Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ


Recommended Posts

Από τη σημερινή Ελευθεροτυπία:

 

Στον εισαγγελέα για να πάρουν το βρέφος

 

Καταγγελία γονιών για παράνομη κατακράτηση σε γνωστό ιδιωτικό μαιευτήριο της νεογέννητης κόρης τους προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, με τον αρμόδιο εισαγγελέα να διατάσσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με τον χαρακτηρισμό της κατεπείγουσας.

Σε βάρος των υπευθύνων του νοσοκομείου κατατέθηκε προχθές το βράδυ μήνυση σε Αστυνομικό Τμήμα από τη μητέρα του νεογνού καθώς -όπως καταγγέλλεται- είχε εξαντληθεί κάθε περιθώριο συνεννόησης με διοικητικό προσωπικό και γιατρούς, που «αρνούνταν να μας δώσουν το παιδί υποστηρίζοντας ότι πρέπει να παραμείνει στη θερμοκοιτίδα για δέκα ημέρες, χωρίς όμως να μας εξηγούν τον λόγο».

Οταν όμως -λένε οι γονείς- «υποβάλαμε μήνυση για παράνομη κατακράτηση της κόρης μας», οι υπεύθυνοι -που επέμεναν για την αναγκαιότητα της θερμοκοιτίδας (σ.σ. κοστίζει περί τα 300 ευρώ η κάθε ημέρα παραμονής), ανέκρουσαν πρύμναν και εμφανίστηκαν να διαβεβαιώνουν τις αστυνομικές αρχές, πλέον, ότι «είναι σταθερό κι αν όλα πάνε καλά μπορούμε αύριο (σ.σ. χθες) να το πάρουμε».

Σοκαριστική είναι η καταγγελία της μητέρας του βρέφους Χ.Μ., λεχώνας λίγων ημερών και μάλιστα χειρουργημένης, καθώς υποβλήθηκε σε καισαρική τομή, η οποία μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι για ένα 24ωρο μετά τη γέννα ουδείς ήταν σε θέση να τη διαβεβαιώσει αν το νεογνό ήταν καλά στην υγεία του.

«Τους ρωτούσα αν ζει και η απάντηση ήταν "λείπει ο υπεύθυνος, θα σας πούμε αύριο"», υποστηρίζει.

Αναφέρει στη μήνυσή της:

«...Γέννησα στις 06/01/2010. Οπως συμβαίνει συνήθως, πολλά παιδιά μετά από καισαρική παρουσιάζουν ελαφρά ταχύπνοια και γι' αυτό το παιδί μου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του μαιευτηρίου. Μετά από μια ημέρα νοσηλείας στη Μονάδα, μας είπαν ότι αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της ταχύπνοιας, που ήταν η αιτία εισαγωγής. Εκτοτε και μέχρι σήμερα (προχθές το βράδυ) το παιδί παραμένει στη θερμοκοιτίδα και σιτίζεται με δικό μου γάλα απ' ό,τι πληροφορούμαι, καθώς δεν μου επιτρέπουν να το δω. Από την πρώτη ημέρα της εισαγωγής του, οι γιατροί αρνούνταν να με ενημερώσουν για την κατάσταση της υγείας του.

Απ' όταν είδαμε στις 08/01 ότι αποκαταστάθηκε το πρόβλημα και παρέμενε στη θερμοκοιτίδα για άγνωστο λόγο και χωρίς να μας έχουν αιτιολογήσει, αποφασίσαμε να το μεταφέρουμε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Παίδων, όπου γνωρίζαμε και εμπιστευόμαστε το τμήμα που παρακολουθεί νεογνά. Οι υπεύθυνοι του ΕΚΑΒ μας είπαν ότι δεν μπορούν να προβούν σε μεταφορά παρά μόνο αν το μαιευτήριο δηλώνει πληρότητα ή αδυναμία να χειριστεί ένα ιατρικό πρόβλημα, γιατί υπάρχει έλλειψη στις κλίνες και σχετική συμφωνία Δημοσίου με ιδιωτικά μαιευτήρια. Παρακάλεσα να ετοιμάσουν το παιδί να βγει με μένα σήμερα που έπαιρνα εξιτήριο, όμως το αρνήθηκαν ρητά. Ρώτησα αν διατρέχει κίνδυνο, μου είπαν «όχι, μην ανησυχείς, γιατί δεν το αφήνεις εδώ να το βλέπουμε;»...

