Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ευχαριστίες επώνυμες και "δυσαρεστίες" ανώνυμες


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

 

Έγινα πατέρας πρωτομαγιά και αν και έχω επισκεφθεί αρκετές φορές το φόρουμ, πριν την γέννηση και μετά, σήμερα έκανα εγγραφή. Διαβάζωντας τους κανόνες δημοσιεύσεων είδα ότι δεν επιτρέπεται η καταγγελία γιατρών/κλινικών κλπ με τα ονόματα τους, οπότε επιτρέψτε μου ανάμεσα στις ευχαριστίες που θα πω παρακάτω να κάνω και κάποιες άλλοτε παρατηρήσεις άλλοτε καταγγελίες, οι καταγγελίες θα είναι χωρίς ονόματα.

 

Όλα ξεκινήσαν με τη σύλληψη, οκ όλοι το ξέρουμε αυτό και μετά πήγαμε στον γυναικολόγο της συντρόφου μου, πρώτη φορά τον γνώριζα. Η σχέση μου μαζί του δεν ήταν καλή απ' την αρχή και όσο πήγαινε χειροτέρευε, η σύντροφος μου τον εμπιστευόταν αν και την ενοχλούσαν οι μη απαντήσεις του. Εγώ είχα σταματήσει να επεμβαίνω ή να ρωτάω γιατί όπως είπα τον εμπιστεύοταν η μέλλουσα μητέρα, μέχρι που στο τέλος ρώταγε και η ίδια πολλά, ή καλύτερα ο γιατρός δεν έδινε καθόλου απαντήσεις και ήρθε η σύγκρουση. Η σύγκρουση δεν ήρθε από εμάς αλλά από τον γιατρό ο οποίος μας "παρακάλεσε να τον απαλλάξουμε" στην 36 εβδομάδα γιατί δεν τον εμπιστεύομαστε. Πιστεύω ότι η ατάκα του "απαλλάξτε με" ήταν ένα εκβιαστικό πειροτέχνημα για να μην ρωτάμε γιατί θέλει καισαρική στις 38+2 και όχι να περιμένουμε τις 39, δεν περίμενε να φύγουμε απλά να ήθελε να μην τολμήσουμε να ξαναρωτήσουμε τίποτα. Απαράδεκτος.

 

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης παρακολουθήσαμε τα μαθήματα ψυχοσωματικής προετοιμασίας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Αν και είναι με πληρωμή 50€/6 δίωρα τα επιλέξαμε από τα αντίστοιχα του Ιπποκρατείου, που είναι δωρεάν, λόγω εγγύτητας. Με μία λέξη θα απαντούσα ναι είναι χρήσιμα να τα παρακολουθήσεις ή καλύτερα να τα παρακολουθήσετε και οι δύο γονείς μαζί.

Θα ξεκινήσω με το μόνο αρνητικό/προτροπή. Τα μαθήματα απευθύνονται σε εγγύους από την 26η εβδομάδα και μετά αλλά αναλώνουν περίπου 3/12 προγραμματισμένες ώρες σε πράγματα που έχουν περάσει ή που θα έχεις βρει τρόπο να τα αντιμετωπίσεις όπως η ναυτίες του 1ου τριμήνου ή το μέγεθος του εμβρύου στις πρώτες εβδομάδες. Θα προτιμούσαμε να γινόντουσαν σπαστά πιο νωρίς τα μαθήματα δηλαδή από το 1ο τρίμηνο 1-2 μαθήματα για τα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης και τα υπόλοιπα για τοκετό/θηλασμό κλπ στο τελευταίο τρίμηνο.

Στα θετικά τώρα:

- Δέχτηκαν και εμένα τον μέλλοντα πατέρα και όχι με δυσκολία αλλά με πολλά σχόλια για την αναγκαιότητα της παρουσίας του πατέρα, μήπως έρθουν και άλλοι καθώς ήμουν ο μόνος στο γκρουπ.

