Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι δουλειές κάνει η καθαρίστρια


Recommended Posts

Καλημέρα,

 

έχω μια ερώτηση. Αποφάσισα να προβλάβω μια κυρία να με βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού κάθε 15 μέρες και συγκεκριμένα να μου καθαρίζει σαλόνι, κουζίνα και τα δύο μπάνια του σπιτιού (τους υπόλοιπους χώρους θα τους κάνουμε εμείς). Δεν έχω εμπειρία τι θεωρείται καθάρισμα, γιατί εγώ στο μυαλό μου έχω ας πούμε να μου "γλύψει τους χώρους αυτούς", να κάνει δηλαδή πέρα από σκούπισμα - ξεσκόνιμα και ντουλάπια απ' εξώ, παράθυρα - παντζούρια, τείχους, πλακάκια και τα ντουλάπια της κουζίνας εσωτερικά (αυτό όχι βέβαια σε μια επίσκεψη, αλλά προοδευτικά, δηλαδή τη μία φορά 2 ντουλάπια, την άλλη άλλα δύο, κοκ). Σας ρωτάω γιατί δε θέλω αφενός να είμαι και σούπερ απαιτητική, από την άλλη δε θέλω να έρχεται και να τρέχω κι εγώ από πίσω.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 99
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θα έλεγα αρχικά στις πρώτες επισκέψεις να κάνει σημεία που δεν φαίνονται. Ας πούμε το εσωτερικό όλων των ντουλαπιων. Να σηκώσει καναπέδες ,να σκουπίσει από κάτω και να τους καθαρίσει.Να καθαρισει τα πλακάκια του μπάνιου και το εσωτερικο στα ντουλαπια αυτού. Να πλύνει παντζούρια . Να καθαρισει τοπικα τους τοιχους.Αυτά πιστεύω ότι θα τα τελειώσει σε 3 επισκέψεις 4 ώρες η κάθε μια. Ίσως θα πρέπει να την πάρεις συνεχόμενα για το καθάρισμα αυτών. Μόλις γίνουν αυτά ανά 15 μέρες που θα έρχεται θα τακτοποιεί τον ήδη καθαρό χώρο φαντάζομαι σε λιγότερο χρόνο. Νομίζω ότι οι λεπτομέρειες που ανέφερα αρχικα δεν χρειάζονται να γίνουν ανά 15 μέρες. Εγώ ας πούμε ντουλαπια κουζινας μπανιου τα "ξεσηκωνω" 2-3 φορές το χρόνο ,παντζούρια επίσης αλλά σχεδόν καθημερινά κάνω τα υπόλοιπα.

Το σημαντικό είναι η κυρία αυτή να μην κάνει πρόχειρο καθάρισμα αλλά να επιμένει σε λεπτομέρειες.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω καταλήξει ως προς αυτό που ρωτάς. Όμως στην αρχή θέλει από κοντά και να την επαναλαμβάνεις τι και πώς.

 

Πχ υπάρχουν γυναίκες που το σπίτι θέλει μερεμέτια μετά που θα φύγουν, γιατί παίρνουν πχ την ηλεκτρική και την κοπανάνε παντού όπως προχωράνε. Ή που θα θεωρήσουν ότι οι μεταλλικές λεπτομέρειες στο μπάνιο καθαρίζονται με σύρμα και ως εκ τούτου θα σου αφήσουν γρατζουνιές για πάντα.

 

Ή που θα σου καθαρίσουν το παιδικό δωμάτιο πετώντας στα σκουπίδια τα λέγκο γιατί έτσι κάνουν και στα δικά τους παιδιά.

 

Από την άλλη, μια έμπειρη γυναίκα μπορεί να σου μάθει εσένα πώς να κάνεις τις δουλειές αποτελεσματικά.

 

Έτσι που το εξηγείς, μου φαίνεται ότι είναι αυτά που χρειάζεσαι και έχει νόημα να τα κάνει τρίτος. Περίπου ο χρόνος που αναφέρεις αντιστοιχεί στις δουλειές που λες. Τα ντουλάπια εσωτερικά δεν τα θεωρώ σύντομη δουλειά, ανάλογα και τι έχεις βάλει μέσα και πώς. Καλά το σκέφτηκες να το πιάσει σταδιακά.

