Χορηγία Επικοινωνίας:  Προετοιμάζομαι για Τοκετό & Θηλασμό! 

25/11  Σάββατο από τις 12:00-14:30 π.μ. στo Κέντρο Θηλασμού & Μητρότητας
 Απευθύνεται σε εγκύους μετά τον 5ο μήνα κύησης!

Είσοδος Ελεύθερη 

Πατήστε στην εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή

mitrikos_nov17.gif

 

Συντονιστής Περιεχομένου

Ρωτήστε τον ειδικό:κο Γιώργο Μιχαλόπουλο Μαιευτήρα Χειρουργό Γυναικολόγο

    1.072 δημοσιεύσεις σε αυτό το θέμα

    Αγαπητά μέλη εδώ μπορείτε να τοποθετείτε τις απορίες /ερωτήματα σας προς τον κύριο Γ. Μιχαλόπουλο, Μαιευτήρα Χειρουργό Γυναικολόγο, Ειδικό Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

     

    Για να δείτε το προφίλ του κο Μιχαλόπουλου πατήστε εδώ http://parents.org.gr/forum/member.php?do=getinfo&u=59396


    Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης και της αναφοράς. Οδηγίες για το πως γίνεται η αναζήτηση δείτε εδώ  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ Ευχαριστούμε

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Γιατρέ καλησπέρα,

     

    Έχω μια ερώτηση σχετικά με την αντιβίωση. Έκανα καλλιέργεια κολπικού υγρού όπου βρέθηκε ότι "αναπτύχθηκαν αρκετές αποικίες στρεπτόκοκου ομάδας Β".

     

    Είμαι στον 4ο μήνα και ο γιατρός μου συνέστησε να πάρω Amoxil 1g. δύο φορές την μέρα. Διάβασα στο φόρουμ ότι η αντιβίωση δημιουργεί μύκητες και ότι θα πρέπει να παίρνω κάποιο άλλο φάρμακο παράλληλα. Ισχύει αυτό;

     

    Ευχαριστώ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλημέρα,

     

    Το Amoxil είναι από τα πιο ασφαλή και μελετημένα φάρμακα στην εγκυμοσύνη οπότε είναι καλή επιλογή. Όντως μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη μυκήτων σε κάποιες γυναίκες αλλά όχι σε όλες. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τρώτε γιαούρτι όσο παίρνετε αντιβίωση το οποίο προλαμβάνει σε ένα βαθμό την ανάπτυξη μυκήτων.

     

    Αν παρόλαυτα αναπτυχθούν μύκητες μπορείτε να πάρετε αντιβίωση για αυτούς σε δεύτερο χρόνο, συνήθως στη μορφή ενός κολπικού υποθέτου. Το να πάρετε επιπλέον φάρμακα προληπτικά δεν είναι σωστή πρακτική γιατί δε γνωρίζετε εκ των προτέρων εαν θα προσβληθείτε από μύκητες ή όχι.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    θελω να ρωτησω και εσας το εξης

    γεννησα με φυσιολογικο τοκετο υστερα απο προκληση αλλα στη φαση που επρεπε να βγει ο πλακουντας δεν εβγαινε καθολου,,,με κοιμισαν και τον εβγαλαν με το χερι και κανοντας αποξεση με εργαλεια,,ηταν και ο αντρας μου μεσα και μου ειπε οτι δημιουργηθηκε πανικος, δεν εβγαινε με τιποτα,,τελος καλο ομως ολα καλα

     

    στυφος λεει πλακουντας, θελω να ρωτησω ποσες πιθανοτητες εχει να μου ξανασυμβει αν προλαμβανεται κατι τετοιο με φαρμακα βιταμινες η οτιδηηποτε αλλο κι αν ο χρονιος υποθυροειδισμος απο χασιμοτο μπορει να εινα μια απο τις αιτιες ακομα κι αν η μαμα ειναι ρυθμισμενη με χαπι

     

    συναδελφος σας μου ειπε οτι αν εχω ηδη δυο παιδια να το σκεφτω αν ειναι να ξανακανω,,,,εχω ενα παιδι και θελω πολυ ενα δευτερο,,,με την καισαρικη ο στυφος πλακουντας σαν αυτον της πρωτης εγκυμοσυνης μου αφαιρειται πιο ευκολα απο τον μαιευτηρα απ οτι απο κατω?

     

    τι ειναι πιο ασφαλες για καποιον με τετοιο ιστορικο,,ο φυσιολογικος τοκετος η η καισαρικη? αν συμβει κατι τετοιο αντιμετωπιζεται πιο ευκολα σε περιπτωση καισαρικης η φτ?

     

    ευχαριστω

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γιατρε καλησπερα σας!

     

    θα ηθλελα να σας ρωτησω....

