Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χρησιμες Οδηγιες για Δημιουργια Photobook!


Recommended Posts

Καλημερα!!

θα παρακαλουσα οσα μελη εχουν φτιαξει photobook σε σαιτ οπως το tictac,blurb,shutterfly κλπ να γραψουν χρησιμες συμβουλες-τιπ και οτι αλλο γενικα θεωρουν απαραιτητο ωστε να φτιαξει κανεις κατι αναλογο!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 118
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

http://www.photomemories.gr

 

http://www.foto.com

 

τα εχω δοκιμασει και τα δυο με αναλογες εντυπωσεις

 

το 1ο τα κανεις ολα απο το δισκο σου

φτιαχνεις το φοτομπουκ

πριν τη τελικη παραγγελια ανεβαινει σε pdf και το ελεγχεις

το εχω χρειαστει γιατι κατι ψιλα , ειδικα σε ημερολογια, μονο τοτε τα εβλεπα

θα ηθελα να ειχε πιο πολλα background

υπερ οτι παιζεις με τηη φωτο και τη τοποθετεις πλαγιαστα

 

το2ο καλο και για εκτυπωσεις φωτο

με την πιο φτηνη εκτυπωση μαλλον οχι και τοσο ευχαριστημενη

ωραια background για φοτομπουκ

μειον οτι αν παραγγειλεις διαφορετικα πραματα στα στελνει σε διαφορετικες αποστολες οποτε χρεωνεσαι και αναλογα

παντως το ποστινκ τους ειναι πολυ προσεκτικο

kKZUp2.png
Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω κάνει αρκετά photobooks περσυ και προπερσυ, όλα στο τικ-τακ. Εχει φανταστικά backgrounds και είναι πολύ ευκολο στην χρήση. Επίσης σου στέλνει προσφορές και την πρώτη παραγγελία -25% (δεν θυμάμαι καλά, πέρασαν 2 χρόνια). Περιττό να πω οτι ανοίξαμε 4-5 διαφορετικους λογαριασμούς για να παίρνουμε την έκπτωση ;).

Στην αρχή ήταν ωραίες οι εκτυπώσεις με μηχανή των 5Mpixel, μετά έκανα μερικά βιβλία και με επαγγελματικές φωτος και ήταν φανταστικά, όλοι ενθουσιάστηκαν. Το τελευταίο που έκανα περισυ ήταν απαράδεκτο, πάλι με 5 Mpixel. Ολες οι φωτο ήταν θολές και σκοτεινές. Επικοινωνησα μαζί τους και μου ζήτησαν να στείλω φωτο απο το βιβλίο και μια φωτο απο το πρόγραμμα (όπως το βλέπω στον υπολογιστή μου), έτσι ώστε να διαπιστώσουν τι έλεγα. Τελικά ήταν πολύ εξυπηρετικοι και μου έστειλαν ένα δευτερο ίδιο βιβλίο τζάμπα και χωρις μεταφορικά ζητώντας συγγνώμη. Ομως ήταν και αυτό χάλια.

Απο τότε δεν ξαναέκανα βιβλίο. Μπορεί να φταίει η μηχανή μου, γιατί σύγκρινα βιβλίο με επαγγελματικές φώτο και με τις δικές μου, μπορεί αυτοί να άλλαξαν κάτι στην ποιοτητα εκτύπωσης. Αν και πιο πιθανό μου φαίνεται το 1ο σενάριο.

Επίσης να πώ ότι ημερολόγια, κάρτες, κούπες, μπλούζες, πανό, σημειωματάρια, προσκλητήρια κ.α. έκανα με το www.vistaprint.co.uk και είναι πολύ οικονομικά με καλή ποιότητα. Photobook δεν δοκίμασα.

Πάντως με το τικ-τακ είμαι πού ικανοποιημένη και θα ξαναπροσπαθήσω

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

δεν ξερω γιατι δεν ανοιγει εδω μεσα μαλλον δεν το δεχετε το φορουμ, παλια παντως το διαθημiζαν πολυ εδω μεσα αν το γραψεις στο google θα βγει... ειναι παντως πολυ οικονομικο αν θυμαμαι καλα ειχε με 100 ευρω σελιδες 400 φωτομπουκ