 

Και πάλι όμως θα ήθελα να δω την οπτική της. Πχ σε μια γυναίκα που έχει αγάπη στο αζαξ και το βάζει παντού χωρίς να το ξεπλένει, δεν θα της έδινα τα ντουλάπια με τα τρόφιμα, αν δεν βεβαιωνόμουν τι θα έκανε και πώς.

Link to comment
Share on other sites

Στη συζήτηση που κάναμε της εξήγησα ότι επειδή στο σπίτι που μένουμε είμαστε με ενοίκιο και επειδή ο ιδιοκτήτης έχει πραγματικά ρίξει πολλά λεφτά μέσα και σεβόμαστε και το χώρο που ζούμε και τον κόπο που έκανε ο άνθρωπος να το φτιάξει, πρώτα και κύρια θέλω να είναι ιδιαίτερα προσεκτική σε ό,τι αφορά ζημιές και καθαριστικά. Δηλαδή, τα ντουλάπια και τις ντουλάπες που είναι από κερασιά να τα περνάει μόνο με νεράκι, προκειμένου να μη χαλάσουν.

Η ίδια μου είπε ότι τα καθαριστικά που θα χρησιμοποιεί θα ήθελε να της τα υποδείξω εγώ, πράγμα που έκανα βεβαίως.

Τώρα, αυτό που της είπα είναι ότι δε μου αρέσει να "υποδεικνύω" κάθε φορά τι πρέπει να γίνει, ότι θέλω μετά τις πρώτες φορές να είναι σε θέση να ξέρει τι χρειάζεται να καθαρίσει και να μη χρειάζονται "παρατηρήσεις" από πλευράς μου, γιατί από τη μια είμαι άνθρωπος που δε μου αρέσει να κάνω παρατηρήσεις και από την άλλη θεωρώ ότι μια επαγγελματίας πρέπει να ξέρει τι και πως...

Ελπίζω να μην έχω υπερβολικές προσδοκίες.

Ταυτόχρονα, παίρνω παράδειγμα εμένα που για να "γλύψω" τους χώρους που προανέφερα, έχοντας και 2 μικρά παιδιά μαζί μου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό (διάλλειμμα για μαγείρεμα, τάισμα, τσίσα, αγκαλιά, κοίμισμα, παιχνίδι, κοκ) μου παίρνει περίπου 4 - 5 ώρες. Η κυρία μου είπε ότι χρειάζεται 5 - 6. Νομίζω ότι είναι εντάξει δεδομένου, ότι δεν κάνουμε όλοι το ίδιο γρήγορα και από την άλλη εκείνη μάλλον θα μπεί σε περισσότερες λεπτομέρειες - ελπίζω...

Link to comment
Share on other sites

Πχ σε μια γυναίκα που έχει αγάπη στο αζαξ και το βάζει παντού χωρίς να το ξεπλένει, δεν θα της έδινα τα ντουλάπια με τα τρόφιμα, αν δεν βεβαιωνόμουν τι θα έκανε και πώς.

 

Εσύ λες για μια γυναίκα που αγαπάει το ...άζαξ! Να σου πω εγώ για μια γυναίκα που αγαπούσε τη ....χλωρίνη!!

Πήρε λοιπόν ΈΝΑ βετέξ για όοοολο το σπίτι και έβαζε παντού χλωρίνη, χωρίς να την ξεβγάζει μετά, γιατί λέει σκοτώνει όλα τα μικρόβια, οπότε δεν χρειαζόταν ούτε βετέξ να αλλάξει ούτε να ξεβγάζει.....

(και στη λεκάνη του μπάνιου και στον πάγκο της κουζίνας είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει το ίδιο!!!!) Κορυφαία!

