Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι ώρα μαγειρεύετε??


bobonela

Recommended Posts

Γεια σας,

να κάνουμε μία συζήτηση / γκάλοπ και να ανταλλάξουμε μερικές ιδέες για το τι ώρα μαγειρεύουμε?

Δεν μου ήρθε ξαφνικά.... απλά εμείς έχουμε μάθει να τρώμε συνήθως γύρω στις 20.00 και τα Σ/Κ το μεσημέρι κανονικά και ξανά το βράδυ. Τις καθημερινές λοιπόν μαγειρεύω γύρω στις 17.00 που επιστρέφω σπίτι και στις 20.00 είμαστε έτοιμοι με φρέσκο και ζεστό φαγητό. Καμιά φορά μπορεί να τύχει να μείνει και λίγο για την επομένη, αναλόγως το φαγητό. Αυτό μπορεί να γίνει 2 φορές την εβδομάδα το πολύ και θα αφορά συνήθως ένα άτομο, κυρίως το σύζυγο. Εγώ μπορεί να φτιάξω κάτι άλλο και ο γιος μου, αν δεν έχει φάει στη γιαγιά του, θα τσιμπήσει συνήθως από αυτό το έξτρα που θα φτιάξω.

Θέλω να πω φτιάχνω 2-3 φαγητά γενικότερα, τα οποία μπορεί να συμπληρώνονται από λίγο χθεσινό που πιθανόν υπάρχει.

 

Τώρα..... όλη αυτή η σκέψη ξεκίνησε από το γεγονός ότι ο γιος μου δεν είναι σε θέση να ζεστάνει κάτι στην ηλεκτρ.κουζίνα, ακόμη κι αν του αφήσω φαγητό στο ψυγείο, γύρω στις 15.30 που επιστρέφει από το σχολείο.

Αρα...

Πρώτον : τι μπορεί να αφήσει για φαγητό κανείς σε ένα μικρό παιδί εκείνη την ώρα? Εσάς τι τρώνε τα παιδιά σας το μεσημέρι αν εσείς δεν είστε εκεί?

Και δεύτερον, αν μαγείρευα βράδυ με σκοπό να το άφηνα όλο για την επομένη, θα ήταν πιο βολικό? ή ουσιαστικά θα τρώγαμε καθημερινα χθεσινό φαγητό? Το λέω με τη σκέψη, μήπως να του άφηνα ένα πιάτο στο ψυγείο έτοιμο και να το βάλει στο μικροκυμάτων? Δική μου προτίμηση είναι να μην φάει κανονικό φαγητό εκείνη την ώρα, από φόβο μήπως δεν τα ζεστάνει καλά και γίνει καμιά ζημιά, αλλά να φάει κάτι πιο πρόχειρο (???) και μόλις έρθω να του το φτιάξω εγώ.

 

Εχω λίγο μπερδευτεί και οι συνήθειες άλλων οικογενειών ίσως μου έδιναν ιδέες.:P

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Γεια σου bobonela,

 

Μπορεί να μη σε βοηθήσω καθώς είμαστε πολύ μικρότερες ηλικίες αλλά είπα να γράψω. Εγώ είμαι μόνη με τα παιδιά 10.00 με 20.00 περίπου. Ενός έτους και δυόμισι, χωρίς ίχνος βοήθειας (πέρα από κάθε 2-3 κυριακές που τρώμε στα πεθερικά). Μαγειρεύω είτε πριν κοιμηθούν για μεσημέρι γύρω στις 14.00, είτε όταν κοιμούνται, είτε με το ένα στην κουζίνα αν δε κοιμάται, είτε στις 19.00 και με τα δύο στην κουζίνα, για να το βρούμε ζεστο, αναλόγως το φαγητό. Το κύριο γεύμα της ημέρας δηλαδή είναι το βραδινό μας. Τρώμε γύρω στις 20.00 με 20.30. Ο άντρας μου την επόμενη (μεσημέρι) ή θα πάρει ταπεράκι απ αυτό το φαγητό (περίπου 3-4 φορές/βδομάδα) ή θα πάρει τόστ (1-2 φορές/βδομάδα). Το ΣΚ παρομοίως θα φάμε το βράδυ, και το μεσημέρι των ΣΚ τάπερ/τόστ, εκτός της Κυριακής που πάμε στην πεθερά οπότε τρώμε εκεί για μεσημέρι.

