Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πάρκο για δίδυμα


Recommended Posts

Έχω δυο αγοράκια πέντε μηνών κ θελω να φτιάξω ένα πάρκο 3-4 τμ μες το σπίτι για να μπορώ να μπαίνω κ εγώ μαζί τους κ να παίζουν μόνα τους άνετα. Για δάπεδο λέω παζλ τατάμι. Έχετε να προτείνετε κάτι για περίφραξη; Ευχαριστώ!

8sLrp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Έχω δυο αγοράκια πέντε μηνών κ θελω να φτιάξω ένα πάρκο 3-4 τμ μες το σπίτι για να μπορώ να μπαίνω κ εγώ μαζί τους κ να παίζουν μόνα τους άνετα. Για δάπεδο λέω παζλ τατάμι. Έχετε να προτείνετε κάτι για περίφραξη; Ευχαριστώ!

 

Κάτι τέτοιο ίσως θα σου έκανε : https://www.cosycorner.gr/el/child-safety/diaxoristika-portes-aksesouar/sure-secure-diaxoristiko-domatiou-detail Πρέπει βέβαια να από 2 μεριές να υπάρχει τοίχος.

 

Υπάρχουν και κάγκελα που σχηματίζουν ένα κυκλικό πάρκο, αλλά δεν θα γίνει τόσο μεγάλο όσο θες, εκτός αν αγοράσεις περισσότερα, αλλά δεν ξέρω αν ενώνονται.

Link to comment
Share on other sites

Μία φίλη με δίδυμα είχε αυτό το σύστημα:

http://www.ursafe.gr/portes-asfaleias-gia-mora-kai-paidia-prostateytika-porton-parathyron-prostateytika-tzakioy/babydan

και είχε φτιάξει με επεκτάσεις του ένα μικρό δωμάτιο-πάρκο μέσα στο σαλόνι της. Είχε στο νου της να το μεταφέρει και σε άλλο σχηματισμό σε κουζίνα, αυλή κλπ.

 

Δεν την βόλεψε όμως ποτέ. Φαντάζομαι κάτι τέτοιο ψάχνεις, σκέψου όμως πρώτα αν πράγματι θα είσαι μαζί τους, γιατί να θελεις να βάλεις γυρω σας προστατευτικά; Πάρε θα έλεγα ένα άνετο πάρκο για να παίζουν τα παιδάκια κι αν θέλεις να παίξεις μαζί τους, τότε βγάλε τα και έχε τα μαζί σου!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, το ίδιο με τη φίλη σου έχω στο μυαλό μου. Βρε λες να μην το χρειαζόμαστε τελικά; Είναι που είχα συνηθίσει να καθόμαστε μαζί στον καναπέ κ να τα ασφαλίζω με μαξιλάρια κ να σηκώνομαι, αλλά ο καναπές μας μίκρυνε κ δεν ειναι πια ασφαλή εκεί πάνω να τα αφήσω λίγο!

Αυτό που λες xena όμως ίσως είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, όταν είναι καινουρια η κατάσταση, η εμπειρία δείχνει τις πραγματικές ανάγκες :)

8sLrp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ολα σχετικά είναι :lol: μπορεί κάτι που βολεύει εσένα να μην βολέψει ποτέ εμένα - το καλό είναι πως με την κουβέντα σκέφτεσαι παράμετρους που μπορεί να μην είχες υπολογίσει.

 

Αυτό το διάστημα εμείς το είχαμε προσπεράσει με παπλωμα και γυμναστήριο στο πάτωμα - μετά θα αρχίσουν να μπουσουλάνε και να σηκώνονται κρατούμενα απ΄τα έπιπλα. Κάπου εκεί χρησιμοποιείς το πάρκο, για λίγο βέβαια, δεν κάθονται τα παιδάκια πολύ, βαριούνται.

Αν δεν έχεις ιδιαίτερα οικονομικά θέματα, πάρε το. Αν πάλι θα σου λείψουν, σου προτείνω να μην το πάρεις.