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ προβληματίζομαι πολύ με αυτού του είδους τις δουλειές, τι ακριβώς πρέπει να γίνεται κάθε φορά και τι όχι. Tης παίρνει περίπου 10-12 ώρες να τα κάνει όοολα! Και φαντάζομαι ότι κι εσείς δεν την αφήνετε μόνη στο σπίτι κάποια καθημερινή, οπότε μιλάμε για Σ/Κ ??

Ούτε έχω μπορέσει να βρω κάποια που να μην καταστρέφει το σπίτι / την υγεία μας ή να μην κλέβει..... (όλα έχουν συμβεί).

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

για να μην εχετε παρεξηγησεις, υπεδειξε της ακριβως τι ειναι αυτο που θελεις να αναλαβει να κανει...προτεινε της εσυ τι καθαριστικα θα ηθελες να χρησιμοποιει και μονον,εστιαζε καθε φορα,που θελεις να γινει περισσοτερη λεπτοδουλεια...υπεδειξε ακομα και τα βετεξ που θελεις να χρησιμοποιει αναλογα του χωρου που θα καθαριζει κτλ...με ξεκαθαρες κουβεντες δεν υπαρχουν δυσαρεστες καταστασεις...ο χρονος που ο καθενας χρειαζεται για να ολοκληρωσει κατι,ειναι διαφορετικος,οποτε για εκεινη ισως ειναι κατι λιγοτερο ή κατι περισσοτερο απο αυτον που εσυ υπολογιζεις...δοκιμαζεις και βλεπεις...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Link to comment
Share on other sites

Εμενα παντως αυτή που εχω κανει ότι της ζητησω. Τζαμια,βεραντες,τοιχους,σιδερωμα,ντουλαπια ότι της πω.πχ στο σαλονι θα τραβηξει καναπέδες ,θα σηκωσει το χαλι...όχι μονο τα πανω πανω.Στα μπανια θα καθαρισει σιφωνια,θα κανει τα πλακακια.Για μενα είναι βασικο να είναι και γρηγορη.Οι πρωτες φορες είναι λιγο περιεργες μεχρι να μαθει κι αυτή το χωρο σου...μετα θα μπουν οι δουλειες σε πρόγραμμα και θα δεις ποσο θα σε βολεψει.

Link to comment
Share on other sites

Εμενα παντως αυτή που εχω κανει ότι της ζητησω. Τζαμια,βεραντες,τοιχους,σιδερωμα,ντουλαπια ότι της πω.πχ στο σαλονι θα τραβηξει καναπέδες ,θα σηκωσει το χαλι...όχι μονο τα πανω πανω.Στα μπανια θα καθαρισει σιφωνια,θα κανει τα πλακακια.Για μενα είναι βασικο να είναι και γρηγορη.Οι πρωτες φορες είναι λιγο περιεργες μεχρι να μαθει κι αυτή το χωρο σου...μετα θα μπουν οι δουλειες σε πρόγραμμα και θα δεις ποσο θα σε βολεψει.

 

Αυτά τα κάνει κάθε φορά ? Τραβάει και κομοδίνα στο Υ/Δ ? Κάνει τα σοβατεπιά κάτω από κρεβάτια / καλοριφέρ με το κοντάρι της σκούπας? Κάνει όλα τα έπιπλα με pronto? Πόσες ώρες τις παίρνει?

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται απ την οικοδέσποινα, απ την καθαρίστρια και απ το σπίτι. Αν η οικοδέσποινα θέλει την τελειότητα (και καλά κάνει), η καθαρίστρια είναι μεγάλη σε ηλικία ή νέα στο επάγγελμα και το σπίτι μεγάλο, με πολλά "ανοίγματα" και πολλά έπιπλα, η κατάσταση επιβραδύνεται.

Όσες φορές έχω πάρει γυναίκα να με βοηθήσει, πάντα ήμουν εκεί καθώς την ήθελα να κάνει τα δύσκολα και εγώ να ακολουθώ στα πιο εύκολα. Ακόμα και έτσι, θέλαμε ώρες.