     

    τελευταια μου περιοδος 5/8,και αυτο το μηνα με 29 μερες κυκλο!

    γενικα ο κυκλος μου δεν ειναι σταθερος!

    απο 29 μερες κυκλο εως 33 μερες....

     

    ηρθαμε σε επαφη με τον συζηγο μου,στις 18/8 και 19/8.υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης??????

     

    χθες εφυγε για επαγγελματικο ταξιδι και επιστρεφει τελος του μηνα.

    και σημερα εχω πονακια χαμηλα και κολπικα υγρα....!

    σας ευχαριστω πολυ!!!!!!


    as1cOS5Nw3-0000Mzk5ZHwwMDAxNzU1ZHxEZXBwZQ.gif

     

    ''Oμορφαινεις τη ζωη μου....οταν βρισκεσαι μαζι μου!!!'';)

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites


    Διαφημίσεις


    θελω να ρωτησω και εσας το εξης

    γεννησα με φυσιολογικο τοκετο υστερα απο προκληση αλλα στη φαση που επρεπε να βγει ο πλακουντας δεν εβγαινε καθολου,,,με κοιμισαν και τον εβγαλαν με το χερι και κανοντας αποξεση με εργαλεια,,ηταν και ο αντρας μου μεσα και μου ειπε οτι δημιουργηθηκε πανικος, δεν εβγαινε με τιποτα,,τελος καλο ομως ολα καλα

     

    στυφος λεει πλακουντας, θελω να ρωτησω ποσες πιθανοτητες εχει να μου ξανασυμβει αν προλαμβανεται κατι τετοιο με φαρμακα βιταμινες η οτιδηηποτε αλλο κι αν ο χρονιος υποθυροειδισμος απο χασιμοτο μπορει να εινα μια απο τις αιτιες ακομα κι αν η μαμα ειναι ρυθμισμενη με χαπι

     

    συναδελφος σας μου ειπε οτι αν εχω ηδη δυο παιδια να το σκεφτω αν ειναι να ξανακανω,,,,εχω ενα παιδι και θελω πολυ ενα δευτερο,,,με την καισαρικη ο στυφος πλακουντας σαν αυτον της πρωτης εγκυμοσυνης μου αφαιρειται πιο ευκολα απο τον μαιευτηρα απ οτι απο κατω?

     

    τι ειναι πιο ασφαλες για καποιον με τετοιο ιστορικο,,ο φυσιολογικος τοκετος η η καισαρικη? αν συμβει κατι τετοιο αντιμετωπιζεται πιο ευκολα σε περιπτωση καισαρικης η φτ?

     

    ευχαριστω

     

     

    Καλησπέρα,

     

    Ο στιφρός πλακούντας είναι αρκετά σπάνιος, με αναφερόμενη συχνότητα σε μελέτες από 0,2 ως 0,9%. Το γεγονός είναι πάντως ότι είναι μια επικίνδυνη κατάσταση με αυξημένο κίνδυνο αιμορραγίας που μπορεί να χρειαστεί υστερεκτομή για να αντιμετωπιστεί.

    Δυστυχώς δεν έχω κάποια στατιστικά να σας αναφέρω για την πιθανότητα να σας ξανασυμβεί. Η θερεοειδίτιδα δε θεωρείται ότι σχετίζεται με την εμφάνιση στιφρού πλακούντα, ούτε δυστυχώς κάποια φαρμακευτική αγωγή μπορεί να τον προλάβει. Προηγούμενα χειρουργεία στη μήτρα (καισαρικές, αποξέσεις), πολλαπλές εγκυμοσύνες και πλακούντας χαμηλής πρόσφυσης έχουν σχετιστεί με αυξημένη πιθανότητα ενώ πιστεύεται ότι κάποιες γυναίκες έχουν και γενετική προδιάθεση.

     

    Στην περίπτωσή σας νομίζω ότι το να μείνετε έγκυος είναι ρεαλιστικό, αρκεί να έχετε κατά νου ότι:

    1) θα χρειαστείτε πολλαπλούς υπερήχους, ίσως και μαγνητική, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί πιθανός στιφρός πλακούντας εγκαίρως,

    2) εάν υπάρχει κάποια σχετική υποψία είναι ασφαλέστερο να γεννησετε πρόωρα (συνήθως ως τις 35 εβδομάδες) και δη με καισαρική,

    3) υπάρχει αυξημένος κίνδυνος αιμορραγίας και μετάγγισης (20% των περιπτώσεων), ανάγκης για υστερεκτομή κατά τον τοκετό (3,5% των περιπτώσεων), εισαγωγής στην εντατική, κλπ.

    Αυτά δε σας τα λέω για να σας τρομοκρατήσω, αλλά γιατί θεωρώ ότι μόνο εφόσον είστε επαρκώς ενημερωμένη μπορείτε να αποφασίσετε σωστά.

