Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γύμνια, σεξουαλικότητα και τι να πείτε στο παιδί σας


Recommended Posts

Ο μεγάλος μου γιος ηλικίας 5 ετών τον τελευταίο καιρό συμπεριφέρεται κάπως περίεργα.

Αυτό το διάστημα κάνει διακοπές με την μητέρα μου (51 ετών) και αυτό που μου λέει η ίδια είναι ότι προσπαθεί να την φιλήσει στο στόμα, στο λαιμό να την χαιδέψει αλλά με ερωτικό υποννοούμενο. Έχει έρθει σε δύσκολη θέση, προσπαθεί να τον αποφύγει ή όταν τον αφήνει του λέει να την φιλήσει μόνο στο μάγουλο και του εξηγεί ότι δεν θέλει στο στόμα γιατί έχουμε μικρόβια και αυτό δεν πρέπει να το κάνει και με κανέναν άλλον για λόγους υγείας κτλ.

Το ίδιο κάνει και σε ΄μενα αλλά το έκανε και σε κανα δυο παιδάκια της ηλικίας του ή και μικρότερα εκεί που είναι στις διακοπές. Δηλαδή τους λέει ''έλα να σε φιλήσω στο στόμα ή να ξαπλώσουμε στο κρεβάτι να σου φιλήσω το στήθος κτλ.

Επίσης είπε στην μητέρα μου μια μέρα ότι την ώρα που την φιλάει το πουλάκι του μεγαλώνει.

Πριν απο λίγο με πήρε η μητέρα μου τηλ. και μου είπε ότι πήγε με ένα 3χρονο παιδάκι πίσω από μια βάρκα και το φίλησε στο στόμα.

Στην αρχή όταν το έμαθα δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία γιατί θεώρησα ότι είναι της ηλικίας (μαθαίνει το σώμα του, μιμείται από τηλεόραση ή απο τους γονείς που μπορεί να φιληθούμε μπροστά του στο στόμα) αλλά βλέπω ότι το πράγμα χειροτερεύει και δεν ξέρω πως να φερθώ.

Σας παρακαλώ σε όποιον έχει τύχει κάτι ανάλογο να μου πει.

Μαρία, sos

<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lbyf.lilypie.com/mzZbp3.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 84
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρεπει οπωσδήποτε να του μιλήσεις /μιλήσετε για αυτά τα θέματα, αλλά θέλει πάρα πολύ προσοχή.

 

δεν θα χρησιμοποιήσετε λέξεις όπως "δεν κάνει δεν επιτρέπεται ειναι κακό"

 

πρέπει κανονικά να αδιαφορήσετε επιφανειακά - δηλ να ΜΗΝ το κάνετε θέμα, αλλά και να του δείξετε πως μπορεί να επικοινωνήσει με τα άλλα παιδιά.

(μπορεί αλλιώς να επηρρεαστεί η σεξουαλικότητά του δηλ να αποκτήσει φοβίες κτλ)

 

αλλά με ερωτικό υποννοούμενο
αυτό πιστεύω ότι ίσως το φοβήθηκε η μητέρα σου,.. :) το έχω συναντήσει σε παιδιά, και το καλύτερο νομίζω είναι να πεί δεν μου αρέσει, και να κάνει κάποια άλλη δραστηριότητα.

καμιά φορά το κάνουν και για να προκαλέσουν κάποια αντίδραση. πηγαίνω σε κάποια αγόρια και τους κάνω ιδιαίτερα, έχει συμβεί να θέλει να βάλει το παιδάκι το χέρι του κάτω απο τη μπλούζα μου. απλώς απομακρύνομαι ή απομακρύνω το χέρι και ασχολούμαστε με κάτι άλλο. (το είχε κάνει με πονηριά οπότε δεν έχει νόημα να την επιβραβεύσω με το να ασχοληθώ)

 

είναι κάπως λογικό σε αυτή την ηλικία που έχουν καταλάβει τα δύο φύλα και έχουν καταλάβει ότι είναι αγόρια όπως ο μπαμπάς, και ο μπαμπάς κάνει κάποια πράγματα με την μαμά - προσπαθούν να φερθούν όπως και ο μπαμπάς κάπως - για αυτό δεν είναι καλό να τους πεί ότι η σεξουαλικότητα είναι κακό κτλ. προσπαθούν να αυτοπροσδιοριστούν και σύμφωνα με το φύλο τους.

μπορεί να είδε/άκουσε κάπου ότι ο άντρας το κάνει αυτό.

 

Επίσης είπε στην μητέρα μου μια μέρα ότι την ώρα που την φιλάει το πουλάκι του μεγαλώνει.

 

η μητέρα σου πρέπει να αδιαφορήσει όταν της λέει κάτι τέτοιο δηλ να μην πανικοβληθεί.

γιατί αυτό είναι φυσικό αλλά δεν έχει την χροιά που φανταζόμαστε οι μεγάλοι, δηλ. είναι μια βιολογική διαδικασία.

έδειξε εμπιστοσύνη να το πεί στην μητέρα σου γιατί μάλλον και εκείνος έχει φοβηθεί ίσως ή δεν ξέρει τι σημαίνει αυτό!!

 

βρείτε κάποιο βιβλίο/παραμύθι που μιλάει για την σεξουαλικότητα και να δείχνει πως γίνονται τα παιδάκια - ότι για αυτό μεγαλώνει το πουλάκι του.

και να του πείτε ότι για αυτό μεγαλώνει το πουλάκι του γιατί όταν μεγαλώσει θα μπορεί και αυτός να κανει παιδάκια - τώρα ακόμα όπως και τα δόντια μεγαλώνουν βγαίνουν, πέφτουν, και το πουλάκι του "αναπτύσσεται" και αντιδρά μερικές φορές γιατί μεγαλώνει και αυτός. σε κάποια χρόνια θα είναι όπως ο μπαμπάς δηλ θα μεγαλώσει και θα μπορεί να κάνει παιδάκια.

 

καλύτερα αυτή τη συζήτηση να την κάνει ίσως ο μπαμπάς του, για να νιώσει ασφάλεια και όχι πχ και την ανησυχία που ενδεχωμένως έχει η μητέρα σου!!! :) !! ( ή όποιος αισθάνεται ότι μπορεί να του το πεί πιο φυσικά)

 

μπορεί να του πεί ο μπαμπάς, ότι και αυτουνού το πουλάκι όταν ηταν μικρός μεγάλωνε μερικές φορές και δεν ήξερε γιατί.

