Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βια νεαρου αγοριού απεναντι σε αδεσποτη γατα...


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλο το forum!

Πραγματικα είμαι τόσο εκνευρισμένη με τη σημερινή νεολαία, αλλά και με το ειδος που ονομαζεται "άνθρωπος''.

Καθώς προχωρούσαν στο δρόμο,βλέπω απο μακρυά 2 αγόρια,με σχολικούς σάκους,μαθητές περιπου 15 ετων(τουλαχιστον τόσο εκρινα εγώ πως ηταν),να γελούν και να ενοχλούν μια γάτα η οποία βρισκόταν κάτω απο ενα αμάξι.

Λίγο πριν πλησιασω,μιας και ήθελα να περάσω απο εκείνο το σημείο,ο νεαρός πατάει την ουρά της γάτας και αρχίζει να γελάει.:confused:

Αισθάνθηκα τόσο άσχημα.Τον Ρώτησα τι ηταν ακριβως αυτό που τον ενόχλησε και αυτός επέμενε να γελάει.Ειλικρινά εαν δεν ήμουν έγκυος θα χειροδικουσα.

Και ερωτω,τι μαθήματα παιρνει απο το σπίτι το σχολείο,την κοινωνία;Για μενα ,προκειτε για ενα προβληματικό παιδι,οπου ζει σε μια οικογένεια με πρωτυπα λαθεμένα.Η οικογένεια δεν είναι αυτή που μας γαλουχει πρωτα;

Και,πως μπορεί ένας ανθρωπος να φέρεται έτσι στα ζωακια.;Και στο δικο τους το σωμα καρδουλα χτυπάει.

Λυπάμαι πραγματικα!:(

0QVLp2.pngkdBmp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


λοιπον ειναι η ηλικια που κανουνε απλα βλακειουλες για να γελασουνε!βεβαια και εγω τσαντιζομαι και ως παραδειγμα σας εχω τον γιο του αντρα μου που ειναι 15 χρονων(απο τον πρωτο του γαμο)και οταν ερχετε σπιτι να μας δει επειδη μενουμε σε μονοκατοικια φυσικο και επομενο να εχουμε γατες.πιανει λοιπον μια πετρα και την πεταει στις γατουλες με σκοπο βεβαια να τις πετυχει.του λεω εγω να σου πω θα σταματησεις να κανεις αηδιες?μου λεει δεν τις γουσταρω τις γατες.και τι σημαινει αυτο?ουτε εγω τις γουσταρω(τις σιχαινομαι για την ακριβεια)αλλα δεν θα τις σκοτωσω κιολας.ασε της βλακειες τωρα και τελος του λεω.μην το ξανακανεις.απλα θελω να πω οτι δεν παιζει ρολο η οικογενεια σε αυτο το θεμα μονο και μονο επειδη ειναι η συγκεκριμενη ηλικια που ειναι στην μεση.ολοι εχουμε υπαρξει εφηβοι απλα ισως τα κοριτσια αυτης της ηλικιας να κανουνε αλλες βλακειες.οπως επισης παντα παιρνει τον αναπτηρα και βαζει φωτια στα μυρμηγκια!!ακουσον ακουσον!!εφηβεια ειναι και θα περασει..και να σας πω και κατι?οσο και παρατηρηση εσυ να κανεις σαν μεγαλυτερος θα σε γραψουνε εκει που ξερεις και απλα θα το ξανακανουνε!!δεν υπαρχει περιπτωση.απλα δεν θελω να το κανει μπροστα μου , και οσο ειμαι εγω μπροστα δεν το επιτρεπω.και η μικρη μου πιανει τις γατες απο την ουρα και βεβαια την μαλωνω!της εξηγω οτι ειναι ζωακι και δεν κανει να το ποναμε!:mad::-x;πολυ που ακουει και αυτη!!;);)