     

    Η καισαρική συνιστάται τέλος, γιατί επιτρέπει την πολύ αμεσότερη αντιμετώπιση τυχόν αιμορραγίας και το να προχωρήσουμε σε υστερεκτομή χωρίς καθυστέρηση αν χρειαστεί.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γιατρε μου,μην με ξεχασετε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ειμαι μες το αγχος σημερα!!!!!!!!!!!!!!!!!


    as1cOS5Nw3-0000Mzk5ZHwwMDAxNzU1ZHxEZXBwZQ.gif

     

    ''Oμορφαινεις τη ζωη μου....οταν βρισκεσαι μαζι μου!!!'';)

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Γιατρε καλησπερα σας!

     

    θα ηθλελα να σας ρωτησω....

     

    τελευταια μου περιοδος 5/8,και αυτο το μηνα με 29 μερες κυκλο!

    γενικα ο κυκλος μου δεν ειναι σταθερος!

    απο 29 μερες κυκλο εως 33 μερες....

     

    ηρθαμε σε επαφη με τον συζηγο μου,στις 18/8 και 19/8.υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης??????

     

    χθες εφυγε για επαγγελματικο ταξιδι και επιστρεφει τελος του μηνα.

    και σημερα εχω πονακια χαμηλα και κολπικα υγρα....!

    σας ευχαριστω πολυ!!!!!!

     

     

    Καλησπέρα,

     

    Αντί να σας πω ένα απλό ναι ή όχι να σας εξηγήσω σύντομα πώς δουλεύει ο κύκλος (με στοιχεία από μια άλλη απάντησή μου στο φόρουμ):

    Ο κύκλος χωρίζεται σε δύο μέρη, το πριν την ωορρηξία και το μετά την ωορρηξία. Για να μείνεις έγκυος πρέπει να βρίσκεσαι μετά την ωορρηξία. Η ωορρηξία συμβαίνει περίπου δυο εβδομάδες πριν από την περίοδο, αλλά είναι δύσκολο να υπολογιστεί επακριβώς. Γι'αυτό δίνουμε ένα χρονικό διάστημα με αυξημένη πιθανότητα για ωορρηξία, για παράδειγμα για κύκλο 29 ημερών λέμε κατά τις μέρες 12-16, με πρώτη μέρα την πρώτη μέρα περιόδου. Για κύκλο 33 ημερών οι γόνιμες μέρες μπορεί να είναι από τη 16η-20η.

    Επιπλέον πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το σπέρμα επιβιώνει εντός των σαλπίγγων ως και 120 ώρες (αν και συνήθως μέχρι 72 ώρες). Στις 18/8 και 19/8 ήσασταν στη 14η-15η μέρα του κύκλου δηλαδή πολύ πιθανά μετά ή κοντά στην ωορρηξία. Αν συνυπολογιστούν και οι 72 ώρες ζωής των σπερματοζωαρίων τότε νομίζω ότι η χρονική στιγμή ήταν η κατάλληλη!

     

    Το αν βέβαια είστε έγκυος μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε λίγο για να το δούμε, είναι πολύ νωρίς ακόμα και τα συμπτώματα που έχετε δεν είναι ειδικά εγκυμοσύνης. Πάντως ακόμα κι αν δεν "πέτυχε" αυτή τη φορά μην απογοητεύεστε, επιμονή κι υπομονή χρειάζεται! Με μπούσουλα αυτά που περιγράφω πιο πάνω μπορείτε να στοχεύσετε καλύτερα τις επαφές, απλά θυμηθείτε ότι το σπέρμα χρειάζεται 36 ώρες για να επανέλθει μετά από την εκσπερμάτιση οπότε οι καθημερινές επαφές δεν αυξάνουν τη γονιμότητα - 3-4 φορές ανά κύκλο στην περίπτωσή σας μάλλον αρκούν.

     

    Καλή τύχη!


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα,

     

    Αντί να σας πω ένα απλό ναι ή όχι να σας εξηγήσω σύντομα πώς δουλεύει ο κύκλος (με στοιχεία από μια άλλη απάντησή μου στο φόρουμ):

    Ο κύκλος χωρίζεται σε δύο μέρη, το πριν την ωορρηξία και το μετά την ωορρηξία. Για να μείνεις έγκυος πρέπει να βρίσκεσαι μετά την ωορρηξία. Η ωορρηξία συμβαίνει περίπου δυο εβδομάδες πριν από την περίοδο, αλλά είναι δύσκολο να υπολογιστεί επακριβώς. Γι'αυτό δίνουμε ένα χρονικό διάστημα με αυξημένη πιθανότητα για ωορρηξία, για παράδειγμα για κύκλο 29 ημερών λέμε κατά τις μέρες 12-16, με πρώτη μέρα την πρώτη μέρα περιόδου. Για κύκλο 33 ημερών οι γόνιμες μέρες μπορεί να είναι από τη 16η-20η.

