Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συστατικά στα παιδικά γάλατα.


Recommended Posts

Το μη μητρικο γαλα βρισκεται στο επικεντρο μιας συστηματικης προπαγανδας σε γονεις και ειδικους απο εταιριες που παρασκευαζουν ειτε φρεσκο, ειτε μακρας διαρκειας, ειτε σε σκονη. Ειναι χρησιμο υπο προυποθεσεις, οχι αναντικαταστατο, οπως θελουν να μας πουν. Στην Ελλαδα ιδιαιτερα, υπαρχει ενα συνδρομο που αφορα μωρα και νηπια μετα τους 6 μηνες, ο ανεπαρκης απογαλακτισμος και η αναπτυξιακη λιμναση ή παλινδρομηση στη διατροφη των παιδιων. Υπαρχουν μωρα που δεν εχουν αφεθει να πειραματιστουν με καινουργιες τροφες, γευσεις, υφη, συσταση, που στηριζουν τη διατροφη τους κατα 2/3 ή εξ ολοκληρου στο γαλα στην ηλικια των 12 μηνων, 18 ή 2 χρονων.

Οι γαλακτοβιομηχανιες, αφοτου εχασαν τη μαχη με το μητρικο θηλασμο κατα τους πρωτους 6 μηνες της ζωης, στοχευσαν αλλου: στις 'αλλεργιες' και στα νηπια. Το αποτελεσμα ειναι να εχει περασει στους γονεις το 'πρεπει να πιει οπωσδηποτε το γαλα του, δεν πειραζει αν δε φαει τυρακι' ενω θα επρεπε να ισχυει το αντιστροφο. Επισης εχει περασει η λανθασμενη ιδεα 'θηλαζω εως τους 6 μηνες, μετα ειδικα γαλατα'.

Νομιζω μπορουμε να αναλωθουμε σε συζητησεις υπερ και κατα για ο,τι γαλατοειδες κυκλοφορει στην αγορα για νηπια (παμπολα!), ωστοσο για μενα θα ηταν καλυτερο να εστιαζαμε καπου αλλου: πως να βοηθησω το μικρο μου να ωριμασει τις δεξιοτητες του στο θεμα 'φαγητο', να μαθει να γευεται, να μασαει, να πειραματιζεται, να δοκιμαζει το καινουργιο. Σε αλλους τομεις αναπτυξης, στον κινητικο ας πουμε, αγχωνομαστε και κανουμε το παν για να βοηθησουμε το παιδι, του παιρνουμε καταλληλα παιχνιδια, διαμορφωνουμε το σπιτι μας, το παμε βολτα κλπ. Στον τομεα 'φαγητο' μας αρκει η προπαγανδα του 'ειδικου γαλατος' ως πανακεια. Και φτανουμε στον παιδικο σταθμο, με το τριχρονο μικρο μας να τρωει ακομα 2 κουταλιτσες αλεσμενο, για να καταλαβουμε οτι υπαρχει προβλημα στην 'διατροφικη' του αναπτυξη.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=539472#post539472

Απαγορεύεται η χρήση προσβλητικών εκφράσεων, η παράθεση χυδαίου , άσεμνου ή προστατευόμενου απο νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας υλικού και οι προσωπικές επιθέσεις.Ο σχολιασμός της συμπεριφοράς των μελών, είναι αποκλειστικά θέμα της διαχείρισης και των συντονιστών του forum της ΕΕΕΓ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
×
×
  • Δημιουργία νέου...