 

υπάρχει το ίδιο θέμα και με τα κορίτσια και σε ηλικία και 3 ετών, με τα κουνιστά αλογάκια, και γονείς έχουν παρατηρήσει οτι κορίτσια κουνιούνται επάνω σε αυτά, επανηλειμένα - ασυναίσθητα ερεθίζουν την περιοχή και θεωρείται αυνανισμός αυτό.

 

ένα άρθρο για αυτό - για τον αυνανισμό που κάνουν τα παιδιά σε προσχολική ηλικία http://www.drspock.com/article/0,1510,6247,00.html

 

 

ξεχωρίστε το θέμα αυτό, απο το θέμα με τα φιλάκια.

 

τα φιλάκια εντάξτε τα στο θέμα της συμπεριφοράς προς τα άλλα παιδιά.

όταν συζητήσετε δηλαδή θέματα πως μοιραζόμαστε , περιμένουμε τη σειρά μας προσέχουμε τους άλλους, ρωτάμε αν θέλουν να τους δώσουμε αγκαλιά.

μπορούμε να τα φιλήσουμε στο μαγουλο και στα χέρια, αλλά στα σημεία που καλύπτουν τα ΡΟΥΧΑ όχι το μαγιό, δεν επιτρέπεται να τα ακουμπήσουμε.

(θα πείτε πρώτα όμως ότι και εκείνον δεν επιτρέπεται να το ακουμπήσει κάποιος στις περιοχές που καλύπτει το μαγιό και τα ρούχα αν δεν είναι η μαμά μπροστά)

 

να σου πώ όμως και κάτι άλλο.

παλιά θυμάμαι ότι κάναμε παιχνίδια με τα κορίτσια και αγόρια, που είχαν σεξουαλικά υπόβαθρα, και δεν έγινε ποτέ κάτι κακό -

παιδιά μεταξύ τους (όταν είναι στην ηλικία που λες) δεν πιστεύω και αισθάνομαι ότι κάνουν κάτι κακό όταν παίζουν πχ "γιατρό".

καλύτερα θα έλεγα να μην πανικοβάλλεστε,...

αυτό που είναι σημαντικό είναι σε άλλα παιδιά να σέβεται το αν λένε όχι.

ίσως πραγματικά είναι και καλό εκτός απο το θέμα της ενημέρωσης για το θέμα με το πουλάκι του, και το να προσέχουμε τους άλλους και το που επιτρέπεται να μας ακουμπάνε, να μην κάνετε κάποια άλλη συζήτηση,...

ίσως φτάνει και το να πείτε που δεν επιτρέπεται να τον ακουμπήσει κάποιος άλλος -

αυτό και μόνο ευαισθητοποιεί και τον κάνει ήδη να αισθάνεται ότι αυτά τα πράγματα είναι σημαντικά χωρίς να αιθανθεί ενοχή για αυτά του τα συναισθήματα. δεν είναι ένδειξη κάτι κακού...

είναι μέσα και αυτά.

εγώ θυμάμαι όταν ήμουν η ίδια παιδί που ένα παιδί μου είχε δείξει το πουλάκι του!!ΧΑ! το παιδάκι αυτό ήταν μικρότερο και απο μένα, και προφανώς κάτι είχε δεί τέλος πάντων και μου το έδειξε και καλά ότι είναι κάτι τρομερό και εγώ έφυγα απο το δωμάτιο! αλλά ήταν αστείο δηλαδή δεν ήταν κάτι που με τραυμάτισε ή κάτι τέτοιο. με είχε θυμώσει νομίζω γιατι το είχα θεωρήσει αηδιαστικό! ? το θυμάμαι και γελάω...

 

It is also normal to be curious about other people’s bodies, but it is not acceptable to stare at them or touch them when they have said “no.”

 

Five-Year-Old Is Sexually Curious

Please read our General and Medical Disclaimers

Toddler and Teenager Expert Advice from Carleton Kendrick, Ed.M., LCSW

Question: I need to know if I should get my five-year-old daughter help! She was caught at school under the table with another little girl exchanging looks at each other's private parts. I notice that she seems to have done this with every girlfriend she has. Is this normal for her age? I was molested as a child, so I am clueless. Please help, I don't want my girl to think this behavior is dirty, like I was told, but I don't want to ignore a problem if one exists, either. There is no possibility that she has ever been molested.

 

 

Answer: As I am sure you have read elsewhere, sexual curiosity of this nature ("I'll show you mine and you show me yours") at your daughter's age is a normal part of her development. The one possible red flag that you might wish to investigate further with a therapist is the intensity and frequency of these sexual explorations. You mention that she has "done this with every girlfriend that she has" and I am inferring that she was the one who has initiated all of these experiences. I'm wondering if the degree to which she may be preoccupied with these sexualized experiences suggests a curiosity that may be driven by something that warrants professional help. Having said that, it is also not unusual for a child to go through such a preoccupied, curious "discovery" stage.

 

You do not mention any other sexualized behaviors that would suggest the possibility of sexual abuse. I know that, as someone who was molested as a child, you are very concerned about your daughter's healthy sexual development. I think you would benefit from talking to a therapist who has considerable experience in treating children of your daughter's age. I think that you are worried that your daughter's continuing initiation of these sexualized acts might mean that she is abnormal in some way. It would be well worth your talking with a therapist to alleviate your concerns, to put your daughter's behavior in an appropriate perspective, and to give you the tools to deal with her in a healthy way that does not blame or shame her.

(http://life.familyeducation.com/sexuality/emotional-development/41479.html)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Μη ξεχνάς και τα λόγια ένός σοφού της σεξουαλικότητας, του Θάνου Ασκητή :

...Ποια είναι τα στάδια της ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης;

 

Από τη γέννηση ως και τους 18 μήνες περίπου (στοματικό στάδιο κατά τον Freud), η στοματική περιοχή (τα χείλη, η γλώσσα, ο στοματικός βλεννογόνος), αποτελεί την ερωτογενή ζώνη του παιδιού. Στο στάδιο αυτό, το μητρικό στήθος ή το υποκατάστατο του, αποτελούν το πρώτο αντικείμενο της σεξουαλικής επιθυμίας. Ο θηλασμός ισχυροποιεί το δέσιμο βρέφους και μητέρας. Το βρέφος εξαρτάται ψυχοσυναισθηματικά από τη μητέρα και η μητέρα αποτελεί το πρώτο αντικείμενο αγάπης, αλλά του θέτει και τις πρώτες απαγορεύσεις. Το βρέφος, για να έχει μια ομαλή ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη, χρειάζεται μια μητέρα που θα του προσφέρει αισθήματα αγάπης και στοργής, που θα έχει μια σταθερή συμπεριφορά απέναντί του και θα του προσφέρει την ισορροπία, την ασφάλεια και τη συναισθηματική κάλυψη που αυτό χρειάζεται.