    Επιπλέον πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το σπέρμα επιβιώνει εντός των σαλπίγγων ως και 120 ώρες (αν και συνήθως μέχρι 72 ώρες). Στις 18/8 και 19/8 ήσασταν στη 14η-15η μέρα του κύκλου δηλαδή πολύ πιθανά μετά ή κοντά στην ωορρηξία. Αν συνυπολογιστούν και οι 72 ώρες ζωής των σπερματοζωαρίων τότε νομίζω ότι η χρονική στιγμή ήταν η κατάλληλη!

     

    Το αν βέβαια είστε έγκυος μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε λίγο για να το δούμε, είναι πολύ νωρίς ακόμα και τα συμπτώματα που έχετε δεν είναι ειδικά εγκυμοσύνης. Πάντως ακόμα κι αν δεν "πέτυχε" αυτή τη φορά μην απογοητεύεστε, επιμονή κι υπομονή χρειάζεται! Με μπούσουλα αυτά που περιγράφω πιο πάνω μπορείτε να στοχεύσετε καλύτερα τις επαφές, απλά θυμηθείτε ότι το σπέρμα χρειάζεται 36 ώρες για να επανέλθει μετά από την εκσπερμάτιση οπότε οι καθημερινές επαφές δεν αυξάνουν τη γονιμότητα - 3-4 φορές ανά κύκλο στην περίπτωσή σας μάλλον αρκούν.

     

    Καλή τύχη!

     

     

    Γιατρε μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!σας ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!δεν εχω λογια!!!!!!!!!!!!καλο σας βραδυ!!!!!!!!!!!!


    as1cOS5Nw3-0000Mzk5ZHwwMDAxNzU1ZHxEZXBwZQ.gif

     

    ''Oμορφαινεις τη ζωη μου....οταν βρισκεσαι μαζι μου!!!'';)

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Γιατρε να ρωτησω οταν λετε το σπερμα θελει 36 ωρεs για να επανελθει τι σημαινει?

    πχ εαν γινει τωρα η συνουσια και ξαναγινει σε 7-8 ωρεs αργοτερα παλι δεν θα εχει την ιδια κινητηκοτητα και ποσοτητα? θα ειναι πιο αδυνατο και ποιο υπογονιμο?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Γιατρε να ρωτησω οταν λετε το σπερμα θελει 36 ωρεs για να επανελθει τι σημαινει?

    πχ εαν γινει τωρα η συνουσια και ξαναγινει σε 7-8 ωρεs αργοτερα παλι δεν θα εχει την ιδια κινητηκοτητα και ποσοτητα? θα ειναι πιο αδυνατο και ποιο υπογονιμο?

     

    Ναι, ο αριθμός των σπερματοζωαρίων στη δεύτερη εκσπερμάτιση θα είναι κατά πολύ χαμηλότερος της πρώτης. Επειδή από τα εκατομμύρια των σπερματοζωαρίων μόνο λίγα τελικά τα καταφέρνουν ως τη σάλπιγγα, όσο περισσότερα περιέχει το σπέρμα τόσο καλύτερα και συνήθως εντός 36-48 ωρών ο αριθμός τους προλαβαίνει να ανακάμψει. Φυσικά η συχνή επαφή δεν κάνει κακό, απλά για λόγους σύλληψης τείνει να είναι πιο αποδοτική η είσοδος στη μήτρα μεγάλου αριθμού σπερματοζωαρίων όλων μαζί παρά λίγων-λίγων...

     

    Επιπλέον, για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, έχετε περισσότερες πιθανότητες να κάνετε τον άντρα σας να συνεργαστεί αν του πείτε "κάθε δυο-τρεις μέρες" παρά "κάθε οχτώ ώρες" :D


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    γιατρε μου ευχαριστω

    κατι τελευταιο που ξεχασα να αναφερω αλλα ειναι σημαντικο

    το γιο μου τον απεκτησα με εξωσωματικη η εγκυμοσυνη επετευχθη υστερα απο την πρωτη διεγερση κι ο,τι αυτο σημαινει, ωοληψια, εμβρυομεταφορα στις 3 μερες φαρμακα κλπ

    μενω εγκυος και στην 12 εβδομαδα κανω μια σημαντικη αποκολληση πλακουντα, εκανα μια απιστευτη αιμοραγια ο γιατρος μου ειπε οτι ειναι 80% αρχη αποβολης,,,βεβαια με τη σχετικη αγωγη ουτροτζεσταν και ξαπλα ξανακολλησε ο πλακουντας

