Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φορείς - Σπίτια - Στέγες για χορηγίες και δωρεές


Recommended Posts

Τα μέλη του φόρουμ της Ελληνικής Εταιρείας Ενημέρωσης Γονέων, συγκέντρωσαν πληροφορίες για ιδρύματα και οργανισμούς στους οποίους μπορείτε να κάνετε δωρεές ή να συνεισφέρετε με όποιον άλλο τρόπο μπορείτε.

Τις παραθέτουμε συγκεντρωτικά εδώ:

 

Μεταφέρω το ακόλουθο μήνυμα από την ΑΡΣΙΣ, Κοινωνική, Μη Κυβερνητική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων:

 

Την τρέχουσα περίοδο υλοποιούμε ένα τριετές πρόγραμμα ενάντια στην παράνομη διακίνηση και εμπορία παιδιών αλβανικής καταγωγής. Η βασική μεθοδολογία αυτού του προγράμματος είναι το street work, όπου δυο κοινωνική επιστήμονες βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας με σκοπό τον εντοπισμό, την προσέγγιση και στη συνέχεια την προστασία των παιδιών αυτών.

 

Κατά την κοινωνική εργασία στο δρόμο επι ένα χρόνο τώρα έχουμε προσεγγίσει περίπου 120 που εργάζονται στους δρόμους την Αθήνας. Εν όψη των εορτών έχουμε σκεφτεί να διοργανώσουμε ένα χριστουγιενιάτικο πάρτι για τα παιδιά και ελπίζουμε η προσέλευση να είναι αρκετά ικανοποιητική.

 

Ευχόμαστε να συνεισφέρετε κι εσείς με όποιο τρόπο μπορείτε στη προσπάθεια μας αυτή.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΑΡΣΙΣ επισκευθείτε μας στην ιστοσελίδα: http://www.arsis.gr καθώς θα με βρείτε στo παρακάτω τηλέφωνo: 2108259880

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Αλκίνα Αλούση

Street worker,

Υπεύθυνη της ομάδας εθελοντών trafficking

___________________________

 

Η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Nέων "ΑΡΣΙΣ" παρέχει βοήθεια σε ανηλικους και δήλωσαν οτι αυτό που θα ήταν πολύ επιθυμητό θα ήταν να σταλούν

 

ΡΟΥΧΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ & ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ

 

Παρακαλώ όποιος θέλει να στείλει απευθείας στα γραφεία τους αυτά ή άλλα είδη (όχι τρόφιμα), τα οποία διανέμονται σταδιακά σε όποιον τους ζητάει βοήθεια.

 

ΔΕΡΙΓΝΥ 26 & 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ,

ΑΘΗΝΑ 104 34 τηλ. 210 8259880

infο(at)arsis.gr Υπόψη: Μαρίνα Λεγάκη/ Αργυρώ Δημοπούλου

 

 

Μιλώντας με τους συναδέλφους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είδαμε ότι υπάρχει ανάγκη για παιδικά δώρα ιδιαίτερα για ηλικίες 8-14 ετών και κυρίως για αγόρια για Θεσσαλονίκη και για ηλικίες 3-12 για Αθήνα. Κάθε χρόνο κάνουμε χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά μεταναστών και προσφύγων και στις δύο πόλεις και θα ήταν όμορφο να έχουν καινούρια παιχνίδια δώρο.

 

Αν μπορούσατε να συγκεντρώσετε από 30-50 θα ήταν θαυμάσιο! Επίσης μου ανέφεραν και την ανάγκη χρησιμοποιημένων, αλλά σε πολύ καλή κατάσταση, υπολογιστών τους οποίους θα μπορούσαν τα παιδιά (ιδιαίτερα του Προγράμματος Παιδιά της διπλανής πόρτας στη Θεσσαλονίκη) να χρησιμοποιήσουν ως πρώτη επαφή με την Τεχνολογία.

 

Zoe- Maria BAVAVEA

Communication & Fund Raising Liaison

PRAKSIS

e-mail:[email protected]

http://www.praksis.gr/

mobile: 697 333 28 24

__________________________________

Athens Office

Stournari 57, GR 104 32, Athens, Greece

Tel: 210 5 205 200 -2 -3 -4

Fax: 210 5 205 201

 

Η Κιβωτός του κόσμου .η κιβωτός της αγάπης πρέπει να λέγεται .

Γιατί η αγάπη και το πείσμα του Π. Αντωνίου , μεταμόρφωσαν με μεγάλο προσωπικό αγώνα 190 παιδιά απο αυτά που απο την στιγμή που γεννιούνται είναι στημένα με την πλάτη στον τοίχο .Τα μεταμόρφωσαν σε παιδιά που εισπράτουν φροντίδα, αγάπη , στοργή , μάθηση , παιχνίδι , ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υγιές και ασφαλές περιβάλλον και όλα όσα είναι απαραίτητα για να μεγαλώσει ένα παιδί .αυτά που θεωρούμε αυτονόητα για τα δικά μας παιδιά αλλά δυστυχώς είναι ανύπαρκτα για άλλα.που στερούνται ακόμα και το τρεχούμενο νερό στα σπίτια τους .

Με μεγάλο σεβασμό στην ιδιαιτερότηττα και στο αλλόθρησκο του καθενός .

Χωρίς κανένα ίχνος καταναγκασμού και ανταποδόσης της βοήθειας.

Ορθόδοξη ιεραποστολή μέσα στην Αθήνα .Σε μια συνοικία γκέτο, με προσωπικό κίνδυνο σε ανθρώπους που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα .Τώρα όμως έχουν τον Πατέρα Αντώνιο .Ο Θεός να του δίνει δύναμη .

 

Κιβωτός του Κόσμου, Κιβωτός της Αγάπης...190 ψυχές σε μια αγκαλιά...κι αυτή η αγκαλιά χωράει κι άλλες απ όλο τον κόσμο. Γιατί οι ψυχές δεν έχουν πατρίδα, δεν έχουν γλώσσα, δεν έχουν χρώμα.

Έχουν όμως την ίδια αθλιότητα, την ίδια μιζέρια, την ίδια παγίδα ναρκωτικών και αλκοόλ, τις ίδιες συμμορίες, τον ίδιο εξευτελισμό....

Κι ο πατήρ Αντώνιος άνοιξε την αγκαλιά του και χώρεσε όλη αυτή τη θλιβερή ζωή των μικρών αθώων παιδιών.

Σαν καλός και στοργικός πατέρας φροντίζει για όλα τα παιδιά με την ίδια προσοχή και επιμέλεια. Δίνει ελπίδα σε παιδιά απ όλο τον κόσμο....

Τα χαμόγελό του πλατύ, η καρδιά του μεγάλη κι η Πίστη του αστείρευτη.

"Δεν θα μ αφήσει ο Θεός..." λέει κι εκεί στηρίζει όλη του τη Δύναμη για να συνεχίσει το έργο του.