 

Της φίλης μου σκαρφάλωνε το ένα κι έπεφτε απ'την άλλη πλευρά. Τελικά το χρησιμοποιούσε για να κλείνει τον χώρο της μαγειρικής στην κουζίνα, για να μην κινδυνεύουν, ανοίγουν ντουλάπια κλπ κλπ.

 

Το δάπεδο που λες τα δικά μου το δάγκωναν και τα δύο και το φοβόμουν. Το χρησιμοποίησα ομως πολύ μετά τα πρώτα βήματα αλλά και τον χειμώνα, κάτω απ'το χαλάκι του δωματίου. Ακόμη το χρησιμοποιούμε, περισσότερο για να κάνουμε "πικ νικ" στην βεράντα κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Viiv, καλημέρα

αν κι έθεσες την προϋπόθεση να μπαίνεις κι εσύ μέσα, και μάλλον αυτό που θα σου πω δε θα σε ενδιαφέρει (αλλά εγώ θα στο πω...:lol:): υπάρχει και πάρκο τετράγωνο, που είναι πιο μεγάλο από τα απλά (μονά) για να κάθονται και τα δύο παιδάκια μέσα. Η αδερφή μου, που έχει δίδυμα, είχε ένα τέτοιο όταν ήταν τα παιδιά μικρά. Βέβαια, αν τα άφηνε ταυτόχρονα και τα δύο μέσα, μετά από λίγη ώρα τσακώνονταν, αλλά χωρούσαν άνετα και τα δυο μαζί. Τώρα το "κληρονόμησα" εγώ, που έχω ένα μωρό, και το αφήνω εκεί μέσα και αλωνίζει.;)

Link to comment
Share on other sites

Ναι osin είδα ενα στο σάιτ που πόσταρε η xena και μου φάνηκε ενδιαφέρουσα περίπτωση! Αν θυμάσαι από πού το πήρε η αδελφή σου; Γτ στα μαγαζιά δεν είχα βρει τπτ άλλο από το 1,20Χ0,60. Καλά έκανες κ το πες :)

8sLrp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εμενα η εμπειρια μου λεει ότι δε το χρειαζεσαι...χιλιες φορες ένα απλο παρκο.Θα σου πω γιατι.Το παρκο στην ουσια το θελεις για να βαζεις τα παιδια μεσα καποια στιγμη που θελεις να κανεις κατι πχ μαγειρεψεις,σφουγγαρισεις ώστε να είναι ασφαλη.Αν είναι να μπαινεις κι εσυ μεσα ...αρα να τα προσεχεις δε χρειαζεσαι κατι τοσο περιοροσμενο...αφου θα εισαι μαζι τους.Ενα απλο παρκο το βρισκω πιο ασφαλες για να κατσουν μεσα λιγο μονα τους να διευκολυνθείς να κανεις κατι.Ακομα και το παρκο είναι κατι που προσωπικα το χρησιμοποιήσαμε ελαχιστα...αρα δεν αξιζει να δωσεις πολλα χρηματα.Απο την άλλη για μενα τα παιδια θα πρεπει να μαθουν να κινουνται στο χωρο που εχετε...για ποσο καιρο θα τα εχεις περιορισμένα νομιζεις?Ετσι και αρχισουν το μπουσουλημα...θα αρχισουν και το σκαρφαλωμα σιγα σιγα.Προσωπικα φροντισα να εχω ασφαλες το χωρο που κινούμαστε...πχ δεν ειχα τραπεζακι σαλονιού,γυαλικα,διακοσμητικα κλπ και τα αφηνα να κινουνται ελευθερα.