Όπως εσύ δεν κάνεις μπατζούρια και μπαλκόνια ή τις ντουλάπες κάθε 2 εβδομάδες, αν θες η κατάσταση να κρατηθεί σε νορμάλ ώρες εργασίας, ούτε εκείνη θα τα κάνει κάθε φορά. Αν όμως θα ήθελες να τα κάνεις αλλά δε μπορείς ενώ τώρα που πληρώνεις θες να τα κάνει, πρέπει να πάρεις απόφαση ότι οι ώρες θα "γράφουν".

Καλώς ή κακώς, όταν πληρώνεις τέτοια υπηρεσία ζητάς να κάνει αυτά που δεν κάνεις εσύ συχνά λόγω χρόνου. Τα πλακάκια στο μπάνιο ας πούμε. Αν ήμουν εσύ, ναι αυτή η δουλειά -ας πούμε- θα ήταν πάντα στα to do της γυναίκας που προσλαμβάνω. Όχι όμως οι ντουλάπες εσωτερικά.

Αν εγώ δεν καθαρίζω συχνά πίσω απ το κρεββάτι ή δεν αερίζω το στρώμα επειδή είναι βαριά και δε μπορώ να τα κάνω μόνη μου, δεν έχω την απαίτηση να το κάνει εκείνη. Είναι υπάλληλος, όχι σκλάβα. Θα φρόντιζα να το κάνουμε μαζί. Το κουβάλημα τουλάχιστον. Αυτά για εμένα που είμαι και φρόντιζα να ήμουν στο σπίτι όποτε έχω φέρει γυναίκα. Γιατί την έχω φέρει για βοήθεια.

Η μητέρα μου απ την άλλη, με σταθερή γυναίκα για το σπίτι κάθε 15 ημέρες της έχει αναθέσει τα πάντα. Δηλαδή μπες στο σπίτι και καθάρισε ότι πρέπει. Έτσι ξέρει πως αν δει λερωμένη τη μοκέτα θα την καθαρίσει, αν τα πατάκια του μπάνιου είναι βρώμικα θα τα βάλει να πλυθούν, αν τα ριχτάρια θέλουν αλλαγή γιατί χειμώνιασε θα τα αλλάξει, αν είναι εποχή να βγουν τα χαλιά, θα τα μαζέψει και αν έχει ασιδέρωτα θα τα σιδερώσει. Αυτή η γυναίκα αντικαθιστά ΠΛΗΡΩΣ τη μητέρα μου στις δουλειές του σπιτιού ώστε η οικοδέσποινα να περιορίζεται στα αναγκαία καθώς λόγω της δουλειάς της αυτή είναι η βοήθεια που χρειάζεται.

Μια σταθερή γυναίκα μαθαίνει τι χρησιμοποιεί που (wettex, απορρυπαντικά κ.λπ), πως να κάνει τι (δε πειράζουμε έγγραφα, έτσι δουλεύει η γεννήτρια ατμού, δεν κάνουμε τσάκιση στο jean κ.λπ).

Βέβαια, στην 2η περίπτωση είναι πλήρως προετοιμασμένος για τον χρόνο που θα χρειαστούν όλα αυτά. Έχει τύχει να επιστρέψουν οι γονείς μου στο σπίτι, να μην έχει προλάβει όλα η κοπέλα και αν ήταν ημέρα που ήθελαν ηρεμία άμεσα, της έλεγαν να πάει άλλη μέρα για τα υπόλοιπα. Φυσικά αυτό συνεπάγεται και το ανάλογο κόστος.

Συνοψίζοντας, είναι καλό να ξέρεις τι ακριβώς θες, να ενημερώσεις εξ αρχής πως το θες και το πόσο θα της πάρει ή αν θα μείνεις ευχαριστημένη απ τη δουλειά της θα το δεις στην πράξη.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png
Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Το σπίτι θα το βρει σχεδόν έτοιμο, καθώς εγώ πάντα καθαρίζω σοβατεπί, σηκώνω καναπέδες, κλπ., δηλαδή οι λεπτοδουλειές δεν έχουν πάει καθόλου πίσω και επίσης κρεβατοκάμαρες δε θα της αναθέσω καθόλου, ούτε και το εσωτερικό των ντουλαπιών των μπάνιων, μόνο τα ντουλάπια της κουζίνας.