 

Από τους 18 μήνες περίπου ως και τα 3 με 4 έτη του παιδιού (πρωκτικό στάδιο κατά τον Freud), το παιδί αρχίζει και ελέγχει τους σφιγκτήρες ούρησης και αφόδευσης. Επίσης, αναπτύσσεται και τελειοποιείται ο λόγος του και επικοινωνεί λεκτικά με το περιβάλλον του, ενώ και το μυϊκό του σύστημα βελτιώνεται συνεχώς. Στο στάδιο αυτό αναπτύσσονται η επιθετικότητα, η αμφιθυμία, το πείσμα, η οργή. Οι γονείς θέτουν τις πρώτες απαγορεύσεις και τα πρώτα «πρέπει». Το παιδί για να αντισταθεί σε αυτή τη γονεϊκή εξουσία, συγκρατεί στους σφιγκτήρες του και δεν αφοδεύει. Όταν πάλι θέλει να εισπράξει ένα μπράβο και πάλι χρησιμοποιεί τους σφιγκτήρες με την εξώθηση, όπου αφοδεύει και αισθάνεται ανακούφιση, αλλά και ικανοποιεί τους γονείς που βλέπουν ότι τα μέτρα διαπαιδαγώγησής τους είναι αποτελεσματικά. Συνοπτικά θα λέγαμε ότι κατά το πρωκτικό στάδιο σκιαγραφούνται οι πρώτες και πολύ καθοριστικές ηθικό-κοινωνικές εγγραφές του αυριανού ενήλικα.

 

Από τα 3 χρόνια του παιδιού ως τα 6 περίπου χρόνια (φαλλικό στάδιο κατά τον Freud), το παιδί αρχίζει και διαμορφώνει την ταυτότητα του φύλου του και διαπιστώνει τις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα. Στο στάδιο αυτό, φαίνεται πια καθαρά ότι τα ενδιαφέροντα και τα αντικείμενα, τα παιχνίδια και οι σχέσεις του με τους γονείς και τους συνομηλίκους, λαμβάνουν ένα διαφορετικό προσανατολισμό ανάλογα με το φύλο του παιδιού. Οι διαφορές των φύλων, η τεκνοποιία, ο τοκετός ακόμη και οι σεξουαλικές σχέσεις των γονέων αποτελούν ζητήματα που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Το αγόρι αισθάνεται δυνατό που έχει πέος και το κορίτσι μειονεκτικά γιατί δεν έχει. Ο τρόπος με τον οποίο βιώνει το παιδί το φύλο του έχει τεράστια σημασία στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς του. Η ταυτότητα του φύλου γίνεται πια πιο συγκροτημένη και κατασταλαγμένη, οι ανατομικές διαφορές δημιουργούν με τη σειρά τους ψυχικές διαφοροποιήσεις αλλά και ταυτίσεις.

Την περίοδο αυτή ο πατέρας και η μητέρα καλούνται να βρίσκονται δίπλα στα παιδιά τους και να ισχυροποιούν τους ρόλους τους. Πιο συγκεκριμένα, το κορίτσι πρέπει να ταυτιστεί με τη μητέρα και το αγόρι με τον πατέρα. Οι ταυτίσεις με τον ομόφυλο γονιό, είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τον ψυχοσεξουαλικό προσανατολισμό του ατόμου.

 

Την περίοδο από τα 6 μέχρι τα 11 χρόνια του παιδιού (λανθάνον στάδιο κατά τον Freud), το παιδί πηγαίνει στο σχολείο και δραστηριοποιείται κοινωνικά. Η κοινωνία παίζει σημαντικό ρόλο την περίοδο αυτή, αφού τα «όχι» και τα «πρέπει» της, μπορεί να επιβραδύνουν τη σεξουαλική κοινωνική ωρίμανση του παιδιού και να του δημιουργήσουν ταμπού και προκαταλήψεις. Από την άλλη, αν η κοινωνία προβάλλει ανοιχτά ερεθίσματα, τότε, μειώνεται η λανθάνουσα σεξουαλική περίοδος του παιδιού και αυτό αφυπνίζεται. Στο στάδιο αυτό, τα παιδιά δημιουργούν ομόφυλες σχέσεις και εξιδανικεύουν το φύλο τους. Γίνονται συζητήσεις σεξουαλικού περιεχομένου και κατά το τέλος του σταδίου αυτού, ο αυνανισμός γίνεται για την αναζήτηση της συνειδητοποιημένης ηδονής...

 

θα βρεις όλο το κείμενο στο http://www.askitis.gr/pge.asp#f

Link to comment
Share on other sites

Μαρία και Angela, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Θα τυπώσω τις απαντήσεις σας και θα τις ακολουθήσω κατά γράμμα. Ακόμα δεν έχω ηρεμήσει αλλά θα προσπαθήσω να το δω ως κάτι φυσιολογικό για να μην τρομοκρατήσω και το παιδί μου.

<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lbyf.lilypie.com/mzZbp3.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Διαβάζω αυτά που γράψατε και σκέφτομαι για την ύπαρξη της παιδικής ηλικίας ως οντότητας ή αν θέλετε, για την εφεύρεση της παιδικής ηλικίας και τους κοινωνικούς μηχανισμούς καταστολής της έκφρασης. επίσης , σκέφτομαι για την μίμηση και πόσο σημαντικό θεωρούμε το παιδί να μαθαίνει με την μίμηση.

Ας πάρουμε τα γεγονότα :

1. Η συμπεριφορά αποτελεί μίμηση συμπεριφοράς που έχει δει το παιδί απο τους γονεις του ή άλλους, ή ακόμα απο την τηλεόραση. Αρα ξεκινά με κάτι που έχει μάθει ότι επιβραβευβεται : την αναπαραγωγή τρόπου επικοινωνίας.