Link to comment
Share on other sites

Καλά στα είπαν τα κορίτσια. Δυο μωράκια δύσκολα θα κάτσουν στο πάρκο και όχι για πολύ. Καλύτερα να κάνετε babyproof κάποιο χώρο στο σπίτι. Ενδεχομένως ένα playroom. Γκούκγλαρε το πώς, υπάρχουν κίνδυνοι από έπιπλα κτλ που δεν τους φαντάζεσαι. Σου φαίνεται ότι ο καιρός περνάει αργά τώρα, αλλά γρήγορα μεγαλώνουν από αυτό το σημείο και πέρα, θα βλέπεις συνέχεια εξέλιξη στην κινητικότητά τους. Η ζωή σου θα γίνει πιο εύκολη, πιστεύω. Χρειάζεται επίβλεψη, αλλά αλλιώς επιβλέπεις μωράκια που αρχίζουν και εξερευνούν, το κάνεις και από μια αναπαυτική πολυθρόνα.

 

Για εμένα αυτή είναι η πιο χαριτωμένη, φανταστική εποχή για δίδυμα! Από το εξάμηνο-εφτάμηνο περίπου που αρχίζουν να γίνονται πιο κινητικά μέχρι τον 1,5 χρόνο. Να εξερευνούν μαζί, είναι πανέμορφο!

 

Εμείς καταλήξαμε στο να κάνουμε ασφαλές το δωμάτιο που κοιμόντουσαν και έπαιζαν ταυτόχρονα. Βάλαμε τα κρεβατάκια σε γωνία, για να έχει περισσότερο ελεύθερο χώρο για παιχνίδι και στην είσοδο του δωματίου βάλαμε μια πόρτα με καγκελάκι που για χρόνια μετά τη βλέπαμε στο τζάμπο με 30 ευρώ. Αυτό, να πω την αλήθεια, μετά τον 1,5 χρόνο που ένιωθα ασφαλής να τα αφήνω από τα μάτια μου για κάποιο διάστημα, σε ασφαλή χώρο. Πιο πριν, απλά περίμενα να κοιμηθούν ή να έρθει ο άντρας μου για να κάνω κάτι. Ήταν όμως τόσο ωραία εποχή, που δεν με πείραζε. Είχαμε πάρει ένα πάρκο, αλλά χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα. Αν θυμάμαι καλά, μπορεί αν υπήρχε μεγάλη ανάγκη να κάνω κάτι σε άλλο δωμάτιο από αυτό που ήμασταν, να τα έβαζα για λίγο δεμένα στο καρότσι. Γρήγορα όμως μπουσούλησαν και με ακολουθούσαν ήρεμα και χαρούμενα όπου χρειαζόταν.

Link to comment
Share on other sites

Αχ τι όμορφη περιγραφή, φαίνεται ότι τα ευχαριστήθηκες τα μωρά σου Αθηνά! Κι εγώ έχω αρχίσει να τα ευχαριστιέμαι, σημειώνω την περίοδο να γεμίσουμε μπαταρίες στις κάμερες :)

8sLrp2.png
Link to comment
Share on other sites

Φωτογραφίες, βίντεο, ό,τι προλαβαίνετε. Εκ των υστέρων βλέπω ότι ήταν η πιο χαρούμενη και ενδιαφέρουσα εποχή. Έχουμε χιλιάδες φωτογραφίες τόσα χρόνια, αλλά και πάλι, από εκείνη την εποχή θα ήθελα περισσότερες. Κάτι που έκανα από τότε περίπου, ήταν να ντύνω τα παιδιά πάντα με ρούχα που μου άρεσαν εμένα, γιατί οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να ήταν στιγμή για φωτό. Επίσης, με δυο μωρά δεν έχεις χρόνο για περιττά ντύνε - ξέντυνε.

 

Αχ, να τα χαρείς, είναι τέλεια εποχή!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το σίγουρο είναι ότι από εδώ και πέρα θα βλέπεις αλλαγές με γρήγορο ρυθμό και δεν είναι ασφαλές πλέον να έχεις τα παιδιά σε καναπέδες, κρεβάτια χωρίς κάγκελα κτλ.

 

Όταν θα μπουσουλάνε, μάθε τα να γυρνάνε με τα πόδια κάτω με την όπισθεν και μπρούμυτα, για να κατεβούν από καναπέ, θα σε σώσει από πολύ κυνήγι αυτό.