Link to comment
Share on other sites

ναι γατουλα στον υπολογιστή τα έβλεπα μια χαρά! Κι εγω απογοητεύτηκα στο τελευταιο. Εκει είχα κάνει και το αλμπουμ της βαφτισης και βγήκε πολύ καλό, με 100ευρώ περίπου έκανα 4 αλμπουμ για εμασ, γιαγιαδες και νονό, όλα ίδια και καταπληκτικά. Αλλα στο τέλος δεν ξέρω τι έγινε, θα δοκιμάσω αλλη μία φορά και βλέπουμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένη απο την εξυπηρέτηση και θα δοκιμάσω τώρα με την 10αρα την μηχανη που πήραμε. Απλά τριγυρνάω πολύ στο φόρουμ και δεν προλαβαίνω να κάνω το άλμπουμ :mad:

Link to comment
Share on other sites

εγω πριν μηνες εκανα το μπουκ στο http://www.foto.com , καλο ειναι δεν μπορω να πω, αν δεν εχεις μετρο συγκρισης, γιατι πριν απο αυτο μου ηρθε το μπουκ απο το http://www.myikona.gr , σαφως καλυτερη ποιοτητα, πιο ωραιες φωτο και λιγο πιο χοντρο χαρτι ματ, μου στοιχισε 45? 40 σελιδες, εκανα της βαπτισης του μικρου και του γαμου μας με θεματα δικα τους για γαμο κ βαπτιση! παρα πολυ ωραια κ πανευκολο προγραμμα..στο http://www.foto.com μου στοιχισε το αλμπουμ του νονου 25? 20 σελιδες, αλλα καμια σχεση με το myikona..πολυ λεπτες σελιδες, αλλα εχει ωραια backgrounds, clip arts, frames .

Μετα εχω κ 4 αλμουμ απο http://www.photomemmories.gr,'>http://www.photomemmories.gr, ειναι σχεδον ιδια ποιοτικως με http://www.foto.com, εκει δεν αντιμετοπισα καποιο προβλημα, λιγο φτωχουλι το προγραμμα τους κ καιει καρβουνο λιγακι..εκανα κ καρτες επαγγελματικες εκει σε πολυ καλη τιμη..απλα κ γρηγορα..

Η φωτογραφος μας που ειναι και φιλη μου μου ειπε οτι συνεργαζοταν με http://www.blurb.com, και ειπε οτι απο ποιοτητα ειναι τοπ, αλλα λιγο ακριβουτσικο..

 

Συμπερασμα δικο μου, θα ξαναφτιαξω και αλλα αλπουμ με το http://www.foto.com και http://www.photomemmories.gr σε προσφορες παντα ( χι χι ) αλλα για πιο κυριλε καταστασεις θα προτιμησω το http://www.myikona.gr.

αυτα απο εμενα!!! φιλια

6iY7p3.png?cAMNhNbb
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μαλιστα....

δεν μου λετε κοριτσια...

εμενα δυστυχως οι φωτο μου ειναι απο κινητο...η καμερα ειναι λιγων πιξελ,νομιζω 2....

θα βγουν καλες οι φωτο ή να μην το τολμησω???

Στον υπολογιστη μια χαρα φαινονται βεβαια....

 

Ενας λογος που θελω να παρω κινητο με 8 μεγκαπιξελ καμερα ειναι κι αυτος...γιατι παντα το κινητο ειναι handy ενω την φωτογραφικη βαριεμαι να την ψαχνω ή να την κουβαλαω συνεχεια μαζι μου!!

Link to comment
Share on other sites

Moυ βάλατε ιδέες τώρα...Θα φτιάξω το άλμπουμ του γάμου μου που δεν έχω αξιωθεί ακόμα...

Κατέβασα το πρόγραμμα του http://www.myikona.gr αλλά από backgrounds δεν τρελαίνομαι...Εχει επιλογή ΦΟΝΤΟ αλλά είναι παντελώς άσχετα με γάμο..

qc40p3.png

 

Nv8Rp3.png]

Link to comment
Share on other sites

Moυ βάλατε ιδέες τώρα...Θα φτιάξω το άλμπουμ του γάμου μου που δεν έχω αξιωθεί ακόμα...

Κατέβασα το πρόγραμμα του http://www.myikona.gr αλλά από backgrounds δεν τρελαίνομαι...Εχει επιλογή ΦΟΝΤΟ αλλά είναι παντελώς άσχετα με γάμο..

 

tamar μου, εγω εφτιαξα αυτο http://myikona.gr/thematic.aspx?id=35 και βγηκε πααααααααααρα πολυ ομορφο!!!

6iY7p3.png?cAMNhNbb
Link to comment
Share on other sites

Γεια σας κι από μένα...

Το πρώτο μου φωτομπουκ το έκανα στο http://www.photobox.co.uk και έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένη.