 

Ο π. Αντώνιος έχει αφιερώσει την ζωή του σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες. Και το κάνει διακινδυνεύοντας ακόμα και την προσωπική του ασφάλεια. Και αυτό γιατί σε μια περιοχή που είναι πηγή συμμοριών και εμπόρων, όταν κάποιος τους παίρνει την πελατεία, μπορούμε πολύ εύκολα να καταλάβουμε τι ζημιά κάνει ένας τέτοιος άνθρωπος. Όταν μαζεύει από τα πεζοδρόμια τους μελλοντικούς πελάτες και προσπαθεί αν τους κάνει ανθρώπους, τότε ενοχλεί...

 

Και άλλο ένα σημείο που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι το 40% των παιδιών που φιλοξενεί, είναι αλλόθρησκοι (φιλοξενεί παιδιά από 12 χώρες...(μου θυμίζει τις 12 φυλές)). Και όχι μόνο τους φιλοξενεί, αλλά πρώτα από όλα σέβεται την θρησκεία τους, και τα έθιμά τους. Π.χ. σέβεται το ραμαζάνι των παιδιών που είναι μουσουλμάνοι, και στην σίτιση φροντίζει να μην έχει φαγητά που τους απαγορεύει η θρησκεία τους.

 

Το μοναδικό πράγμα που "διάβασα" στο μυαλό του π.Αντωνίου, ήταν η αγάπη για όλους. Αγάπη γι' αυτό που αποφάσισε να κάνει, αγάπη για τους ανθρώπους, αγάπη ακόμα και για τους εχθρούς του....

 

 

 

Αξίζει ανεπιφύλακτα όλη την συμπαράστασή μας και την υποστήριξή μας!!!

 

Η διεύθυνση είναι:

"ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

Άργους 38

Κολωνός

Τηλ. 210-5141935

210-5141953

http://www.kivotostoukosmou.gr/

 

 

Το Κέντρο Υποδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο στα Ανώγεια Κρήτης λειτουργεί από το 2000 από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας με δράσεις όπως

*διαμονή και σίτιση φιλοξενουμενων

* ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα

*δημιουργική απασχόληση φιλοξενουμένων

*μαθήματα Ελληνικών

*μαθήματα ζωγραφικής, κεραμικής, μουσικής, χορού

*ψυχαγωγία/επιμόρφωση

*οικονομική ενίσχυση

 

Φιλοξενεί 25 ανήλικα αγόρια 14+ ετών από το Αφγανιστάν και οι πρώτες ανάγκες έχουν ήδη καλυφθεί. Ο υπεύθυνος της Μονάδας Ανωγείων Κρήτης όμως έθιξε το ζήτημα της ιδιαίτερης χαράς που τα παιδιά αυτά θα ένιωθαν αν τους έπαιρναν κάποιοι άγνωστοι από την χώρα που τους φιλοξενεί δώρο ένα ρούχο (κατά προτίμηση μπλούζα για να τους κάνει) για τα Χριστούγεννα.

 

Με δεδομένο οτι τα παιδιά πρόσφυγες έχουν στερηθεί την πατρίδα τους, την οικογένειά τους και έχουν γίνει θύματα διαφόρων δύσκολων και πολλές φορές τραγικών καταστάσεων χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη, πιστεύω οτι θα ήταν πολύ ωραίο να υποστηρίξουμε το αίτημα αυτό.

 

Όποιος μπορεί να αγοράσει ανδρικά/παιδικά ρούχα ή άλλα αντικείμενα ή φυσικά θέλει να στείλει κάποιο καθαρό ρούχο σε καλή κατάσταση μπορεί να το στείλει υπόψη κου Δραμουντάνη

 

ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΞΕΝΩΝΑΣ

Τ.Κ. 74051 ΚΡΗΤΗ

τηλ. 28340 31738

 

 

ή στα γραφεία

ΎΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Υπόψη: ΦΡΟΣΩ ΣΠΕΝΤΖΟΥ

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 23

Π. ΨΥΧΙΚΟ, ΑΘΗΝΑ

(απ'όπου θα σταλούν στον ξενώνα στα Ανώγεια συσκευασμένα και με καρτελάκια ονομαστικά στα παιδιά.)

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

 

 

Ιδρύτρια - Πρόεδρος:

ΝΤΟΡΑ ΚΑΣΙΜΕΡΗ

 

Έδρα: Ν. Σμύρνη

Διεύθυνση: Κοραή 33, 171 22 Ν. Σμύρνη

Τηλ.: 210 9336106, 210 9346139, 6932274982

Fax: 210 9341101

E-mail: [email protected]

http://www.iliachtida.gr/syllogos.html

 

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ χωρίς δωρεά χρηματικών αγαθών απλώς πατώντας κλίκ

 

Αν ξέρετε αγγλικά και θέλετε να ενισχύσετε με μία μερίδα φαγητό κάποια φτωχή οικογένεια μπορείτε να το κάνετε παίζοντας με τις λέξεις στο http://www.freerice.com/index.php του ΟΗΕ.Εκεί κάνονοντας κλικ στο σωστό νόημα μιας λέξης αυτομάτως καταθέτετε λίγα γραμμάρια ρύζι.Η εκταμίευση γίνεται χωρίς να πληρώσετε.Απλώς,όση ώρα παίζετε.στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας προβάλλονται διαφημίσεις και τα έσοδα από αυτές μετατρέπονται αυτομάτως σε βάρος ρυζιού.Μπορούν να παίξουν και παιδιά του δημοτικού γιατί διαπιστώθηκε ότι οι λέξεις που ζητούνται έχουν συχνά ελληνικές ρίζες (π.χ kleptomania,philanthropic,antagonist),οπότε ίσως τα πολύ καλά αγγλικά ίσως να μην είναι απολύτως απαραίτητα για να βοηθήσετε.Απλώς θα κουραστείτε περισότερη ώρα για να βγάλετε το ψωμί και το ρύζι ενός άλλου ανθρώπου.
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


H SAPT Hellas χρειάζεται ένα μίνιβαν

10/1/2008

 

H SAPT Hellas χρειάζεται ένα μίνιβαν για την μετακίνηση της Ομάδας Επισκέψεών της (συνηθέστερα 5-6 άτομα συν 5-6 σκύλοι) σε σχολεία και ιδρύματα (δωρεάν επισκέψεις για ενημέρωση, εξοικείωση των παιδιών ή θεραπευτική επαφή προς άτομα με ειδικές ανάγκες). Η χορηγία βεβαίως μπορεί να είναι εις χρήμα για την αγορά του μίνιβαν ή εις είδος (το ίδιο το μίνιβαν από αντιπροσωπεία ή εμπορία αυτοκινήτων.

