Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Στον 4ο μήνα θηλασμού!


Recommended Posts

Καλησπέρα, έχω ένα υπέροχο μωράκι 3μισυ μηνών και θηλάζω αποκλειστικά απ' την πώτη μέρα. Είναι υγειέστατο , χαρούμενο,με πολύ καλή αντίληψη για το περιβάλλον του. Ωστόσο, την τελευταία φορά που επισκεφτήκαμε την παιδιατρο είδαμε πως τον τελευταίο μήνα είχε πάρει 300 γραμμάρια. Οι μετρήσεις μας γενικά είναι αυτές:

4/11 γεννήθηκε 3.540 και βγήκε απ' την κλινική 3.330

8/11 3.350

14/11 3.570

24/11 3.810

9/12 4.340

16/1 5.210

16/2 5.530

Η παιδίατρος συνέστησε να της δώσω ξένο συμπλήρωμα, όπως είχε κανει και στο παρελθόν, αλλά της είπα ότι θα το παλέψω με πιο συχνό θηλασμό. Σε 15 μέρες είπε πως θα τη ζυγίσουμε ξανά, παρόλο που δε συμφωνεί για τη μη παροχή συμπλρώματος. Αμέσως πήρα τηλέφωνο τη μαία μου και μου είπε να ξεκινήσω αντλήσεις ώστε να της δίνω δικό μου συμπλήρωμα 3-4 φορές τη μέρα. Το πρόβλημα ήταν πως η μικρή θήλαζε περίπου μία ώρα και μετά κατά την άντληση το στήθος μου άδειαζε εντελώς. Έβγαζα 50 γραμμάρια με το θήλαστρο τα οποία δεν έτρωγε (παρά μόνο 2 φορές μετά από μια ώρα μετά το θηλασμό). Το πρόβλημα ήταν πως το βράδυ που ΄πήγα να τη θηλάσω το στήθος μου ήταν άδειο και δυσκολεύτηκα πάρα πολύ. Για το λόγο αυτό σταμάτησα τις αντλήσεις και άρχισα να την ταίζω πιο συχνά το βράδυ. Γενικά τρώει περίπου κάθε 3 ώρες τη μέρα και τη νύχτα κάθε 4-5, σύνολο 6-7 φορές τη μέρα. Βρέχει τις πάνες της και κάνει κακά.

Όμως μετά απ ' όλα αυτά προέκυψε και κάτι ακόμα, το μωρό τις τελευταίες 3 μέρες δυσκολεύεται στο στήθος. Στο αριστερό τρώει 3-4 γουλιές και μετά γυρνάει το κεφάλι μπροστά. Έπειτα συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό. Στο δεξί, αυτό το κάνει πολύ πιο συχνά, με αποτέλεσμα να ρουφάει μια φορά η και καθόλου και να αποστρέφει το βλέμα.

Θα ήθελα να σημειώσω και ότι το μωρό μου τον τελέυταίο καιρό ρουφάει συνέχεια τα χειλάκια , βγάζει σάλια και βάζει τα χέρια στο στόμα. Η παιδίατρος είπε πως δεν πρέει να την ενοχλούν τα ούλα αλλά μάλλον πεινάει.

Όλο αυτό σε συνδυασμό με τη μειωμένη πρόσληψη βάρους που γράφεται στο βιβλιάριό του μωρού ,μου εχουν προκαλέσει τρομερό άγχος. Τί μπορώ να κάνω σχετικά με το βάρος και αυτά τα διαλείμματα στο θηλασμό;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Μετά από μία νοσηλεία του δικού μου στην ίδια ηλικία με εσάς είχα το πρόβλημα ότι το γάλα μου δεν του έφτανε.

 

Το νόημα με τις ενδιάμεσες αντλήσεις είναι να συλλέγεις το γάλα και να το δίνεις το βράδυ ως συμπλήρωμα. Δηλαδή τα 50 ml που βγάζεις τώρα συν άλλα 20-30-50 ml που θα βγάλεις αργότερα, όλα μαζί το βράδυ που δεν θα έχεις τόσο πολύ γάλα.

 

Σε σχέση με τις συμπεριφορές που κάνει στο στήθος, πολλά μπορεί να είναι. Το ένα είναι τα δοντάκια, που το έχεις σκεφτεί κι εσύ, το άλλο μπορεί να είναι κάποια ΓΟΠ ή κάποια αλλεργία ή οτιδήποτε. Μπορεί να έχει κάποια ιωσούλα και να έχει ερεθισμένο λαιμό. Ο χρόνος θα δείξει. Καλή ζύγιση!

xhHtp2.pngkSQIp3.png
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

 

Στη μεγαλη μου κορη ειχα το ιδιο θεματακι και η παιδίατρος μας ειχε συστησει πιο συχνο θηλασμο. Εγω επειδή δεν ηθελα να της χαλασω τον βραδυνο υπνο, την εβαζα την ημερα ανα 2 ωρες στο στηθος. Είναι και σε μια ηλικια που εχουν αρχισει να δειχνουν ενδιαφερον για το περιβάλλον γυρω τους οποτε για να την δελεασω να κατσει πιο πολύ στο στηθος με το ένα χερι ειχα ένα παιχνιδακι/κουδουνιστρα και της το δειχνα (για να συγκεντρώνεται εκει και να μην αποσπάται η προσοχη της από αλλα ερεθισματα).

bGTMp3.png6mSOp3.png

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...