Δεν μπορούσα βέβαια να κάνω περιστροφή στις φωτογραφίες, αλλά όλοι όσοι είδαν το αποτέλεσμα τους άρεσε πάρα πολύ, είχε πολύ καλή ποιότητα.

Άλλο ένα (μικρό ) κακό που έχει είναι οτι δεν δέχτηκε ελληνικούς υπότιτλους, και στο εξώφυλλο που είχα γράψει "Ο Γιαννάκης μας..." έβγαλε μόνο το " ..."

Κανένας δεν το βλέπει βέβαια, αλλά εμένα με στεναχωρεί.

Για το καινούργιο που έκανα, έγραψα στη ζωγραφική τα λόγια που ήθελα, τα αποθήκευσα σαν εικόνα, και τα πέρασα κάτω από μια φωτογραφία.

Θα σας πω τα αποτελέσματα σε λίγες μέρες που θα παραλάβω τα καινούργια.

 

Κάθε τόσο βγάζουν προσφορές και περίμενα πότε θα ξαναβγάλουν "2 φωτομπουκ στην τιμή του 1" και περιμένω τώρα να μου έρθουν 4 και πλήρωσα 100 ευρώ για τη βάφτιση του μπέμπη μας.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

εγω παντως δε δουλεψα σε ετοιμο στυλ, το εφτιαξα μοη μου ολο, ειδικα το τελευταιο του φοτομεμορις, εκμεταλευτηκα τη δωρεαν προσφορα και εφτασα 90 σελιδες. 3 βδομαδες δουλεια!!!!

 

για τα ξενα, ποια ξερουμε οτι υποστηριζουν τα Ελληνικα???? γιατι ειναι σημαντικος παραγοντας νομιζω

Σε αυτο που εκανα στο φοτο επειδη δεν ημουνα σιγουρη δεν εβαλα, ηταν δωρο γαμου

kKZUp2.png
Link to comment
Share on other sites

Αφου μας ανοιξε το θεμα η marsolan μπορουμε να ανταλλασουμε τις εμπειριες μας απο τα διαφορα σχετικα sites...(thanks mars :P)

Καταρχην θελω να τονισω οτι ουδεμια σχεση εχω με το εν λογω αθλημα παρα μονο καθαρα ερασιτεχνικη αρα θεματα αναλυσεων φωτο και πιο εξειδικευμενα δεν τα κατεχω παρα μονο οτι βλεπουν τα ματακια μου...

Προς το παρον εχω φτιαξει 3 photobooks...στο foto, στο tictac και στο shutterfly...τα 2 πρωτα τα εχω παραλαβει, το 3ο το αναμενω λιαν συντομως.

Καταρχην οσον αφορα την ευκολια στη δημιουργια με ποικιλια στα layouts και διαφορα μπιμπλικια για πιο ενυπωσιακα αποτελεσματα κατα σειρα ειναι shutterfly, foto και τελος tictac με μικροτερη ποιοκιλια σε layouts αλλα περισσοτερες επιλογες σε διαστασεις εξωφυλλου. Στο foto & tictac πρεπει να κανεις download το σχετικο software ενω στο shutterfly δεν ειναι απαραιτητο, μπορεις να κανεις upload τις φωτο σου (τις οποιες και μπορεις να αποθηκευσεις στο λογαριασμο σου και ανα πασα στιγμη να τις χρησιμοποιησεις κατα το δοκουν). Η αληθεια ειναι οτι στα 2 πρωτα η διαδικασια φορτωσης των φωτο ειναι πιο γρηγορη σχετικα με το shutterfly που για 100 φωτο θελει κανα μισαωρο να τις φορτωσει.

Οσον αφορα την ποιοτητα θα σας πω για τα 2 πρωτα που εχω παραλαβει...δαγκωτο tictac!!!! Πολυ προσεγμενη δουλεια, το χαρτι ειναι πιο χοντρο απο αυτο τον περιοδικων και αναμεσα στις σελιδες τοποθετουν ριζοχαρτο. Στο μειον τους οτι ειναι λιγακι αργοι στην εκτυπωση αφου χρειαστηκαν περιπου 6 μερες για να το ετοιμασουν και να το στειλουν. Στο foto ηταν σαφως πιο γρηγοροι (σε 3 μερες ειχε φυγει η παραγγελια) αλλα πολυ πιο ερασιτεχνικη δουλεια. Απο αναλυση φωτο και στα 2 αυτα που εβλεπα στην οθονη του υπολογιστη αυτα ειδα και στα photobook που μου εστειλαν (και στις 2 περιπτωσεις χρησιμοποιηθηκε μηχανη 7,1mp).

