Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ. βΟΗΘΑΕΙ ή ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ???


Recommended Posts

ΚΑλημερα.

Εν συντομια θα σας περιγραψω τα "προβληματα" μου. Χρονιες ημικρανιες, ασταθεια κυκλου με πολυκυστικες, συχνες αμυγδαλιτιδες, ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ με οτι συνεπαγεται (προβληματα στο στομαχι, ζαλαδες, αυπνιες, ευερεθιστοτητα).

ΚΑνω ομοιοπαθητικη εδω και 10 χρονια με αρκετα καλα αποτελεσματα, αλλα δεν εχω δει ΙΑΣΗ που τοσο την περιμενω, ειδικα στα 2 πρωτα...

ΜΕτα την εγκυμοσυνη τα προβληματα υγειας επανηλθαν πιο εντονα.

Μου προτειναν να κανω βιοσυντονισμο σε ενα κεντρο της Κοζανης. Η κυρια που μου το προτεινε θεωρει οτι ειναι οτι καλυτερο για την περιπτωση μου.

 

Εχει καμια σας εμπειρια απο παρομοια θεραπεια? Πως γινεται? Σου δινουν φαρμακα? Αν εισαι εγκυος επιτρεπεται να κανεις?

 

Περιμενω οποιαδηποτε συμβουλη :roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • 3 χρόνια μετά...

Επαναφέρω το θέμα, γιατί σήμερα είχαμε μια συζήτηση με έναν γνωστό μας, που επιμένει πως η εκ γενετής βαρηκοϊα του συζύγου, οφείλεται στο ήπαρ και πως, με το μηχάνημα του βιοσυντονισμού, η ακοή του θα βελτιωθεί θεαματικά.

 

Κάνει κάποιος βιοσυντονισμό; Έχει δει αποτελέσματα από τη θεραπεία;

Link to comment
Share on other sites

Ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα θα σου λύσει την απορία και θα σου φτιάξει το κέφι, αν και, ομολογουμένως, δεν έχω βρει, μέχρι στιγμής, κάτι ξεκαρδιστικότερο από τα εμπλαστρα αποτοξίνωσης (αυτά που τα κολλάς στην πατούσα και μετά από ώρα μαυρίζουν).

Link to comment
Share on other sites

Ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα θα σου λύσει την απορία και θα σου φτιάξει το κέφι' date=' αν και, ομολογουμένως, δεν έχω βρει, μέχρι στιγμής, κάτι ξεκαρδιστικότερο από τα εμπλαστρα αποτοξίνωσης (αυτά που τα κολλάς στην πατούσα και μετά από ώρα μαυρίζουν).[/quote']

 

χαχαχαχαχαχαχ:lol::lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ωχ αφήστε...το έψαξα και μου πέσανε τα μαλλιά. Αφήστε που σε δεύτερο χρόνο το εν λόγω άτομο μου άρχισε τη γνωστή μπουρδολογία κατά των εμβολίων και με έχασε εντελώς. Δεν ήξερε ο χριστιανός πού μιλάει. :lol:

Link to comment
Share on other sites

ναι βρε παιδί μου εντάξει ολα αλλά πως γίνεται και εξασκήται κάτι από ιατρους και μάλιστα πανεπιστημιακούς; δηλαδή τόσα χρόνια στην ιατρική δεν καταλαβαίνουν αν κάτι ειναι απάτη; αναφέρομαι στον γιατρό που σου είχα γράψει στο άλλο πόστ τον κ. Θεοχάρη. Δηλαδή είναι τσαρλατάνος; http://www.theoharisvasilios.gr/

Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική εμπιστευόμαστε την επιστήμη αλλά όταν αυτή δεν συμβαδίζει με την λογική μας την ακυρώνουμε.

 

Νομίζω πως το καλύτερο είναι να δοκιμάζουμε κάτι πριν το αφορήσουμε και ειδικά να το κράξουμε σε ενα δημόσιο φόρουμ. Το έχω κάνει κι εγω στο παρελθόν και αισθάνθηκα πολύ άσχημα να κρίνω κάτι που δεν ασχολήθηκα και έτσι απ εξω απ' εξω έγραψα μια μπούρδα. Τουλάχιστον είχα την ευσυνειδησία να ζητήσω προσωπικά συγνώμη....

