Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απορριψη εγγραφης στους πολυτεκνους


Recommended Posts

Καλημερα σε ολους. Ειμαι μητερα τεσσαρω τεκνων. Αποριθφηκα για την εγγραφη μου στους πολυτεκνους λογω διαφορας ηλικιας του πρωτου μου τεκνου με το τεταρτο.Δεν εχω λεει τεσσερα τεκνα που να πληρουν τις νομιμες προυποθεσεις.Την 12/06/13 που γεννηθηκε το τεταρτο τεκνο μου το πρωτο μου παιδι γεννημενο 29/09/1989 δεν συνυπολογιζεται επειδη ειχε συμπληρωσει το 23ο ετος της ηλικιας του δε σπουδαζει ,δεν υπηρετει στο στρατο , δεν εχει αναπηρια 67%.........Δε φτανει που η χωρα μας δεν αυξανεται λογω του μικρου αριθμου γεννησεων ..τιμωρουμαι επειδη εκανα τεταρτο παιδι!!!! Δεν ξερω πως να το παλεψω αυτο και δεν ξερω αν υπαρχουν κι αλλοι γονεις στην θεση μου .Επικοινωνησα με τον συνηγορο του πολιτη αλλα δε μπορουν να με βοηθησουν.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Μα το ένα από τα 4 παιδιά είναι ενήλικο... Δεν απορρίφθηκες λόγω διαφοράς ηλικίας. Απορρίφθηκες γιατί το ένα από τα 4 τέκνα ενηλικιώθηκε πλέον. Δεν είναι υπό την προστασία σου.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Να τα χαίρεσαι όλα σου τα παιδάκια!

 

Γενικά, επιδόματα και λοιπές νομικές καλύψεις έχουμε για τα προστατευόμενα μέλη. Εφόσον το πρώτο είναι ενήλικο και δεν φαίνεται πουθενά ότι εξαρτάται από εσένα, έχεις τρία ή λιγότερα προστατευόμενα μέλη. Νομικά δηλαδή δεν έχει σημασία πόσα γέννησες, αλλά πόσα ανατρέφεις. Μην το βλέπεις σαν τιμωρία, όλοι μας έχουμε την ίδια αντιμετώπιση, άσχετα με το πόσο ζορίζόμαστε να τα μεγαλώσουμε. Θέλω να πω πως θεωρητικά, το μεγάλο σου παιδί θα έπρεπε να έχει πάρει τη ζωή στα χέρια του και να δουλεύει και να μην σε επιβαρύνει με τα έξοδά του. Τώρα αν αυτό δεν ισχύει, δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος απόδειξης, εφόσον θα το χρησιμοποιούσαν όλοι όσοι έχουν ανύπαντρα τέκνα, όσα κ αν είναι, για να έχουν φοροαπαλλαγές και λοιπές διευκολύνσεις (όταν υπήρχαν..).

 

Καταλαβαίνω την πίκρα σου και μπράβο σου που έκανες και τέταρτο παιδάκι σε τέτοιες εποχές! Δυστυχώς όμως δεν μας έρχονται όλα βολικά, ειδικά με τη σημερινή νομοθεσία..

Link to comment
Share on other sites

Το μεγαλο σου παιδι ειναι 27 χρονων παλικαρι. Δε θεωρειται προστατευομενο μελος. Ετσι λεει ο νομος αρα δεν απερριψαν την εγγραφη σου. Απλα δεν τη δικαιουσαι.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω πως ο μεγαλος εχει ενηλικιωθει. Δεν θελω να γραφτω για τις παροχες..ετσι κι αλλιως τεινουν να τις καταργησουν σιγα σιγα ..εκτος απο την μειωση των εισητηριων.Δεν αναγνωριζομαι ως πολυτεκνη μητερα. Τα παιδια μου δεν εχουν πολυτεκνικη ιδιοτητα ..με καποια μορια ισως για τις σπουδες τους. Ο μεγαλος μου ο γιος δεν χρησιμοποιησε την πολυτεκνικη του ιδιοτητα στον στρατο. Δεν ειναι μονο τα τροφιμα . Εφοσον εχω τρια ανηλικα πλεον απευθυνθηκα στους τριτεκνους για εγγραφη. Με απερριψαν κι εκει επειδη..ειμαι τετρατεκνη μου ειπαν.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εφοσον εχω τρια ανηλικα πλεον απευθυνθηκα στους τριτεκνους για εγγραφη. Με απερριψαν κι εκει επειδη..ειμαι τετρατεκνη μου ειπαν.

 

Μάλλον εκεί θα πρέπει να εστιάσεις. Στο να ενταχθείς στους τρίτεκνους. Διάβασε καλά τους νόμους, τις προυποθέσεις κτλ ώστε να είσαι πλήρως ενημερωμένη και μετά απευθύνσου όπου μπορείς να απευθυνθείς, γραπτώς.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

4mother έτσι είναι δυστυχώς. Λογικά όμως θα μπορείς να έχεις ότι παροχές έχουν και οι τριτεκνος υποθετω (όχι ότι γνωρίζω αν έχουν ειδικες παροχες και τι εχουν)

Lilypie Kids Birthday tickers
3231580x15ta1yz3w.gif
Link to comment
Share on other sites

Όμως βρε παιδιά μια απορία που έχω για τους πολύτεκνους.Εφοσον στις αιτήσεις ασεπ χρησιμοποιουν τέκνα πολυτέκνων οικογενειών την ιδιότητα αυτή και ας είναι οι ίδιοι παντρεμένοι (και κάποιοι έχω δει και πολύτεκνοι....).Πως το κάνουν αυτο και η κοπελα δεν γίνεται να το κανει;Γτ σωστά της είπαν το ξέρω από τη γιαγιά μου που είχε το ίδιο θέμα με τη κοπέλα αλλά για κάποιους άλλους γτ δεν ισχυει;

Lilypie Kids Birthday tickers
3231580x15ta1yz3w.gif
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...