Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΙΔΙΚΟΙ "ΕΡΩΤΕΣ"


Recommended Posts

Είμαι αρκετά ανοιχτόμυαλος άνθρωπος!! Έχει όμως προκύψει το εξής θέμα που κάπως με έχει τρομάξει. Μου λέει η μεγάλη μου κόρη, 7 ετών, πριν 4-5 μέρες πως αγαπάει ένα παιδάκι στο σχολείο. Γέλασα εγώ λέω από μέσα μου παιδικοί έρωτες - παιδιαρίσματα. Μετά από λίγη ώρα μου λέει αγαπάω και άλλο ένα παιδάκι στο σχολείο, λεω πάλι αντε δεν ξέρει τι πάει να πει αγαπάω κάποιον και έτσι μπερδεύτηκε. Το θέμα είναι πως τις τελευταίες ημέρες μου έχει πει ότι αγαπάει άλλα δέκα αγόρια!!!

Έχω αρχίσει να αγχώνομαι! πόσο λογικό έιναι να δείχνει ενδιαφέρον για τόσα πολλά παιδιά? που δεν λέω είναι μεν αθώο, μικρό παιδάκι είναι, αλλά δεν παύει να υπάρχει αυτο το ενδιαφέρον. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό ή αν τα έχει μπλέξει μέσα της με τον όρο αγάπη και τα σχετικά. Να σημειώσω πως τα πρότυπα που έχει γύρω της είναι φυσιολογικότατα, δηλ. με τον άντρα μου έχουμε μία όμορφη σχέση αγάπης, εμπιστοσύνης, σεβασμού κλπ. είμαστε δηλ. πολύ καλά μεταξύ μας! Άσε που μου είπε πως σκέφτεται πως είναι μεγάλη σαν εμένα και έχει παντρευτεί και αυτή και έχει σπίτι δικό της και παιδιά.....!!!!! Μα δεν είναι λίγο νωρίς να σκέφτεται τέτοια????? Τι να πω? έχω αγχωθεί πάρα πολύ.

Της έχω εξηγήσει πως έιναι πολύ μικρή για κάτι τέτοιο και πως η μαμά πρώτα τελείωσε το σχολείο, μετά πήγε πανεπιστήμιο, μετά δούλευε και μετά παντρεύτηκε, με λίγα λόγια ότι έχει πολλά χρόνια μπροστά της για να κάνει οικογένεια. Επίσης της εξήγησα πως "αγαπάω κάποιον" σημαίνει ότι δείχνουμε ενδιαφέρον για κάποιον λίγο παραπάνω από τους υπόλοιπους και αυτό είναι μόνο για έναν, όχι για πολλούς και πως είναι λίγο μικρή και ότι σιγά σιγά μεγαλώνοντας θα ξεκαθαρίσουν όλα στο μυαλουδάκι της. Ακόμα ότι υπάρχουν πολλά είδη αγάπης και της εξήγησα μέσες άκρες. Δεν ξέρω αν έκανα καλά, δεν ξέρω και τι κατάλαβε. Η αλήθεια είναι ότι λίγο φοβήθηκα με τις δηλώσεις της.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Δεν καταλαβαίνω καν τον προβληματισμό; Τι σε ανησυχεί; Προφανώς δεν πρόκειται ούτε να κάνει σεξ μαζί τους, ούτε να τους κάνει ερωτική εξομολόγηση, ούτε ιδέα έχει τι θα πει δεσμός οπότε; Οντως είναι καλή ευκαιρία για μία γενικότερη κουβέντα (είμαι υπέρ της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από πολύ μικρή ηλικία), αλλά από εκεί και πέρα μάλλον αστείο είναι :)

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. 

Με κάθε καλή διάθεση νομίζω οτι το εχεις προσεγγίσει λάθος το θεμα. Παρασυρθηκες απο το δικό σου "άγχος" και είπες στην κόρη σου μονοκοπανιά αυτά που ήθελες να της πεις χωρις όμως να μπεις στη θέση της και να συζητήσεις αυτά που ειχε ανάγκη εκείνη να πει. 

Καταρχας να χαιρεσαι που η κόρη σου σου εμπιστεύτηκε τα σκιρτήματα της. Αν θέλεις να συνεχίσει να το κάνει (πίστεψε με, θέλεις) η αντιμετώπιση "εισαι μικρή για αυτά" δεν θα βοηθήσει. 