Από την πλευρά της, υπεύθυνη του νοσοκομείου υποστήριξε εξεταζόμενη από αστυνομικό ότι «οι γονείς είχαν πλήρη και σωστή ενημέρωση».

Η δικηγόρος των γονέων, που έσπευσε στο νοσοκομείο και τους παραστάθηκε στην υποβολή της καταγγελίας, Ηλέκτρα Κούτρα, δήλωσε στην «Ε»:

«Είναι σημαντικό να δίνεται στους γονείς ενδελεχής ενημέρωση για την κατάσταση υγείας των νεογνών, που για οποιονδήποτε λόγο εισάγονται στις ΜΕΝΝ. Το δικαίωμα των γονέων ν' αποφασίσουν σε ποιο γιατρό θ' αναθέσουν τη θεραπεία του παιδιού τους, εφόσον δεν προκαλείται κίνδυνος ζωής από τη μετακίνηση, θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο.

Δυστυχώς, το νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τις μετακινήσεις βρεφών από ΜΕΝΝ δεν ευνοεί την ακώλυτη άσκηση των γονεϊκών δικαιωμάτων, δημιουργεί ομιχλώδες και αμφίβολης συνταγματικότητας τοπίο, που μπορεί να οδηγήσει τον εκάστοτε υπεύθυνο ιατρό της Μονάδας σε παρεξήγηση της έκτασης της "εξουσίας" του πάνω στα βρέφη»

 

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=120177

e5s2p1.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Τραγικότατοοοοοοοοο!!!Ντροπή τους.......Δεν βλέπω όμως πουθενά να αναφέρουν σε ποιο μαιευτήριο έγινε όλο αυτο????

ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΗΤΑΝ.ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΔΙΑΚΟΜΗΔΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΥΝ!ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ Ο ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΜΟΥ ΠΕΘΑΝΕ.

Link to comment
Share on other sites

τσαντιζομαι ...

?Την μπεμπα την γεννησα με κτ τελοιομηνη, 3500 κιλα.

Κατευθειαν την πηγαν στην μενν, για να κανουν εξετασεις μηπως εχει περασει μικροβιο γιατι ειχε κανει κακα της.

Μου την πηραν στις 3-5 και εγω σπιτι την πηρα 26-5.

Δεν μου ελεγαν με τπτ γιατι την κρατουσαν μεσα.

Συνεχεια μου ελεγαν οτι το παιδι πηγαινει καλυτερα.

Γιασ να μην τα πολυλογω, το παιδι ειχε κολλησει μια ενδονοσοκομειακη λοιμωξη, μεχρι και πλασμα της εβαλαν, και εγω τα εμαθα οταν πια το παιδακι μου μπηκε στο κουνακι!!!\

 

Λοιπον, καμια εμπιστοσυνη στους γιατρους δεν εχω!!

 

small bart, τα συλληπητηρια μου κοπελα μου..

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΗΤΑΝ.ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΔΙΑΚΟΜΗΔΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΥΝ!ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ Ο ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΜΟΥ ΠΕΘΑΝΕ.

 

Λυπάμαι πολύ κοπέλα μου.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΗΤΑΝ.ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΔΙΑΚΟΜΗΔΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΥΝ!ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ Ο ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΜΟΥ ΠΕΘΑΝΕ.