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει yogini δίκιο έχεις, απλά εμένα δεν με έπεισε. Το είπα και στο άλλο θέμα πως δε θέλω να καταδικάζω κάτι που δεν έχω δοκιμάσει. Φταίει κι εκείνος ο γνωστός μου, ξέρετε τι παθαίνω εγώ άμα μου αρχίσουν τις ιστορίες για τα κακά εμβόλια. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Yogini, ο κάθε επιστήμονας (εντός ή εκτός εισαγωγικών) μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, χρησιμοποιώντας ό,τι κίνητρο θέλει, Δεν αντικαθιστά την επίσημη επιστημονική κοινότητα, η οποία στηρίζεται στην έρευνα και τις μελέτες. Προσωπικά, για να ¨κράξω¨κάτι, το έχω ψάξει πρώτα. Σε δημόσιο διάλογο, μάλιστα -forum, facebook- , έχω προ(σ)καλέσει όποιον θέλει να προτείνει σοβαρό αντίλογο -συγκεκριμένα για την εμβολιοφοβία, την ομοιοπαθητική, το colostrum, τη δίαιτα gaps- αλλά δεν έχει βρεθεί ούτε ένας να το κάνει!

 

Νομίζω πως, όσον αφορά τις εναλλακτικές μεθόδους, έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο, σε σχέση με τη συμβατική ιατρική: αμφισβητούμε αμέσως το γιατρό που μας προτείνει ένα εμβόλιο ή ένα φάρμακο, ενώ δίνουμε αμέσως δεύτερη ευκαιρία σε όποιον μας προτείνει οτιδήποτε "εναλλακτικό" .

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια και να το δοκιμάσετε δεν σημαίνει ότι μπορείτε να αποφανθείτε για το αν υπάρχει επιστημονική βάση.

Έτσι με μια πρόχειρη αναζήτηση:

"Λόγω έλλειψης οποιασδήποτε επιστημονικής εξήγησης του τρόπου λειτουργίας της θεραπείας με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού, οι ερευνητές κατατάσσουν αυτή τη διαδικασία στην κατηγορία της ψευδοεπιστήμης. Επιστημονικές μελέτες δεν έχουν παρουσιάσει αποτελέσματα που ξεπερνάνε αυτά των εικονικών φαρμάκων (placebo)."

 

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Νομίζω πως' date=' όσον αφορά τις εναλλακτικές μεθόδους, έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο, σε σχέση με τη συμβατική ιατρική: αμφισβητούμε αμέσως το γιατρό που μας προτείνει ένα εμβόλιο ή ένα φάρμακο, ενώ δίνουμε αμέσως δεύτερη ευκαιρία σε όποιον μας προτείνει οτιδήποτε "εναλλακτικό" .[/quote']

 

Πράγματι...

Link to comment
Share on other sites

scratee μου έγω ξέρεις τι βλέπω; εσύ έχεις δίπλωμα ιατρικής εκείνος έχει δίπλωμα ιατρικής, έχετε τα ίδια πράγματα αλλά επειδή εκείνος αποφάσισε ότι κάτι διαφορετικό του κάνει και το υποστηρίζει οι υπόλοιποι συνάδελφοι του πρέπει να τον ρίξουν στον καιάδα. Το έχω δει το έργο και με την ομοιοπαθητική και τα λοιπά εναλλακτικά. Εκεί ναι χαλιεμαι αλλα οκ δημοκρατία έχουμε...λέμε τώρα.... :)

Επίσης το γεγονός οτι δεν μπαίνουν στο φόρουμ να γράφουν εναλλακτικοί επιστήμονες δεν μας δίνει το δικαίωμα να λέμε οτι αυτό συμβαίνει γιατι έχουν άδικο. Δεν ειναι κανένας επίσημος φορέας το παρεντς.

Χώρια του ότι πολιτισμένος διάλογος δεν έχει καταφέρει ποτέ να γίνει γιατι χωριζόμαστε σε στρατόπεδα και γίνεται χαμός :)

Τα φόρουμς είναι για αυτούς που έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο...

Link to comment
Share on other sites

Xμμμ, είσαι σίγουρη ότι οΙ εναλλακτικοί επιστήμονες δεν παρακολουθούν το φόρουμ; Στο Colostrum, για παράδειγμα, υπήρχαν ένα σωρό καταχωρήσεις από εταιρίες που το εμπορεύονται. Μόλις τέθηκε η αμφισβήτηση... άκρα του τάφου σιωπή! Το ίδιο και με μια φίλη μου παιδίατρο που ενενστερνίζεται την ομοιοπαθητική και της έστειλα το άρθρο που την αποδομει πλήρως: καμία απάντηση (τόσο από την ίδια όσο και από τους ομοιπαθητικούς γιατρούς-σχολιαστές του αρθρου), πέραν των γνωστών αοριστειών (Μα δουλεύει, πίστεψέ το κτλ)

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...