Η αλήθεια είναι ότι θέλω προοδευτικά να απεμπλακώ στο μέγιστο από την καθαριότητα των χώρων που θα αναλάβει, δηλαδή να τα "συντηρώ" μόνο ανάμεσα στις 15 μέρες που θα έρχεται και να μπορεί από μόνη της να αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε σχέση με το τι πρέπει να γίνει και πότε, πράγμα που της εξήγησα και κατά τη συνάντησή μας.

Τώρα στην αρχή θα είμαι κι εγώ στο σπίτι, θα ασχολούμε όμως κυρίως με τα παιδιά και στη συνέχεια συμφωνήσαμε να έρχεται όταν θα λείπουμε στη δουλειά.

Ελπίζω να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μου, γιατί έχει έρθει με τις καλύτερες συστάσεις.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγω παντως θα σου πω την αποψη μου.Το να παρεις μια γυναικα για να σου κανει τα ντουλάπια της κουζινας και το σαλονι και 2 τουαλέτες είναι λιγο χαμενα λεφτα.Δλδ οκ θα ερθει τη μια εβδομαδα θα σου καθαρισει τα ντουλάπια της κουζινας.Σε 15 μερες θα τη βαλεις να ξανακανει τα ντουλάπια?Καθε 15 μερες δλδ τα ντουλάπια σου θελουν άδειασμα,καθαρισμα και παλι τακτοποιηση?Ολα τα ντουλάπια της κουζινας?

Επισης τα μπανια αφου τα αναλαβει γιατι να μη καθαρισει και τα ντουλάπια?Προσπαθεις να μειωσεις το χρονο που θα την εχεις?Εμενα σκεψου ερχεται από τις 9 εως τις 4 περιπου και μου κανει τα παντα και εχω 3 ορόφους μεζονετα και μου σεδερωνει και τα ρουχα όλα.Οκ τη μια θα κανουμε τα τζαμια,την άλλη πιο καλα τις βεράντες,μια τους τοιχους,μια τα ντουλάπια..αναλόγως τι δουλειες θα βγουν.Επισης εγω προτιμω να μου πλυνει αυτή τζαμια,πατζουρια,τοιχους παρα να μου καθαρισει την κουζινα....αυτό το κανω και μονη μου.

Link to comment
Share on other sites

Αυτά τα κάνει κάθε φορά ? Τραβάει και κομοδίνα στο Υ/Δ ? Κάνει τα σοβατεπιά κάτω από κρεβάτια / καλοριφέρ με το κοντάρι της σκούπας? Κάνει όλα τα έπιπλα με pronto? Πόσες ώρες τις παίρνει?

 

Το σπιτι μας επειδή είναι σχετικα καινουριο δεν είναι πλήρως επιπλωμενο.κομοδινα πχ στην κρεβατοκαμαρα και βιβλιοθήκες δεν εχω αλλα θα μου κανει κατω από τα κρεβατια και θα μου αερισει τα σεντονια.Ομοιως δεν εχω καλοριφέρ...εχω ενδοδαπεδια.Ξεσκονιζει τα επιπλα ολο ναι .Εχω 4 μπανια,πολλες τζαμιαριες και πολλες βεράντες.Μια θα κανει όλα τα τζαμια,μια τα μισα και τα μισα πατζουρια,αναλογως.Ειναι πολύ μεγαλο το Σπιτι αλλα δεν εχω του κοσμου τα σκατολοιδια διακοσμητικα,ραφακια με μπιμπελο κλπ.Τους τοιχους όχι δε θα τους κανει κάθε φορα εννειται...ουτε τα πατζουρια.Αν της ζητησω θα μου πλυνει και το χαλι.Γενικα προσπαθω να μου κανει