2. Απο αυτή τη συμπεριφορά όμως μέχρι στιγμής έχει εξαιρεθεί, άρα αποτελεί για αυτο ένα όριο, ένα σημείο που πρέπει να ανακαλύψει και να κατακτήσει.

3. Ο πανικός που διαισθάνεται απο τους ενηλίκους όταν συμπεριφέρεται έτσι, ή η έμμεση επιβράβευση, με γέλια και με χαχανα, που εισπράτει, οταν αναπαράγει αυτη τη συμπεριφορά, του δίνουν ακόμα περισσότερα κίνητρα να συνεχίσει. Ειδικά όταν αρχίζουν οι απαγορευσεις μην το κανεις αυτο κλπ, μπαίνει και το παιχνίδι εξουσίας και ορίων, μέσα στις δυναμικές αλληλεπίδρασης.

4. Μια βασική παράμετορς είναι ότι η συμπεριφορά αυτή καθ αυτή, δε προσφέρει στο παιδί αυτό που εμεις ερμηνευουμε ως σεξουαλική ικανοποιηση, γιατί απλά το σωμα του δνε ειναι ακόμα ετοιμο να ερμηνευσει νευρολογικά τετοια σηματα. Αναστάτωση ναι, καποιου ειδους ευχαριστηση, ναι , αλλά όχι αυτη που θα υπαγορευσει αυτο το παιχνίδι επαναλειπτικα ξανα και ξανα.

 

Αυτο που διαβάζω συχνά, είναι {αγνοησε τη συμπεριφορά αυτη}. Διατηρω επιφυλάξεις κατα πόσο η ακύρωση του παιδιού, το οποίο σαφως εκφράζει την υπαρξη του καθε φορα με την συμπεριφορα που επιλέγει, ειναι σκόπιμη και θετική γενικότερα για την ανάπτυξη του. Αυτη τη συμβουλή μου την΄λέει συνέχεια η μητερα μου και ο συζυγος μου, για διάφορα που κάνει το νιάνιαρο μου, αλλά πραγματι την βρίσκω αφάνταστο σκληρή. Φανταστείτε, εσεις, ενήλικες , με ανεπτυγμένες προσωπικότητες, πως νοιώθετε οταν μιλάτε σε κάποιον και αυτος σας αγνοεί. Το αποτέλεσμα μπορει να ειναι το σταματημα της συμπεριφοράς, με τι όμως κόστος για το παιδι?

 

Βέβαια, η συμμετοχή άλλων παιδιών σε τετοιου ειδους παιχνίδια, που ξεκινούν απο το δικό σας βλαστάρι, που μπορει να ειναι και {επιθετικες}, δε θα σας κανουν τα πλέον δημοφιλή πρόσωπα στις παιδικές χαρές και παιδικους σταθμούς. Αρα θέλετε να προφυλάξετε, και σωστά τόσο τον ευατο σας όσο και το παιδί απο σχολια, ίσως όχι τοσο ευγενικά και απο απομονωση.

Θέλετε να σταματήσετε την συμνπεριφορά. Γιατί όμως?, αυτο ειναι το σημείο κλειδί κατα τη γνωμη μου. Αν αυτο το θέλετε να γίνει για λόγους κοινωικής ευπρέπειας, τοτε σαφως θα διαλέξετε μια γρηγορη, αποτελεσματική μεθοδο παλαιας κοπής (συμπεριφορας).

Αν πάλι νομίζετε ότι είναι ένας τρόπος επικοινωνίας, που και κατι θελει να επισημάνει το παιδι σε εσας ή στον ιδιο του τον εαυτό, και ένας τρόπος που πρέπει να μπει σε άλλα κανάλια για να μη δημιουργήσει προβλήματα απομονωσης στο παιδι, να μη παγιώσει συμπεριφορές ακατάλληλες για την ηλικία του, απο πλευράς ανάπτυξης σωματικής και ψυχολογικής, τότε είστε σε βαθιά νερά ......

Προσωπικά θα στρεφόμαουν σε παιχνίδια για να διευκολύνω το παιδί να μου μιλήσει. Υπάρχουν σωστά ανατομικά κούκλες, βιβλία, όπως είπε και η Μαρία (πχ ο Σπερμούλης) και φυσικά όταν θα επεδύκνυε τέτοια συμπεριφορά, απλά θα ρωτούσα γιατι το κανεις αυτό. θα ρωτούσα, όχι απαγορευτικά ή τιμωρητικά, αλλά με ειλικρινή περιέργεια, για να μαθω τι περιμένει το παιδί ως απόκριση, οταν πχ βάζει το χερι του στο στηθος μου.

Επιμένω πως για ενα νιανιαρο, μικρο και γεματο ενεργεια, υπάρχουν άλλα πιο ενδιαφερονται πραγματα να κανει απο το να φιλα στο στομα ή να χουφτώνει, αρα το κάνει αυτο γιατι κατι θελει να πει. Δε σας κρύβω ότι θα ζητούσα βοήθεια απο καποιον ειδικό, για να το χειριστώ , αν επέμενε η συμπεριφορά.

Ξανασημειώνω ότι η γραμμή τηλεφωνικής στήριξης που διαφημίζεται και στο Portal που ειναι κρατική μπορεί να σας βοηθησει. Βοήθησε σε άλλα θέματα αρκετους απο τα μέλη, απο ότι ξέρω.... (και χωρις να μπλέξετε σε ατελειωτες συνεδρίες που σκοπό θα εχουν απλά να σας ξεπαραδιάσουν και να διαιωνίσουν μια εσυμπεριφορά κερδοφορα για καποιθους επαγγελματιες)....

Link to comment
Share on other sites

oh-mamy, προσπαθώ να ερμηνεύσω όλα αυτά που έγραψες. Φαίνεται ότι το έχεις ψάξει το θέμα και ίσως να έχεις και προσωπική εμπειρία. Αισθάνομαι ότι θέλεις κάτι να πεις αλλά το κάνεις έμμεσα. Δεν νομίζω ότι το παιδί μου έχει κάποιο πρόβλημα απλά, ίσως εγώ να του έδωσα πολύ ελευθερία για να μην τον ''κομπλεξάρω'' στο θέμα αυτό.

Θα επανέλθω σύντομα.