Κορίτσι μου συλληπητηρια:(

Τι να πω και με τις ιστορες που διαβασα σ'αυτο το ποστ τρελλαθηκα. Η προσπαθουν να κρυψουν καμμια γκαφα τους η απλα θελουν να χρεωνουν χωρις λογο. Προσφατα γεννησε γνωστη μου σε ιδιωτικο και επειδη το παιδι της εμφανισε ικτερο 12 το έβαλαν στη λαμπα και δεν βγηκε την ημερα που επρεπε. Εγω που γεννησα δημοσιο βγηκαμε κανονικα με 13 ικτερο φτασαμε και 15 και λαμπα δεν μας εβαλαν και απ' οτι καταλαβα μετα το 18 σε βαζουν λάμπα. Τι να πω :?:

0b8bfa6eaf.png
Link to comment
Share on other sites

Ειναι απλα τραγικο το περιστατικο...Τι να πω...Να κρατουν σε τετοια αγωνια τους γονεις χωρις λογο, μονο και μονο για να χρεωνουν τη θερμοκοιτιδα;;;; Θελουν σκοτωμα και ενα τσουχτερο προστιμο, για να σταματησει πια αυτη η εκμεταλλευση. Και οπωσδηποτε να ανακοινωθει το ονομα του μαιευτηριου.

Link to comment
Share on other sites

γιατι κανεις δε τολμαει να πει το μαιευτηριο που γινονται ολα αυτα τα αισχη? γιατι κανεις δε λεει ποσο ηλιθιους μας περνανε ολους μας? γιατι κανεις δε λεει ποσο πολυ μας κοροιδυεουνε στο βωμο του κερδους? αναρωτιεμαι τελικα τι στο διαολο θελει μπουλρωτο το συστημα η οι γιατροι? οι ολοι αυτοι που κονομανε απο παντου αλλα εις βαρος των δικων μας παιδιων της ανυσηχιας μας της τρελλας μας γιατι εκεινην την ωρα φυσικα κανεις μας δεν υπολογιζει τιποτα??

 

τι να πω........

 

ντρεπομαι που ζω σε αυτη τη χωρα.

eHrnp2.png

 

 

xuOPp2.png

Link to comment
Share on other sites

θλιβερο, απανθρωπο, απαραδεκτο...δεν εχω λογια. Ντροπη. Πραγματικα, γιατι δεν λενε το ονομα του μαιευτηριου?

 

ναι οντως ποιο ειναι...κ εγω γεννησα σε μεγαλο ιδιωτικο να ξερω τουλαχιστον αν ειναι αυτο κ δν υπαρχει πειπτωση να ξανγεννησω την επομενη φορα...

κοριτσια μην το γελατε τελικα καλυτερα να γενναμε στον δρομο...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

νομίζω πρέπει να μάθουμε σε πιο απο τα τρία μεγάλα ιδιωτικά μαιευτήρια έγινε το περιστατικό. Ευτυχώς δεν έχω σκοπό για άλλο μπεμπέ, γιατί θα φοβόμουν πάρα πολύ!

ssttaa

Link to comment
Share on other sites

Κατι μου θυμιζει, κατι μου θυμιζει.... Α, ναι την δικια μας περιπετεια στο ΙΑΣΩ. Τις ιδιες μπουρδες περι ταχυπνοιας ισχυριζονταν, και μετα αφου ξεπεραστηκε αυτο ευφηραν παρεση δεξιου ακρου!!!! Κι εμαθα προ λιγου καιρου, οτι η εντολη για εισαγωγη των νεογνων στην μοναδα απλης παρακολουθησης του συκεκριμενου μαιευτηριου, χωρις πραγματικο προβλημα ειχε δωθει απο την διοικηση!!!! Ξεφτιλες

Link to comment
Share on other sites

...είχε εξαντληθεί κάθε περιθώριο συνεννόησης με διοικητικό προσωπικό και γιατρούς, που «αρνούνταν να μας δώσουν το παιδί υποστηρίζοντας ότι πρέπει να παραμείνει στη θερμοκοιτίδα για δέκα ημέρες, χωρίς όμως να μας εξηγούν τον λόγο».