Κατα δεύτερον προσπάθησε να καταλάβεις τι πραγματικά προσπαθεί να σου επικοινωνήσει η κόρη σου. Μια κουβέντα που κάνει και ξανακάνει ενα παιδι κρύβει κάποια ανάγκη ή κάποιο συναίσθημα που προσπαθούν να βρουν τρόπο εκφράσουν. Πχ μπορει να προσπαθεί να σου πει οτι μεγαλώνει και οτι εχει ανάγκη να της το αναγνωρίσεις αυτο. Ή οτι εχουν ξυπνήσει τα πρώιμα σεξουαλικα ένστικτα (μη σε τρομάζει ειναι λογικό για την ηλικία - δεν σημαίνει οτι το παιδι θελει να κάνει σεξ αλλα οτι σιγα σιγα προετοιμάζεται συναισθηματικά και σωματικά - κατι που παίρνει πολλα χρονια). Μονο εσυ μπορεις να καταλάβεις τι κρύβεται πίσω απο τις κουβέντες σας, και ο καλύτερος τρόπος να το ανακαλύψεις ειναι η αποδοχή των συναισθημάτων της και η ενεργητική ακρόαση: ακούμε το παιδι χωρις να προσπαθούμε να κατευθύνουμε την κουβέντα. 

Τέλος προσπάθησε να μπεις στη θέση της κόρης σου. Αν μόλις είχες εμπιστευτεί κατι τόσο προσωπικό στη μητέρα σου, ξεπερνώντας τις οποίες αναστολές σου, τι θα ήθελες εσυ να ακούσεις; 

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω απολυτα με την less_serious.Εγω αυτό που εχω καταλαβει από τον δικο μου 6χρονο είναι ότι όταν αρχιζει να μου λεει συνεχως για κατι συγκεκριμενο ειναι γιατι εχει ακουσει κατι στο σχολειο αλλα δεν καταλαβαινει και καλα τι ειναι αυτό που ακουσε.Ετσι μυ το λεει ξανα και ξανα για να με κανει να του εξηγησω τι σημαινει αυτό που ακουσε.Σα να ντρεπεται να με ρωτησει ευθεως και προσπαθει με αυτόν τον τροπο να το κανει.Εγω πλεον ξεκιναω τέτοιες κουβέντες πρωτα με ερωτήσεις...πολλες ερωτήσεις να δω πρωτα τι ξερει και τι σκέφτεται αυτος  η τι εχει τυχον παρανοησει.Και όταν καταλαβω σε τι φαση βρίσκεται ο μικρος τοτε εξηγω οσα πρεπει να εξηγησω.

Επισης πριν μιλησω για καποια θεματα φροντιζω να είμαι απολυτα κατασταλαγμενη στο τι πρεπει και τι θελω να πω γιατι το να μιλαω με αβεβαιοτητα και δισταγμο νομιζω μπερδευει το παιδι.Οποτε όταν αρχιζει να μου λεει διαφορα κουλα και καταλαβαίνω που το παει αρχικα φροντιζω να σκεφτω μεσα μου ανθελω και τι θελω ακριβως να πω και μετα κανω κουβεντα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας κορίτσια! Πιστεύω έχετε δίκιο. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή την άκουσα χωρίς να την κρίνω και της είπα πως είναι πολύ όμορφο να αγαπάμε κάποιον. όταν το ανέφερα αυτό στην μητέρα μου, απλά έτσι πληροφοριακά, μου είπε πως το σωστό είναι να πω στο παιδί ότι δεν είναι ώρα της για τέτοια...... Βλακείες δηλ. που εμένα όμως με επηρέασαν. Τι να πω? και φυσικά θα ήθελα να συνεχίσει να με εμπιστεύεται ώστε να μπορώ και να την προστατεύω αν χρειαστεί. Η αλήθεια είναι πως εγώ την φοβόμουνα την μάνα μου σε τέτοια θέματα και τελικά της έκρυβα τα πάντα και όμως ξαναπέφτω στην παγίδα να την ακούσω!!!! ώρες ώρες αισθάνομαι αφελής. Τελοσπάντων, αυτό που εμένα με τρόμαξε είναι ο αριθμός των αγοριών και όχι το συναίσθημα. Σήμερα πάλι με χαμόγελο και φιλική διάθεση της είπα πως είναι όμορφο να αγαπάμε κάποιον και να είναι κάποιος για εμάς πιο ξεχωριστός από τους άλλους, αλλά έτσι μπορούμε να αισθανόμαστε μόνο για έναν όχι για πολλούς και της έφερα παράδειγμα εμένα και τον μπαμπά της και ότι για την μαμά ξεχωριστός είναι μόνο ο μπαμπάς και κανένας άλλος. Απροετοίμαστη με έπιασε το κορίτσι μου και κυρίως με αιφνιδίασε με τον αριθμό των γαμπρών! Φυσικά σκέφτομαι να επισκεφτώ ψυχολόγο για συμβουλές, γιατί δεν θέλω να το χειριστώ άλλο λάθος και φυσικά δεν θέλω να χάσω το παιχνίδι σε αυτό το θέμα ούτε για πλάκα!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...