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την οργάνωση ως εξής:

 

Τ.Θ. 1120, ΑΦΙΔΝΑΙ, Tηλέφωνο: 6974-481351, E-mail: [email protected], Web Site: http://www.sapt.gr

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας αναζητά χορηγούς

4/1/2008

 

Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας αναζητά χορηγούς για την προμήθεια των ακόλουθων ειδών, ώστε να επεκτείνει τις δράσεις της:

 

Όχημα 4Χ4 (διασωστικό ή πυροσβεστικό)

Σκηνές

Ορρειβατικό υλικό

Φορεία & νάρθηκες

Φαρμακευτικό υλικό

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Οργάνωση ως εξής:

 

Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας

1ο ΧΛΜ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ-ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ, ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Tηλέφωνο: 6978002328 Fax: 24630 29323

E-mail: [email protected]

Web Site: http://www.edop.gr

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες αναζητά άμεσα βρεφικό γάλα

19/12/2007

 

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες χρειάζεται άμεσα βρεφικό γάλα νούμερο 3.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

Tηλέφωνο : 2103320006, 2103320027

E-mail : [email protected]

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών έχει ανάγκη από 2 Η/Υ

4/12/2007

 

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών έχει ανάγκη από 2 Η/Υ για τις ανάγκες του γραφείου.

 

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν ως εξής:

 

κα ΔΗΜΗΤΡΑ 2108216611- απόγευμα και 6938391768

ΝΤΟΡΑ 6949679228.

Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών http://www.migrant.gr

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Δωρεά Φορτηγού Αυτοκινήτου στη ΜΚΟ "Θεόφιλος"

11/10/2007

 

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Θεόφιλος" ζητά τη δωρεά φορτηγού αυτοκινήτου για τη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στις πολύτεκνες οικογένειες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την οργάνωση ως εξής:

 

Πέτρου Γιαλούρου 9, Αθήνα, Τηλέφωνο: 2108819397, Fax: 2108828501, E-mail: [email protected], Web Site: http://www.theophilos.gr

 

απο το συνδεσμο

http://www.anthropos.gr/needs.asp?Section=3&SSection=2

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
Λύρειο παιδικό ίδρυμα (στο Μάτι). Αυτό είναι το site: http://www.ethnodata.gr/lyreioidryma/index.html

και αυτή η δ/νση

ΛΥΡΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ" "ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΩΡΙΟ", Μάτι Αττικής, 190 09 Ραφήνα

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

Διεύθυνση : Τεμπών, Δημητροκάλη και Δραγούμη 4, Περιστέρι

 

Τηλέφωνο : 210 5785820

 

Fax : 210 5785450

 

Email: peristeri(ατ)hamogelo.gr

 

 

Δυνατότητα φιλοξενίας : 20 παιδιά

 

Απασχολούμενο προσωπικό:

 

10 παιδαγωγοί

 

1 κοινωνικός λειτουργός

 

1 συντονιστής / υπεύθυνος σπιτιού φιλοξενίας

1 υπεύθυνη καθαριότητας

http://www.hamogelo.gr/files/pdf/anages_spition/anages_peristeri.pdf

http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=67&la=1

--------------------------------------------------------------

Διεύθυνση : Αργυρουπόλεως 9 &

 

Ανω Τζουμαγιάς, Νίκαια

 

Τηλέφωνο : 210 4256040

 

Fax : 210 4256079

 

E-mail : [email protected]

 

Δυνατότητα φιλοξενίας : 22 παιδιά

 

Απασχολούμενο προσωπικό :

 

12 παιδαγωγοί

 

1 κοινωνικός λειτουργός

 

1 υπεύθυνη καθαριότητας

 

1 γραμματειακή υποστήριξη

 

1 συντονιστής / υπεύθυνος σπιτιού φιλοξενίας παιδιών

http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=250&la=1

------------------------------------------------

Διεύθυνση : Πανός 25, Μαρούσι

 

Τηλέφωνο : 210 8026021

 

Fax : 210 8026453

 

 

 

Δυνατότητα φιλοξενίας : 18

 

Απασχολούμενο προσωπικό:

 

11 παιδαγωγοί

 

1 συντονιστής

http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=68&la=1

--------------------------------------------------------------

Διεύθυνση : Τέρμα Βιτσίου & Στρ. Παπάγου, Μελίσσια

 

Τηλέφωνο : 210 8040918

Fax : 210 8047459

Email: [email protected]

 

 

 

Δυνατότητα φιλοξενίας :25 παιδιά

 

Απασχολούμενο προσωπικό:

 

14 παιδαγωγοί

 

1 κοινωνικός λειτουργός

 

1 υπεύθυνος καθαριότητας

 

1 μαγείρισσα

 

1 εργάτης

http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=69&la=1

-------------------------------------------------------------

Διεύθυνση : Λ. Ι. Καρέα & Δάφνης 2, Καρέας

Τηλέφωνο : 210 7609550

 

Fax : 210 7609554

 

E-mail : [email protected]

 

 

 

Δυνατότητα φιλοξενίας : 20 παιδιά

 

Απασχολούμενο προσωπικό:

 

10 παιδαγωγοί

 

1 κοινωνικός λειτουργός

 

2 υπεύθυνοι καθαριότητας

 

1 μαγείρισσα

http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=70&la=1

-----------------------------------------------------

Διεύθυνση : Θέση «Θέατρο», Αρχαία Κόρινθος

 

Τηλέφωνο : 27410 32628

 

Fax : 27410 32626

 

E-mail : [email protected]

 

 

 

Δυνατότητα φιλοξενίας : 40

 

Aπασχολούμενο προσωπικό :

 

18 παιδαγωγοί

 

1 κοινωνικός λειτουργός

 

1 υπεύθυνος καθαριότητας

 

1 μαγείρισσα

 

2 οδηγοί

 

1 φύλακας

 

1 συντονιστής

 

1 κηπουρός

http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=71&la=1

---------------------------------------------------------

Διεύθυνση : Χαμηλή Μαγουλάδων, Κέρκυρα

 

Τηλέφωνο : 26630 51213 - 26630 51755

 

Fax : 26630 52182

 

E-mail: [email protected]

 

 

 

Δυνατότητα φιλοξενίας : 20 παιδιά

 

Απασχολούμενο προσωπικό:

 

11 παιδαγωγοί

 

1 ψυχολόγος

 

1 κοιν. λειτουργός

 

1 δασκάλα

 

1 εργάτης γενικών καθηκόντων

 

3 οδηγοί

 

1 συντονιστής

http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=72&la=1

----------------------------------------------------------

Διεύθυνση: Αγίου Χαραλάμπους 32 Πύργος Ηλείας

 

Τηλέφωνο: 26210 81040

 

Fax: 2621024080

 

E-mail: [email protected]

 

Απασχολούμενο Προσωπικό:

 

2 παιδαγωγοί,

 

1 κοινωνικός λειτουργός

http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=76&la=1

------------------------------------------------------------

Διεύθυνση: Κυλλήνη Ηλείας

 

Τηλέφωνο: 26230 93933

 

Fax: 26230 92335

 

E-mail: [email protected]

 

 

 

Δυνατότητα φιλοξενίας: 21 παιδιά

 

Απασχολούμενο προσωπικό:

 

9 παιδαγωγοί

 

2 κοινωνικοί λειτουργοί

 

1 καθηγήτρια φιλόλογος

 

1 υπεύθυνη καθαριότητας

 

1 μαγείρισσα

 

1 οδηγός

http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=243&la=1

---------------------------------------------------------

Διεύθυνση : Εθνικής Αντιστάσεως και Θησέως, Φοίνικας

 