- Δεν υπήρξε αυστηρή τήρηση του ωραρίου/προγράμματος. Όταν οι ερωτήσεις κρατούσαν το μάθημα γινόταν 3 και 3.5 ώρες αντί για 2. Όταν μετά την καθαρά Δευτέρα είχαμε Τρίτη μάθημα και πήγαμε μόνο εμείς το μάθημα έγινε ιδιαίτερο και την επόμενη εβδομάδα μας τηλεφώνησαν να μην πάμε για να το επαναλάβουν για τις υπόλοιπες του γκρουπ.

- Το βασικό κέρδος δεν ήταν στην πληροφορία που υπήρχε στο power point αλλά στη δυνατότητα ερωτήσεων μετά. Η διαφάνειες ήταν πληροφορία που ήδη είχαμε διαβάσει, χρήσιμη παρ' όλα αυτά. Στην κουβέντα μετά και στις ερωτήσεις που μπορούσαμε να κάνουμε για οτιδήποτε μας απασχολούσε θεωρώ ότι ήταν το μεγάλο κέρδος.

- Είναι λογικό όταν γνωρίζεις και μιλάς με αρκετές μαίες που κάνει η κάθε μία άλλο μάθημα να υπάρξουν συμπάθιες και αντιπάθειες. Στην περίπτωση μας δεν υπήρξε αντιπάθεια, απλά ξεχωρίσαμε μία μαία γιατί μαζί της "ταίριαξαν τα χνώτα μας". Μετά τον τοκετό που έγινε σε άλλο νοσοκομείό επικοινωνήσαμε με την μαιευτική του Παπαγεωργίου και ζητήσαμε προσωπικά την συγκεκριμμένη μαία, μιλήσαμε στο σταθερό, μας έδωσε το κινητό της, πήγαμε στο νοσοκομείο στη βάρδια της και ασχολήθηκε να μας βοηθήσει 1.5h στον θηλασμό, ξαναμιλήσαμε στο κινητό κάποιες φορές και όταν ξαναπροέκυψε κάποιο πρόβλημα μας ξανακαλεί στο νοσοκομείο πριν αρχίσει την βάρδια της. Όλα αυτά εννοείται χωρίς αμοιβή ούτε καν υπαινιγμό ούτε τίποτα.

Ευχαριστούμε.

 

Όπως ανέφερα παραπάνω ο μαιευτήρας μας είχε ζητήσει να τον απαλλάξουμε και ενώ ψάχναμε σπασαν τα νερά στις 36+0 βάσει τελευταίας περιόδου ή στις 37+3 βάση Α΄επιπέδου. Εκ των προτέρων είχαμε αποφασίσει ότι αν γίνει κάτι έκτακτο ή πρόωρο θα πάμε στο δημόσιο νοσοκομείο προτιμώντας την καλύτερη κατά τη γνώμη μας ιατρική περίθαλψη αντί για την καλύτερη ξενοδοχειακή υποδομή των ιδιωτικών κλινικών και έτσι πήγαμε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Πάλι θα ξεκινήσω με τα αρνητικά που είναι περισσότερο προτάσεις για πράγματα που θα έπρεπε να αλλάξουν. Επίσης αναγνωρίζω την στενότητα πόρων αλλά και το έκτακτο της κατάστασης δηλαδή εφημερία πρωτομαγιά με έκτακτη καισαρική σε ισχυακό μωρό:

- Ναι προτρέπουν τις μητέρες να έχουν το νεογέννητο δίπλα τους αλλά αν μπορούν να το εξυπηρετήσουν, αν δεν μπορούν π.χ. να το αλλάξουν να το σηκώσουν κλπ, η πολιτική του νοσοκομείου είναι αφήστε το στις μαίες. Και τι γίνεται με τον θηλασμό αν το αφήσεις στις μαίες; Για το θέμα των συνοδών δες παρακάτω.