    η εγκυμοσυνη ηταν δυσκολη με την παραμικρη κουραση ειχα συσπασεις πονακια κλπ το μωρακι ηταν μικρουλι με παρακολουθουσαν απο την αποκολληση κι υστερα καθε εβδομαδα γεννησσα με προκληση 38+5 ενα υγιεστατο αγορακι 2400 και 46εκ

     

    συμφωνα με τη δικη σας λογικη μπορει αυτη η σημαντικη αποκολληση με την σχετικη αιμοραγια στην 12η εβδομαδα να ειναι μια λογικοφανης αιτια? ο γιατρος της εφημεριας που με ξεγεννησε και που του χρωσταω τη ζωη μου, ημουν εξωτερικο τοτε, το συσχετισε κατα πολυ με την αποκολληση εσεις τι λετε για αυτο?

    τελος η διαδικασια της ωοληψιας πριν την εμβρυομεταφορα μπορει να ειναι κατι τραυματικο επιβαρυντικο σε καποιους με προδιαθεση για στριφο πλακουντα?

    ευχαριστω και παλι

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γιατρε καλημερα!!!!

     

    Γεννησα πριν 3,5 μηνες και θηλαζω αποκλειστικα.... Το τεστ παπ εδειξε οτι εχω τραχηλιτιδα και καναμε κολποσκοπιση.... δυστυχως δεν μπορω να παρω φαρμακα... σε ενα μεινα θα το ξανακοιταξουμε και αν προχωρησει ο γιατρος μου ειπε θα αναγκαστω να διακοψω το θηλασμο. Ειμαι μεσα στο αγχος και την στεναχωρια.... Θα ηθελα την γνωμη σας και την συμβουλη σας!!!! δεν θελω να σταματησω να θηλαζω!!!!! ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Aγαπητή marothess, αν και δεν είμαι ο γιατρός, μπορώ άνετα να σου πω: τι σχέση έχει η τραχηλίτιδα με τον θηλασμό? Φυσικά και δεν είναι λόγος να διακόψεις το θηλασμό! Ποιος γιατρός σου τα είπε αυτά?

    Απευθύνσου καλύτερα σε ειδικό σύμβουλο θηλασμού, καλύτερα από την LLL, τα τηλ, υπάρχουν παντού, και γενικά ενημερώσου καλύτερα για το θέμα θηλασμός για να μην κλονίζεσαι τόσο από παραπλανητικές γνώμες.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    γιατρε μου ευχαριστω

    κατι τελευταιο που ξεχασα να αναφερω αλλα ειναι σημαντικο

    το γιο μου τον απεκτησα με εξωσωματικη η εγκυμοσυνη επετευχθη υστερα απο την πρωτη διεγερση κι ο,τι αυτο σημαινει, ωοληψια, εμβρυομεταφορα στις 3 μερες φαρμακα κλπ

    μενω εγκυος και στην 12 εβδομαδα κανω μια σημαντικη αποκολληση πλακουντα, εκανα μια απιστευτη αιμοραγια ο γιατρος μου ειπε οτι ειναι 80% αρχη αποβολης,,,βεβαια με τη σχετικη αγωγη ουτροτζεσταν και ξαπλα ξανακολλησε ο πλακουντας

    η εγκυμοσυνη ηταν δυσκολη με την παραμικρη κουραση ειχα συσπασεις πονακια κλπ το μωρακι ηταν μικρουλι με παρακολουθουσαν απο την αποκολληση κι υστερα καθε εβδομαδα γεννησσα με προκληση 38+5 ενα υγιεστατο αγορακι 2400 και 46εκ

     

    συμφωνα με τη δικη σας λογικη μπορει αυτη η σημαντικη αποκολληση με την σχετικη αιμοραγια στην 12η εβδομαδα να ειναι μια λογικοφανης αιτια? ο γιατρος της εφημεριας που με ξεγεννησε και που του χρωσταω τη ζωη μου, ημουν εξωτερικο τοτε, το συσχετισε κατα πολυ με την αποκολληση εσεις τι λετε για αυτο?

    τελος η διαδικασια της ωοληψιας πριν την εμβρυομεταφορα μπορει να ειναι κατι τραυματικο επιβαρυντικο σε καποιους με προδιαθεση για στριφο πλακουντα?

    ευχαριστω και παλι

     

     

    Θα αρχίσω από το τελευταίο ερώτημά σας. Η ωοληψία και η εμβρυομεταφορά δε θεωρούνται επιβαρυντικοί παράγοντες για εμφάνιση στιφρού πλακούντα, γιατί η πρώτη πραγματοποιείται εκτός της μήτρας και η δεύτερη είναι μη τραυματική διαδικασία.