<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lbyf.lilypie.com/mzZbp3.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

Link to comment
Share on other sites

μια διευκρίνιση :) ο σύνδεσμος στον οποίο αναφέρεται η oh-mamy, δεν διαφημίζεται (δεν "πληρώνεται" το parents για την προβολή, αλλά υπάρχει συνεργασία η οποία αναφέρεται αν πατήσεις επάνω στο λίνκ :)

 

για να μαθω τι περιμένει το παιδί ως απόκριση

αυτό που περιμένει είναι να δεί εάν επιτρέπεται. :)

γιατί πχ ο μπαμπάς κυκλοφορεί μόνο με σορτσάκι και η μητέρα φορά και στηθόδεσμο? οπότε αυτόματα, αναρωτιούνται τι είναι εκεί? γιατί το κρύβουν? είναι κάτι ιδιαίτερο? είναι μυστικό? αφού δεν μου επιτρέπεται να το πιάσω είναι κάτι πιο ενδιαφέρον, με τον ίδιο τρόπο όπως και στην ντουλάπα εάν υπάρχει κάποια σακούλα που τοποθετεί ο γονέας οταν επιστρέφει απο κάπου θέλουν να δούν τι είναι εκεί και γιατί το έβαλε στην ντουλάπα.

 

το θέμα είναι:

κάποιες περιοχές του σώματος είναι προσωπικές.

η έννοια αυτή του privacy είναι που πρέπει να περάσει μέσα απο αυτή την "αδιαφορία" δηλ. αυτό που πιάνεις εκεί, είναι δικό μου, και δεν είναι κάτι που πιάνει κάποιος έτσι απλά.

ένα "δεν μου αρέσει" φτάνει. αλλά και το δεν μου αρέσει, πάλι βαθμολογεί την πράξη. έχω δεί αυτό να πυροδοτεί εκ νέου επανάληψη, όπως ακριβώς και το να λές μη το κάνεις αυτό όταν ρίχνει κάτω αντικείμενα.

 

είναι καλύτερα δηλαδή να ειπωθεί,

"οι περιοχές που καλύπτει το μαγιό σου, είναι δικές σου και δεν επιτρέπεται να τις πιάσει κάποιος εκτός και αν είναι γιατρός και είναι η μαμά μαζί ή για να σε καθαρίσει η νταντά ή η δασκάλα.

έτσι ακριβώς ισχύει και για τις περιοχές της μαμάς - που περιλαμβάνουν και το στήθος. ("όταν πάει για μπάνιο η μαμά φοράει και εκεί μαγιό")

εσένα θα σου άρεσε να σε ακουμπάει κάποιος σε αυτές τις περιοχές όταν εσύ δεν το θέλεις? ΟΧΙ. "

 

με ένα σμπάρο δέκα τριγόνια = προστασία απο κακόβουλα άτομα.

 

μετά θα το κάνει μια θα το κάνει δύο, θα το απωθήσεις με τον ίδιο τρόπο που θα έκανες εάν ήταν κάποιο κλαδάκι που σε ακουμπάει - δηλαδή απλώς το κάνεις πέρα, και τελείωσε.

 

προσωπικές μου απόψεις, βασισμένες στην εμπειρία μου εδώ και 7 χρόνια, όπου ήμουν παρών στην ανατροφή αρκετών αγοριών (γιοί δηλαδή εργαζομένων) με παρουσία παιδοψυχολόγου και δεν είμαι ειδικός.

 

ένα άλλο θέμα:

έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι γονείς οι οποίοι είναι πιο ελεύθεροι με την σεξουαλικότητά τους, δηλ πιο εκδηλωτικοί μπροστά στα παιδιά, μπορει να προκαλούν σύγχυση στα παιδιά ώς προς το τι επιτρέπεται εκείνα να κάνουν με άτομα του αντίθετου φύλου - με αποτέλεσμα αυτά να είναι και πιό ευάλωτα σε κακόβουλα άτομα επειδή μπορεί να μην έχουν ΄τοσο έντονη την έννοια του τι απαγορεύται. αυτό όμως είναι βέβαια αποτέλεσμα ΠΑΡΑ πολλών παραγόντων εκ των οποίων ένας είναι και αυτός.

δεν μιλάμε για την γύμνια έτσι ? μιλάμε για σεξουαλικά πιασίματα, φιλιά και τέτοια.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

με ένα σμπάρο δέκα τριγόνια = προστασία απο κακόβουλα άτομα.

 

Συμφωνώ με αυτό Μαρία, έτσι το σκέφτηκα και εγώ.

 

 

ένα άλλο θέμα:

έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι γονείς οι οποίοι είναι πιο ελεύθεροι με την σεξουαλικότητά τους, δηλ πιο εκδηλωτικοί μπροστά στα παιδιά, μπορει να προκαλούν σύγχυση στα παιδιά ώς προς το τι επιτρέπεται εκείνα να κάνουν με άτομα του αντίθετου φύλου - με αποτέλεσμα αυτά να είναι και πιό ευάλωτα σε κακόβουλα άτομα επειδή μπορεί να μην έχουν ΄τοσο έντονη την έννοια του τι απαγορεύται. αυτό όμως είναι βέβαια αποτέλεσμα ΠΑΡΑ πολλών παραγόντων εκ των οποίων ένας είναι και αυτός.

δεν μιλάμε για την γύμνια έτσι ? μιλάμε για σεξουαλικά πιασίματα, φιλιά και τέτοια.

 

Με τον μπαμπά του θα αγκαλιαστούμε ή θα φιληθούμε στο στόμα στα πεταχτά, τίποτα παραπάνω.

Όταν με ρωτάει για το στήθος μου ''μαμά τι είναι αυτό'' εγώ απλά του απαντώ ''στήθος σαν αυτό που έχεις και εσύ, τίποτα παραπάνω'', επίσης σε ερωτήσεις τύπου, γιατί εσύ έχεις τέτοιο πουλάκι και εγώ άλλο του έχω απαντήσει ότι τα κοριτσάκια έχουν αυτό που έχει η μαμά και τα αγοράκια αυτό που έχεις εσύ, γιατί βγάζεις γάλα από το στήθος η απάντηση είναι για να μεγαλώσει ο αδελφός σου όπως και εσύ που έχει ανάγκη γιατί δεν μπορεί να φάει κάτι άλλο τόσο μικρός που είναι, κτλ.

Νομίζω ότι δεν έχω υπερβάλλει με το παιδί, ίσως το λάθος μου είναι ότι με βλέπει γυμνή βγαίνοντας από το μπάνιο ή όταν πάω να ντυθώ και άλλα τέτοια μικρά γεγονότα που νόμιζα ότι ήταν καλύτερα να τα ξέρει/βλέπει παρά να τα κρύβω.

<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lbyf.lilypie.com/mzZbp3.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

Link to comment
Share on other sites

δεν μιλάμε για την γύμνια έτσι ? μιλάμε για σεξουαλικά πιασίματα, φιλιά και τέτοια.

 

Θέμα φιλιά: Εγώ με τον μπαμπα της Σωτηρίας φιλιόμαστε μπροστά στο παιδί. Δεν βγάζουμε τα "μάτια" μας αλλά το φιλί υπάρχει στη καθημερινότητά μας. Η μικρη μας κοιτάει και χαμογελάει και στη συνέχεια έχουμε εισάγει κάτι που εμεις το λέμε "family αγκαλίτσα" δηλ. την πέρνουμε αγκαλιά και οι δύο κάνοντας ουσιαστικά ένα κλειστό κύκλο με τα χέρια μας κρατώντας το παιδί και την φιλάμε ταυτόχρονα ο καθένας σε ένα της μάγουλο. Την μπερδεύουμε;;;; Της περνάμε κάτι που δεν πρέπει;;;

 

Θέμα γύμνια: εδω μπερδεύομαι εγώ. Ο πατέρας της παθαίνει σοκ αν τύχει να βγει απο το μπάνιο γυμνός και η Σωτηρία είναι στον χώρο. Κλεινεται στο μπάνιο και φωνάζει να του πάω πετσέτα. Εγώ πάλι θεώρώ πως δεν είναι και τόσο μεγάλο θέμα να τον δει γυμνό μέχρι να πάει στο δωμάτιο να ντυθεί. Όταν εγώ βγαίνω απο το μπάνιο σε αντίστοιχη κατάσταση δεν κρύβομαι. Την αφήνω να με βλέπει να ντύνομαι κλπ ... λάθος ή σωστό;;;;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

όχι δεν είναι λάθος η γύμνια αλοίμονο,,,,!

 

απλώς μετά απο κάποια ηλικία δηλαδή αυτή που ανακαλύπτουν το φύλο τους, δηλ 4 ετών, να χρησιμοποιείται κάπως ζυγισμένα.

δηλ. στο μπάνιο οκ να είσαι γυμνός, αλλά όταν βγαίνεις απο το μπάνιο, (που είναι χώρος προσωπικός), να έχεις πετσέτα γύρω σου πχ.

 

η έννοια του προσωπικού χώρου στο σπίτι, είναι σημαντική.

 

στο κρεβάτι και στο μπάνιο μπορούμε να είμαστε γυμνοί πχ. (όταν είναι 4 ετών το παιδί απο εκεί και πέρα μπορεί να γίνει αυτό - γιατί εκεί γύρω είναι που ανακαλύπτουν αυτά τα πράγματα και τα βαθμολογούν πρίν απο αυτό δεν υπάρχει λόγος-καλό αποτέλεσμα)

 

έτσι θα μάθουν να ξεχωρίζουν ότι ναι, σε κάποιες στιγμές, είμαστε γυμνοί και είναι εντελώς οκ και φυσιολογικό κάνουμε μπάνιο και ακουμπάμε τον εαυτό μας και αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό,(για να κάνουμε πιπί, για να καθαριστούμε) και σε άλλες στιγμές δεν το κάνουμε.

 

βοηθάει έτσι να καταλάβουν την έννοια του προσωπικού χώρου, της προσωπικής στιγμής και να κατατάξουν με σωστό τρόπο αυτές τις έννοιες που αφορούν το σώμα του καθενός χωρίς να αισθανθούν ντροπή πχ για την γύμνια.

 

σε άλλες χώρες είναι και διαφορετικά τα πράγματα εντελώς πχ στην γερμανία υπάρχουν μικτές σάουνα δηλ άντρες και γυναίκες είναι εντελώς γυμνοί, χωρίς διαχωρισμό ανάμεσα. δηλ υπάρχει εντελώς διαφορετική έννοια της γύμνιας. (έχω πάει μια φορά! ήταν πολύ φυσικό, κ κανείς δεν φερόταν περίεργα..!)

 

δεν ξέρω στατιστικά όμως εάν πχ στην γερμανία υπάρχουν περισσότερα σεξουαλικά εγκλήματα για αυτό το λόγο, πάντως η ψυχολογία αυτό λέει,

δηλ. διαχωρισμός

προσωπικών χώρων και προσωπικών περιοχών του σώματος, απο άλλες που είναι δημόσιες.

 

ξεκάθαρο για το παιδί, που δεν θα το κάνει να αισθανθεί άσχημα για το σώμα του ή του άλλου φύλου, ή ότι όταν μεγαλώσει και αρχίσει να αυνανίζεται (κάτι πολύ φυσιολογικό) ότι αυτό είναι κακό (δηλ να ακουμπάει το ίδιο του το σώμα).

 

το ίδιο δηλ λές και σε ένα παιδί που ακουμπάει το πέος του σε δημόσιο χώρο.

αυτό το κάνουμε στο μπάνιο ή στο κρεβάτι μας γιατί αυτή η περιοχή του σώματος είναι κάτι προσωπικό.

με τον ίδιο τρόπο που λές για το δάχτυλο στη μύτη !

 

πριν την ηλικία των 3 - 4, τα περισσότερα παιδιά ακόμα δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσουν το δημόσιο απο το προσωπικό, και έτσι μπορεί να τους προκληθεί ντροπή αν τους πεί κάποιος κάτι ή κρύβεται..

 

πάντως υπάρχουν αρκετές θεωρίες για την γύμνια, αλλά το θέμα του προσωπικού χώρου /περιοχής σώματος είναι κάτι που υιοθετείται απο τις περισσότερες.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

roz σύμφωνα με αυτά που ξέρω σε αυτή την ηλικία είναι που είναι καλό να τον δεί!

μετά είναι που δυσκολεύουν τα πράγματα και αν δεν τον εχει δεί, τότε είναι που θα αποκτήσει ακόμα περισσότερη περιέργεια και θα το "βαθμολογήσει".

άρα, αυτό που ξέρω είναι, μέχρι τα 2 ελεύθερη γύμνια, ακόμα και μπάνιο μαζί λένε κάποιοι ψυχολόγοι είναι οκ, μετά σιγά σίγά, μια σταθερή διαχώριση προσωπικού και μή.

 

τώρα ακόμα μπορείς να θέσεις την σωστή βάση για την γύμνια δηλ ότι είναι κάτι οκ!

απο εκεί, μετά, ξεκινάς και λες καθώς μεγαλώνει, ότι γύμνια είναι οκ, σε κάποια μέρη - τα λές κτλ.

 

ενώ, εάν απο την αρχή καλύπτονται όλα, τότε η γύμνια όταν γίνει 4 5 και δεί κάπου μια φωτογραφία η ταινία καταλάθος! στην ΤV θα είναι κάτι στο οποίο θα εστιαστεί φυσικά πάρα πολύ η προσοχή και η περιέργεια, και άντε μετά να εξηγείς τι είναι καλό και τι όχι.. και να μετριάσεις τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις!! ΣΟΣ!.

 

πρέπει να σου πώ, ότι και ο πατέρας μου ήταν έτσι και μια φορά τον είδα καταλάθος όταν έβγαινε απο το μπάνιο με το μπουρνούζι ανοιχτό, και ήμουν λίγο μεγαλύτερη (μιας και το θυμάμαι - 5 ετών) και τρόμαξα, ΠΑΡΑ πολύ, κάτι που με ακολούθησε και στην εφηβεία - !!!!!! μιλάμε για φόβο! (ευτυχώς ξεπεράστηκε επιτυχώς με τα χρονια)

θυμάμαι ότι τρόμαξα απο την αντίδραση του πατέρα μου γιατί εκείνος έκανε "ωχ!!" και καλύφτηκε γρήγορα σαν να ήταν κάτι κακό!

εγώ μετά ζωγράφιζα συνέχεια αυτό που είδα γιατί ήταν έντονη εμπειρία!!! και δε μπορούσα να το ζωγραφίσω καλά γιατι το είδα για πολύ λίγο και ήταν λίγο πολύ περίεργο ! (μου έκανε παρατήρηση μια γειτόνισσα τότε γιατί τα ζωγράφιζα μπροστά στην κόρη της που ήταν πιο μικρή!!ΧΑΑΧ)

 

ελπίζω να σου έδωσα το μύνημα!! :D:D:D:D ! αλήθεια πάντως ήταν άσχημο για αυτό το γράφω κιόλας, για να μη τύχει και σε άλλους!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Να κάνω μια ερώτηση λίγο πιο άσχετη, επειδή μιλάτε για σεξουαλικότητα

 

Ο γιός μου 21 μηνών πολλές φορές στις παιδικές χαρές και στην παραλία φέτος το καλοκαίρι που ήμασταν, όταν πλησιάζει κοριτσάκια κοντά στην ηλικία του ή και μεγαλύτερα τα αγκαλιάζει και κάποιες φορές τα έχει φιλήσει και στο στόμα (και μεγαλύτερα και μικρότερα). Εμένα είχε πάει να με φιλήσει κάποιες φορές παλαιότερα στο στόμα, αλλά του γύρναγα το μάγουλο και τον φίλαγα εγώ και δεν το ξανάκανε..αλλά αυτό το πράγμα με τα κοριτσάκια πως δικαιολογείται ?? Ότι θα μας κυνηγάνε οι γονείς των κοριτσιών το ξέρουμε, αλλά από τώρα???

 

Με αγοράκια δεν είναι τόσο διαχυτικός και αν και έχει τύχει να τα αγκαλιάσει δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να τα φιλήσει στο στόμα.

 

Η απορία μου είναι, πως ξέρει και τα ξεχωρίζει??

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

ενδιαφέρον θέμα και με βοήθησε γιατί και εγώ σαν μητέρα 5χρονου αγοριού είχα απορίες για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσω την συμπεριφορά του. Έτυχε δηλαδή να κυκλοφορεί και να επιδικνύει το οργανό του στον αδελφό του το μικρό και γελάγανε και τα δυό. Ο μικρός δε προσπαθούσε να το πιάσει....

Του είπα ότι θα κρυώσει η κοιλιά του και καλύτερα θα ήταν να σκεπαστεί.

Βέβαια ένιωσα ένα μικρό πανικό, χωρίς να ξέρω ακριβώς το λόγο.

Ενώ θεωρώ ότι μπορώ να αντιμετωπίσω τέτοιες καταστάσεις ψιλοπανικοβλήθηκα. Βέβαια δεν το μάλωσα απλά είπα ότι θα κρυώσει. Ίσως το είπα πιο έντονα :?

Link to comment
Share on other sites

maria δεν είχα δεί τηνερώτησή σου...

 

ίσως τα ξεχωρίζει απο το πως φέρονται και το πως ντύνονται.

τα αγόρια είναι δηλαδή πιο κινητικά ενώ τα κορίτσια λίγο πιο ήσυχα και παρατηρητικά. λέω τώρα.

 

μην σε ανησυχεί. όταν πάει να σε φιλήσει θα του λές φιλάκι στο μάγουλο θα μου δώσεις? για να συνηθίσει ότι στο μάγουλο είναι το επιθυμητό.

 

talkirti, μίλα στον μεγάλο για τις προσωπικές ζώνες του καθενός και ότι αυτές τις ζώνες μπλά μπλά αυτά που γράφω πιο πάνω.

 

μπορεί να δείξει στον αδερφό του για να δεί πως είναι και ότι και αυτός έχει πουλάκι, (μιας και δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεται) αλλά καλό θα ήταν να μην τον αφήσει να τον πιάσει εκεί.

συζήτα το όπως θα συζητούσες και για το ότι είναι καλό να προσέχουμε τι λέμε στους άλλους πχ ή κάτι τέτοιο και ένταξέ το στο θέμα της προστασίας απο κακόβουλα άτομα για να μη νομίζει ότι έχει σχέση με τον αδερφό του συγκεκριμένα.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

βρε κορίτσια αυτό με το θέμα του φιλιού πολύ με προβληματίζει. Πραγματικά από τότε που γεννήθηκαν και τα δυο μου παιδιά τα φίλουσα στο στόμα. Έτσι το αισθάνομαι, είμαι η μαμά τους και μου βγαίνει αυθόρμητα. Είναι τόσο κακό??? Τους κάνω τόσο κακό??? Εντάξει, τώρα με τον μεγάλο δεν το κάνω -προσπαθώ δηλαδή- αλλά τον μικρό τον φιλώ.