 

 

Βίντεο για ιδέες πώς έχουν οργανώσει άλλες διδυμομαμάδες το χώρο και πόσο γρήγορα θα έχεις αλλαγές από εδώ και πέρα. Όσο πιο πολλή ελευθερία κινήσεων και χώρου δώσεις, τόσο είναι πιο πιθανό να εξελιχθούν τα παιδιά κινητικά λίγο πιο γρήγορα.

 

Επίσης, για χαβαλέ, μπορείς κάποιο απόγευμα που δεν έχει ζέστη, να τα βάλεις σε μια κουβερτούλα σε ένα δημόσιο χώρο να χαζεύουν και να χαζεύονται. Σε μια παραλία πχ ή σε ένα λιβάδι.

 

Αυτή η φάση κρατάει πολύ λίγο, μετά αρχίζουν σιγά σιγά να δοκιμάζουν να μπουσουλάνε.

 

 

 

5 μηνών

 

[YOU TUBE]A1n5Iexjel0[/YOU TUBE]

 

[YOU TUBE]lgFSO9SjyRM[/YOU TUBE]

 

[YOU TUBE]Qhw5cuhJI3U[/YOU TUBE]

 

 

 

 

6 μηνών

 

[YOU TUBE]wdQsqhgsJSM[/YOU TUBE]

 

[YOU TUBE]hi4by0qh8fI[/YOU TUBE]

 

 

8 μηνών ξεκινάει η πραγματική διασκέδαση!

 

[YOU TUBE]vqxBJBci1p4[/YOU TUBE]

 

[YOU TUBE]zHx1fqLzsFY[/YOU TUBE]

 

 

 

9-10 μηνών

 

[YOU TUBE]PEVUFKfpp5Y[/YOU TUBE]

 

[YOU TUBE]ojEJoZK-8Go[/YOU TUBE]

 

[YOU TUBE]xr3iqm91JRc[/YOU TUBE]

 

[YOU TUBE]A6BsRjiwXrI[/YOU TUBE]

 

[YOU TUBE]BNhrAtYZ6XU[/YOU TUBE]

 

[YOU TUBE]t596KBHwvpM[/YOU TUBE]

 

 

 

Δεν είναι τρομερά καλή ιδέα να τα αφήσεις να παίζουν με τα άπλυτα ή το ψυγειο, γιατί κάποια στιγμή πρέπει να τους τα ξεμάθεις!

 

Επίσης, όταν μεγαλώσουν λιγάκι, καλό είναι να τους πάρεις καρεκλάκια, γιατί και το να κυλιούνται συνηθίζεται και μπορεί να ζοριστούν να το ξεμάθουν! Θα σε σώσει όμως για τους επόμενους μήνες.

 

Να μην ξεχνάμε όμως ότι τα παιδάκια είναι χαρά και αυτό καμιά φορά δεν γράφεται εδώ που όλο αναφερόμαστε σε προβληματάκια και λύσεις τους. Καμιά φορά χρειάζεται να ξεχνιόμαστε.

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο βρε Αθηνά που με σκέφτηκες κ έκανες τον κόπο, τη χρειάζομαι την εμπειρία από διδυμογονείς (κ γονείς γενικά, καθότι στραβάδι). Ευχαριστώ, θα μελετήσω :):)

8sLrp2.png
Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Λοιπόν έστρωσα χαλί, σεντόνι, πάπλωμα, κάλυμμα κρεβατιού σε γωνία του δωματίου τους, ασφάλισα πρίζες κ σχοινιά από στόρια, έβαλα κ δυο τεράστια μαξιλάρια καναπέ για να το κλείσω, έβαλα μεσα γυμναστήριο κ παιχνίδια κ ετσι έχω ένα μέρος όπου μπορούν να τη βγάλουν όλη μέρα, παίζουν - κοιμούνται - ξαναπαίζουν. Και τους αρέσει πολύ αυτή η άπλα κ η ελευθερία που έχουν!!! Επόμενο βήμα να ασφαλιστεί κ το υπόλοιπο δωμάτιο κ κλείσαμε!

Ευχαριστώ όλους για τη συνεισφορά :)

8sLrp2.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...