Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ανορεξία μωρού 6μηνών-σιδηροπενία


Recommended Posts

καλησπέρα! είμαι νέο μέλος στο forum και αφού έχω διαβάσει πολλές φορές διάφορα θέματα και με έχουν βοηθήσει, αποφάσισα να εγγραφώ και να κάνω μια ερώτηση σε όποιον μπορεί να μου απαντήσει.

έχω ένα κοριτσάκι 6μηνών, δεν θηλάζει γιατί είχα μαστίτιδα, πίνει έτοιμο γάλα και από τότε που γεννήθηκε έχουμε πρόβλημα με την όρεξή της. Είναι εβδομάδες που τρώει λίγο πιο φυσιολογικά και άλλες που για να φάει παλεύουμε σχεδόν μια ώρα σε κάθε γεύμα, χωρίς πάλι να φάει όσο θα έπρεπε. 3 1/2 μηνών μπήκαμε στο νοσ.παίδων με ουρολοίμωξη. Έχουμε κάνει επαναληπτικές εξετάσεις και είναι καθαρές, παρ' όλ' αυτά εξακολουθεί να μην τρώει ούτε το γάλα ούτε το ρυζάλευρο που ξεκινήσαμε πριν λίγες μέρες. Ο γιατρός θα μας κάνει εξετάσεις αίματος για σιδηροπενία.Έχει συμβεί σε κάποιον κάτι παρόμοιο να μοιραστεί την εμπειρία του? Είναι το πρώτο μου παιδάκι και κοντεύω να τρελαθώ!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Όλα είναι αλλού κι όλα για λίγο

όταν δεν ξέρεις πως ο δρόμος σου είσαι εσύ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


πως πατε απο προσληψη βαρους???? ποσο γεννηθηκατε???? ειναι εντος των καμπυλων?????

μηπως αγχωνεσαι παρα πολυ???

προσπαθησε να ηρεμησεις γιατι κι αυτο επιδεινωνει την κατασταση.....

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

Link to comment
Share on other sites

τρώει γύρω στα 600 - 700γρ. την ημέρα με δυσκολία, αφού δηλαδή τη μπουκώνουμε εμείς. αυτό το μήνα πήρε 150γρ. βάρος και καθόλου ύψος και πέσαμε λίγο στη καμπύλη ανάπτυξης. γεννήθηκε 2760κιλά. ο γιατρός τώρα μας είπε πρώτη φορά για εξετάσεις παρότι έχω πολύ καιρό που ανησυχώ και του το λέω. νομίζω ότι έπρεπε να την εξετάσουμε νωρίτερα και να της ξεκινήσουμε κρέμες επίσης, αυτός όμως επέμενε!τώρα ή εγώ υπερβάλω ή θα έπρεπε να επισκεφτώ και άλλο γιατρό!!!:?:

Όλα είναι αλλού κι όλα για λίγο

όταν δεν ξέρεις πως ο δρόμος σου είσαι εσύ.

Link to comment
Share on other sites

Η κόρη μου όταν έκλεισε τον 5ο μήνα έπινε το πολύ 150ml τη φορά. Δηλαδή με 5 γεύματα που έκανε έπινε σύνολο 750ml. Βέβαια έπαιρνε 3 ποντους ύψος το μήνα και γύρω στα 600-700γρ βάρος. Αυτό που θέλω να πω είναι πως αν το παιδί είναι εντός των καμπυλών τότε δεν ανησυχείς, γιατί δνε υπάρχει κίνδυνος. Εσύ θα πρέπει να κοιτάς να χορταίνει (κάποια παιδιά χορταίνουν με λιγότερο φαγητό).

Τις κρέμες τις ξεκινήσαμε αμέσως με το που έκλεισε τον 5ο μήνα. Εκείνο τον μήνα μάλιστα πήρε ένα ολόκληρο κιλό.