... Από την πρώτη ημέρα της εισαγωγής του, οι γιατροί αρνούνταν να με ενημερώσουν για την κατάσταση της υγείας του.

... γιατί υπάρχει έλλειψη στις κλίνες και σχετική συμφωνία Δημοσίου με ιδιωτικά μαιευτήρια.

... μου είπαν «όχι, μην ανησυχείς, γιατί δεν το αφήνεις εδώ να το βλέπουμε;»...

 

Δεν μου ελεγαν με τπτ γιατι την κρατουσαν μεσα.

Συνεχεια μου ελεγαν οτι το παιδι πηγαινει καλυτερα.

Γιασ να μην τα πολυλογω, το παιδι ειχε κολλησει μια ενδονοσοκομειακη λοιμωξη, μεχρι και πλασμα της εβαλαν, και εγω τα εμαθα οταν πια το παιδακι μου μπηκε στο κουνακι!!!

Κι εμένα ο μικρός μου έκανε δύσπνοια, τον διασωλήνωσαν το πρώτο του βράδυ και έμεινε στη μονάδα 16 μέρες. Η αναπνοή είχε αποκατασταθεί, αλλά έκανε πυρετό. Ούτε σ' εμένα είπαν ακριβώς τι είχε. Ο παιδίατρός μου που τον είδε μετά, μου είπε ότι του είχαν δώσει ό,τι κυκλοφορεί σε αντιβιωτικό, εγώ γιατρός δεν είμαι, αλλά πιστεύω ότι κάποιο μικρόβιο πήρε στο χειρουργείο, αφού γεννήθηκε με καισαρική.

Το μεγάλο πρόβλημα πιστεύω ότι είναι η ενημέρωση. Ο χρόνος της επίσκεψης - ενημέρωσης είναι πάρα πολύ περιορισμένος, οι γιατροί βιάζονται να προχωρήσουν και να προλάβουν τον επόμενο κι υπάρχει και μια αντιμετώπιση του στυλ "αφού δεν είσαι γιατρός τι να σου εξηγώ τώρα..." Επιπλέον ουσιαστικά δεν μπορείς να στείλεις δικό σου γιατρό στη μονάδα για να έχεις δεύτερη γνώμη.

Επί της ουσίας, εγώ δεν θέλω να πιστέψω ότι γίνεται μόνο για τα λεφτά. Τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση, όλοι όσοι το μάθαιναν μου έλεγαν ότι επίτηδες το κρατάνε για να πληρώνουμε θερμοκοιτίδα. Εκτός από τη στεναχώρια μου ένιωθα κι εντελώς άχρηστη ότι δεν προστατεύω το παιδί μου. Παρακάλεσα θεία μου γιατρό, που πήγε και το είδε και αυτή με καθησύχασε τουλάχιστον ως προς αυτό, λέγοντάς μου ότι αυτή καθεαυτή η πράξη της διασωλήνωσης ενέχει κινδύνους και κανένας γιατρός δεν θα το έκανε αυτό χωρίς να υπάρχει κίνδυνος ζωής. Επιπλέον οι γιατροί στα ιδιωτικά μαιευτήρια πιστεύω ότι θέλουν να διασφαλίζονται περισσότερο, γιατί είναι πιο εκτεθειμένοι σε μηνύσεις αγωγές κλπ., δεν θέλω όμως να πιστέψω ότι "κατασκευάζουν" περιστατικά με υγιή μωρά.