 

Τα παιδιά βραδινό τρώνε απ το δικό μας, και μεσημέρι τρώνε δικό τους φαγητό (μοσχάρι κοτόπουλο κλπ) για 2-3 μέρες (μαγειρεύω δηλαδή και κάθε πρωί στις 11.00 ανά τρίτη περίπου μέρα). Αν καμιά φορά κάτι τύχει κ ξεμείνω τους τηγανίζω αυγά που τρελαίνονται. Ο μεγάλος τρώει και τόστ κανονικά (σπάνια όμως, ανα 15 μέρες περίπου).

 

Τώρα για το γιό σου που ρωτάς. Το μόνο που μου πάει στο μυαλό είναι αυγό βραστο και τόστ.

Γιατί δεν τρώει τάπερ απ΄το φαγητό της προηγούμενης? Εννοώ, αν το βγάλεις απʼτο ψυγείο το πρωί πρίν φύγετε, δεν θα πάρει θερμοκρασία δωματίου? .Οπως ο άντρας μου που σου γράφω παραπάνω, τρώει στη δουλειά του γύρω στις 15.00 χωρίς να το ζεστάνει (το έχουμε βάλει στο ψυγείο το βράδυ και βγάλει το πρωί). Αν έχεις λαδερό πχ, βάλτου στο τάπερ κ ένα κομματάκι φέτα κ μια φέτα ψωμί, να είναι έτοιμο να μη χρειαστεί να κόψει τίποτα. Αν έχεις κοτόπουλο π.χ. και ξέμεινες στο βραδινό από πατατούλες, βάλε μια φέτα τυρί, μια ντομάτα με αλατάκι κ λάδι και μια φέτα ψωμί κ έτοιμο. Έτσι κάνω εγώ προσωπικά στον άντρα μου, υγιεινά με ότι έχουμε.

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Link to comment
Share on other sites

Τον καιρο που εργαζομαι παντα μαγειρευω το βραδακι και αφου κρυωσει το φαγητο μπαινει στο ψυγειο. Την επομενη τα παιδια το ζεσταινουν στον φουρνο μικροκυματων και το τρωνε.. αν και συνηθως η μεγαλη μου τα τρωει παγωμενα.. δεν της αρεσει ζεστο το φαγητο.

Εγω ειμαι της αποψης οτι το μεσημερι πρεπει να τρωμε κανονικο φαγητο, ολοι. Ενταξει καποια στιγμη θα φαμε και το αυγουλακι ή κατι προχειρο, αλλα αυτο σπανια.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!! Και εμενα με ειχε προβληματίσει αυτο το θεμα αλλα πλέον εχω βρει τη λύση που μας ταιριάζει! Μαγειρευω το βραδυ παντα. Το βαζω στο ψυγείο το βραδυ και το βγάζω το πρωι , πριν παω για δουλειά, εγω παιρνω μαζι μου τάπερ και ο αντρας μου τρώει κανονικα σπιτι ,μιας και γυρίζει πρώτος. Στο μεταξύ εχει ξεπαγωσει. Απλα αφήνω το ψάρι και τις μπριζολες το Σαββατοκύριακο. Βασικα επειδη κανω ακομα δίαιτα . Εχω ενα μπούσουλα στο τι θα φτιάξω και δεν ειναι ουτε καθε μερα το ίδιο και καλύπτουμε ολη τη γκάμα (λαδερά, μακαρόνια κλπ). Γενικα με βόλεψε γιατι ξερω οτι και να μη φαει ο μικρός τιποτα, θα εχω κατι υγιεινό σπιτι να φαει με το που μπούμε