     

    Σχετικά τώρα με την αποκόλληση και την αιμορραγία. Προσωπικά θα είχα κάποιες επιφυλάξεις να σχετίσω αιτιολογικά την αιμορραγία με τον στιφρό πλακούντα. Αν μη τι άλλο ο στιφρός πλακούντας δεν προδιαθέτει σε αποκόλληση γιατί είναι ακριβώς το αντίθετο, υπερβολικά καλά "κολλημένος" πλακούντας! Μπορώ εν μέρει να καταλάβω αυτό που σας είπαν με την έννοια ότι η αιμορραγία ίσως ήταν ενδείξη εξ'αρχής μη φυσιολογικής ανάπτυξης του πλακούντα, όμως το να θεωρηθεί η αιμορραγία ως αιτία πρόκλησης στιφρού πλακούντα είναι ένα λογικό άλμα που δεν έχει αποδειχτεί.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Γιατρε καλημερα!!!!

     

    Γεννησα πριν 3,5 μηνες και θηλαζω αποκλειστικα.... Το τεστ παπ εδειξε οτι εχω τραχηλιτιδα και καναμε κολποσκοπιση.... δυστυχως δεν μπορω να παρω φαρμακα... σε ενα μεινα θα το ξανακοιταξουμε και αν προχωρησει ο γιατρος μου ειπε θα αναγκαστω να διακοψω το θηλασμο. Ειμαι μεσα στο αγχος και την στεναχωρια.... Θα ηθελα την γνωμη σας και την συμβουλη σας!!!! δεν θελω να σταματησω να θηλαζω!!!!! ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!

     

    Καλησπέρα,

     

    Για να σας απαντήσω σωστά χρειάζονται ορισμένες διευκρινίσεις. Το τεστ Παπ μπορεί να δείξει δυο πράγματα: αλλαγές στη μικροσκοπική εμφάνιση των κυττάρων του τραχήλου (δυσπλασία) ή στοιχεία λοίμωξης από κάποιο μικροοργανισμό. Η δυσπλασία αντιμετωπίζεται με χειρουργικό τρόπο (αφαίρεση των τμημάτων του τραχήλου που έχουν επηραστεί) και δεν απαιτείται να σταματήσει ο θηλασμός. Οι λοιμώξεις αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά, από τα οποία λίγα μόνο είναι ασύμβατα με το θηλασμό.

     

    Συνεπώς θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε για ποιο από τα δυο μιλάμε για να σας συμβουλεύσω ανάλογα. Αν μπορείτε γράψτε μου ακριβώς το συμπέρασμα της αναφοράς του τεστ Παπ και ό,τι άλλο γράφει που σας φαίνεται σχετικό, είτε εδώ είτε με ΠΜ. Και για την ώρα συνεχίστε να θηλάζετε κανονικά...


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα,

     

    Αντί να σας πω ένα απλό ναι ή όχι να σας εξηγήσω σύντομα πώς δουλεύει ο κύκλος (με στοιχεία από μια άλλη απάντησή μου στο φόρουμ):

    Ο κύκλος χωρίζεται σε δύο μέρη, το πριν την ωορρηξία και το μετά την ωορρηξία. Για να μείνεις έγκυος πρέπει να βρίσκεσαι μετά την ωορρηξία. Η ωορρηξία συμβαίνει περίπου δυο εβδομάδες πριν από την περίοδο, αλλά είναι δύσκολο να υπολογιστεί επακριβώς. Γι'αυτό δίνουμε ένα χρονικό διάστημα με αυξημένη πιθανότητα για ωορρηξία, για παράδειγμα για κύκλο 29 ημερών λέμε κατά τις μέρες 12-16, με πρώτη μέρα την πρώτη μέρα περιόδου. Για κύκλο 33 ημερών οι γόνιμες μέρες μπορεί να είναι από τη 16η-20η.

    Επιπλέον πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το σπέρμα επιβιώνει εντός των σαλπίγγων ως και 120 ώρες (αν και συνήθως μέχρι 72 ώρες). Στις 18/8 και 19/8 ήσασταν στη 14η-15η μέρα του κύκλου δηλαδή πολύ πιθανά μετά ή κοντά στην ωορρηξία. Αν συνυπολογιστούν και οι 72 ώρες ζωής των σπερματοζωαρίων τότε νομίζω ότι η χρονική στιγμή ήταν η κατάλληλη!

     

    Το αν βέβαια είστε έγκυος μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε λίγο για να το δούμε, είναι πολύ νωρίς ακόμα και τα συμπτώματα που έχετε δεν είναι ειδικά εγκυμοσύνης. Πάντως ακόμα κι αν δεν "πέτυχε" αυτή τη φορά μην απογοητεύεστε, επιμονή κι υπομονή χρειάζεται! Με μπούσουλα αυτά που περιγράφω πιο πάνω μπορείτε να στοχεύσετε καλύτερα τις επαφές, απλά θυμηθείτε ότι το σπέρμα χρειάζεται 36 ώρες για να επανέλθει μετά από την εκσπερμάτιση οπότε οι καθημερινές επαφές δεν αυξάνουν τη γονιμότητα - 3-4 φορές ανά κύκλο στην περίπτωσή σας μάλλον αρκούν.