Link to comment
Share on other sites

Παντως κι εμενα ο παιδιατρος του νοσοκομειου ηθελε να κρατησει τα διδυμα πιο πολλες μερες στο νοσοκομειο (δεν μπηκαν καθολου σε θερμοκοιτιδα)και καλα για ικτερο και οταν ο γιατρος μου μου ειπε την δευτερη μερα που γεννησα εισαι καλα κι εσυ και τα μωρα αυριο φευγεις...και το ειπα στο παιδιατρο τσινισε πολυ ..και ο γιατρος μου ειπε ασ τον να λεει οτι θελει..και πηρα τα διδυμα στις 3 μερες και πηγαμε σπιτι μας.

Αλλα φανταζομαι αν ειχα αλλα γιατρο..ισως και θερμοκοιτιδα να τα εβαζαν..τι να πω

Link to comment
Share on other sites

απαραδεκτο ειναι το λιγοτερο που μπορω να πω?γιατι δε κοινοποιειτε το ονομα του μαιευτηριου να ξερουμε κ οι υπολοιπες?εχω ακουσει τα χειροτερα για το ιασω κ τρεμω να γεννησω εκει μιας κ εκει ειναι ο γιατρος μου.

AfgIp2.png

 

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

our little girl 11/10/2014 we love you all♥

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ειναι τραγικο να υποβαλλουν μωρα ημερων σε τετοιου ειδουςταλαιπωρια χωρις ουσιαστικο λογο,μονο και μονο για να παρουν λεφτα και να πιασουν τους στοχους τους ή οτι αλλο....

κι εγω 99% στο Ιασω θα γεννησω και αν ηταν αυτο το μαιευτηριο θα ηθελα να το ξερω....

αν παντως μου τυχει κατι τετοιο (που ελπιζω λογω του γιατρου μου να το προλαβω ή να το αποτρεψω) θα σηκωσω τον κοσμο αναποδα...:mad:

 

small bart...για σενα,τι να πω...:-(

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Link to comment
Share on other sites

η αδελφη μου γεννησε πριν 3 μηνες στο ΙΑΣΩ..την δευτερη μερα το μωρο ανεβασε δεκατα...αμεσως ενημερωσαν την παιδιατρο κ καναν εναν αριθμο εξετασεων...δεν κινητοποιηθηκαν μονο οι παιδιατροι του μαιυτηριου αλλα κ ο ιδιος γυναικολος ασχοληθηκε με το θεμα...μιλησε επισης ο δικος μας παιδιατρος με την παιδιατρο του μαιτηριου...τελικα το μωρακι ειχε αφυδατωση γιατι ταλαιπωρηθηκε στην γεννα, φυσιολογικος τοκετος 4.100 το μωρο κ δεν επινε καθολου γαλα λογω της κουρασης....μετα το πιεζαν κ λιγο παραπανω στο θηλασμο κ ολα καλα...ουτε θερμοκοιτιδες τιποτα...επισης ανεβασε κ λιγο ικτερο αλλα βγηκε κανονικα στην ημερομηνια που ηταν, υπαρχει οριο για το ικτερο δεν τα κρατανε ετσι...

τουλαχιστον σε εμας 4 χειρουργεια απο αυτους 3 μωρακια, μας φερθηκαν αψογα...δεν μπορω να πω για αλλα θεματα δεν γνωριζω.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω θα ηθελα πολυ να μαθω ποιο ειναι το μαιευτηριο!!!!

Παντως βρε κοριτσια για το Ιασω δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα και αυτο ηταν κι ενας απ τους πολλους λογους που αλλαξα τον γυναικολογο μου,γιατι ξεγενναει μονο στο Ιασω!

