Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η άδεια κυήσεως συμπέφτει λίγο πριν την λήξη της σύμβασής μου. Πιθανά σενάρια???


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

 

Σας αναφέρω πως έχει η κατάσταση

 

-Δουλεύω σε ιδιωτικό τομέα από 12ος/2014 ανανεώνοντας συνεχόμενα τις συμβάσεις, καθώς έτσι κάνει η επιχείρηση σε όλους. Οι συμβάσεις δηλ. ανανεώνονται συνέχεια και ευτυχώς (μέχρι τώρα) δεν με απασχολούσε το θέμα της μη ανανέωσης.

 

-Είμαι 5 εβδομάδων έγκυος και με απασχολεί το εξής. Περίπου στις 20 Σεπτεμβρίου (20/09/2016) θα είμαι 7 μηνών έγκυος και σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει αυτές τις μέρες, θα πρέπει να πάρω υποχρεωτικά την άδεια κυήσεως. Η σύμβαση μου λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου (30/09/2016). Ποιά είναι τα πιθανά σενάρια που μπορεί να κάνει ο εργοδότης μου?

 

1) Μπορεί να μην μου ανανεώσει την σύμβαση χωρίς κανένα πρόβλημα, μιας και δεν θα είναι απόλυση αλλά λήξη σύμβασης και μη ανανέωση? (Υπάρχει κάποια διάταξη που να με προστατεύει από την μη ανανέωση λόγω ότι ανανεώνω ασταμάτητα συμβάσεις εδώ και 21 μήνες?)

 

2) Σε περίπτωση που δεν μου ανανεώσει την σύμβαση, τι ακριβώς ισχύει? Τι δικαιούμαι και από που? Και τι ποσά? Και για πόσο καιρό? Ταμείο ανεργίας δικαιούμαι? Δεν έχω πάρει ποτέ μου και όπως ανέφερα δουλεύω ήδη 21 μήνες (έως 30/09/2016) με πλήρη απασχόληση (25 ένσημα). Το ταμείο ανεργίας είναι ανεξάρτητο από τα οποιαδήποτε άλλα επιδόματα από ΙΚΑ & ΟΑΕΔ?

 

3) Σε περίπτωση που μου ανανεώση την σύμβαση, τον συμφέρει ή όχι τον εργοδότη? Γιατί αν υποθέσουμε ότι μου την ανανεώνει, εγώ θα πρέπει κατ ευθείαν να καθήσω 2 μήνες μέχρι να γεννήσω και άλλους 2 μήνες μετά την γέννα. Τι όφελος ή τι επιβάρυνση έχει αν μου την ανανεώσει? Επίσης σε αυτήν την περίπτωση που μου την ανανεώσει, τι δικαιούμαι, από ποιον, πόσο και για πόσο καιρό?

 

4) Σε περίπτωση που δεν με ανανεώσει και με ξαναπροσλάβει από Ιανουάριο, τον συμφέρει να το κάνει έτσι? Εγώ χάνω κάτι αν δεν με ανανεώσει το 4μηνο που πρέπει να κάθομαι? Με συμφέρει καλύτερα να μην με ανανεώσει? Καλύτερα να με ανανεώσει? Ή μήπως δεν υπάρχει κάποια διαφορά ως προς το οικονομικό κομμάτι?

 

Θέλω να ξέρω αυτά που ρωτάω καθώς δεν έχω ανακοινώσει την εγκυμοσύνη ακόμη.

 

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσοχή σας και προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

 

Κατερίνα Λ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...