκα γάλατος να το δίνω 3 φορές τη μέρα και σε 2 μέρες να πάω να το ξαναζυγίσει και πρόσθεσε "τι θες να το τρυπάμε το καημένο να το βάζουμε ορούς, να το κρατήσουμε μέσα για να βάλεις μυαλό?"

Όπως είναι φυσικό τρομοκρατηθήκαμε και δεν ξέραμε τι να κάνουμε, εγώ έκλαιγα συνέχεια και ο άντρας μου πρότεινε να πάμε σε εξωτερικό γιατρό για 2η γνώμη ο οποίος μας είπε οτι είναι μια χαρά το παιδί με έβαλε να το θηλάσω και μάλιστα περίμενε 20 λεπτά να μας δεί πως θηλάζουμε μήπως κάνουμε κάτι λάθος αλλά όλα καλά και μου είπε οτι σε 2 μέρες που μας ζήτησε η άλλη παιδίατρος να πάμε δεν θα προλάβαινε να βάλει το μωρό αξιολογίσιμο βάρος.

Δεν θα το έκανα θέμα (αν και στους γνωστούς μου έχω κάνει τα παράπονά μου για τη συγκεκριμένη παιδίατρο) αλλά μετά λύπης μου έχω επανειλημμένα πληροφορηθεί οτι το κάνει συνέχεια η εν λόγω παιδίατρος. 7,5 μήνες μετά από τη δική μου εμπειρία με έχουν ρωτήσει 3 φίλες μου στις οποίες έγινε το ίδιο να τις πω τι έκανα (βέβαια όταν τις συμβουλεύω το 1ο πράγμα που κάνω είναι να τις πω να πάρουν 2η γνώμη από άλλο παιδίατρο) και έχω ακούσει για άλλες 4 περιπτώσεις.

Ξέχασα να αναφέρω οτι πρόκειται για δημόσιο νοσοκομείο και διορισμένη παιδίατρο, δεν θα αναφερθώ σε ονόματα ούτε σε ποιο νοσοκομείο έγινε γιατί δεν ξέρω αν επιτρέπεται.

Αν κάποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει με τη συγκεκριμένη παιδίατρο παρακαλώ για τη συμβουλή του για κάποια καταγγελία ίσως ή δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να γίνει.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγνώμη για το μεγάλο αυτό μήνυμα.

Link to comment
Share on other sites

Φίλες μου και οι παιδίατροι είναι άνθρωποι και οι άνθρωποι έχουν έξοδα....και πολύ άνθρωποι γιατροί και μη, κινούνται με γνώμωνα το κέρδος, και πατάνε πάνω στο γνωστό ΜΟΤΟ ότι θέλουμε το καλύτερο για το παιδί μας, και πέφτει πολύ εκμετάλλευση!! Ο μητρικός θηλασμός είναι ότι καλύτερο. Επίσης τα συσκευασμένα γάλατα σε σκόνη απλά είναι ακριβά χωρίς λόγω το ίδιο κάνει να πάρεις απλά το κουτί μετά το 6μηνο εάν δεν μπορείς να θηλάζεις. Απλά οι γιατροί σε γεμίζουν τύψεις κλπ. Εάν είσαι με κάποιο ταμείο και δεν πληρώνεις ιδιωτική επίσκεψη φέρονται αλλιώς και αλλιώς όταν πληρώνεις πχ. αρνούνται να δεχθούν τηλεφωνήματα όλες τις ώρες κλπ. Και εγώ είχα την παιδίατρο μου και δεν ήμουν ιδιαίτερα ευχαριστημένη, αλλά από ένα σημείο και πέρα αφήνω το ενστικτο μου σαν μάνα να λειτουργεί. Παραθέτω παραδείγματα:

 

1) είμασταν ήδη σε γάλα σκόνη και η γιατρός προσπαθούσε να το αλλάξει σε μια δική της μάρκα (ακριβότερη), ευτυχώς δεν πέσαμε στην παγίδα γιατί όντως η κόρη μου δεν έπινε και άλλαζα τα γάλατα μέχρι που δοκιμάσαμε το απλό εβαπορέ και το έπινε και σωθήκαμε γενικότερα!!

2) όταν έπαιρνα τηλέφωνο το μόνο που άκουγα ήταν φέρτην ....και εννοείται πλήρωνα επίσκεψη, πλήρωνα και στην επανεξέταση κανονική επίσκεψη (το έκανε σε όλους αυτο)

3) μου έχει κάνει μια φορά λάθος διάγνωση λέγοντας μου ότι έχουμε χψ και δεν είχε, τελικά απλά ήταν ένας πυρετός & άλλη μια φορά που με τρόμαξε ότι θα χρειαστούμε νοσοκομείο κλπ και τελικά απλά πέρασε με αντιβίωση στο σπίτι

 

την συγκεκριμένη παιδίατρο την είχα για να κάνω τα εμβόλια και τα έκανα και μόνο για αυτό θα πήγαινα και για βασικές οδηγίες στο ιατρείο της σε περίπτωση ασθένειας. Για κάτι πολύ σοβαρό θα έπαιρνα γνώμη και αλλου παιδιάτρου που έχω αλλά είναι μακριά.

 

Επίσης πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

 

Να ξέρουμε τα σημάδια κινδύνου, ένα από αυτά είναι εάν το παιδί έχει πυρετό πέρα από 3η μέρα το βλέπει παιδίατρος και εάν νομίζουμε ότι λέει βλακείες το πάμε νοσοκομείο. Εμένα μια φορά η δική μου μου είπε κάτι και επειδή ήδη μου είχε κάνει μια φορά λάθος το πήγα και στα εξωρετικά στο παίδων για να είμαι σίγουρη και τελικά ήμασταν οκ

 

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...