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσι μου συλληπητηρια:(

Τι να πω και με τις ιστορες που διαβασα σ'αυτο το ποστ τρελλαθηκα. Η προσπαθουν να κρυψουν καμμια γκαφα τους η απλα θελουν να χρεωνουν χωρις λογο. Προσφατα γεννησε γνωστη μου σε ιδιωτικο και επειδη το παιδι της εμφανισε ικτερο 12 το έβαλαν στη λαμπα και δεν βγηκε την ημερα που επρεπε. Εγω που γεννησα δημοσιο βγηκαμε κανονικα με 13 ικτερο φτασαμε και 15 και λαμπα δεν μας εβαλαν και απ' οτι καταλαβα μετα το 18 σε βαζουν λάμπα. Τι να πω :?:

 

Πραγματικα απιστευτο!!!Η κακοηθεια δεν εχει ορια πια με την οικονομικη εκμεταλλευση των μαιευτηριων.Οσο για το ικτερο,με προβληματισες τωρα γιατι εμεις ανεβασαμε 17 και μπηκαμε στη λαμπα μια μερα!!!Μου φαινεται η καθε κλινικη εχει τις δικες της θεωριες!!!:mad:

z3Ehp3.png
Link to comment
Share on other sites

Να πω την αλήθεια δεν μου φαίνονται περίεργα όλα αυτά. Τα ιδιωτικά μαιευτήρια είναι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο τις υγείας και σκοπός τους είναι το κέρδος όσο πιο πολλά τα λεφτά τόσο πιο καλά. Εδώ υπάρχουν περιπτώσεις που γιατροί έβαλαν στο χειρουργείο που δεν χρειάζονταν, στη λάμπα για τον ικτερο και στη θερμοκοιτίδα θα κολλήσουν.

Νομίζω οτι ο κλάδος της υγείας είναι από τους πιο διεφθαρμένους που υπάρχουν, φακελάκια, δωράκια ταξιδάκια από φαρμακευτικές, εμβόλια για ανύπαρκτες πανδημίες, μπαλονάκια στην καρδία χωρίς σοβαρό πρόβλημα, τεχνητοί γοφοί, συνταγογράφηση πανάκριβων φαρμάκων, ενώ υπάρχουν αντίστοιχα φθηνότερα, άχρηστες καισαρικές, μεγάλες δόσεις οκυτοκίνης για να μη χάσει ο γυναικολόγος τα απογευματινά του ραντεβού, προώθηση κάθε είδους novolac, sanilac, bebelac από τους παιδίατρους.

Είναι πολλά τα λεφτά.

Link to comment
Share on other sites

Να πω την αλήθεια δεν μου φαίνονται περίεργα όλα αυτά. Τα ιδιωτικά μαιευτήρια είναι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο τις υγείας και σκοπός τους είναι το κέρδος όσο πιο πολλά τα λεφτά τόσο πιο καλά. Εδώ υπάρχουν περιπτώσεις που γιατροί έβαλαν στο χειρουργείο που δεν χρειάζονταν, στη λάμπα για τον ικτερο και στη θερμοκοιτίδα θα κολλήσουν.

Νομίζω οτι ο κλάδος της υγείας είναι από τους πιο διεφθαρμένους που υπάρχουν, φακελάκια, δωράκια ταξιδάκια από φαρμακευτικές, εμβόλια για ανύπαρκτες πανδημίες, μπαλονάκια στην καρδία χωρίς σοβαρό πρόβλημα, τεχνητοί γοφοί, συνταγογράφηση πανάκριβων φαρμάκων, ενώ υπάρχουν αντίστοιχα φθηνότερα, άχρηστες καισαρικές, μεγάλες δόσεις οκυτοκίνης για να μη χάσει ο γυναικολόγος τα απογευματινά του ραντεβού, προώθηση κάθε είδους novolac, sanilac, bebelac από τους παιδίατρους.

Είναι πολλά τα λεφτά.

 

Ποσο συμφωνω μαζι σου...Υπαρχουν βεβαια παντα και οι εξαιρεσεις αλλα ολο και λιγοτερες....ειναι καθ'οδον προς εξαφανιση.......