Το foto και το tictac εδρευουν Βελγιο αρα ΕΕ ενω το shutterfly USA αρα και οι χρονοι αποστολης διαφερουν. Παντως στο shutterfly μεσα 2 μερες ειχε φυγει η παραγγελια...αναμενω τωρα να δω πως ερχεται και να σας πω για τελωνεια.

Οταν παραλαβω θα σας πω εντυπωσεις και απο εκει και θα σας παραθεσω και τις τιμες...

Αυτα τα ολιγα...ουφ!!!!!!!!!!!!!!!:P

 

Edit -- κανενα απο τα 3 εν λογω sites δεν υποστηριζει τα Ελληνικα αλλα εμενα προσωπικα δεν με απασχολει ιδιαιτερα χρησιμοποιω greeklish...καπου ομως στο forum διαβασα οτι το blurb υποστηριζει ελληνικους χαρακτηρες

Edit no2 --- επειδη ειδα οτι η Γατουλα ανεφερε το παχος της σελιδας στο foto ειναι 170 ενω στο tictac 250

bjTVp2.pngDG1bp2.png
Link to comment
Share on other sites

ΑΑΑΑΑ μην ξεχασω...στο foto εχει ενα κολλημα και δεν αναγνωριζει ελληνικους χαρακτηρες ουτε απο τους αποθηκευμενους στον υπολογιστη φακελους που εχει παρει τις φωτο...ετσι λοιπον ενα θελετε να δημιουργησετε photobook και οι φωτο ειναι στο folder 'καλοκαιρι 2010' θα πρεπει αν γινει summer 2010 γιατι οταν θα πατε να ολοκληρωσετε την παραγγελια (και αφου εχετε φαει ωρες να φτιαχνετε) δεν θα το αναγνωριζει....επειδη εγω το επαθα εριξα ΠΟΛΥ μπινελικι!!!!:evil::twisted::evil::twisted:

bjTVp2.pngDG1bp2.png
Link to comment
Share on other sites

 

Είναι καλό;

 

Να ρωτήσω κάτι βρε κορίτσια;Όπως είπαμε με βάλατε στο τρυπάκι να φτιάξω το άλμπουμ του γάμου μου (πολιτικός) μιας και μαμά και πεθερά μου ζητάνε συνέχεια φωτογραφίες κι εγώ δεν εχω αξιωθεί να τους δώσω εδώ κι ένα χρόνο.

Τις φωτογραφίες που θα βάλω στο photobook μπορώ να τις επεξεργαστώ προτού τις ανεβάσω (να τις κάνω ασπρόμαυρες, να τις μεγεθύνω, κλπ); Στην εταιρεία που θα επιλέξω εν τέλει να τυπώσω αρχείο στέλνω;

qc40p3.png

 

Nv8Rp3.png]

Link to comment
Share on other sites

στο φοτομεμορις ειναι pdf

στο foto ειναι ενα αρχειο δε θυμαμαι τι τυπου

επεξεργασια στις φωτο μπορεις να κανεις

τα κλασσικα σιγουρα

τωρα για περισσοτερα εξαρταται απο το καθενα

εγω και στα 2 δεν ειδα φοβερα πραματα

kKZUp2.png
Link to comment
Share on other sites

Περα απο αυτα που εγραψε η aggelomarios σχετικα με το foto.com, δλδ οτι δεν μπορεις να ανεβασεις φωτο που ειναι αποθηκευμενη στα ελληνικα, κατα τα αλλα μπορεις να γραψεις στα ελληνικα (αυτο δεν εννοειτε οταν λετε οτι δεν υποστηριζει ελληνικα?).

Σε ενα αλμπουμ εβαλα ελληνικο τιτλο στην ραχη του βιβλιου, οπως επισης και σε 2 φωτος μεσα.

tamar στο foto.com μπορεις να κανεις ασπρομαυρες τις φωτος.

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Link to comment
Share on other sites

Eννοώ να ανεβάσω ήδη επεξεργασμένες φωτογραφίες (τις έχω επεξεργαστει στο picassa 3).Όταν πάω να φτιάξω το photobook τις δέχεται, δεν έχω πρόβλημα. Αυτοί στην εκτύπωση όμως υπάρχει περίπτωση να έχουν πρόβλημα;

qc40p3.png

 

Nv8Rp3.png]

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...