Link to comment
Share on other sites

Το σπιτι μας επειδή είναι σχετικα καινουριο δεν είναι πλήρως επιπλωμενο.κομοδινα πχ στην κρεβατοκαμαρα και βιβλιοθήκες δεν εχω αλλα θα μου κανει κατω από τα κρεβατια και θα μου αερισει τα σεντονια.Ομοιως δεν εχω καλοριφέρ...εχω ενδοδαπεδια.Ξεσκονιζει τα επιπλα ολο ναι .Εχω 4 μπανια,πολλες τζαμιαριες και πολλες βεράντες.Μια θα κανει όλα τα τζαμια,μια τα μισα και τα μισα πατζουρια,αναλογως.Ειναι πολύ μεγαλο το Σπιτι αλλα δεν εχω του κοσμου τα σκατολοιδια διακοσμητικα,ραφακια με μπιμπελο κλπ.Τους τοιχους όχι δε θα τους κανει κάθε φορα εννειται...ουτε τα πατζουρια.Αν της ζητησω θα μου πλυνει και το χαλι.Γενικα προσπαθω να μου κανει

 

Σύμφωνα με αυτά που αναφέρεις, ως όγκο εργασίας γενικότερα, είναι το ίδιο σαν να τακτοποιούσε ένα κανονικά επιπλωμένο μεγάλο διαμέρισμα. Προλαβαίνει όμως σε 7 ώρες??? Μήπως κάποια τελικά τα κάνεις εσύ εντελώς αποκλειστικά π.χ. πάγκος κουζίνας και γενικά ντουλάπια απέξω ???

Εμένα κάθεται 12 ώρες και πάλι δεν κάνουμε πάντα τα παντζούρια.....

Link to comment
Share on other sites

Εγω γενικα οταν ειναι αυτη σπιτι φευγω γιατι αν ειμαι εκει ο γιος μου ασχολειται μαζι της και αυτη δε του χαλαει χατιρι αρα δεν κανει σωστα τη δουλεια της.Ομως πριν φυωω θα της εχω αφησει το σπιτι τακτοποιημενο.Δλδ θα εχω μαζεψει τα παιχνιδια των παιδιων .Δε θα της αφησω πχ απλυτα πιατα η ρουχα πεταμενα απο δω κι απο κει να τακτοποιησει.Τα παιχνιδια μου το εχει ξεκαθαρισει και μονη της οτι δε τα μαζευει.αρα το σπιτι οταν το αναλαμβανει ειναι ετοιμο για καθαρισμα δεν εχει να συμμαζεψει.Ακομα και σεντονια να θελω να μου αλλαξει θα εχω βγαλει ταβρωμικα απο τα κρεβατια και αυτη θα μου στρωσει τα καθαρα.Και στο σιδερωμα επειδη εχω στεγνωτηριο πολλα ρουχα θελουν απλα ενα πατημα...σεντονια στα τεσσερα και σιδερο...δεν τα ψιριζει πολυ.Ειχα φερει μια αλλη καποια στιγμη και εκανε 5 ωρες να σιδερωσει...ελεος.

Link to comment
Share on other sites

Εγω γενικα οταν ειναι αυτη σπιτι φευγω γιατι αν ειμαι εκει ο γιος μου ασχολειται μαζι της και αυτη δε του χαλαει χατιρι αρα δεν κανει σωστα τη δουλεια της.Ομως πριν φυωω θα της εχω αφησει το σπιτι τακτοποιημενο.Δλδ θα εχω μαζεψει τα παιχνιδια των παιδιων .Δε θα της αφησω πχ απλυτα πιατα η ρουχα πεταμενα απο δω κι απο κει να τακτοποιησει.Τα παιχνιδια μου το εχει ξεκαθαρισει και μονη της οτι δε τα μαζευει.αρα το σπιτι οταν το αναλαμβανει ειναι ετοιμο για καθαρισμα δεν εχει να συμμαζεψει.Ακομα και σεντονια να θελω να μου αλλαξει θα εχω βγαλει ταβρωμικα απο τα κρεβατια και αυτη θα μου στρωσει τα καθαρα.Και στο σιδερωμα επειδη εχω στεγνωτηριο πολλα ρουχα θελουν απλα ενα πατημα...σεντονια στα τεσσερα και σιδερο...δεν τα ψιριζει πολυ.Ειχα φερει μια αλλη καποια στιγμη και εκανε 5 ωρες να σιδερωσει...ελεος.