Link to comment
Share on other sites

η οικογενεια ειναι τα πρωτα ερεθισματα που παιρνει ενα παιδι.δεν νομιζω ενα μωρακι να γεννιεται με το γονιδιο που το ωθει να κακοποιει ζωντανα πλασματα.θυμωνω με την κοινωνια που ζω που ο καθενας παιρνει ενα κατοικιδιο του κατουραει το χαλι κ τσουπ το πεταμε στο δρομο.γινομαι εξαλλη οταν ακουω για κακοποιηση ζωων κ παλι καλα που δεν εχω δει τιποτα τετοιο μπροστα μου γιατι δεν ξερω πως θα αντιδρουσα.δεν λεω οτι ολοι πρεπει να αγαπαμε τα ζωα η να εχουμε καποιο υπο την προστασια μας αλλα οχι κ να το χτυπαμε.σας παραθετω ενα λινκ που ειχα βρει μηπως κ κατι γινει για να σταματησουν καποτε αυτα τα φαινομενα

https://www.facebook.com/pages/%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%91%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%96%CF%8E%CF%89%CE%BD/154718921346310?fref=ts

Link to comment
Share on other sites

η οικογενεια σιγουρα παιζει μεγαλο ρολο,ομως σ αυτη την ηλικια οντως παρασυρονται υπερβολικα και κανουν πραξεις τετοιες για να δειξουν κακοι και μαγκες οι ματσο οι αντρες των 12-15 ετων.οταν ημουν παιδακι και ειχα την πολυτελεια να παιζω εξω στο δρομο με ενα τσουρμο αλλα παιδακια διαφορων ηλικιων τα αγορια κυνηγουσαν τις καημενες τις γατες τις επιαναν απο την ουρα και τις πετουσαν στον αερα και οπου πηγαιναν πηγαιναν...αυτο ολο ξεκινουσε απο 1-2 αγορια που ηταν ''τρελλά'' τελειως.τα οποια παρεπιπτοντως μιας και μιλαμε για επαρχια ,ηταν απο μια χαρα οικογενειες στο μελλον μορφωθηκαν και τωρα πια εχουν δικες τους και ειναι οικογενειαρχες...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

προκειτε για ενα προβληματικό παιδι,οπου ζει σε μια οικογένεια με πρωτυπα λαθεμένα.

το να κάνεις τέτοιους χαραχτηρισμους για ένα παντελώς άγνωστο σου παιδί, δεν δείχνει και την καλύτερη παιδεία από μέρος σου πάντως...

Link to comment
Share on other sites

το να κάνεις τέτοιους χαραχτηρισμους για ένα παντελώς άγνωστο σου παιδί, δεν δείχνει και την καλύτερη παιδεία από μέρος σου πάντως...

Ευχαριστω πολυ για την παρατηρηση,θα ειμαι πιο προσεχτικη την επομενη φορα που θα κρινω καποιον αγνωστο.

Δε ξερω εαν κληρονομησα την καλυτερη παιδεια,κοιτω ομως να σεβομαι ολα τα ''οντα'' και οχι να φερομαι με τον τροπο αυτο.

Επισης η παιδεια καποιου δυστυχως δεν μπορει να φανει μονον απο τον γραπτο λογο,καθως τα συναισθηματα και τα μηνυματα που λαμβανει ο αναγνωστης ποικιλουν.

Ευχαριστω και παλι.

0QVLp2.pngkdBmp3.png
Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαινω πως ειναι μια εφηβικη τρελα,πως τα πιο πολλα αγορια σε αυτη την ηλικια εχουν κανει κατι αναλογο.Απλως αναρωτιεμαι,ειναι φυσιολογικο?

Οχι λογικο,σε καμια περιπτωση δε θα ηταν λογικο καποιος να κανει κακο σε καποιο ζωο μονο και μονο για να παιξει,αλλα ειναι φυσιολογικη αυτη η συμπεριφορα?

Δεν αντιλεγω πως μπορει να ειναι απο καλη οικογενεια ή πως δε γινονται καλοι οικογενειαρχες,ομως καποια στιγμη δεν πρεπει αυτο να σταματησει?

Επιστημονικες ερευνες εχουν δειξει πως ατομα που φαιρονται ασχημα σε ζωα,εχουν μεγαλες πιθανοτητες να επιτεθουν και σε ανθρωπους.

Μηπως ξερουμε πως καποια πλασματα ειναι ανημπορα και βγαζουμε την υπεροψια μας?

