Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αρνείται να κάνει τα κακάκια της


Recommended Posts

Κορίτσια έχω σοβαρό πρόβλημα με την 2 1/2 χρονών κόρη μου.Για περίπου ενάμιση μήνα ήταν τρομερά δυσκοίλια μέχρι που κάναμε εξετάσεις αίματος και ανακαλύψαμε οτι έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.Οπότε και το κόψαμε.Το πρόβλημα είναι οτι επειδή είχε ζοριστεί αρκετά πονούσε δηλαδή όταν έκανε κακάκια, τώρα εχουμε φτάσει στο σημείο να πονάει η κοιλιτσα της να θέλει να ενεργηθεί και να τα σπρώχνει πίσω.Την έχω καθαρίσει απο τα τσίσα, αλλά αναγκάζομαι το βραδυ να της βάζω πάνα, γιατί μόνο τότε κάνει τα κακάκια της, επειδή χαλαρώνει προφανώς.Χθες συγκεκριμένα ξυπνούσε πολύ συχνα απο τον πόνο αλλά τελικά τίποτα.Και να πω οτι δεν τρώει φυτικές ίνες?και τα φρούτα της τρώει, και όσπρια.Δεν ξέρω τι να κάνω, την βλέπω που ζορίζεται και δεν μπορώ να κάνω κάτι για να την βοηθήσω:(. Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο??

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Μήπως δεν θέλει ακόμα τα κακά να τα κάνει στο γιογιό και θέλει την πάνα της? Η δικιά μου παρότι κάνει τσίσα της στη λεκάνη, για τα κακά μου ζητάει πάνα. Μου έχουν πει ότι κάποια παιδάκια, θεωρούν τα κακά τους, δικά τους και δεν θέλουν να τα αποχωρίζονται.

Η Δαναη μου ήρθε 16-2-2008

Αντίο μεμπάκι 28-7-2010

Ο Τάσος μου ήρθε 22-8-2011

Link to comment
Share on other sites

δε νομίζω, το πρόβλημά της δεν είναι οτι δεν θελει να κανει τα κακάκια της στο γιογιό, το πρόβλημά της ειναι οτι δεν θέλει να τα κάνει γενικά γιατί νομίζει οτι θα πονέσει.

Δηλαδή εχει αναπτυξει ένα φόβο για αυτό το θέμα.Γιατί όπως προείπα, πριν κανενα 2 μήνες ειχε προβλημα δυσκοιλιότητας και όντως πονούσε.Της μιλάω της εξηγώ, αλλά μάταια.Χθες την έβαλα με το ζορι στην τουαλέτα με το καπάκι της και έκατσα δίπλα να της διαβάσω ένα παραμύθι μήπως και ξεχαστεί, αλλά τίποτα, κλάμα κακό..

Link to comment
Share on other sites

  • 7 χρόνια μετά...

Εμείς το ζούμε εδώ και 10 μήνες. Να μην σε απογοητεύσω, κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Αλλά, σε καταλαβαίνω. Ο γιατρός λέει υπομονή και επιμονή. Τι να πω, θα δείξει...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Έμενα η κόρη μου καθάρισε από τσίτα περίπου 2 ετών, χωρίς καμία δυσκολία πραγματικά, κακά όμως αρνούνταν να κάνει στο γιογιο, την είχα βάλει και το μωρό χτυπιόταν. Ήταν πολύ δυσκοίλια και μπορούσε να κάνει η καημένη μόνο όρθια, δεν μπορούσε να καθιστή να σφιχτεί, την άφησα λοιπόν μέχρι 3 1/2 χρονών, φυσικά κατά διαστήματα την ρωτούσα αν ήθελε να προσπαθήσει και έπερνα αρνητική απάντηση. Τέλος πάντων στα 3 1/2 απλά μια μέρα την ρώτησα αν ήθελε να πάμε στο γιογιο να κάνει, να ταίσουμε μετά τα ψαράκια κλπ (ναι ναι πολλές βλακείες λέγαμε τι να κάνω?) και συμφώνησε, τα κάταφερε αρκετά εύκολα και ενθουσιάστηκε με τον ενθουσιασμό μου, την επόμενη μέρα μου ζήτησε η ίδια αλλά δεν τα κατάφερε βάλαμε πάνα, ήταν στεναχωρημένη αλλά και πάλι της είπα μπράβο που προσπάθησε, έτσι από τότε κάθε μέρα πήγαινε άλλοτε επιτυχώς άλλοτε ανεπιτυχώς, αυτό για 1 βδομάδα, μετά την βδομάδα την κόψαμε. 

Link to comment
Share on other sites

εμείς το ζήσαμε για περίπου 3 χρόνια. από μωρό ο μικρός μου ήταν δυσκοίλιος κ μέχρι κ τώρα, 5 ετών,  χρησιμοποιώ διάφορα γιατροσόφια. υπομονή, ελπίζω να ξεμπλέξετε γρήγορα, σου στέλνω αυτό : 

και αυτό

 

 

ουπς - το εστειλα 2 φορές

 

Link to comment
Share on other sites

το εχω ζησει κι εγω αυτο με την πεντε ετων κορη μου... ειδικα το καλοκαιρι που δεν πινει τοσα πολλα υγρα και ετσι σφιγγουν τα κακα λογω μικρης εκτασης αφυδατωσης.... ποναγε η καημενη, εβγαζε αιμα μαζι με τα κακα της, ουρλιαζε απο τον πονο, εκλαιγε... επαθε φοβια και για 2-3 μηνες ηθελε να την παιρνω αγκαλια για να κανει τα κακα της. χρησιμοποιησαμε υποθετω γλυκερινης 2 φορες, πολλες φυτικες ινες αλλα το πραγματικο προβλημα ηταν οτι δε επινε πολλα υγρα. μετα, το φθονιπωρο, λυθηκε το θεμα με την αφυδατωση και σταδιακα "πειστηκε" το παιδι οτι πλεον δε θα ποναει και λιγο λιγο ξεπερασε τις φοβιες του! τωρα πια ολα καλα ευτυχως... ετοιμη ημουν να τρεχω σε παιδογαστρεντερολογους

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...