Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κυφοπλαστικη βοηθεια!!!!!


Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα.

Διαβασα στο διαδικτυο για μια μεθοδο ελαχιστης παρεμβατικοτητας σε οστεοπορωτικα καταγματα στην σπονδυλικη στηλη που ονομαζεται κυφοπλαστικη! Εγχυουν με βελονη ενα υγρο στο σπονδυλο που υπαρχει το καταγμα ή το προβλημα γενικοτερα και αποκαθισταται η βλαβη! Με ενδιαφερει αμεσα γιατι συγγενικο μου προσωπο εκτος των αλλων βαριων προβληματων που εχει, ειναι καθηλωμενο στο κρεββατι απο δυο καταγματα στη μεση!

Μηπως καποια εχει εμπειρια απο αυτη την επεμβαση? Επισης διαβασα οτι γινεται στο Υγεια και την Ευρωκλινικη. Μηπως εχει ακουσει καμμια σας και καποιο δημοσιο νοσοκομειο που να γινεται?

Δυσκολο θεμα σας βαζω, αλλα παω με την ελπιδα μηπως καποια γνωριζει κατι!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Είμαι Ορθοπαιδικός και παντώ στο ερώτημα σας σχετικά με την κυφοπλαστική (εγώ δεν έχω εξειδίκευση στο αντικείμενο αυτό και δεν κάνω τη συγκεκριμένη επέμβαση). Η κυφοπλαστική είναι μια μικρής παρεμβατικότητας επέμβαση που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. ΄Εχει θεωρητικά ένδειξη σε ηλικιωμένους ασθενείς με οστεοπορωτικά κατάγματα. Πρόκειται για έγχυση μέσα στο σπόνδυλο υλικού που στερεοποιείται και σε ένα βαθμό αποκαθιστά το σχήμα του σπονδύλου (που έχει "καθίσει" λόγω του κατάγματος). Στόχος είναι η μείωση του πόνου. Για να πει κανείς με βεβαότητα αν ο συγγενής σας θα ήταν υποψήφιος για τη συγκεκριμένη μέθοδο , θα πρέπει να γνωρίζει με ακρίβεια το ιστορικό, και φυσικά να δει ακτινογραφίες κτλ. Η επέμβαση γίνεται στο χειρουργείο και η έγχυση γίνεται κατευθυνόμενη με ακτινοσκοπικό μηχάνημα. Όπως και κάθε επέμβαση μπορεί να έχει επιπλοκές (όπως πχ το υλικό να πάει στο νωτιαίο μυελό - νεύρα - και όχι εντός του σπονδύλου). Γενικά η πιθανότητα επιπλοκών είναι μικρή.

Δεν γνωρίζω αν γίνεται σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας. Ίσως στην Πάτρα.

Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ

Consultant Frimley Park Hospital, Μεγ. Βρετανία

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...