Δε ξερω τι αλλο να πω.Πραγματικα ομως η εικονα του νεαρου να προβαίνει σε αυτη την κινηση και να γελαει με αηδιαζει.Οι χαρακτηρισμοι δικοι σας...

Για να μην δειξω παλι πως μου λειπει η κοινωνικη παιδεια....

0QVLp2.pngkdBmp3.png
Link to comment
Share on other sites

Κατά τη δική μου άποψη η οικογένεια παίζει πρωτάρχικό ρόλο.Ενα πρωί είδα ένα μπαμπά που κρατούσε από το χέρι το 5χρονο αγοράκι του κ το πήγαινε στο νηπιαγωγείο.Εκείνη την ώρα τους ζύγωσε πολύ φιλικά ένα αδέσποτο σκυλάκι απλά να τους μυρίσει,κουνώντας την ουρά του το καημένο.Η αντίδραση του μπαμπά: ''ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ'' και του έδωσε μια με το πόδι του........

''Μπράβο'' του είπα ειρωνικά, ''ωραίο πρότυπο είσαι για τον γιό σου''. Φυσικά κ δεν αντέδρασε ο καραγκιόζης.

Δε νομίζω -αν κ δε θέλω να είμαι απόλυτη-οτι αυτό το παιδάκι στο μέλλον θα φέρεται με σεβασμό στα ζώα......

Link to comment
Share on other sites

σε κανεναν υγιη ανθρωπο δεν αρεσει αυτη η εικονα του βασανισμου ενος ζωου,πιστευω πως θα επρεπε η οικολογικη συνειδηση να καλλιεργειται απο νωρις και στο σπιτι αλλα και στην οικογενεια ,να μαθουμε στα παιδια μας να ειναι φιλοζωα και να αγαπανε τα λουλουδια ,τη φυση.ισως οι γονεις των συγκεκριμενων παιδιων απλα δεν ασχοληθηκαν ποτε.εδω μια μερα ο γιος μου που ειναι 21 μηνων πειραξε λιγακι ενα φυτο που εχω στο σπιτι εκοψε λιγο ενα κομματι απο ενα φυλο και του εξηγησα γιατι δεν πρεπει να το κανει και δεν το ξαναπειραξε :shock:.ολα ξεκινανε απο το σπιτι σαφως και την ορεξη μας να εξηγουμε και να δειχνουμε το σωστο στα παιδια μας,οτι μπορουμε και περναει απο το χερι μας ας το κανουμε.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

A, μπα, μην είστε και τόσο σίγουρες για την οικογένεια ότι πλάθει τόσο απόλυτα τα παιδιά. Εμείς ποτέ δεν πειράξαμε τίποτα, τα ζουζούνια που βρίσκουμε μέσα στο σπίτι τα βγάζουμε προσεκτικά έξω, ακόμα και όταν στο σπίτι μπήκαν στρατός μυρμήγκια τα εξολοθρεύσαμε όταν τα παιδιά δεν ήταν μπροστά. Και όμως ο μικρός αντέγραψε από μωρό κινήσεις που είδε απο άλλους, να πατάει ζουζούνια, αράχνες, το έκανε μηχανικά, όπως μηχανικά αντιγράφουν κινήσεις τα μωρά.

 

Επίσης, η αδερφή του, μου έχει μαρτυρήσει ότι βασανίζει τώρα και μεγαλύτερα ζωάκια, ζουζούνια, σκουλήκια και τον βλέπω να έχει άγριες διαθέσεις και για μεγαλύτερα ζωάκια. Έτσι έχει συμβεί να επιτεθεί σκύλος σε παιδί με πολύ άσχημα αποτελέσματα, αλλά τι να πει κανείς.

 

Θέλω να πω ότι όσες έχετε μωρά μην είστε τόσο απόλυτες ότι δεν θα δείτε πράγματα στην πορεία που τα παιδιά θα τα φέρουν έξω από τη γυάλα της οικογένειας. Μπορεί κάτι που απορρίπτετε εσείς να το κάνουν κρυφά!

 

Πιστεύω βέβαια μέχρι να μεγαλώσει ο δικός μου να συνέλθει λιγάκι σε αυτό το θέμα. Σίγουρα πάντως, το να μην πειράζουμε τα ζωάκια δεν είναι κάτι αποδεκτό από όλους ανεξαιρέτως ή ίσως και να γίνεται ανεκτό από κάποιους γονείς.