     

    Καλή τύχη!

     

    Για να μείνεις έγκυος πρέπει να βρίσκεσαι μετά την ωορρηξία.

     

    Καλημέρα Κύριε Μιχαλόπουλε. Γιατί όχι πριν την ωορηξία; αν έχει προηγηθεί επαφή και εφόσον τα σπερματοζωάρια ζουν τόσες ώρες μόλις απελευθερωθεί το ωάριο δεν θα συναντηθούν;


    9LS4p3.pngJWdVp3.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γιατρέ καλησπέρα.

    Έχουμε ένα αγοράκι 14 μηνών και θέλουμε πολύ να αποκτήσουμε και δεύτερο παιδάκι. Ήθελα να σας ρωτήσω αν η ουσία λ-αργινίνη βοηθά το σπέρμα (έχουμε μικρό αριθμό και χαμηλή κινητικότητα). Η σύλληψη στο πρώτο μας παιδάκι ήταν φυσιολογική παρ'όλα τα παραπάνω. Επίσης συνεχίζω το θηλασμό και ξέρω ότι αυτό δεν αποκλείει μια εγκυμοσύνη αλλά δεν βοηθά κιόλας.

    Ευχαριστώ.


    age.png

    an1cJQC8v--0000MDAwMHwxMzQ1NTU2bGphfE1ZIEJPWQ.gif

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Για να μείνεις έγκυος πρέπει να βρίσκεσαι μετά την ωορρηξία.

     

    Καλημέρα Κύριε Μιχαλόπουλε. Γιατί όχι πριν την ωορηξία; αν έχει προηγηθεί επαφή και εφόσον τα σπερματοζωάρια ζουν τόσες ώρες μόλις απελευθερωθεί το ωάριο δεν θα συναντηθούν;

     

    Είστε απολύτως σωστή, η διατύπωσή μου δεν ήταν αρκετά σαφής. Σωστότερα θα έπρεπε να γράψω "Η γονιμοποίηση πραγματοποιείται μετά την ωορρηξία". Το ωάριο ζει περί τις 24 ώρες από την ωορρηξία, οπότε πρέπει να συναντηθεί με τα σπερματοζωάρια μέσα στο χρονικό αυτό διάστημα. Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για να επιτευχθεί γονιμοποίηση είναι τα σπερματοζωάρια να "περιμένουν" το ωάριο στη σάλπιγγα μόλις αυτό απελευθερωθεί. Άρα όπως λέτε το να προηγηθεί η επαφή της ωορρηξίας μπορεί να είναι απολύτως αποτελεσματικό.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Γιατρέ καλησπέρα.

    Έχουμε ένα αγοράκι 14 μηνών και θέλουμε πολύ να αποκτήσουμε και δεύτερο παιδάκι. Ήθελα να σας ρωτήσω αν η ουσία λ-αργινίνη βοηθά το σπέρμα (έχουμε μικρό αριθμό και χαμηλή κινητικότητα). Η σύλληψη στο πρώτο μας παιδάκι ήταν φυσιολογική παρ'όλα τα παραπάνω. Επίσης συνεχίζω το θηλασμό και ξέρω ότι αυτό δεν αποκλείει μια εγκυμοσύνη αλλά δεν βοηθά κιόλας.

    Ευχαριστώ.

     

     

    Καλησπέρα,

     

    Η L-αργινίνη είναι ένα αμινοξύ το οποίο κάποιες έρευνες εμπλέκουν μεταξύ άλλων και στη διαδικασία παραγωγή σπέρματος. Από τα στοιχεία που έχω δει δεν μπορώ να πω ότι έχω πεισθεί πως η εξωγενής λήψη L-αργινίνης μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα όταν κάποιος που κάνει μια ισορροπημένη διατροφή λαμβάνει ήδη επαρκείς ποσότητες με την τροφή. Σίγουρα κάποιος Ουρολόγος-Ανδρολόγος θα μπορούσε να σας συμβουλεύσει καλύτερα επί του θέματος.

     

    Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να κρίνει κανείς αν όντως υπάρχει βασικό πρόβλημα υπογονιμότητας όσο θηλάζετε γιατί είναι άγνωστο πόσο σταθερά έχετε ωορρηξία. Συμβουλή μου θα ήταν να μην ανησυχείτε για την ώρα. Μπορείτε να προσπαθείτε αν προτιμάτε, αλλά ουσιαστικά ο χρόνος αρχίζει να μετράει μόνο όταν σταματήσετε το θηλασμό. Αν ένα χρόνο μετά τη διακοπή του θηλασμού δεν είστε έγκυος τότε ίσως χρειαστεί επιπλέον διερεύνηση. Πάντως το γεγονός ότι μείνατε έγκυος στο παρελθόν χωρίς παρέμβαση είναι πολύ ενθαρρυντικό.


    Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

    Ειδικός Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

    Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

    Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου καιΕμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

    Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στον Κο. Μιχαλόπουλο

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Καλησπέρα,

     

    Η L-αργινίνη είναι ένα αμινοξύ το οποίο κάποιες έρευνες εμπλέκουν μεταξύ άλλων και στη διαδικασία παραγωγή σπέρματος. Από τα στοιχεία που έχω δει δεν μπορώ να πω ότι έχω πεισθεί πως η εξωγενής λήψη L-αργινίνης μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα όταν κάποιος που κάνει μια ισορροπημένη διατροφή λαμβάνει ήδη επαρκείς ποσότητες με την τροφή. Σίγουρα κάποιος Ουρολόγος-Ανδρολόγος θα μπορούσε να σας συμβουλεύσει καλύτερα επί του θέματος.

     

    Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να κρίνει κανείς αν όντως υπάρχει βασικό πρόβλημα υπογονιμότητας όσο θηλάζετε γιατί είναι άγνωστο πόσο σταθερά έχετε ωορρηξία. Συμβουλή μου θα ήταν να μην ανησυχείτε για την ώρα. Μπορείτε να προσπαθείτε αν προτιμάτε, αλλά ουσιαστικά ο χρόνος αρχίζει να μετράει μόνο όταν σταματήσετε το θηλασμό. Αν ένα χρόνο μετά τη διακοπή του θηλασμού δεν είστε έγκυος τότε ίσως χρειαστεί επιπλέον διερεύνηση. Πάντως το γεγονός ότι μείνατε έγκυος στο παρελθόν χωρίς παρέμβαση είναι πολύ ενθαρρυντικό.

     

    Σας ευχαριστώ!


    age.png

    an1cJQC8v--0000MDAwMHwxMzQ1NTU2bGphfE1ZIEJPWQ.gif

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλημερα..!Στην Β επιπεδου(στις 21εβδ) ο γιατρος ειδε οτι ο τραχηλος ηταν 1,2εκ και οτι ειχε ανοιξει,καποιοι γιατροι μου ελεγαν να μην κανω περιδεση και να κατσω στο κρεβατι με φαρμακα και καποιοι αλλοι οτι επρεπε οπωσδηποτε να την κανω.Τελικα εκανα περιδεση τραχηλου μετα απο λιγες μερες δεν ξερω βεβαια αν εκανα το σωστο....Απο τοτε ειμαι στο κρεβατι και σηκωνομαι μονο για τα βασικα.Θα ηθελα να σας ρωτησω τωρα με την περιδεση υπαρχει περιπτωση ο τραχηλος να ξαναμεγαλωσει?Επισης απο την εμπειρια σας θα μπορεσω να εχω μια τελειομηνη εγκυμοσυνη η εστω να φτασω σε εβδομαδα που να μην εχει προβλημα το μωρακι?Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Kυριε Μιχαλοπουλε

    Tον Απριλιο εκανα διαγνωστικη υστεροσκοπηση και διαγνωστηκε οτι υπαρχει πολυποδας ο οποιος αφαιρεθηκε και ερεθυσμενο ενδομητριο οπου πηρα αντιβιωση(Vidramisin)

    Ο λογος που εκανα την εξεταση ειναι επειδη στο ιστορικο μου εχω τεσσερης αποτυχ. εξωσωματικες συν μια παλλινδρομηση.

    Πριν κανω την υστεροσκοπηση ειχα προβλημα με την περιοδο(εχω σταθερο κυκλο καθε 30) στη ροη και στην ποσοτητα εκει που διαρκουσε βδομαδα κρατουσε μονο τρεις μερες. Ο γιατρος που εκανε την εξεταση μου ειπαι οτι ο πολυποδας ηταν που επιρεαζε την περιοδο μετα την αφαιρεση που εκανα τον Απριλιο, το Μαιο ηταν η περιοδος οπως πριν στα φυσιολογικα.

     

    Τωρα εδω και τρεις μηνες παλι τα ιδια εχει ελλατωθει και διαρκει δυο μερες μονο. Εχω αγχωθει επειδη το Σεπτεμβριο ξεκιναω εξωσωματικη.

    Υπαρχει περιπτωση να εχει δημιουργηθει παλι πολυποδας;; ή καποιο πιθανο προβλημα

     

    Σας ευχαριστω εκ-των προτερων


    8HiKp2.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Guest
    Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις