Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πράξη αναγνώρισης τέκνου ή γαμος


mairaki_

Recommended Posts

Καλημέρα, 

 

Τις τελευταίες μέρες με βασανίζει ένα ερώτημα. Ενώ μέχρι τώρα δεν είχαμε σκεφτεί τον γάμο και γενικώς ίσως το κάναμε αργότερα ίσως και καθόλου, τέθηκε το θέμα πλέον λόγω του παιδιού. Μιλώντας με μια παλιά μου συνάδελφο μου είπε οτι μπορούμε να κάνουμε πράξη αναγνώρισης κυοφορούμενου ώστε να το παρούμε απο το μαιευτήριο και να μπει στο όνομα του πατέρα του, απλά δεν θα έχει όλα τα νόμιμα δικαιώματα. Σήμερα που το έψαξα λίγο παραπάνω μου είπαν οτι θα δώσω τσάμπα χρήματα γιατι και να το κάνω δεν θα το δεχτεί το μαιευτήριο, το παιδί και πάλι θα περαστεί στο δικό μου όνομα και συν τοις άλλοις θα πρέπει να κάνω εγώ (ως λεχώνα) την όλη διαδικασία δήλωσης στο Ληξιαρχείο. Μετά μόνο μπορούμε να κάνουμε πράξη ανανγώρισης τέκνου (μέσα σε διαστημα ενος έτους)για να περαστεί το παιδί στην μερίδα και στο όνομα του μπαμπά της και κυρίως στην ασφάλιση του. Τελικά τι ισχύει? Φαντάζομαι οτι όλο και κάποια απο εσάς δεν προχώρησε σε γάμο και γέννησε χωρίς να είναι παντρεμένη. Επίσης σε αυτή την περίπτωση τι ισχύει στο νοσοκομείο αν εχώ εισαχθώ ως ανασφάλιστη? 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Για την ασφάλιση δεν γνωρίζω,  για την αναγνώριση ισχυει πως υπάρχει πραξη αναγνώρισης κυοφορουμενου αλλα και παλι δεν ειναι σίγουρη αν θα το δεχτεί το καθε μαιευτήριο ,πιθανον το παιδι να παρει το δικο σου επιθετο κ να πρέπει να ξανακάνετε τη διαδικασια της αναγνώρισης σε συμβολαιογράφο μετά. Εμεις τα ειχαμε ψάξει ολα καθως κ το σύμφωνο συμβίωσης, στην Ελλάδα μονο με το γαμο ειναι ολα ξεκάθαρα δυστυχως,οι υπηρεσίες είναι αρκετα δυσκινητες.  Απλα χωρις γαμο πχ παιρνεις πιο πολλα μόρια για παιδικό σταθμό καθώς φαίνεσαι μονογονεϊκη οικογένεια κ επίσης πρεπει να δεις αν σας συμφέρει απο φορολογική άποψη. Το καλύτερο να επισκεφτείς δικηγόρο ή συμβολαιογραφο να γνωρίζει απο οικογενειακό δίκαιο να στα εξηγήσει ολα αναλυτικά. Με το καλο. 

Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν εχω παντρευτει ακομα και περιμενω το δευτερο μωρο ...στο πρωτο ετυχε και καναμε συμφωνο συμβιοσις χωρις να  κανουμε σχεδια για να μεινο εγκυος αλλα οταν καναμε αυτο το χαρτι μας ειχε ενημερωση ο συμβολαιογραφος οτι αμα θελουμε να βαλουμε στο χαρτι οτι αμα υπαρξει παιδι θα επερνε το επιθετο του με ολα τα δικαιωματα και οταν γεννησα δεν υπερχε κανεναν προβλημα το δεχτηκανε και στο ληξιαρχειο παντου και το παιδι μ εχει το επιθετο του συζυγου ....σορρυ που τα εγραψε λιγο μπερδεμενα αλλα εχω τον μικρο που δεν με αφηνει ....:)

Link to comment
Share on other sites

Είναι αναλογα το δήμο και την εφορια καθε περιοχής, αλλου το δέχονται αλλου όχι μας ειχε πει η συμβολαιογράφος, κανονικα θα έπρεπε να το δέχονται παντού αλλα στην Ελλάδα είμαστε..! 

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα εγω στην θεσσαλονικη μενω ..και οταν μηλησα και με την δικηγορο και αυτη ειπε οτι γινετε και δεν θα υπαρξει προβλημα τωρα τι να πω ...ειναι και αυτοι οι νομοι που αλλαζουν συνεχεια ...και οταν πηγαμε να βγαλουμε διαβατηριο για τον παιδι δεν μας ειπαν παλι τιποτα 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το σύμφωνο συμβίωσης ή ο γάμος ουσιαστικά καθορίζουν την σχέση σου με τον σύντροφο σου σε νομικά-τυπικά θέματα, με τις πράξεις αυτές αποκτάς δικαιώματα και υποχρεώσεις. Μίλησε με έναν καλό δικηγόρο ή συμβολαιογράφο να σε ενημερώσει πλήρως για τα θέματα αυτά έτσι ώστε να επιλέξετε αυτό που είναι καλύτερο για εσάς και το παιδί που με το καλό θα έρθει. Αυτό με τις ''μονογονεικές'' που γίνονται στα χαρτιά ''μονογονεικές'' για τα μόρια στο ΕΣΠΑ με ξεπερνάει ειλικρινά...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τα διαδικαστικά με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα ρυθμιστούν ό,τι και να γίνει.

 

Όμως, αν δεν θέλετε να παντρευτείτε, καλύτερο είναι να γίνει σύμφωνο συμβίωσης και αυτό γιατί την επιμέλεια τέκνου εκτός γάμου/συμφώνου που αναγνωρίζεται από τον πατέρα την έχει μόνο η μητέρα. Κατά την γνώμη μου, η αναγνώριση πρέπει να περιορίζεται στις περιπτώσεις που οι γονείς δεν μένουν μαζί και δεν μεγαλώνουν από κοινού το παιδί, αλλιώς υπάρχει ο γάμος ή το σύμφωνο, διαφορετικά το παιδί θα έχει γονείς "δύο ταχυτήτων".

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...