Επισης απο τα λιγα που γνωριζω καποια μεγαλα μαιευτηρια δεν εχουν προβει τα δυο τελευταια χρονια σε αυξησεις των τιμοκαταλογων τους λογω των δυσκολων καιρων που διανυουμε(βλεπετε συμπονουν τον πολιτη..) και αυτο παντα με εκανε να αναρρωτηθω με ποιο τροπο θα βγαζουν τα σπασμενα...

 

small bart εχω διαβασει για σενα αλλα δεν μπορεσα ουτε ενα λογο παρηγοριας να βρω να σου γραψω,και ουτε τωρα βρισκω γιατι δεν υπαρχει.

Link to comment
Share on other sites

απαραδεκτο...να ρωτας αν το παιδι σου ζει και να σου λενε λειπει ο υπευθυνος θα σας πουμε αυριο!!!!!?Παντως σε ενα αλλο τοπικ καποα κοπελα που δουλευε σε μεγαλο μαιευτηριο ειχε γραψει πως αν δεν επιαναν τον οικονομικο στοχο του μηνα εβαζαν μωρακια στις θερμοκοιτιδες για να το κανουν ....θα ψαξω να το βρω και θα το παραθεσω.....τι γινεται ομως!!!!:( Απιστευτο

Link to comment
Share on other sites

απαραδεκτο...να ρωτας αν το παιδι σου ζει και να σου λενε λειπει ο υπευθυνος θα σας πουμε αυριο!!!!!?Παντως σε ενα αλλο τοπικ καποα κοπελα που δουλευε σε μεγαλο μαιευτηριο ειχε γραψει πως αν δεν επιαναν τον οικονομικο στοχο του μηνα εβαζαν μωρακια στις θερμοκοιτιδες για να το κανουν ....θα ψαξω να το βρω και θα το παραθεσω.....τι γινεται ομως!!!!:( Απιστευτο

Παραθέτω τα παρακάτω μιας και είναι δικό μου ποστ να μην ψαχνει και άδηκα η φίλη ΑΛΙΣ:wink::wink:

 

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο sophie07

Επίσης να προσθέσω και κάτι άλλο πάνω σε αυτό:

 

Ούτε τα άλλα 2 μωράκια που ήταν στο δωμάτιο τα κράτησαν

δήθεν για θερμοκοιτίδες και τέτοια.

 

(Τώρα φυσικά δεν ξέρω τι γίνεται όταν

όντως κάποιο παιδί έχει πρόβλημα και είναι πχ να μείνει στην θερμοκοιτίδα για 5 μέρες

μηπώς αυτοί το κρατήσουν για 15 μέρες...αυτό πρέπει να είσαι γιατρός για να το ξέρεις)

 

Πάντως το παιδί όταν είναι καλά δεν στο βάζουν στην θερμοκοιτίδα!!!

Αυτό είναι τσεκαρισμένο (απο την προσωπική μου εμπειρία!)

 

Εξηγούμε για να μην δημιουργείται σύγχυση στις μέλλουσες μαμάδες!

 

Στο βάζουν και στο παραβάζουν αν στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο ΔΕΝ έχουν πιάσει τον οικονομικό στόχο του μήνα,και το λέω συνηδητά ,γιατί είμαι του κλάδου και όσο ήμουν σε ιδιωτικό νοσοκομείο με τον φόβο της απόλυσης προσπαθούσαμε με καθε τρόπο να πιασουμε τον οικονομικό στόχο του μήνα...Και στο υπογράφω και γιατι πρώτον η κόρη μου μπήκε τσάμπα σε θερμοκοιτίδα ενώ αποδεδειγμένα βάση γνωμάτευσης αλλων 3 γιατρών το μωρό ΔΕΝ είχε τίποτα (και γι'αυτό κέρδισα και την μυνηση που είχα υποβάλει)και δεύτερον εργαζόμουν πριν 3 χρόνια σε γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο και μας έλεγαν καθε 1η του μήνα ποιος είναι και ο οικονομικός μας στόχος για την συγκεκριμένη περίοδο...Απλά είναι ΜΗΝ σου κάτσει ο κλήρος για την συγκεκρημένη χρονική στιγμή γιατί πώς γίνεται τον Απρίλιο του 2008 που γεννήθηκε η κόρη μου 1 στα 3 μωρα που γεννιόντουσαν στο ΙΑΣΩ να μπαίνουν ειτε στην απλή είτε στην αυξημένη φροντίδα και τον επόμενο μήνα στο σύνολο του μήνα στο ΙΑΣΩ να έχουν μπει στη ΜΕΝΝ μόνο για ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΝΑ 10 παιδάκια???Είχαν βλέπεται τον Μάϊο πιασει τους στόχους τους....