 

Για να σηκώνει καναπέδες όπως λες....θα έχει δυνάμεις! Είναι νέα?

Μιλάμε για Αθήνα ή άλλη περιοχή της Ελλάδας?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Όπως προείπα δεν έχω καμιά προηγούμενη εμπειρία από καθαρίστρια. Τις πρώτες φορές θα είμαι μαζί της, οπότε αν διαπιστώσω ότι τελειώνει γρηγορότερα θα της αναθέσεω και κρεβατοκάμερες. Δυστυχώς τα οικονομικά μας μας βγάζουν για 5 - 6 ώρες, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα να πρέπει να τα αναλάβω μόνη μου. Δεν είναι όμως πολλά, γιατί κι εμείς μεζονέτα έχουμε και το 90% μη σου πω 100% της μέρας τη βγάζουμε κάτω, στις κρεβατοκάμερες πάμε συνήθως μόνο για ύπνο.

Μακάρι, να τελείωνει αυτά που έχω στο νου μου γρήγορα, ώστε να αναλάβει και τα άλλα...

Εσένα, αν επιτρέπεται πόσα παίρνει η κυρία την ώρα;

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα εγω της δινω 50 ευρω και καθεται 9 με 4 περιπου.Σκεψου οτι ερχεται 9.Για να μου κανει το ισογειο δλδ σαλονι τραπεζαρια, κουζινα,wc την παει μεχρι τις 12.Ομως εγω κουζινα δε τη βαζω να μου κανει το εσωτερικο.Σπανια αν προλαβει μου κανει απο μονη της τα συρταρια κατω απο το νεροχυτη.Μεχρι τις 2 εχει τελειωσει και κρεβατοκαμαρες ...ενα περασμα γρηγορο τη σοφιτα και 2 με 4 σιδερο, σκουπισμα σφουγγαρισμα υπογειο και ενα ακομα μπανιο.Α και σιδερο.Καπου αναμεσα κανει και τις βεράντες.

 

Δε σου κρυβω οτι κι εγω τις πρωτες φορες που ηρθς εκανα εγω τα μπανια πριν ερθει...δεν ξερω γιατι.Μονη της μου ειπε δεν εχει νοημα γιατι ετσι κι αλλιως αυτη τα ξαναεκανε.Αστη να ξεκινησει να μαθει κι αυτη το χωρο...να δεις κι εσυ πως θα τα παει και αναλογως βλεπεις.Παντως σιγουρα αξιζει...αν κι εφοσον εχεις την οικονομικη δυνατοτητα.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα εγω της δινω 50 ευρω και καθεται 9 με 4 περιπου..

 

Ερχεται κάθε εβδομάδα? ή κάθε 15 μέρες?

 

Αντέχει και σηκώνει καναπέδες / χαλιά κλπ. ???

 

Αν είσαι Αθήνα, θέλεις να μου στείλεις με π.μ. το τηλέφωνό της?

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω και κάτι άλλο....

Οταν πρέπει να κάνει μέσα το φούρνο της ηλεκτρ.κουζίνας ή να πλύνει κουβάδες απορριμάτων στο μπαλκόνι ή να πλύνει κάποια παπούτσια ή χαλάκια μπάνιου ή να περάσει όλες τις πόρτες ένα pronto..... κλπ. πώς προλαβαίνει και τελειώνει σε 7 ώρες όοοολα αυτά που πρέπει να κάνει? Συν το ότι κάποιες λέτε ότι κάνει ΚΑΙ σίδερο???? Εμένα κάνει 14 ώρες για αυτά! Βέβαια δεν έρχεται κάθε εβδομάδα.

Μήπως αυτά που λέτε αφορούν δουλειές που γίνονται κάθε εβδομάδα, γιαυτό τις προλαβαίνει σε 7 ώρες??