Τι να πω, άμα σκεφτόμαστε και πως θα φιλήσουμε τα παιδιά μας τότε....... Ίσως να το έχω πάρει εγώ στραβά, δεν ξέρω.

<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lbyf.lilypie.com/mzZbp3.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

Link to comment
Share on other sites

καλέ δεν είπε κανείς κάτι για το πως φιλάει η μητέρα, μέχρι κάποια ηλικία.

 

όμως είδες που μετά στην ηλικία των 4-5 -6 όταν μιμούνται και συγκρίνουν με αυτό και φιλούν και αυτά στο στόμα τα άλλα παιδιά?

 

πιστεύω ότι μετά απο κάποια ηλικία είναι ανάγκη να σκεφτεί ο γονιός τον κοινωνικό αντίκτυπο αυτής της συνήθειας στο παιδί, και το ότι θα είναι δύσκολο να του εξηγήσει αργότερα ΠΟΙΟΝ θα φιλάει στο στόμα και ποιόν όχι.

δηλαδή τις φίλες του (φιλίες) δεν κανει να τις φιλάει ενώ την φίλη του (την φίλη του) θα κάνει να την φιλάει έτσι?

είναι πάρα πολύ μπερδευτικό για ένα παιδί σε αυτή την ηλικία που ήδη έρχεται αντιμέτωπο με νέους κανόνες (πχ προσωπικές ζώνες) κα.

 

Άρα με τον ίδιο τρόπο πιστεύω όπως μέχρι κάποια ηλικία θεωρείται πολύ οκ να κάνεις μπάνιο την ίδια ώρα με το παιδί σου στην μπανιέρα, αλλά πιο μετά όχι, έτσι και ίσως το φιλί στα χείλια, μετα απο κάποια ηλικία, θα είναι καλό να αντικατασταθεί σιγά σιγά, σε φιλί στο μάγουλο.

 

τι θα γίνει όταν είναι πρώτη δημοτικού και δημοτικό γενικά όπου τα αγόρια μιλάνε για αυτά τα πράγματα?

 

πιστεύω ότι η συμπεριφορά των γονέων καθώς μεγαλώνει το παιδί και περνάει διάφορα στάδια, είναι επιτακτικό να προσαρμόζεται στις αλλαγές αυτές... και νομίζω ότι αυτό το θέμα (οι προσωπικές ζώνες, το μπάνιο, το φιλί στο στόμα) είναι ένα απο αυτά...

σε μερικά χρόνια πάλι θα χρειαστεί άλλη διαφορετικού τύπου συζήτηση - τι είναι το σέξ κτλ συζήτηση που πρέπει να γίνεται απο πριν την εφηβεία, πρίν δηλαδή φτάσουν τα παιδιά 12 -13- 14 ετών και ήδη πειραματίζονται..!!

 

τα παιδιά σας μεγαλωωωωωνοουυυυυυυυνννννν :lol:

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

τα παιδιά σας μεγαλωωωωωνοουυυυυυυυνννννν :lol:

 

Μαράκι να ΄σαι καλά που μας στηρίζεις και μας ενημερώνεις. Μάλλον αυτό δεν έχω καταλάβει ακόμα, ότι το παιδί μου μεγαλώνει!!!!!!

<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lbyf.lilypie.com/mzZbp3.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" /></a>

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν σε εμάς χτές έγινε το εξής.

Το απόγευμα μετά τον μεσημεριανό ύπνο πήγε η μεγάλη στην τουαλέτα, και μου λέε "μαμά, κάποια παιδάκια στην τάξη κατουράνε όρθια, έχουν ένα πράγμα εδώ μπροστά, το πατούν έτσι (μου έδειχνε κιόλας...) και βγάζουν τα τσίσα"!!

 

Μείναμε με τον άντρα μου... :lol: μας βρήκε απροετοίμαστους και ίσα που κρατούσαμε τα γέλια μας!!!

:lol:

 

Βέβαια τον άντρα μου δεν τον έχουν δεί ποτέ γυμνό, ούτε και εμένα, πάντα με εσώρουχα!

 

Οπότε της εξήγησα ότι τα αγοράκια έχουν τέτοιο πουλάκι και τα κοριτσάκια έχουν σαν το δικό της.

Μετά μου είπε ότι θέλει και εκείνη να έχει τέτοιο, της είπα ότι δεν γίνεται, με ρώτησε γιατί και της είπα ότι είναι κοριτσάκι και έτσι την έφτιαξε ο Θεός.

 

Μετά της είπα ότι δεν είναι σωστό να κάθεται και να κοιτάει τα παιδάκια την ώρα που κάνουν πιπί τους γιατί μπορεί να θυμώσουν.

Όπως και δεν είναι σωστό και δεν σου αρέσει να κοιτούν και εσένα.

 

Μας βρήκε όμως απροετοίμαστους και βρέθηκα σε αμηχανία εκείνη την ώρα..!!

:oops::lol:

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Link to comment
Share on other sites

υπάρχουν κάτι πολύ ωραία βιβλία που έχουν την ανατομία του σώματος - αγόρι και κορίτσι, απο το δέρμα μέχρι τα κόκκαλα.

 

σε αυτή την ηλικία επιβάλλεται να έχουν δεί ή να δουν αυτά τα βιβλία για να ξέρουν το σώμα τους και σε τι διαφέρει απο των αγοριών.

ιδανικά είναι απο 3 ετών να τα βλέπουν αυτά τα βιβλία για να τα θεωρούν φυσιολογικά.

 

πάντα να αναφέρετε όταν λέτε τα αγόρια έχουν πουλάκι και τα κοριτσια δεν έχουν

ότι απο την άλλη μόνο τα κορίτσια αργότερα μπορούν να γεννήσουν ένα μωράκι.

(έτσι θα έχουν την αίσθηση ότι δεν υστερούν σε κάτι και ότι και οι δύο "έχουν κάτι" ιδιαίτερο!)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Άχ..αυτό το "ιδανικά απο 3 ετών" δεν το ήξερα!

 

Ενώ τους έχουμε τόσα και τόσα βιβλία ένα τέτοιο ανατομίας δεν έχουμε πάρει!

 

Θα σπεύσω ολοταχώς!!

 

Ευχαριστώ Μαρία!!

 

Α..κι άν θελήσει να δεί του μπαμπά;;..τί απαντούμε εκείνη την ώρα;; :oops:

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...