__________________

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

KALISPERA TO KORITSAKI MOU GENI8IKE STIS 2-9-10 GNORIZAME OTI EIXE STENOSI STON DODEKADAXTILO APO PRIN KAI MIA TRIPOULA MESOKOLPIKI STIN KARDOULA TOU TELOS PADON XIROURGI8IKAME STIS 4-9-10 KSERODAS OTI EXEI EKSETAS8I GIA OLA TA ALA KAI DEN IPARXI PLEON PROBLIMA STIN KARDOULA TOU MAS EIXAN PEI GIA 10 MERES NA OTAN PLISIAZAN H 10 MERES MA8AME GIA TO PROBLIMA STIN KARDOULA TOU MAS TO EKRIBAN GIA NA MIN MAS ANASTATOSOUN TELOS PADON DEN ITANE KATI SOBARO KAI ADIMETOPIZODAN EKEI MAS IPAN ME 8ERAPIA PERASE AKRIBOS ENAS MINAS KAI STIS 2-10-10 PIGAME GIA EPISKEPSI STO PEDI KAI EPREPE NA PAEI SE KARDIOLOGIKOI KLINIKI STO ONASIO ME TAXIPNIA KAI GIA PARAKOLOU8ISI LIPON TO PEDI TO PIRA ME EMATOKRITI 20 ENO MAS LEGANE I GIATRI edit admin OTI TO PEDI DEN EIXE 8EMA ME TON EMATOKRITI TOU KANAME METAGISI 60 ML AIMA TO PEDI KINDINEPSE NA PE8ANEI AFTI TIN STIGMI TOU KANOUN 8ERAPIA ME PLIRES GALA MIPOS KAI GLITOSOUME TO XIROURGIO PEDIA PROSEXTE EGO MOLIS TELIOSOUME ME TA NOSOKOMIA 8A KANO KATAGELIA H AN8ROPOI EINAI XIROTERI APO TOUS DOLOFONOUS PEZOUN ME A8OES PSIXOULES XORIS NA TOUS ENDIAFERI TIPOTA EKTOS APO TO XRIMA KAI TO XIROTERO EINAI OTI INE GINEKES KAI MITERES KAI PALI DEN TOUS NIAZI OUTE O PONOS TOU GONIOU OUTE NA BALOUN SE KINDINO TIN ZOI TON PEDION MAS TO SISTIMA TOUS INE I PLIRIS ASINENOISIA GIA NA MAS BERDEBOUN KAI NA MAS KA8LONOUN EKEI XORIS NA BOROUME NA KANOUME KATI OPIOS PAEI EKEI GIA GENA KAI TOU POUN GIA MENN KATF8IAN TON PEDIATRO TOU NA TON PAEI EKEI I AN8ROPI EINAI EPIKINDINI EINA OTI XIROTERO EXO DEI SE IDOS AN8ROPOU PEDIA TO NOU SAS OPIOS 8ELEI NA TOU EKSIGISO PERETERO AS MOU STILI TO KINITO TOU NA EPIKINONISO MAZI SIGNOMI GIA TA GREEKLISS ALLA IME LIGO ANOR8OGRAFOS

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...