Link to comment
Share on other sites

Εγώ μαγειρεύω πάντα βράδυ, μετά τις 20.30 αφού κοιμηθούν τα παιδιά (3 ετών και 9 μηνών). Γυρίζω σπίτι από την δουλειά στις 16.00, εκείνη την ώρα ξυπνάει η μπέμπα από τον μεσημεριανό της ύπνο και στις 16.30 έρχεται ο μεγάλος από τον παιδικό με το σχολικό. Έως τις 18.30 περίπου που γυρίζει ο άντρας μου είμαι μόνη μου, οπότε ούτε λόγος για μαγείρεμα. Για την μπέμπα ευτυχώς μαγειρεύει η κυρία που την προσέχει τα πρωινά και ο γιος μου τρώει μεσημεριανό στον παιδικό και για βραδυνό τίποτα....όσο κι αν έχω προσπαθήσει, απλά δεν τρώει!!! Βέβαια, τρώει και απογευματινό σνακ στον παιδικό μετά τις 15.00' και μετά στο σπίτι όλο και κάτι τσιμπάει (π.χ. κέικ, φρούτο) και στις 19.30 πίνει γάλα, οπότε πραγματικά πιστεύω ότι δεν πεινάει.

 

Και για εμάς πάντα το κύριο γεύμα είναι το μεσημεριανό, παίρνουμε και οι δύο τάπερ στην δουλειά με το φαγητό που έχει μαγειρευτεί το προηγούμενο βράδυ. Για βραδυνό τρώμε συνήθως σαλάτες, καμιά φορά ομελέτα, ενώ για τις μεγάλες βραδυνές πείνες έχουμε πάντα στην κατάψυξη frozen pizzas:oops::oops::oops:

 

Ακόμα και για τα Σ/Κ προτιμώ να έχω μαγειρέψει από Παρασκευή για να έχουμε το πρωινό Σαββάτου ελεύθερο. Τις Κυριακές όλο και κάπου θα πάμε (σε γονείς ή φίλους ή έξω) ή θα φάμε ψητό ψάρι, οπότε το φτιάχνουμε την ίδια μέρα. Επίσης βάζω φουλ φαγητό στην κατάψυξη, αυτή την στιγμή έχω στην κατάψυξη 2 μερίδες αρακά και 3 μερίδες μοσχάρι λεμονάτο. Η ποσότητα που φτιάχνω είναι πάντα πάνω από τις 2 μερίδες που τρώμε και από το να φάμε την επομένη το ίδιο φαγητό, προτιμώ να το κρατήσω π.χ. για ένα Σάββατο ή για να έχω την ελευθερία μια μέρα να μην μαγειρέψω.

 

Πιστεύω ότι και αργότερα όταν μεγαλώσουν τα παιδιά μάλλον με τον ίδιο τρόπο θα κινούμαστε...και στο πατρικό μου από ό,τι θυμάμαι, με εργαζόμενη μαμά, πάντα έτσι κάναμε (μαγείρεμα το βράδυ και πάντα φαγητό στην κατάψυξη).

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Α ναι εννοειται! Αυτο με τη πίτσα το εγω και εγω!! Βεβαια τωρα την εχω καταβρει με τα σφολιατακια! Τα παιρνω σκέτα και τους βαζω μερεντα - λουκάνικα- Μήλο κανέλα - ζαμπόν τυρί. Ουτε πέντε λεπτα και τα παίρνουμε μαζι το πρωι. Νομιζω μου έρχεται πιο οικονομικά Κ το θεωρω πιο υγιεινό αν και οκ δεν ειναι απολυτα

Link to comment
Share on other sites

Είναι πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που λέτε. Θα ήθελα να ακούσω και μαμάδες με παιδιά που επιστρέφουν το μεσημέρι σπίτι και θέλουν φαγητό, ενώ είναι μόνα τους. Ομως μία ερώτηση..... δεν χαλάει το φαγητό αν το βγάλετε από το πρωί από το ψυγείο μέχρι τις 15.00+ που (ίσως) φάει το παιδί και μέχρι το βράδυ που θα φάμε πια εμείς???

Link to comment
Share on other sites

Ναι ηθελα να στο γράψω! Οχι εμενα δε μου χει χαλάσει ποτε ! Εκτος αν εχει κρέμα γάλακτος η κρασι! Αλλιως κατι φασολάκια φακές κλπ δεν εχουν θεμα. Τωρα ισως δε μου ετυχε!

Link to comment
Share on other sites

Για τι ηλικιας παιδια μιλαμε;

Αν μπορουν να μεινουν μονα τους στο σπιτι μεχρι να επιστρεψετε διαδοχικα οι γονεις, τοτε φανταζομαι μπορουν να μαθουν προσεχτικα να χρησιμοποιουν το φουρνο για ζεσταμα του φαγητου.

Μπορεις να εχεις ετοιμη σαλατα κομμενη στο ψυγειο και να βαζει λαδακι και αλατι ξυδακι , να του εχεις ετοιμο το φαγητο μαγειρεμενο απο βραδυ και να του εχεις σε ταπερ την μεριδα του , να την βγαζει απο ψυγειο το ιδιο και να του εχεις οδηγιες πως να ζεστανει το φαγητο.

 

Παλι, τον χειμωνα δεν εχουμε θεμα να χαλασει το φαγητο αν το βγαζεις το πρωι εκτος ψυγειου.

 

 

Εμεις παλι τις καθημερινες θα φαμε διαδοχικα αλλα ολοι μας για μεσημεριανο μαγειρεμενο φαγητο ειτε απο το βραδυ ειτε αυθημερον και το βραδυ πιο ελαφρυα ή πιο γρηγορο φαγητο (πιτσα σπιτικη, σουβλακια, τοστ ή γιαουρτια κλπ) δηλαδη οχι μαγειρευτο φαγητο. Καποιες φορες το μαγειρευτο απο μεσημερι το τρωει το παιδι και το βραδυ , οπως επισης κανω και εγω μεριδες για να εχουμε να ξαναφαμε. πχ τα οσπρια για τεταρτη και παρασκευη!

Link to comment
Share on other sites

Εγω παντως που δεν εργαζομαι το πρωι με το που ξυπναω το πρωτο που κανω ειναι να μαγειρεψω και το φαγητο μενει στην κατσαρολα μεχρι το απογευμα που ερχεται ο αντρας μου και τελειωνουμε τα ταισματα.Εννοειται δε χαλαει ειδικα το χειμωνα.

 

Περσι που ο μικρος στο προνηπιο επρεπε να παιρνει φαγητο μαγειρευα συνηθως απο το προηγουμενο βραδυ ωστε να εχω ετοιμο φαγητο να του βαλω το πρωι.Μια χαρα με ειχε βολεψει να ξυπναω το πρωι και να εχω ετοιμο το φαγητο της μερας.υπαρχουν απειρα φαγητα που μπορεις να φτιαξεις απο την προηγουμενη.Ακομα και παστιτσιο μπορεις να φτιαξεις και το πρωι πριν φυγεις να το ψησεις και να το αφησεις στο φουρνο...θα κρατηθει και ζεστο...αν βεβαια εχεις χρονο το πρωι να το ψησεις μεχρι να φυγεις.

 

Προσωπικα θεωρω λαθος το να περιμενει το παιδι μεχρι τις 8 το βραδυ να φαει φαγητο και μεχρι τοτε να τρωει σνακ.Το παιδι το μεσημερι πρεπει να τρωει φαγητο.Βασικα θεωρω λαθος και να μενει το παιδι τοσες ωρες σπιτι μονο του αλλα απο τη στιγμη που οι γονεις εργαζονται λιγες οι επιλογες.Δοκιμασε καποιες μερες να μαγειρεψεις απο το βραδυ..πιστευω θα σε βολεψει κι εσενα καλυτερα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Είναι πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που λέτε. Θα ήθελα να ακούσω και μαμάδες με παιδιά που επιστρέφουν το μεσημέρι σπίτι και θέλουν φαγητό, ενώ είναι μόνα τους. Ομως μία ερώτηση..... δεν χαλάει το φαγητό αν το βγάλετε από το πρωί από το ψυγείο μέχρι τις 15.00+ που (ίσως) φάει το παιδί και μέχρι το βράδυ που θα φάμε πια εμείς???

 

Εγω ως παιδι λοιπόν ειχα μάθει απο μικρή να ζεσταίνω το φαγητο, ακομα και πριν τους φούρνους μικροκυμάτων. Τη φαγητο δεν έβγαινε καθολου απο το ψυγειο, οποιος ήθελε να φάει ζέσταινε την μερίδα του. Τώρα με τα μικροκύματα ειναι πολυ πιο εύκολα τα πράγματα, μπορείς να αφήσεις έτοιμη την μερίδα σε ειδικό τάπερ και τέλος!!! Αν το παιδι ειναι αρκετά μεγάλο ώστε να γυρίζει και να μένει μόνο του στο σπιτι, σίγουρα μπορεί να ζεστάνει σε φούρνο μικροκυμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικα θεωρω λαθος το να περιμενει το παιδι μεχρι τις 8 το βραδυ να φαει φαγητο και μεχρι τοτε να τρωει σνακ.Το παιδι το μεσημερι πρεπει να τρωει φαγητο.Βασικα θεωρω λαθος και να μενει το παιδι τοσες ωρες σπιτι μονο του αλλα απο τη στιγμη που οι γονεις εργαζονται λιγες οι επιλογες.Δοκιμασε καποιες μερες να μαγειρεψεις απο το βραδυ..πιστευω θα σε βολεψει κι εσενα καλυτερα.

 

Δεν θα περιμένει μέχρι το βράδυ το παιδί να φάει. Αυτό που είπα ήταν τι μπορεί να φάει μέχρι να γυρίσω εγώ στις 4.30 και να του ζεστάνω εγώ το φαγητό ?? το θέμα δηλ. είναι για μία το πολύ μιάμιση ώρα....

Link to comment
Share on other sites

Ναι ηθελα να στο γράψω! Οχι εμενα δε μου χει χαλάσει ποτε ! Εκτος αν εχει κρέμα γάλακτος η κρασι! Αλλιως κατι φασολάκια φακές κλπ δεν εχουν θεμα. Τωρα ισως δε μου ετυχε!

 

Οι φακές δεν θα ...νερουλιάσουν???

Link to comment
Share on other sites

, με εργαζόμενη μαμά, πάντα έτσι κάναμε (μαγείρεμα το βράδυ και πάντα φαγητό στην κατάψυξη).

 

Ακούγεται βολικό, απλά πάντα τρώει κανείς χθεσινό φαί... Και αν θέλεις να φτιάξεις κάτι που τρώγεται συνήθως της ώρας π.χ. κοτόπουλου φούρνου με πατάτες.... δεν κρατάει για την επομένη, γίνεται χάλια...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δεν θα περιμένει μέχρι το βράδυ το παιδί να φάει. Αυτό που είπα ήταν τι μπορεί να φάει μέχρι να γυρίσω εγώ στις 4.30 και να του ζεστάνω εγώ το φαγητό ?? το θέμα δηλ. είναι για μία το πολύ μιάμιση ώρα....

 

Αρα ετσι κι αλλιως το παιδι τρωει το χθεσινο φαγητο...το θεμα είναι αν θα το ζεστανει το παιδι η αν θα το ζεστανεις εσυ.Οποτε το αν θα μαγειρευεις από την προηγουμενη η όχι δεν κανει καμια διαφορα.

Link to comment
Share on other sites

Τι ηλικίας είναι το παιδί;

 

Αν γυρνάει μόνο του από το σχολείο και μένει μόνο του στο σπίτι δεν μπορεί και να βάλει ένα φαγητό στο φούρνο να το ζεστάνει;;; :confused::confused:

Link to comment
Share on other sites

Γ Δική μου προτίμηση είναι να μην φάει κανονικό φαγητό εκείνη την ώρα, από φόβο μήπως δεν τα ζεστάνει καλά και γίνει καμιά ζημιά, αλλά να φάει κάτι πιο πρόχειρο (???) και μόλις έρθω να του το φτιάξω εγώ.

 

Αν ήμουν στη θέση σου, θα έδειχνα στο παιδί πως να ζεσταίνει το φαγητό του... Αφού είναι σε θέση να μένει μόνο του είναι σε θέση και να ζεστάνει ένα φαγητό...

 

Αλλιώς υπάρχουν φαγητά (μη πρόχειρα) που τρώγονται και κρύα... Κεφτεδάκια, παστίτσιο, φασολάκια, αρακάς κτλ

Link to comment
Share on other sites

Ακούγεται βολικό, απλά πάντα τρώει κανείς χθεσινό φαί... Και αν θέλεις να φτιάξεις κάτι που τρώγεται συνήθως της ώρας π.χ. κοτόπουλου φούρνου με πατάτες.... δεν κρατάει για την επομένη, γίνεται χάλια...

 

Ισχύει ότι τρώς σχεδόν πάντα χθεσινό φαγητό, προσωπικά δεν το θεωρώ αποτρεπτικό παράγοντα, αν είναι να διευκολύνεις την καθημερινότητά σου. Είναι και πώς έχει συνηθίσει κανείς, για μένα το φαγητό της ίδιας μέρας ήταν πάντα πολυτέλεια, καθώς οι γονείς μου δούλευαν πολλές ώρες (ναι, ναι...ξέρει και ο μπαμπάς μου να μαγειρεύει!!!) και ο μόνος τρόπος να μην περιμένουμε μέχρι το βράδυ να φάμε ήταν να τρώμε χθεσινό φαγητό. Το ίδιο θα ισχύει αναγκαστικά και για τα παιδιά μου, ευτυχώς ή δυστυχώς:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

 

Όσο για τα ψητά φαγητά....μια ιδέα είναι κατά την γνώμη μου! Προσωπικά μόνο για τις μπριζόλες και το ψάρι θεωρώ ότι χάνουν αν δεν τα φας αμέσως, για αυτό συνήθως τα κρατάω για Σ/Κ. Μπιφτέκια, κοτόπουλο με πατάτες μια χαρά τρώγονται και την επόμενη μέρα, ειδικά αν μπορείς να τα ζεστάνεις σιγά-σιγά σε κανονικό φούρνο και όχι στα μικροκύματα.

 

Πάντως, καλές λύσεις για να τρώει ο γιος σου χωρίς να απαιτείται ζέσταμα είναι οι πίτες, σπιτική πίτσα, κεφτεδάκια, βραστά αυγά, κρύα μακαρονοσαλάτα, πατατοσαλάτα και όλα τα λαδερά που τρώγονται άνετα και κρύα.

 

Θα την βρεις την άκρη, don't worry!!!:):):)

Link to comment
Share on other sites

Πάντως αν μαγειρευτεί κάποιο φαγητό το απόγευμα ή το βράδυ και φαγωθεί μετά από 12-15 ώρες δεν το λες και χθεσινό φαγητό.

Για να τρώει κάποιος ολόφρεσκο φαγητό της ώρας, θα πρέπει να έχει τη γυναίκα στο σπίτι να μην δουλεύει και να ετοιμάζει γεύματα...

Link to comment
Share on other sites

Το βολικότερο στην περίπτωση σας είναι μαγείρεμα απ' το βράδυ, τακτοποίηση μερίδας σε τάπερ/πιάτο με καπάκι που θα το ζεστάνει σε μικροκύμματα και χώρια σε άλλο τάπερ μερίδα σαλάτα και/η τυράκι που δεν χρειάζεται να ζεσταθεί.

Απλά θα ενημερώσεις το παιδί για την σωστή χρήση του φούρνου μκροκυμμάτων - όταν είναι σε θέση να μένει μόνο του σπίτι υποθέτω είναι σε θέση να χειριστεί την απλή συσκευή αυτή σωστά. Μόνο διάλεξε πιάτο/ταπερ καλής ποιότητας που να κάνει για αυτή τη χρήση.

Το κάνω για τα μικρά μου τις ημέρες που πάνε στην γιαγιά. Και νομίζω το κάνουμε χιλιάδες μαμάδες! :cool:

Link to comment
Share on other sites

Όσο εργαζόμουν και δεν είχα παιδιά, τρώγαμε και εμείς το κύριο γεύμα το βράδυ επομένως μαγείρευα όταν επέστρεφα, στις 18.00 και το τρώγαμε φρέσκο. Ανάλογα το φαγητό, έπαιρνα και την επομένη ταπεράκι στη δουλειά.

Απ όταν γέννησα το 1ο μου παιδί δεν εργάζομαι αλλά ΑΝ εργαζόμουν και τα παιδιά ήταν σε ηλικία να μένουν μόνα τους, σίγουρα θα μπορούσαν να ζεστάνουν το φαγητό τους, επομένως θα είχα μαγειρέψει το βράδυ για να έχουν έτοιμο φαγητό στην επιστροφή απ το σχολείο.

Επειδή ως παιδί, οι γονείς δούλευαν (και εξακολουθούν) πάρα πολλές ώρες, το φαγητό λόγω ευκολίας το έψηναν στην δουλειά τους (έχουν αρτοποιείο). Αν δεν το έκαναν δεν θα είχαμε φαγητό ποτέ. Στο γυμνάσιο, λοιπόν, που είχαμε και απογευματινό ωράριο, άρα έπρεπε στις 1.30 να φεύγω απ το σπίτι, το φαγητό δεν προλάβαινε να έρθει στο σπίτι. Άρα είτε ζέσταινα το χθεσινό (και ήταν συνήθως χθεσινο-μεσημεριανό ε) είτε μαγείρευα η ίδια. Ναι, η ίδια. 12-13 χρονών. Μακαρόνια, αυγά και πατάτες βέβαια αλλά ΤΟΣΟ αυγό έφαγα που δεν το θέλω ούτε να το βλέπω πλέον.

Γι αυτό λέω πως θα φρόντιζα να έχω φαγητό στο ψυγείο και να το ζεσταίνουν τα παιδιά.

Εύχομαι να βρεις αυτό που σας βολεύει σαν οικογένεια!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png
Link to comment
Share on other sites

Πολυ καλη λυση και πιο υγιεινη ειναι τα οσπρια {φακες. ρεβυθια} που ειναι μαλιστα πιο νοστιμα την επομενη μερα,το σπανακορυζο, τα γεμιστα , μπριαμ , φασολια γιγαντες στο φουρνο, κριθαρακι με αρνακι στην κατσαρολα, παστιτσιο (για 2 ημερες), κοτοπουλο κοκκινιστο στην κατσαρολα με ρυζακι, γιουβαρλακια. Ειναι κι αλλα που τρωγονται ανετα και την επομενη ημερα αλλα εξαρταται και απο την "οικιοτητα" που εχει η καθεμια με την κουζινα.

Link to comment
Share on other sites

Ε ναι, είναι συνήθως ΤΙ συνηθίζει να τρώει η οικογένεια. Ολα μπορούν να φαγωθούν την επόμενη ημέρα εκτός νομίζω από τις πατάτες που κάπως σκληραίνουν ή αλλάζουν υφή και τις σούπες με μακαρονάκια ή γενικά τα σουποειδή γιατί χυλώνουν και καλύτερα τρώγονται φρέσκα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι βρε παιδιά....αυτές οι πατάτες είναι για πέταμα την επομένη! Και τα μακαρονοειδή είναι ενωμένα τούβλα!

Μπορεί να χειριστεί το μικροκυμάτων, απλά εγώ το φοβάμαι λίγο γιατί όταν αρχίσει και ζεσταίνει το φαγητό ακούγεται ένα τσιτσίρισμα (κάτι σαν να τηγανίζεις λάδι και να πετάγεται....). Εσάς το κάνει αυτό? Με ανησυχεί λίγο η χρήση του με τις θερμοκρασίες κλπ. Επίσης τα τάπερ που μπαίνουν σ'αυτό, δεν παθαίνουν ζημιά με τόση θερμοκρασία??? Εστω κι αν επιτρέπεται. Πλαστικό είναι ....

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...