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, ήρθε η κυρία. Είχαμε συμφωνήσει στα 30 ευρώ, αλλά έκανε η κακομοίρα 10 ώρες. Είχα προετοιμαστεί να της δώσω παραπάνω, αλλά όταν τη ρώτησα πόσο να της δώσω μου ζήτησε ό,τι ακριβώς είχαμε συμφωνήσει. Μου είπε ότι επειδή ήταν η πρώτη φορά έκανε όλες μα όλες τις λεπτομέρειες και ότι το ωράριό της θα είναι αυτό που είχαμε πει από την αρχή (5 - 6 ώρες). Κορίτσια, το σπίτι κυριολεκτικά το έγλειψε. Πάρα πολύ καλή δουλειά. Μετάνιωσα που δεν της έδωσα κάτι παραπάνω, το σκέφτομαι μήπως της δώσω την επόμενη φορά, αν και ο άντρας μου μου είναι λίγο προβληματισμένος, από την άποψη του ότι φοβάται μη γίνει "συνήθεια". Τι λέτε εσείς;

Link to comment
Share on other sites

Α, και εννοείται ότι αξίζει. Καμία σχέση. Πέρασα ένα υπέροχο, ξεκούραστο Σ/Κ εστιασμένη στα παιδιά μου. Και ενώ συνήθως την Κυριακή το απόγευμα είμαι αποκαμωμένη με νεύρα τσίτα, και αναρωτιέμαι πως πέρασε το Σ/Κ και τι έκανα επί της ουσίας (η απάντηση είναι πάντα όλα και τίποτα) τώρα είμαι τόσο μα τόσο ήρεμη.

Αξίζει 1000%.

Link to comment
Share on other sites

η αληθεια ειναι οτι επρεπε να της δωσεις παραπανω χρηματα...δεν θα της γινει συνηθεια,γιατι δεν θα το επιτρεψεις να γινει...αλλα οταν καποιος κανει τοσο καλη δουλεια οσο περιγραφεις,ειναι κριμα να μην ανταμοιβεται...θα μπορουσες μια απο τις επομενες φορες να της δωσεις επιπλεον χρηματα,αναφεροντας οτι ειναι κατι το οποιο δεν σε παιρνει οικονομικα να γινεται συστηματικα,αλλα το κανεις γιατι εμεινες ευχαριστημενη απο την εργασια της...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό σκέφτομαι. Την επόμενη φορά να της δώσω κάτι παραπάνω, διευκρινίζοντας ότι είναι για την προηγούμενη φορά. Η αλήθεια είναι ότι δεν πήρα χαμπάρι εκείνη τη στιγμή ότι είχε περάσει τόσο πολύ η ώρα, καθώς είχα απορροφηθεί σε μια δραστηριότητα που έκανα με τη μεγάλη. Είχα την αίσθηση ότι έκανε 1 - 2 ώρες παραπάνω. Το συνειδητοποίησα όταν γύρισε ο άντρας μου στο σπίτι από τη δουλειά λίγη ώρα αργότερα (η σχέση μου με τα ρολόγια είναι απαράδεκτη). Ε, εκείνη τη στιγμή στενοχωρέθηκα πάρα πολύ που δεν της έδωσα κάτι παραπάνω....

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω και κάτι άλλο....

Οταν πρέπει να κάνει μέσα το φούρνο της ηλεκτρ.κουζίνας ή να πλύνει κουβάδες απορριμάτων στο μπαλκόνι ή να πλύνει κάποια παπούτσια ή χαλάκια μπάνιου ή να περάσει όλες τις πόρτες ένα pronto..... κλπ. πώς προλαβαίνει και τελειώνει σε 7 ώρες όοοολα αυτά που πρέπει να κάνει? Συν το ότι κάποιες λέτε ότι κάνει ΚΑΙ σίδερο???? Εμένα κάνει 14 ώρες για αυτά! Βέβαια δεν έρχεται κάθε εβδομάδα.

Μήπως αυτά που λέτε αφορούν δουλειές που γίνονται κάθε εβδομάδα, γιαυτό τις προλαβαίνει σε 7 ώρες??

 

 

Πείτε μου κι εμένα βρε κορίτσια....γιατί έχω τρελαθεί με αυτήν την υπόθεση...

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...