Το μικρό βάρος που είχε η κορούλα σου μην σε ανησυχεί. Και η δική μου γεννήθηκε 2630Kg και τώρα είναι 10 μηνών και 9500kg. Πόσο βάρος και ύψος έχει τώρα η μικρή σου? Πες μου και θα κοιτάξω το βιβλιάριό μας για να σου πω το δικό μας κι από εκεί θα βγάλεις συμπέρασμα.;)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

σ' ευχαριστώ που μου δίνεις θάρρος!! τελικά η ψυχολογία είναι το σημαντικότερο, και ειδικά σε ό, τι αφορά τα μωρά γιατί το καταλαβαίνουν τα μικρούλια!!

λοιπόν σε μια 1 1/2 εβδομάδα κλείνουμε το 6μήνα, είναι 6300κιλά και 64εκ. με βάση τη τελευταία της μέτρηση που έγινε πριν μια εβδομάδα.

για να είμαι ειλικρινής δε με πειράζει αν τρώει λιγότερα από το αναμενόμενο, απλά με στεναχώρησε που πήρε αυτό το μήνα μόνο 150γρ βάρος και δεν έβαλε ύψος.

κι αν μπορούσα να σε ρωτούσα επίσης πόσο καιρό κάνουν συνήθως να μάθουν να τρώνε το ρυζάλευρο? εγώ προσπαθώ μια εβδομάδα και σήμερα κατάφερα να αδειάσω το μπολάκι της, αφού βέβαια τη μισή κρέμα την έφτυνε, σε σημείο να βραχεί μέχρι και η πλάτη της!!!!:?

μπορεί οι ερωτήσεις μου να ακούγονται χαζές, αλλά δεν έχω κάποιον στην οικογένεια που να ξέρει και να μπορεί να με συμβουλέψει!!

Όλα είναι αλλού κι όλα για λίγο

όταν δεν ξέρεις πως ο δρόμος σου είσαι εσύ.

Link to comment
Share on other sites

Αχ ποσο σε καταλαβαινω κοριτσι μου. Ποσο πινει σε καθε της γευμα?Γιατι 600-700μλ για το βαρος της ειναι νορμαλ.Νομιζω παει 150μλ ανα κιλο μωρου.Και εγω τα ιδια τραβαω μεχρι σημερα,δεν γουσταρει το μπιμπερον το μωρο παει και τελειωσε.Ενω οταν της το δινω με συριγγα ναι εκει εχω φτασει μια χαρα το πινει η σκατουλα.Μηπως και εσεις το ιδιο θεμα εχετε?Οσο για την εξεταση δεν ειναι τιποτα και εγω ειχα φρικαρει αλλα τελικα μια χαρα μας βγηκε απλα ο γιατρος σου θελει να δει το σιδηρο σας και το πολυ πολυ να παρετε συμπληρωμα σιδηρου σε σιροπακι.Τωρα που θα μπουν οι στερεες να δεις που θα τρωει μια χαρα,λιγη υπομονη θελει.Και εμενα παντως απο τον πεμπτο βαζει 300-400 το μηνα.Μια σταλια ειναι 8μηνων 6700.

adEup3.png
Link to comment
Share on other sites

Όταν έκλεισε τον 6ο μήνα ήταν 69 πόντους και 7240 κιλά. Η δικιά σου είναι 6300 και 64 πόντους. Εμένα μου ακούγεται φυσιολογικότατο βάρος σε σχέση με το ύψος της. Μπορείς να δεις και την καμπύλη στο βιβλιάριό της για να ησυχάσεις. Επίσης μην ανησυχείς επειδή ένα μήνα πήρε λιγότερο βάρος. Κάποιους μήνες παίρνουν λιγότερο και κάποιους άλλους κάνουν άλμα ανάπτυξης (και δε χορταίνουν με τπτ!).

Όσο για το ρυζάλευρο που λες, πρέπει να το πας σιγά σιγά, γιατί είναι ανάλογα με το πώς θα το δεχτεί το κάθε παιδί. Μη περιμένεις να το φάει όλο με τη μία! Για σκέψου, εκεί που έπινε από το στήθος της μανούλας ή από το μπουκαλάκι (εύκολα πράγματα) τώρα της δίνεις ένα κουτάλι που δεν ξέρει καλά καλά τι να το κάνει! Θα της δίνεις όσο θέλει χωρίς να την πιέζεις και θα συμπληρώνεις με γάλα μέχρι να το τρώει όλο.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...