Τηλέφωνο : 2310 383141

 

Fax : 2310 383143

 

E–mail :

[email protected]

 

Δυνατότητα φιλοξενίας :

21 παιδιά

 

Απασχολούμενο προσωπικό:

 

10 παιδαγωγοί

 

1 κοινωνικός λειτουργός / υπεύθυνος σπιτιού

 

1 υπεύθυνη καθαριότητας

 

1 μαγείρισσα

http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=339&la=1

-----------------------------------------------------------

Διεύθυνση : θέση «Υδατόπυργος», 57500 Επανομή

 

Τηλέφωνο: 23920-43353

 

 

Δυνατότητα φιλοξενίας : 12 παιδιών

http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=241&la=1

-------------------------------------------------------

Διεύθυνση: Οδός Μύτικα – Μύτικας Ευβοίας

Τηλέφωνο: 22210-50199

 

Δυνατότητα Φιλοξενίας: 15 παιδιά

 

Απασχολούμενο Προσωπικό:

 

3 παιδοκόμοι

 

1 ψυχολόγος

 

1 κοινωνική λειτουργός

 

2 οδηγοί

http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=474&la=1

--------------------------------------------------

Link to comment
Share on other sites

To παρακάτω κείμενο αναρτήθηκε στο μπλογκ του τροκτικού για όποιον ενδιαφέρεται να χαρίσει πράγματα που δεν τα χρειάζεται πια και θα φανούν πολύ χρήσιμα σε κάποιο άλλο παιδάκι:

 

Σάββατο, 05 Ιουνίου 2010

"Σπίτι που φιλοξενεί φτωχά παιδιά"

"Υπάρχει μία λύση για να μη πετάμε τίποτα από τα ρουχαλάκια και

παιχνίδια που δε χρησιμοποιούν πια τα παιδιά μας και που είναι φυσικά

σε καλή κατάσταση...

"Τα παιδιά του Δρόμου" είναι ένα σπίτι που φιλοξενεί και

"χρηματοδοτεί" φτωχά παιδιά και οικογένειες απ' όλο το κόσμο που "δεν

έχουν στον ήλιο μοίρα". Αφορά παιδιά που είτε είναι ορφανά, είτε οι

οικογένειές τους είναι πολύ φτωχές.

Δέχονται τα πάντα σε καλή κατάσταση (ρούχα, παιχνίδια, μικροέπιπλα,

καρότσια, κλπ) για ηλικίες που αφορούν ακόμη και βρέφη. Γι' αυτό το

λόγο, αν θέλεις, μπορείς να συμβάλλεις κι εσύ βοηθώντας αυτά τα

παιδάκια δίνοντάς τους λίγη χαρά.

"Τα παιδιά του δρόμου" βρίσκονται στη διεύθυνση:

Αρίστωνος 6-8 και γωνία Κωνσταντινουπόλεως 165 Μεταξουργείο, Κολωνός

Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός : κα Μυρτώ Λαιμού

Τηλέφωνο : *210.5239.402* και *210.5221.149

*Ώρες : 11.00 - 18.00 καθημερινά"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Αν και οποτε εχετε πραγματα που θα θελαται να τα δωσετε εγω

αναλαμβανω την συγκεντρωση και να τα πηγαινω Κριμα να τα πεταμε η να

τα δυνουμε σε ανθρωπους που δεν τα εχουν αναγκη

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 4 εβδομάδες μετά...

Η PRAKSIS (Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας), είναι μία νέα ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με τη μορφή μη κερδοσκοπικού σωματείου, που έχει σαν κύριο στόχο τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης. Οι ωφελούμενοι συνάνθρωποί μας από τη δράση της PRAKSIS είναι Έλληνες άποροι, άστεγοι, ανασφάλιστοι, οικονομικοί μετανάστες, αιτούντες άσυλο /πρόσφυγες και κάθε κοινωνικά αποκλεισμένη πληθυσμιακή ομάδα όπως ουσιοεξαρτώμενοι, αθίγγανοι, θύματα διεθνικής σωματεμπορίας (trafficking), άστεγοι, αποφυλακισμένοι, παιδιά που εργάζονται στο δρόμο και όσοι συνάνθρωποί μας έχουν ελλιπή πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Τα προγράμματα της PRAKSIS, δε θεωρούνται «ξεκίνημα από το μηδέν», καθώς είναι «η επόμενη μέρα» των «εντός συνόρων» προγραμμάτων που μέχρι τον Οκτώβριο του 2004 λειτουργούσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα Ελλάδας. Προγράμματα που με βάση τα δύο Πολυϊατρεία στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη προσφέρουν εδώ και 14 χρόνια άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε νεο-αφιχθέντες αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, παλιννοστούντες, παιδιά που εργάζονται στο δρόμο, αποφυλακισμένους καθώς, και σε άλλες κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες

Στα πλαίσια του προγράμματος Στέγη η PRAKSIS εκτός από όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, παρέχει στέγη σε αιτούντες άσυλο / πρόσφυγες. Διαθέτει συνολικά 17 προστατευμένα διαμερίσματα (14 στην Αττική, 2 στην Θεσσαλονίκη και 1 στην Μυτιλήνη).

Στην Θεσσαλονίκη φιλοξενούνται συνολικά 14 άτομα από τα οποία 6 είναι παιδιά ηλικίας από 1 έως 13 ετών. Η σύνθεση των οικογενειών και οι χώρες προέλευσης τους είναι:

(1) πενταμελής οικογένεια από το Αφγανιστάν

(1) τετραμελής οικογένεια από την Σομαλία (μητέρα έγκυος στο 8ο μήνα)

(2) μονογονεικές οικογένειες από την Σομαλία

(1) κοπέλα από την Ρουάντα

Για τις παραπάνω οικογένειες ζητάμε την βοήθεια σας για να καλύψουμε τις βασικές τους ανάγκες σε τρόφιμα για τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες που τα συσσίτια που σιτίζονται είναι κλειστά και η παροχή τροφίμων από άλλες ΜΚΟ ή φορείς και οργανώσεις είναι παρά πολύ δύσκολη.

Για τους παραπάνω λόγους, αιτούμαστε την ενδεικτική παροχή των παρακάτω ειδών ή την χρηματική βοήθεια για την αγορά τους:

 Ζυμαρικά

 Όσπρια

 Σάλτσες

 Αλεύρι

 Λάδι

 Αλάτι – ζάχαρη

 Γαλακτοκομικά προϊόντα

 παιδικές τροφές (γάλατα και κρέμες)

 pampers 5 νούμερο

Η ποσότητα θα κριθεί από τη δική σας ευχέρεια. Θα επιθυμούσαμε όμως αν αυτό είναι εφικτό να καλύψει τις ανάγκες των εξυπηρετούμενων για τους καλοκαιρινούς μήνες, που τα συσσίτια που λαμβάνουν τρόφιμα οι οικογένειες, είναι κλειστά.

Βρισκόμαστε στη διάθεση τη δική σας και των συνεργατών σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία κρίνετε σκόπιμη.

 

Θεσσαλονίκη είναι Αρκαδιουπόλεως 1 & Αγίου Δημητρίου Βαρδάρης Τ.Κ. 54632. Nα υπάρξει ενημέρωση για την ημέρα, ώρα και την ποσότητα των προϊόντων παραλαβή, τουλάχιστον μια μέρα πριν την παράδοση τους

2310 556145, στο φαξ. 2310 551730, κινητό 6944219963

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αγαπητά μέλη,

 

απο το τμήμα του Praksis στην Θεσσαλονίκη,

 

μας ειδοποίησαν ότι πέραν απο τα παραπάνω που είναι αναγκαία,

 

έχουν δημιουργηθεί και επιπλεόν ανάγκες....:

 

 

" Στις 13/8/2010 μια από τις οικογένειες μας απέκτησε και τρίτο παιδάκι (αγοράκι) και έχουμε άμεση ανάγκη από γάλατα (ξεκίνησε από δωρεά το Almiron 1), pampers, μωρομάντιλα, είδη καθαριότητας του βρέφους και ρούχα.

 

Επιπλέον φιλοξενούμε όπως σας ανέφερα και σε προηγούμενο μήνυμα άλλα δύο παιδάκια (κοριτσάκια 13 και 16 μηνών) και έχουμε ανάγκη από παιδικές κρέμες, γάλα εβαπορέ, pampers (Ν 5) και μωρομάντιλα. Τα αποθέματα που είχαμε από δωρεές έχουν τελειώσει. "

 

 

 

Το υποκατάστημα του Praksis στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται

 

Αρκαδιουπόλεως 1 & Αγίου Δημητρίου Βαρδάρης Τ.Κ. 54632. Nα υπάρξει ενημέρωση για την ημέρα, ώρα και την ποσότητα των προϊόντων παραλαβή, τουλάχιστον μια μέρα πριν την παράδοση τους

2310 556145, στο φαξ. 2310 551730, κινητό 6944219963

Link to comment
Share on other sites

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

 

Πλησιάζει η μέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία για να υποδεχτούν τους μικρούς μας φίλους, έτοιμους για μια νέα σχολική χρονιά. Τα προαύλια θα πλημμυρίσουν από παιδικές φωνούλες και τα παιδιά θα ξεκινήσουν το νέο έτος γεμάτα ενθουσιασμό και διάθεση να μάθουν καινούργια πράγματα. Όμως οι απαιτήσεις του σχολείου αυξάνονται διαρκώς και πολλές οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους.

 

Ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν μπορεί να αγνοήσει το πρόβλημα. Γι αυτό λοιπόν, όπως κάθε χρόνο, ξεκινάει μία πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να αντέξουν το οικονομικό βάρος των σχολικών απαιτήσεων.

http://www.hamogelo.gr/files/pdf/NEWSLETTER/school_accessories2010.pdf'>http://www.hamogelo.gr/files/pdf/NEWSLETTER/school_accessories2010.pdf

 

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ έχει στη διάθεσή του πολύχρωμα τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, μολύβια, στυλό και άλλα είδη. Όλα αυτά τα είδη μπορείτε να τα βρείτε στα σχολικά παζάρια που διοργανώνει. Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με Χαμόγελα με είδη από ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Με αυτόν τον τρόπο στηρίζεται τα παιδιά που πραγματικά έχουν ανάγκη.

http://www.hamogelo.gr/files/pdf/NEWSLETTER/bazzar2010.pdf'>http://www.hamogelo.gr/files/pdf/NEWSLETTER/bazzar2010.pdf

 

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

 

Σε μία δύσκολη εποχή που η ανησυχία και ο προβληματισμός λόγω των οικονομικών συνθηκών μας έχει όλους συγκλονίσει πρέπει τώρα περισσότερο από ποτέ να στηρίξουμε τα εκατοντάδες παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

 

Η πανελλήνια δράση μας «Στήριξη Παιδιών με Προβλήματα Διαβίωσης» πρέπει να συνεχίσει και με την ίδια ένταση να στηρίζει και να καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών. Η συμμετοχή σας στις προσπάθειες του Εθελοντικού μας Οργανισμού στα δεκαπέντε χρόνια της ύπαρξής μας είναι εκείνη που προσφέρει τη δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να μην στερηθούν τα αναγκαία είδη για τη διαβίωση τους, ένα ζεστό πιάτο φαγητό, μία σοκολάτα, ένα παγωτό.

 

Η δική σας πολύτιμη συμμετοχή στα απαραίτητα είδη είναι συμμετοχή επιβίωσης και ελπίδας για τα παιδιά που εκπροσωπούμε.

 

http://www.hamogelo.gr/files/pdf/NEWSLETTER/trofima2010.pdf'>http://www.hamogelo.gr/files/pdf/NEWSLETTER/trofima2010.pdf

http://www.hamogelo.gr/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα! :P

για όσους δεν γνωρίζουν και έχουν πράγματα που μπορούν να τα δώσουν,τα πάντα, ρούχα παπούτσια ,έπιπλα, τρόφιμα υπάρχει στη θεσααλονίκη οδό Βενιζέλου 70 στο κέντρο (πάνω από την εγνατία) αποθήκη της ARSIS (μη κυβερνητική οργάνωση, μπήτε στο site της για να δείτε), που αναλαμβάνει κια δίνει σε άπορεςς οικογένειες και άστεγους ότι έχουν άνάγκη! Είναι ανοιχτά Τρίτη και Πέμπτη 11-2 το πρωί.Μαζέψαμε κι εμείς από τη δουλέιά δεκάδες σακούλες με πράγματα και επειδή δεν μπορούσαμε να τα πάμε ήρθε από την ARSIS ένας κύριος και τα πήρε!!!!! αισθανθήκαμε υπέροχα!!! καταπληκτική προσφορά ειδικά για τις ημέρες που διανύουμε!!

επίσης εάν θέλετε, μπορέιτε να τα πάτε μόνοι σας οποιαδήποτε στιγμή, το κατάστημα με τα παπούτσια δίπλα ανοίγει την αποθήκη και σας εξυπηρετεί!!!! ΈΜΑΘΑ ότι το Χαμόγελο του παιδιού κάποιες φορές που έχει πολλά ρούχα τα δίνει εκεί!

 

Έχει δώσει στην ΑΡΣΙΣ κανείς από σας?

Link to comment
Share on other sites

Καρδιά του Παιδιού (http://www.kardiapaidiou.gr/)

Παιδικές καρδιές (http://www.paidikeskardies.gr/)

 

και οι δύο αυτοί σύλλογοι έχουν βοηθήσει πολύ την αδερφή μου με το θέμα της κορούλας της που πάσχει από σύμπλοκη συγγενής καρδιοπάθεια.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 2 εβδομάδες μετά...

Τα 8 μωράκια ηλικίας 1-12 μηνών που δυστυχώς οι γονείς τους έχουν

εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας χρειάζονται ρουχαλάκια, πετσετούλες,

σαλιάρες και κουβερτούλες για να ζεσταθούν. Προφανώς δεν έχει μεριμνήσει

κανείς γι' αυτά τα 8 αγγελούδια εκτός από τις νοσηλεύτριες που κάνουν ό, τι

μπορούν...

Ενόψει λοιπόν των Χριστουγέννων ας κάνουμε όλοι μία καλή πράξη γι' αυτά τα

μωρά και ας τους προσφέρουμε το ελάχιστο που μπορούμε με όλη μας την αγάπη.

Τα ρουχαλάκια μπορούμε να τα πάμε στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας, στο κεντρικό

κτίριο, 1ος όροφος στη νοσηλευτική υπηρεσία για τα εγκαταλελειμμένα μωρά.

Εκείνα ήδη μας το ανταποδίδουν με το πιο γλυκό χαμόγελό τους!

Πληροφοριες:

Νοσοκομειο ''Αλεξανδρα'' Βασ. Σοφίας 80 Τ.Κ 115 28

Τηλεφωνικό Κέντρο: 213-2162000,210-3381100

αριθμος μωρων: 8 (3 κοριτσακια και 5 αγορακια)

ηλικιες:1 και 4 μηνων και 1 ετους

αγαθα προς αναγκη: πετσετουλες,σαλιαρες,κουβερτες και ρουχαλακια (για τις

ηλικιες αυτες μονο) και οποιος θελει παιχνιδακια.

τα πραγματα παραδιδωνται στον 4ο οροφο στο ''Γαλακτομειο''

επισης και μεταχειρισμενα ρουχαλακια απο τα μωρακια σας μπορειτε να πατε.

Οσοι μπορουν και θελουν ας χρησιμοποιησουν το συγκεκριμενο αποσπασμα για να

ενημερωσουν ολους οσους μπορουν και θελουν να προσφερουν εστω και μια

κουβερτουλα ή ενα φορμακι.

x3lfp2?r=1334129047

 

ziswp2.png

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Κάποιοι δεν έχουν χαράτσι ΚΑΝ .... γιατί δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ !

 

πάμε :

 

ζήτηση ειδων για εγκυους, λεχωνες και νεογνα/μωρα (βρεφικα ειδη, ρουχα, πανες, κτλ) της νεας Εστίας Προσφυγων που ξεκινά η ΑΡΣΙΣ , και θα φιλοξενήσει μονογoνεϊκές οικογένειες, έγκυες , οικογένειες αιτούντων άσυλο. Έχουν άμεση ανάγκη από οτιδήποτε μπορεί να διατεθεί. Ξεκινάνε την άλλη εβδομάδα η δράση με 4 επιτόκους και 6 μωρά.καθημερινά από Δευτέρα - Παρασκευή 10.00-17.00 στα τηλέφωνα της ΑΡΣΙΣ 210-8259880

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ :

Λ Συγγρού 352

210 9416210 - πριν τα πατε πάρτε ένα τηλ να είναι εκεί κάποιος να τα δεχθεί -(ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ διακρίσεις σε μεταχειρισμένα ή καινούρια )

 

βρεφικά είδη ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ Α Μ Ε Σ Η Α Ν Α Γ Κ Η !

ΡΟΥΧΑ /μπανιερά/ τρόφιμα /είδη ένδυσης /υπόδησης ... κοκ

Link to comment
Share on other sites

Οι άμεσες ανάγκες της Εστίας Προσφύγων σε βρεφικά και παιδικά είδη είναι οι εξής:

• Ρουχαλάκια (φορμάκια 0-12 μηνών, φανελάκια, εσώρουχα, καλτσάκια, γάντια, κασκόλ κλπ)

• Παπουτσάκια

• Λευκά είδη bebe (σελτεδάκια, σαλιάρες, μπουρνούζια κτλ )

• Είδη φαγητού (μπιμπερό, θερμό, πιατάκια, ποτηράκια, κουταλάκια, παγούρια κτλ)

• Είδη φροντίδας (baby lino, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος κτλ)

• Μπανάκια

• Καρότσια

• Πάρκα

• Στράτες / περπατούρες

• Παιχνίδια/ παιδικά βιβλία/ παιδικά διακοσμητικά

 

• Σνακς (μπισκότα, κρέμες, χυμούς κτλ)

• Σχολικά είδη (μολύβια, κηρομπογιές, τετράδια, τσάντες κλπ )

 

 

 

 

Με εκτίμηση,

 

Καλδάνη Μαρία

Συντονίστρια Εστίας Προσφύγων

Επικοινωνία στο: 210-9416210 και estiaprosfygon(ατ)gmail.com

 

edit admin σε αυτό το άρθρο, θα δημοσιεύουμε ανανεωμένα δελτία τύπου της εστίας προσφύγων

http://parents.org.gr/news/a483

Link to comment
Share on other sites

Κάποιοι δεν έχουν χαράτσι ΚΑΝ .... γιατί δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ !

 

πάμε :

 

ζήτηση ειδων για εγκυους, λεχωνες και νεογνα/μωρα (βρεφικα ειδη, ρουχα, πανες, κτλ) της νεας Εστίας Προσφυγων που ξεκινά η ΑΡΣΙΣ , και θα φιλοξενήσει μονογoνεϊκές οικογένειες, έγκυες , οικογένειες αιτούντων άσυλο. Έχουν άμεση ανάγκη από οτιδήποτε μπορεί να διατεθεί. Ξεκινάνε την άλλη εβδομάδα η δράση με 4 επιτόκους και 6 μωρά.καθημερινά από Δευτέρα - Παρασκευή 10.00-17.00 στα τηλέφωνα της ΑΡΣΙΣ 210-8259880

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ :

Λ Συγγρού 352

210 9416210 - πριν τα πατε πάρτε ένα τηλ να είναι εκεί κάποιος να τα δεχθεί -(ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ διακρίσεις σε μεταχειρισμένα ή καινούρια )

 

βρεφικά είδη ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ Α Μ Ε Σ Η Α Ν Α Γ Κ Η !

ΡΟΥΧΑ /μπανιερά/ τρόφιμα /είδη ένδυσης /υπόδησης ... κοκ

Να ρωτησω κατι;;;οσοι ειναι απο εξωτερικο τι γινετε;;;:roll:μπορουν να στειλουν πως και που;;;
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

http://parents.org.gr/news/a483

arsis.jpg

Η Εστία Προσφύγων σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων 2010, με στόχο να λειτουργήσει ως δομή προστασίας νεοεισερχομένων προσφύγων και αιτούντων άσυλο.

Η δομή, παρέχει δωρεάν προσωρινή φιλοξενία, διάρκειας έξι μηνών, σε 12 οικογένειες με ανήλικα τέκνα ως 12 ετών, 8 μονογονεϊκές με αρχηγό μητέρα, 4 οικογένειες με 2 γονείς, δίνοντας προτεραιότητα σε γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

 

Στα πλαίσια της λειτουργίας της Εστίας προβλέπεται, η παροχή πολλαπλών και πολυδιάστατων υπηρεσιών σε ενήλικες, κηδεμόνες αλλά και στα παιδιά. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται στην Εστία είναι:

 

Υποστήριξη και ενέργειες αποκατάστασης για οικογένειες με έναν ή και τους δύο γονείς

Κοινωνική συμβουλευτική, πληροφόρηση και ψυχολογική υποστήριξη σε ενήλικα και ανήλικα μέλη των οικογενειών που φιλοξενούνται και αντιμετωπίζουν οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα

Eπαγγελματικός προσανατολισμός, συμβουλευτική κατάρτισης και εργασίας

Νομική συμβουλευτική σε ό,τι αφορά στην διαδικασία κατάθεσης και απόκτησης ασύλου καθώς και εργασιακά θέματα

Δημιουργικές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά και ενηλίκους

 

Οι άμεσες ανάγκες της Εστίας Προσφύγων σε βρεφικά και παιδικά είδη είναι οι εξής:

 

Ρουχαλάκια (φορμάκια 0-12 μηνών, φανελάκια, εσώρουχα, καλτσάκια, γάντια, κασκόλ κ.λπ.)

Παπουτσάκια

Λευκά είδη bebe (σελτεδάκια, σαλιάρες, μπουρνούζια κ.λπ.)

Είδη φαγητού (μπιμπερό, θερμό, πιατάκια, ποτηράκια, κουταλάκια, παγούρια κ.λπ.)

Είδη φροντίδας (baby lino, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος κ.λπ.)

Μπανάκια

Καρότσια

Πάρκα

Στράτες / περπατούρες

Παιχνίδια/ παιδικά βιβλία/ παιδικά διακοσμητικά

Σνακς (μπισκότα, κρέμες, χυμούς κ.λπ.)

Σχολικά είδη (μολύβια, κηρομπογιές, τετράδια, τσάντες κ.λπ.)

Καλδάνη Μαρία

Συντονίστρια Εστίας Προσφύγων

Επικοινωνία στο: 210-9416210 και estiaprosfygon[at]gmail.com

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...
Οι άμεσες ανάγκες της Εστίας Προσφύγων σε βρεφικά και παιδικά είδη είναι οι εξής:

• Ρουχαλάκια (φορμάκια 0-12 μηνών, φανελάκια, εσώρουχα, καλτσάκια, γάντια, κασκόλ κλπ)

• Παπουτσάκια

• Λευκά είδη bebe (σελτεδάκια, σαλιάρες, μπουρνούζια κτλ )

• Είδη φαγητού (μπιμπερό, θερμό, πιατάκια, ποτηράκια, κουταλάκια, παγούρια κτλ)

• Είδη φροντίδας (baby lino, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος κτλ)

• Μπανάκια

• Καρότσια

• Πάρκα

• Στράτες / περπατούρες

• Παιχνίδια/ παιδικά βιβλία/ παιδικά διακοσμητικά

 

• Σνακς (μπισκότα, κρέμες, χυμούς κτλ)

• Σχολικά είδη (μολύβια, κηρομπογιές, τετράδια, τσάντες κλπ )

 

 

 

 

Με εκτίμηση,

 

Καλδάνη Μαρία

Συντονίστρια Εστίας Προσφύγων

Επικοινωνία στο: 210-9416210 και [email protected]

Είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με την Εστία Προσφύγων όπου μου επιβεβαίωσαν με περισσή ευγένεια την άμεση και μεγάλη ανάγκη τους για τα ως άνω είδη και οτιδήποτε άλλο είναι χρήσιμο για παιδιά 0-12 ετών.

 

Η εστία είναι δίπλα στο Ωνάσειο, οι ημέρες και ώρες παράδοσης είναι πολύ βολικές, επικοινωνήστε μαζί τους για περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Ας κάνουμε κάτι παιδιά. Υπάρχουν και ετοιμόγεννες γυναίκες εκεί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα...:-(

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Οποιος μπορεί, όπου μπορεί, ότι μπορεί.........

Σε συλλόγους, σε οικογένειες από το σχολείο που γνωρίζετε ότι υπάρχει πρόβλημα, στους γείτονες σας...

 

Ιδέα προς όλους και όλες: Αν δεν γνωρίζετε κάποιον, ρωτήστε τις δασκάλες στο σχολείο των παιδιών σας. Αυτές σίγουρα ξέρουν.

Εγώ έτσι έμαθα για μία οικογένεια και θα αναλάβω δράση.

Οτι μπορεί ο καθένας.

Είναι κρίμα να διαβάζουμε άρθρα όπως αυτό που ακολουθεί:

 

"Μεγάλα θύματα της κρίσης είναι τα παιδιά τα οποία βιώνουν με τον πιο άσχημο τρόπο τι σημαίνει φτώχεια και σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

 

Συγκλονιστικό είναι το ρεπορτάζ του 'Έθνους" της Κυριακής, το οποίο αναφέρει πως στην εισαγγελία ανηλίκων γίνεται κάθε μέρα το αδιαχώρητο από γονείς οι οποίοι μη μπορώντας να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα προς το ζειν, ζητούν να τα δώσουν σε κάποιο ίδρυμα μέχρι να ορθοποδήσουν και πάλι.

Οι οικογένειες που ξεπερνούν τα όρια της φτώχειας δυστυχώς ολοένα και αυξάνονται και οι γονείς θέλοντας το καλύτερο για τα παιδιά και μη μπορώντας να τους το προσφέρουν κρίνουν πως δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τα δώσουν σε κάποιο ορφανοτροφείο όπου θα βρουν στέγη και φαγητό.

Από τη πλευρά τους, οι εισαγγελείς κάνουν ό, τι περνά από το χέρι τους για να τους βρουν λύση, να μην αποχωριστούν τα παιδιά τους, να κερδίσουν έστω λίγο χρόνο στη περίπτωση που εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για χρέη.

Οι εισαγγελείς έκαναν έρανο μεταξύ τους

Χιλιάδες είναι οι ιστορίες γονέων που σοκάρουν και συγκινούν, όπως η περίπτωση μιας 30χορνης μητέρας που σύμφωνα με την εφημερίδα, μέχρι και οι εισαγγελείς δάκρυσαν όταν έφερε να αφήσει το δίχρονο αγοράκι της καθώς η ίδια δε μπορούσε να το συντηρήσει αφού δεν είχε να πληρώσει το ενοίκιο ενώ της είχαν κόψει και το ρεύμα.

Μάλιστα η γυναίκα είχε απευθυνθεί και στον αρχιεπίσκοπο ο οποίος της είχε δώσει χρήματα.

Οι εισαγγελείς έκαναν έρανο μεταξύ τους, μάζεψαν και της έδωσαν χρήματα για να πληρώσει το ενοίκιο της ενώ ενημέρωσαν και φορείς του Δήμου να της προσφέρουν τρόφιμα και ρούχα.

"Φροντίστε τα παιδιά μας όσο θα είμαστε στη φυλακή για χρέη"

Μια ακόμη ιστορία που συγκλονίζει είναι αυτή ενός ζευγαριού που διατηρούσε μικρή εμπορική επιχείρηση, η οποία πνίγηκε στα χρέη. Οι ακάλυπτες επιταγές οδήγησαν το ζευγάρι σε καταδικαστικές αποφάσεις.

Οι γονείς συντετριμμένοι και απογοητευμένοι ήρθαν στην εισαγγελία Αθηνών, ζητώντας να βάλουν σε ίδρυμα τα δύο ανήλικα παιδιά τους ώστε να τα φροντίζει κάποιος όσο θα είναι στη φυλακή!

Η εισαγγελία έδωσε τη λύση καθώς αφού συγκέντρωσε τις καταδικαστικές αποφάσεις είδε πως ορισμένες είχαν παραγραφεί λόγω παρέλευσης χρόνου, ενώ για τις υπόλοιπες κατάφεραν να πάρουν αναβολή.

Το δημοσίευμα τονίζει πως τις περισσότερες φορές οι προσπάθειες της Εισαγγελίας πιάνουν τόπο και τα παιδιά δεν αποχωρίζονται τους γονείς τους αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που τα παιδιά καταλήγουν στα ορφανοτροφεία, όπως η περίπτωση ενός 40χρονου Αφρικανού του οποίου τα παιδιά πήγαν σε ίδρυμα.

Βροχή οι αιτήσεις και στα παιδικά χωριά SOS

Καθημερινά αυξάνονται οι περιπτώσεις τον γονέων που αδυνατούν να θρέψουν τα παιδιά τους. Φέτος, το πρώτο εξάμηνο του 2011 την πόρτα των παιδικών χωριών SOS χτύπησαν ακόμα περισσότεροι γονείς καθώς οι περιπτώσεις αυξήθηκαν κατά 65%.

Μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία αφορά Έλληνες (80%) ενώ μόνο το 20% οικονομικούς μετανάστες."

 

 

Πηγή: http://news247.gr/ellada/eidiseis/afhnoyn_ta_paidia_toys_sta_orfanotrofeia.1503360.html

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

 

 

 

TbSdp2.png

Link to comment
Share on other sites

Είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με την Εστία Προσφύγων όπου μου επιβεβαίωσαν με περισσή ευγένεια την άμεση και μεγάλη ανάγκη τους για τα ως άνω είδη και οτιδήποτε άλλο είναι χρήσιμο για παιδιά 0-12 ετών.

 

Η εστία είναι δίπλα στο Ωνάσειο, οι ημέρες και ώρες παράδοσης είναι πολύ βολικές, επικοινωνήστε μαζί τους για περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Ας κάνουμε κάτι παιδιά. Υπάρχουν και ετοιμόγεννες γυναίκες εκεί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα...:-(

Εχω ετοιμασει το πακετακι μου και απο βδομαδα θα το στειλω...ελπιζω να φτασει πολυ συντομα για να προλαβουν το κρυο.Δυσκολες εποχες και για να μην βουλιαξουμε πρεπει να ειμαστε κοντα ο ενας στο αλλον οσο μπορουμε και οπως μπορουμε.
Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια αν καμία από Πειραιά κανονίσει να πάει στην εστία προσφύγων παρακαλώ στείλτε μου πμ να κανονίσω να σας δώσω κάποια πράγματα (καθισματάκι αυτοκινήτου 0-6 και ψάθινο πορτ μπεμπε) γιατί δεν προλαβαίνω να πάω (την τύχη μου μέσα).

 

Ευχαριστώ.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)
Link to comment
Share on other sites

Να κάνω ένα μικρό update :

η εστία προσφύγων είναι : Αθήνα Λ Συγκρού 352

Υπάρχει ευεληξία στα ωράρια ,που μπορείτε να πατε τα πράγματα - ανά πασα ώρα και στιγμή αλλα αν θέλετε υπάρχει ένα βολικό ωράριο - προς τους εθελοντές και εργαζόμενους της εστίας ,τύπου 8-2 ΑΛΛΑ όχι δεσμευτικό !!! ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ μπορείτε να πατε ! και τώρα πχ :wink: :

(υπενθυμίζω τις ανάγκες .

Κατά κύριο λόγο είναι )

• Ρουχαλάκια (φορμάκια 0-12 μηνών, φανελάκια, εσώρουχα, καλτσάκια, γάντια, κασκόλ κλπ)

• Παπουτσάκια

• Λευκά είδη bebe (σελτεδάκια, σαλιάρες, μπουρνούζια κτλ )

• Είδη φαγητού (μπιμπερό, θερμό, πιατάκια, ποτηράκια, κουταλάκια, παγούρια κτλ)

• Είδη φροντίδας (baby lino, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος κτλ)

• Μπανάκια

• Καρότσια

• Πάρκα

• Στράτες / περπατούρες

• Παιχνίδια/ παιδικά βιβλία/ παιδικά διακοσμητικά

 

• Σνακς (μπισκότα, κρέμες, χυμούς κτλ)

• Σχολικά είδη (μολύβια, κηρομπογιές, τετράδια, τσάντες κλπ )

 

Οι εκτός Αθηνών μπορούν να στειλουν τα δέματα στην παραπάνω διεύθυνση :

(ΤΚ δεν θυμάμαι αλλα στα ΕΛΤΑ το ξέρουν - είναι δίπλα στο Ωνάσιο !

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω ένα μικρό update :

η εστία προσφύγων είναι : Αθήνα Λ Συγκρού 352

Υπάρχει ευεληξία στα ωράρια ,που μπορείτε να πατε τα πράγματα - ανά πασα ώρα και στιγμή αλλα αν θέλετε υπάρχει ένα βολικό ωράριο - προς τους εθελοντές και εργαζόμενους της εστίας ,τύπου 8-2 ΑΛΛΑ όχι δεσμευτικό !!! .... - είναι δίπλα στο Ωνάσιο !

Να προσθέσω ότι δέχονται και μέχρι το βράδυ ή και Κυριακή (κατόπιν συνεννόησης) κι επειδή το να παρκάρει κανείς δίπλα στο Ωνάσειο δεν είναι εύκολη υπόθεση... τους τηλεφωνείς λίγο πριν φθάσεις κι ανοίγουν το πάρκινκ τους για να μπεις (και να ξεφορτώσεις). Με μας έτσι έκαναν.

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω ότι δέχονται και μέχρι το βράδυ ή και Κυριακή (κατόπιν συνεννόησης) κι επειδή το να παρκάρει κανείς δίπλα στο Ωνάσειο δεν είναι εύκολη υπόθεση... τους τηλεφωνείς λίγο πριν φθάσεις κι ανοίγουν το πάρκινκ τους για να μπεις (και να ξεφορτώσεις). Με μας έτσι έκαναν.

 

μπράβο ζώπυρον

για αυτό είπα ανά πάσα ώρα και στιγμή :-)

αλλα αυτό με το παρκιν δε το ξερα ...δε μου κόψε ! :-)

μπράβο τους

μπράβο σας :-)

Link to comment
Share on other sites

καλα ουτε που την ηξερα αυτη την εστια και εμενα διπλα! να ρωτησω κατι. μεταχειρισμενα δεχονται ετσι? (δεν εννοω χαλασμενα, λερωμενα κλπ απλα μεταχειρισμενα)

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...