Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ως πότε η extra άντληση;!


Recommended Posts

Καλησπέρα!

Έχω ένα αγοράκι 8,5 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά από τη μέρα που γεννήθηκε! Εδώ και τρεις μήνες περίπου έχω επιστρέψει στη δουλειά και συνεχίζουμε χωρίς προβλήματα. Τον θηλάζω όποτε θέλει, ή προσφέρω και χωρίς να ζητήσει, αν δω και περνάει πολύ ώρα. Εκτός του θηλασμού τρώει φρουτόκρεμα το πρωί και κρεατάκι με λαχανικά το μεσημέρι. Ενίοτε του δίνω και κρεμούλα ρυζάλευρο με μητρικό γάλα το απόγευμα αλλά όχι σταθερά κάθε μέρα. Εκτός από τους θηλασμούς, αντλώ μία φορά τη μέρα στη δουλειά γιατί παρά το μειωμένο ωράριο που έχω, πάντα φτάνω το 8ωρο... Επειδή όμως το μωρό όσο λείπω τρώει τα γεύματα στερεών και το μητρικό που αντλώ δεν το χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση, έχω φτάσει να έχω αποθήκη στην κατάψηξη γάλα περίπου δύο μηνών.

Και έχω την εξής απορία: Αν σταματήσω την άντληση, θα επηρεαστεί η παραγωγή μου ή δεν παίζει ρόλο αφού τελικά αυτή την ποσότητα δεν τη πίνει το παιδί μέσα στη μέρα; Είναι λίγο κουραστικό με τις αποστειρώσεις και το κουβάλημα, άσε που νοικιάζω και νοσοκομειακό θήλαστρο για πιο γρήγορη άντληση και είναι κι ένα επιπλέον έξοδο. Οπότε, αν δεν είναι απαραίτητο, δε θα συνεχίσω να το κάνω...

Πάρακαλώ όποια κοπέλα μπορεί, ας μου απαντήσει! Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Γεια σου!

Αφού δεν πίνει όλο όσο αντλείς, άρα παράγεις περισσότερο απ΄όσο χρειάζεσαι ;) Επομένως δεν πειράζει που θα μειωθεί η παραγωγή σου.

3-4 θηλασμοί το 24ωρο νομίζω ότι συστήνονται, αν δεν θέλεις να οδηγηθείτε σε αποθηλασμό. Τα Σ/Κ ή στα ρεπό μπορείς να θηλάζεις και πιο συχνά.

Link to comment
Share on other sites

Δε θέλω με τίποτα να αποθηλάσω και αυτό είναι η μεγαλύτερη ανησυχία μου! Άσε που συχνά σκέφτομαι τι θα γίνει αν ξαφνικά αυξήσει το παιδί τη ζήτηση και εμένα έχει προσαρμοστεί η παραγωγή σε λιγότερη... Το ξέρω ότι τώρα πια αποκλέιεται να γίνει κάτι τέτοιο αλλά συχνά ανησυχώ! :mrgreen:

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου! Ίσως να αρχίσω σιγά σιγά να μειώνω τη διάρκεια της άντλησης γιατί μάλλον θα είναι και για το στήθος δύσκολο να προσαρμοστεί τόσο απότομα.

Link to comment
Share on other sites

Άσε που συχνά σκέφτομαι τι θα γίνει αν ξαφνικά αυξήσει το παιδί τη ζήτηση και εμένα έχει προσαρμοστεί η παραγωγή σε λιγότερη... Το ξέρω ότι τώρα πια αποκλέιεται να γίνει κάτι τέτοιο αλλά συχνά ανησυχώ! :mrgreen:

 

Δεν αποκλείεται καθόλου, γίνεται διαρκώς, π.χ. με μια ίωση, όταν βγάζει δόντια ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Απλά κάθεται περισσότερη ώρα στο στήθος και έτσι ξανααυξάνει η παραγωγή σου. Ο (απο)θηλασμός δεν είναι ευθύγραμμη πορεία, έχει διαρκώς πισογυρίσματα, αλλά μεσοπρόθεσμα βέβαια μειώνεται η ζήτηση, όσο μεγαλώνει το παιδί. Είμαστε κατασκευασμένες για να τα βγάζουμε πέρα και μ΄αυτό:wink: Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Το ερώτημα μου είναι παρόμοιο με της Κατερίνας79 που έθεσε το θέμα με τη διαφορά ότι η μικρή μου είναι 8 μηνών. Τρώει περίπου 3 γεύματα στέρεες (ένα πολύ καλό μεσημεριανό 250-300γρ, κεχρί το απόγευμα περίπου 100γρ και το πρωί φρούτα περίπου 150γρ).

 

Την τελευταία εβδομάδα δεν πίνει το γάλα που της αφήνω αλλά ταυτόχρονα άρχισε να μη θέλει τα φρούτα και τα τρώει ελάχιστα. Ξέρω ότι είναι ασφαλές να επιστρέψω το νοσοκομειακό θήλαστρο αλλά το άγχος μου αφορά την περίπτωση που κάποιες μέρες δε θα θέλει να φάει τα φρούτα καθόλου και πιθανόν να πεινάει και δε θα έχει κάτι να φάει.

 

Λογικά ανησυχώ ή όχι? Έχει ρίσκο το να απαλλαγώ από το θήλαστρο ή να το επιστρέψω? Δεν μπορώ άλλο να το πληρώνω και κουράστηκα να αντλώ.

Θέλω τις γνώμες σας.

6kQ4p3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...