 

Και για να προλάβω και τα συμπεράσματα, τα παιδιά δεν έμαθαν το ψέμα και την κοροϊδία στο σπίτι. Στους παιδικούς που πηγαίνουν από μικρά τα έμαθαν. Μπροστά μου μια παιδαγωγός, παρηγορούσε παιδάκι που το έλειπε η μαμά του, λέγοντάς του ότι η μαμά θα γυρίσει σε λίγο, ενώ θα γυρνούσε σε κανένα 8ωρο. Σε δύο παιδικούς το είδα αυτό, απο διαφορετικές δασκάλες, να φλομώνουν τα παιδιά στα ψέματα, για να τα χειραγωγήσουν, μπροστά στους γονείς κιόλας.

 

Γιατί μπορεί κάποιος να πει μα τι μάνα να είναι και αυτή, αφού (το ένα) παιδί της που δεν βγήκε από το αυγό, κάνει πράγματα πίσω από την πλάτη της και βασανίζει ζωάκια.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρουμε όντως πως θα εξελιχθεί ένα παιδί και τι θα κάνει στην εφηβεία του πάνω στην τρέλα του και την μαγκιά του, αλλά πολύ πριν εμείς πρέπει να είμαστε σίγουρη ότι έχουμε αναπτύξει τα ζωοφιλικά του αισθήματα και για μένα και τα περιβαλλοντικά!!!

Όταν κάποια στιγμή στο μπαλκόνι πήγε να πατήσει ένα μυρμήγκι, του είπα ευγενικά "μην το κάνεις αυτό, θες να έρθει πάνω από εσένα ένας γίγαντας και να σε πατήσει? Δεν είναι ωραίο, κι αυτά έχουν ψυχούλα!" Νομίζω πως το κατάλαβε, γιατί γενικά τον βλέπω ότι αγαπάει τα ζώα, παρόλο που δεν έχουμε εμείς κάποιο ζωάκι. Το ίδιο ισχύει και με το περιβάλλον, να μην πετάνε σκουπίδια, να κάνουν ανακύκλωση, από μικρά πρέπει να μαθαίνουν, γιατί τώρα αυτά τους γίνονται βίωμα. Δεν μπορούμε να τους τa μάθουμε αυτά στα 15. Τώρα αν εμείς είμαστε σωστοί και αυτά λοξοδρομήσουν, απλά θα λέμε ότι κάναμε ότι μπορούσαμε..

y9qxp2.pngGgOLp3.png
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλο το forum!

Πραγματικα είμαι τόσο εκνευρισμένη με τη σημερινή νεολαία, αλλά και με το ειδος που ονομαζεται "άνθρωπος''.

Καθώς προχωρούσαν στο δρόμο,βλέπω απο μακρυά 2 αγόρια,με σχολικούς σάκους,μαθητές περιπου 15 ετων(τουλαχιστον τόσο εκρινα εγώ πως ηταν),να γελούν και να ενοχλούν μια γάτα η οποία βρισκόταν κάτω απο ενα αμάξι.

Λίγο πριν πλησιασω,μιας και ήθελα να περάσω απο εκείνο το σημείο,ο νεαρός πατάει την ουρά της γάτας και αρχίζει να γελάει.:confused:

Αισθάνθηκα τόσο άσχημα.Τον Ρώτησα τι ηταν ακριβως αυτό που τον ενόχλησε και αυτός επέμενε να γελάει.Ειλικρινά εαν δεν ήμουν έγκυος θα χειροδικουσα.

Και ερωτω,τι μαθήματα παιρνει απο το σπίτι το σχολείο,την κοινωνία;Για μενα ,προκειτε για ενα προβληματικό παιδι,οπου ζει σε μια οικογένεια με πρωτυπα λαθεμένα.Η οικογένεια δεν είναι αυτή που μας γαλουχει πρωτα;

Και,πως μπορεί ένας ανθρωπος να φέρεται έτσι στα ζωακια.;Και στο δικο τους το σωμα καρδουλα χτυπάει.

Λυπάμαι πραγματικα!:(

Ειδα τον τίτλο σου και φοβήθηκα μήπως διάβαζα τίποτα χειρότερο....Ευτυχώς της πατούσαν μόνο την ουρά...

Απαράδεκτο (κι αυτός ειναι επιεικής χαρακτηρισμός).

Διαφωνώ όμως ότι η "σημερινή νεολαία" ειναι έτσι στο σύνολο της. Παλιότερα η συμπεριφορά στα ζώα ήταν χειρότερη...

 

Ωστόσο, εάν ξαναδείς κάτι τέτοιο, διατήρησε όσο μπορείς την ψυχραιμία σου και πες τους, οτι θα φωνάξεις την αστυνομία. Τυπικά απαγορευεται η κακομεταχείρηση των ζώων. Υπάρχουν νόμοι γι αυτο.

 

 

Άρθρο 16 Κακοποίηση των ζώων

α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόμενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας,καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισμός, ηκακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίαςκατʼ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, οπνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός. Ηστείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρικήπράξη με θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασμός.

β. Απαγορεύεται, εξαιρουμένων των περιπτώσεων κινηματογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισμού, η πώληση,εμπορία και παρουσίαση – διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικούυλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη

βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ζώων ή μεταξύ ζώου και ανθρώπου με σκοπότο κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση τηςμονομαχίας μεταξύ ζώων.

γ. Σε περίπτωση τραυματισμού ζώου συντροφιάςσε τροχαίο ατύχημα, ο υπαίτιος της πράξης αυτής,υποχρεούται να ειδοποιήσει άμεσα τον οικείο Δήμο, προκειμένου να παρασχεθεί στο τραυματισμένο ζώο η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα.

http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4296:katebaste-ton-neo-nomo-40392012-gia-ta-zoa-stin-ellada&catid=35:generalnews&Itemid=67

Δεν θα έρθει η αστυνομία πιθανότατα αλλά θα φοβηθούν και θα σταματήσουν.;)

 

Με το καλό να έρθει το μωρό σου!

9XkKp3.png

HArNp3.png

Link to comment
Share on other sites

 

Ωστόσο, εάν ξαναδείς κάτι τέτοιο, διατήρησε όσο μπορείς την ψυχραιμία σου και πες τους, οτι θα φωνάξεις την αστυνομία. Τυπικά απαγορευεται η κακομεταχείρηση των ζώων. Υπάρχουν νόμοι γι αυτο.

 

 

Άρθρο 16 Κακοποίηση των ζώων

α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόμενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας,καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισμός, ηκακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίαςκατʼ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, οπνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός. Ηστείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρικήπράξη με θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασμός.

β. Απαγορεύεται, εξαιρουμένων των περιπτώσεων κινηματογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισμού, η πώληση,εμπορία και παρουσίαση – διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικούυλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη

βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ζώων ή μεταξύ ζώου και ανθρώπου με σκοπότο κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση τηςμονομαχίας μεταξύ ζώων.

γ. Σε περίπτωση τραυματισμού ζώου συντροφιάςσε τροχαίο ατύχημα, ο υπαίτιος της πράξης αυτής,υποχρεούται να ειδοποιήσει άμεσα τον οικείο Δήμο, προκειμένου να παρασχεθεί στο τραυματισμένο ζώο η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα.

http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4296:katebaste-ton-neo-nomo-40392012-gia-ta-zoa-stin-ellada&catid=35:generalnews&Itemid=67

Δεν θα έρθει η αστυνομία πιθανότατα αλλά θα φοβηθούν και θα σταματήσουν.;)

 

Με το καλό να έρθει το μωρό σου!

Συμφωνω

p7z6p3.pngsQqep3.png
Link to comment
Share on other sites

Ειδα τον τίτλο σου και φοβήθηκα μήπως διάβαζα τίποτα χειρότερο....Ευτυχώς της πατούσαν μόνο την ουρά...

Απαράδεκτο (κι αυτός ειναι επιεικής χαρακτηρισμός).

Διαφωνώ όμως ότι η "σημερινή νεολαία" ειναι έτσι στο σύνολο της. Παλιότερα η συμπεριφορά στα ζώα ήταν χειρότερη...

 

Ωστόσο, εάν ξαναδείς κάτι τέτοιο, διατήρησε όσο μπορείς την ψυχραιμία σου και πες τους, οτι θα φωνάξεις την αστυνομία. Τυπικά απαγορευεται η κακομεταχείρηση των ζώων. Υπάρχουν νόμοι γι αυτο.

 

 

Άρθρο 16 Κακοποίηση των ζώων

α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόμενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας,καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισμός, ηκακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίαςκατʼ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, οπνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός. Ηστείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρικήπράξη με θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασμός.

β. Απαγορεύεται, εξαιρουμένων των περιπτώσεων κινηματογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισμού, η πώληση,εμπορία και παρουσίαση – διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικούυλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη

βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ζώων ή μεταξύ ζώου και ανθρώπου με σκοπότο κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση τηςμονομαχίας μεταξύ ζώων.

γ. Σε περίπτωση τραυματισμού ζώου συντροφιάςσε τροχαίο ατύχημα, ο υπαίτιος της πράξης αυτής,υποχρεούται να ειδοποιήσει άμεσα τον οικείο Δήμο, προκειμένου να παρασχεθεί στο τραυματισμένο ζώο η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα.

http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4296:katebaste-ton-neo-nomo-40392012-gia-ta-zoa-stin-ellada&catid=35:generalnews&Itemid=67

Δεν θα έρθει η αστυνομία πιθανότατα αλλά θα φοβηθούν και θα σταματήσουν.;)

 

Με το καλό να έρθει το μωρό σου!

 

Ευχαριστώ πολύ κοπελα μου για την επισημανση.Και θα την ακολουθησω την επόμενη φορά που θα δω κάτι ανάλογο,εύχομαι βέβαια να μην ξαναδώ αυτή την εικόνα.

Δεν κατηγορώ ολους τους νέους ουτε ολους τους ανθρώπους.Λυπάμαι που βγήκε αυτή η εικόνα προς τα εξω.Απλα μια έστω μερίδα ανθρώπων που φαιρονται με αυτό και χειροτερο ακόμη τροπο.

Πολλοί μιλούν για επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε πολίτες και βρίζουν την κοινωνία που δε τα μαζεύει.Εαν ο καθένας απο μας φερεται έτσι άσχημα και υποτιμητικά σε αυτά τα πλάσματα φυσικο δεν είναι μετα αυτά να γίνονται άγρια?

0QVLp2.pngkdBmp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Άρθρο 16 Κακοποίηση των ζώων

α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόμενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας,καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισμός, ηκακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίαςκατʼ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, οπνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός. Ηστείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρικήπράξη με θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασμός.

β. Απαγορεύεται, εξαιρουμένων των περιπτώσεων κινηματογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισμού, η πώληση,εμπορία και παρουσίαση – διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικούυλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη

βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ζώων ή μεταξύ ζώου και ανθρώπου με σκοπότο κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση τηςμονομαχίας μεταξύ ζώων.

γ. Σε περίπτωση τραυματισμού ζώου συντροφιάςσε τροχαίο ατύχημα, ο υπαίτιος της πράξης αυτής,υποχρεούται να ειδοποιήσει άμεσα τον οικείο Δήμο, προκειμένου να παρασχεθεί στο τραυματισμένο ζώο η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα.

βέβαια όλα τα προανεφερόμενα απέχουν έτη φωτός από το πάτημα μιας ουράς...

Link to comment
Share on other sites

βέβαια όλα τα προανεφερόμενα απέχουν έτη φωτός από το πάτημα μιας ουράς...

"Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόμενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας,καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατα αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρικήπράξη με θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασμός.

Οχι δεν απέχει έτη φωτός. Το πάτημα της ουράς μπορεί να μπει στην κατηγορία με όλα τα παραπάνω κόκκινα (και κακοποίηση γιατί μπορεί να σπάσει κόκκαλο ψηλά στην ουρά).

9XkKp3.png

HArNp3.png

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι έτσι η νεολαία στο συνολό της. Ετσι όμως είναι αρκετοί θρασύδειλοι και κομπλεξικοί όλων των ηλικιών, που κακομεταχειρίζονται όποιον αδύναμο βρουν (ζωάκια, μικρότερους σε ηλικία κτλ) για να νιώσουν οι ίδιοι καλύτερα.

 

Σε τέτοιες περιπτώσεις απειλείς ότι θα καλέσεις την αστυνομία ή το κάνεις κιόλας.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι έτσι η νεολαία στο συνολό της. Ετσι όμως είναι αρκετοί θρασύδειλοι και κομπλεξικοί όλων των ηλικιών, που κακομεταχειρίζονται όποιον αδύναμο βρουν (ζωάκια, μικρότερους σε ηλικία κτλ) για να νιώσουν οι ίδιοι καλύτερα.

 

Σε τέτοιες περιπτώσεις απειλείς ότι θα καλέσεις την αστυνομία ή το κάνεις κιόλας.

Πραγματικα με καλυψες.:-)

0QVLp2.pngkdBmp3.png
Link to comment
Share on other sites

η οικογενεια ειναι τα πρωτα ερεθισματα που παιρνει ενα παιδι.δεν νομιζω ενα μωρακι να γεννιεται με το γονιδιο που το ωθει να κακοποιει ζωντανα πλασματα.θυμωνω με την κοινωνια που ζω που ο καθενας παιρνει ενα κατοικιδιο του κατουραει το χαλι κ τσουπ το πεταμε στο δρομο.γινομαι εξαλλη οταν ακουω για κακοποιηση ζωων κ παλι καλα που δεν εχω δει τιποτα τετοιο μπροστα μου γιατι δεν ξερω πως θα αντιδρουσα.δεν λεω οτι ολοι πρεπει να αγαπαμε τα ζωα η να εχουμε καποιο υπο την προστασια μας αλλα οχι κ να το χτυπαμε.σας παραθετω ενα λινκ που ειχα βρει μηπως κ κατι γινει για να σταματησουν καποτε αυτα τα φαινομενα

https://www.facebook.com/pages/%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%91%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%96%CF%8E%CF%89%CE%BD/154718921346310?fref=ts

 

Η σελιδα που αναρτήσεις είναι ενδιαφέρουσα.Μακάρι κάποια στιγμη να το δουμε και αυτό!

Δε ξεχνώ το περιστατικό που συναιβει σε ενα νησί οπου κάποιος ξυλοκόπησε σκύλο και έπειτα το έδεσε με μια πέτρα και το πέταξε στη θάλασσα.:evil::(

Ποια ηταν τελικά η ποινή του?

0QVLp2.pngkdBmp3.png
Link to comment
Share on other sites

Η σελιδα που αναρτήσεις είναι ενδιαφέρουσα.Μακάρι κάποια στιγμη να το δουμε και αυτό!

Δε ξεχνώ το περιστατικό που συναιβει σε ενα νησί οπου κάποιος ξυλοκόπησε σκύλο και έπειτα το έδεσε με μια πέτρα και το πέταξε στη θάλασσα.:evil::(

Ποια ηταν τελικά η ποινή του?

 

δεν αντεξα να δω την φωτογραφια...την ειδα φευγαλαια κ επαθα σοκ κ μετα διαβασα την ιστορια κ εκει τρελαθηκα.μακαρι να ηταν το μονο περιστατικο αλλα δυστυχως........το αναφερανε κ οι ραδιο αρβυλα το σκηνικο.δεν εχω ακουσει αν υπαρχει καμια εξελιξη αλλα ευχομαι τουλαχιστον για μια φορα να καταδικαστει καποιος για τετοια βαρβαροτητα.

Link to comment
Share on other sites

Τα πάντα ξεκινάνε από το σπίτι! Τί να λέμε τώρα; Όταν τα παιδιά κανακεύοντε και τα ρίχνουμε όλα στη νεανική επιπολεότητα πάντα παιδιά θα μείνουν και δεν ωριμάσουν ποτέ!