- Θεωρητικά δεν θέλουν συνοδούς αλλά τελικά επιτρέπουν μόνο γυναίκες!!! Και ποιος θα μεγαλώσει το παιδί μαζί με την μάνα, οι γιαγιάδες που τους επιτρέπεται να είναι συνοδοί; Οι γιαγιάδες που είναι η γενιά που έμαθε ότι η φόρμουλα είναι καλύτερη από το μητρικό και θηλάσαν αποκλειστικά 1/1000;

- Υπάρχει ο θρησκευτικός γάμος, ο πολιτικός καθώς και το σύμφωνο συμβίωσης. Υπάρχει και η αναγνώριση όμως που μου δείνει κοινά δικαιώματα/υποχρεώσεις στο παιδί χωρίς καμία σχέση μεταξύ εμού και της μητέρας ας το μάθουν και στα νοσοκομεία σιγά σιγά. Σε ερωτήσεις τηλεφωνικά διερευνητικά πριν τον τοκετό αλλά και κατά την άφιξη μας στα επείγοντα μας είπαν ότι η αναγνώριση δεν τους αφορά, το παιδί δηλώνεται στη μητέρα και τα υπόλοιπα στο ληξιαρχείο, οκ ως εδώ καλά δεν περίμενα και πολλά διαφορετικά. Αυτό που με ενόχλησε είναι όταν ρώτησα κάτι που δεν θέλαν να μου απαντήσουν, ενώ αρχικά μου απευθύνονταν σαν πατέρα μου λένε "ποιος είστε εσείς, δεν έχετε σχέση με το παιδί".

Και τώρα τα θετικά:

- Αν και όπως ανέφερα παραπάνω η περίπτωση μας ήταν καισαρική λόγω ισχυακής προβολής, όσο είδα την αίθουσα τοκετών απ' έξω η μάχη όλου του προσωπικού ήταν να γίνουν φυσιολογικοί οι τοκετοί.

- Παιδιατρικά δεν φαντάζομαι καμία ιδιωτική κλινική να έχει τόσο προσωπικό και τόσες ειδικότητες παρούσες.

- Οι πάντες παλεύουν όσο μπορούν να στηρίξουν τον θηλασμό. Σε ένα σχεδόν πρόωρο νεογέννητο όπως έγραψα παραπάνω το ταμπελάκι αποκλειστικός θηλασμός μπήκε στην κούνια όπως ζητήσαμε και μόνο μπράβο άκουγε η σύντροφος μου που το πάλευε χωρίς να έχει "πάρει" και την φυσική ωκυτοκίνη της γέννας. Όταν υπήρξε πρόβλημα, εμφανίστηκε ίκτερος, το πρώτο που είπαν είναι βάλε περισσότερο το μωρό στο στήθος και το 2ο είναι κάνε αντλήσεις να αυξήσεις παραγωγή. Οι μαίες θεριά, σε εμένα πρώτη φορά πατέρα έτσι μου φαντάζαν που μπορούσαν να πάρουν ένα μωρό στο κάθε χέρι να κλαίει και κάνωντας τα "κωλοτούμπες" σε 5'' να σταματάνε. Προσπαθούσαν να βοηθήσουν στον θηλασμό αλλά χρόνο δεν είχαν, κάναν ότι μπορούσαν, αλλάζαν και οι βάρδιες τους συνέχεια.

- Και ας μην θέλαν συνοδούς και ας μην επιτρέπαν καθόλου συνοδούς άνδρες ας με κυνηγούσαν το πρωΐ παραπάνω από ότι τους υπόλοιπους γιατί ξέραν ότι το βράδυ δεν είχα φύγει, νομίζω ότι μάλλον διαφωνούν με τον κανόνα "μη άντρες συνοδοί" και κάναν τα στραβά μάτια.

Ευχαριστούμε.

 

Στο Ιπποκράτειο είμασταν σε τρίκλινο δωμάτιο όπου οι άλλες δύο συγκάτοικοι όχι μόνο δεν είχαν πρόβλημα με την παρουσία άνδρα συνοδού αλλά υποστηρίζαν συνεχώς την παρουσία μου στο προσωπικό.

Ευχαριστούμε

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...