Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ασπιρίνη κατά της οστεοπόρωσης


Recommended Posts

Ασπιρίνη κατά της οστεοπόρωσης

 

Νέα προσέγγιση στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης υπόσχονται τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας Αμερικανών επιστημόνων για τη δράση της ασπιρίνης στην πρόληψη και εξέλιξη της νόσου.

 

Ερευνητές από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Νότιας Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι η ασπιρίνη σε χαμηλές δόσεις περιορίζει τη δραστηριότητα των κυττάρων που αποδομεί τα οστά, ενώ ενισχύει την κυτταρική δραστηριότητα που τα οικοδομεί.

 

Όπως διαπίστωσαν στα εργαστηριακά πειράματα, η ασπιρίνη βοηθά τα κύτταρα που σχηματίζουν τα οστά να γίνονται περισσότερο ενεργά, με αποτέλεσμα τα οστά -κυρίως των γυναικών που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση- να παραμένουν πυκνά και γερά.

madata.gr

 

www.madata.gr/diafora/health/111300.html

 

*************

 

Καισαρική τομή: Σας είναι απαραίτητη ή όχι;

 

Ένα τεστ μπορεί να σας πει με ακρίβεια και ασφάλεια αν χρειάζεται να κάνετε καισαρική τομή. Είναι ένα τεστ το οποίο σχετικά έγκαιρα λέει στις γυναίκες αν η πρόταση του γυναικολόγου τους για καισαρική είναι σωστή ή όχι.

 

Το τεστ, σύμφωνα με το BBC, αναπτύχθηκε από τη σουηδική εταιρεία Obstecare με βάση έρευνες Βρετανών ερευνητών του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, όταν υπάρχουν υψηλά επίπεδα γαλακτικού οξέος στο αμνιακό υγρό, είναι απίθανο η έγκυος να γεννήσει φυσιολογικά. Ανάλογα με το επίπεδο του γαλακτικού οξέος, αποφασίζεται έγκαιρα η πραγματοποίηση της καισαρικής.

 

Οι παρατεταμένοι πόνοι της γέννας, που τελικά καταλήγει σε καισαρική, θεωρούνται μια οδυνηρή εμπειρία. Οι παρατεταμένες ωδίνες του τοκετού συμβαίνουν κατά μέσο όρο σε 10% των γεννήσεων, κυρίως κατά τη γέννηση του πρώτου παιδιού. Δεν υπάρχει κάποιο φάρμακο για αυτές τις περιπτώσεις, εκτός από τη χορήγηση της ορμόνης ωκυτοκίνης, που βοηθά τη μήτρα να κάνει συσπάσεις, όμως δεν ανταποκρίνονται όλες οι γυναίκες σε αυτή την ορμόνη.

 

Οι μελέτες έδειξαν ότι η μήτρα παράγει γαλακτικό οξύ, όπως κάνουν οι υπόλοιποι μύες του σώματος, όταν «εργάζονται» σκληρά. Όταν όμως το γαλακτικό οξύ αυξηθεί πάνω από ένα επίπεδο, τότε αρχίζει να εμποδίζει τις συσπάσεις της μήτρας, γι' αυτό πλέον ενδείκνυται η πραγματοποίηση καισαρικής.

 

Σύμφωνα με την Obstecare, το τεστ -που ήδη δοκιμάζεται σε κλινικές της Σουηδίας, της Νορβηγίας και του Βελγίου- θα βοηθήσει τους γιατρούς να προσδιορίσουν πότε μία γυναίκα μπορεί να γεννήσει φυσιολογικά και πότε όχι.

madata.gr

 

www.madata.gr/diafora/health/111315.html

310_ii12.png

Εκεί ψηλά που βρίσκεσαι, που κατοικείς, πατέρα.

Η σκέψη σου θα ακολουθεί για πάντα το καλό μου.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...