Τώρα σε ορισμένες περιοχές έχουν αγριέψει τα πράγματα χωρίς να έχω καταλάβει το λόγο!! Τί μας έχει πιάσει τώρα και βασανίζουμε αδέσποτα; Αναρωτιέμαι αν υπήρχαν αυτά τα συμβάντα και παλαιότερα ή τώρα μόνο γίνονται γνωστά λόγο της εντονότερης δράσης των φιλοζωικών... Το τελευταίο περιστατικό που έγινε στο Ηράκλειο (διαβάστε όποια θέλει εδώ http://tinyurl.com/crxwbot), σε φέρνει εκτός εαυτού! Τί πρότυπα δίνουμε τελικά στους νέους;;

Link to comment
Share on other sites

Παλαιοτερα γινοταν χαμος..ηταν "αποδεκτο" να δινεις ποντικοφαρμακο στη γατα..για τις κλωτσιες και τα χτυπηματα δεν το συζητω..λιθοβολισμοι σκυυλων στο καθημερινο παιδικο παιχνιδι..ψαρια με απορρυπαντικο να τα κανεεις φραπε μεσα σε μπουκαλι...θες κι αλλα;

p7z6p3.pngsQqep3.png
Link to comment
Share on other sites

δεν νομιζω οτι αφορα τους εφηβους γενικα κι αοριστα μια τετοια συμπεριφορα, οποιος συσχετισε αυτες τις συμπεριφορες με τη εφηβεια νομιζω οτι αδικει τους εφηβους, των οποιων η πλειοψηφια ΔΕΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ ΣΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΠΟΝΟ ΣΤΑ ΖΩΑ

τετοιες παραβατικες συμπεριφορες αφορουν καποιους εφηβους και καποιους ενηλικες με συγκεκριμενα θεματα συμπεριφορας, τουλαχιστον

 

περιμενω απο ενα τριχρονο να τραβαει το αυτι ενος σκυλου, δεν το ανεχομαι ουτε το δικαιολογω, απλα το περιμενω γιατι δεν ξερει, κι εκει ειναι που επεμβαινω και το οριοθετω ενω ταυτοχρονα το καλω να μπει στη θεση του ζωου που ποναει, ετσι το παιδι συνειδητοποιει τον εαυτο του τα ορια του αλλα και τα αλλα οντα που οφειλει να σεβεται,,,οταν ολα αυτα γινουν στην ηλικια που πρεπει να γινουν δεν θα ξυπνησει το πρωην παιδι στην εφηβεια του μισωντας και κακοποιωντας ενα ζωο για διασκεδαση και χαβαλε,,,

 

ειναι μονον θεμα παιδειας, το να μισει ενας νεος τα ζωα και να τα σιχαινεται και να την βρισκει πατωντας ουρες λυπαμαι αλλα το βλεπω εξαιρετικα νοσηρο, καποιο λακο εχει η φαβα παιδιοθεν

 

εξαλλου η κακοποιηση ενος ζωου, ειναι ιδια με την κακοποιηση του πιο αδυναμου συμμαθητη τους, η με του ψυχικα αρρωστου γειτονα, η με την γυναικα τους αργοτερα , ειναι το ιδιο κουβαρι και δεν επιτρεπεται να την ανεχομαστε

Link to comment
Share on other sites

Ο βασανισμος των ζωων δεν ειναι τυπικη συμπεριφορα ενος εφηβου. Κατατασσεται στις διαταραχες. Υπάρχουν διαφορες αιτιες για αυτη τη διαταραχη που ονομαζεται διαταραχη της διαγωγης.

Ωστόσο, η επικρατούσα άποψη θέλει την παρουσία και τη διαπλοκή περισσοτέρων του ενός παραγόντων να ευθύνεται για την εκδήλωση της συγκεκριμένης διαταραχής, μια και η παραπτωματικότητα θεωρείται φαινόμενο. Πολυάριθμες ιδέες έχουν προταθεί για την αιτιολογία της Διαταραχής της Διαγωγής η οποία θεωρείται ότι είναι πολυπαραγοντική. Κατά καιρούς έχουν ενοχοποιηθεί διάφορες κατηγορίες παραγόντων όπως:

ιδιοσυγκρασιακοί, νευροφυσιολογικοί και ορμονικοί

γενετικοί

περιβαλλοντικοί

ψυχοκοινωνικοί

ατομικοί, ενδοψυχικοί.

βιο-ψυχο-κοινωνικοί

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...