Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επέκταση (κι'άλλη!) σχολικού ωραρίου! Ως τις 15:00


Recommended Posts

Επέκταση σχολικού ωραρίου έως τις 15:00 γιά το δημοτικό και ως τις 16:00 γιά το Γυμνάσιο!!!

Τί ακούνεεε τα αυτάκια μου από τις ειδήσεις???

Μάλλον θα πρέπει να κόψω τις ειδήσεις! Από αύριο θα βλέπω ωραιότατες ταινίες DVD!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 113
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • kyra

    kyra 25 δημοσιεύσεις

  • ZWH

    ZWH 16 δημοσιεύσεις

  • Lisa8

    Lisa8 14 δημοσιεύσεις

  • aggelomarios

    aggelomarios 11 δημοσιεύσεις

Κακό είναι αυτό? Αφού έτσι κι αλλιώς τα πιο πολλά παιδιά μένουν στο ολοήμερο, πού είναι το πρόβλημα. Θα κάνουν και πιο οργανωμένη δραστηριότητα αφού θα είναι ενταγμένη στο πρόγαμμά τους.

Πάντως εγώ δεν το άκουσα....

Link to comment
Share on other sites

πηγαινα σε ιδιωτικο . οι δικοι μου δουλευαν κ δεν ηταν καποιος σπιτι να μας παρει, σχολαγαμε στις 2.15 και μετα καθομασταν απογευματινα γαλλικα, αγγλικα και ενισχυτικα οπως τα λεγανε, εξτρα μαθηματικα κλπ και σχολουσαμε κατα τις 4, 4μισι αν θυμαμαι καλα....και μετα μας ετρωγαν οι δρομοι μεσα στο σχολικο μεχρι να παμε σπιτι μια ωρα! δεν παθαμε τιποτα και μαθαμε και οσοι θελαμε καποια πραγματα που αλλιως δε θα τα μαθαιναμε .

στο δημοτικο δε, καθομασταν οσοι ειχαν δηλωσει,ως τις 3 περιπου και διαβαζαμε το καθε παιδακι τα μαθηματα του σε μια ταξη ολες οι ηλικιες παρεα με καθηγητη επιβλεποντα. Καπως ετσι το φανταζομαι κ για τωρα δεν νομιζω να ναι ολες αυτες τις ωρες μαθημα..

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν το βρήκα. Είναι η πρόταση του παιδαγωγικού ιστιτούτου που υποβλήθηκε σήμερα. Τα παιδιά θα τρώνε στο σχολείο και θα κάνουν δραστηριότητες επιλογής. Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόταση, δεν θα κλείνουν καθόλου τα απογεύματα, αλλά θα υπάρχουν εκδηλώσεις, ώστε οι σχολικές μονάδες να είναι ζωντανά κύτταρα.

Κάτι όπως τα ιδιωτικά σχολεία δηλαδή.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λοιπόν το βρήκα. Είναι η πρόταση του παιδαγωγικού ιστιτούτου που υποβλήθηκε σήμερα. Τα παιδιά θα τρώνε στο σχολείο και θα κάνουν δραστηριότητες επιλογής. Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόταση, δεν θα κλείνουν καθόλου τα απογεύματα, αλλά θα υπάρχουν εκδηλώσεις, ώστε οι σχολικές μονάδες να είναι ζωντανά κύτταρα.

Κάτι όπως τα ιδιωτικά σχολεία δηλαδή.

 

κι εγώ δεν το βρίσκω κακό, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι γονείς θα είναι πιο ήρεμοι, το παιδί θα κάνει και τα μαθήματά του, και άλλα εξωσχολικές δραστηριότητες μπορούν να γίνονται στο σχολείο, με λίγότερο τρέξιμο και έξοδα, κι εγώ σε ιδιωτικό πήγαινα και είχαμε παρόμοιο πρόγραμμα,

εκτός αν ενοχλεί κάποιούς από τους διδάσκοντες που θα πρέπει να κάθονται παραπάνω και θα χάσουν ιδιαίτερα

1FdQp2.png
Link to comment
Share on other sites

Τώρα για νέες θέσεις εργασίας δεν θα το έλεγα, κάτω από τις συνθήκες αυτές. Εκτός αν τους περισσεύουν με τις συνενώσεις των σχολείων και θέλουν να τους βρουν απασχόληση. Οπότε, καλή σκέψη. Για να δούμε πώς θα υλοποιηθεί κι αυτό!

Link to comment
Share on other sites

Προς το παρόν είναι μια πρόταση και μάλιστα δεν ξέρουμε ακριβώς τις λεπτομέρειες, ήδη λειτουργούν κάποια δημοτικά(τα 800 πιλοτικά) με ωράριο ως τις 2-2.30, αν σε αυτό προστεθεί 1 ώρα για φαγητό, νάτο το καινούριο ωράριο;)

εκτός αν ενοχλεί κάποιούς από τους διδάσκοντες που θα πρέπει να κάθονται παραπάνω και θα χάσουν ιδιαίτερα

Οι δάσκαλοι και καθηγητές συμπληρώνουν συγκεκριμένες ώρες εργασίας, άσχετα από τις ώρες λειτουργίας του σχολείου.

 

Αυτό που δεν απασχολεί κανέναν βλέπω, είναι με ποιές υποδομές, κτηριακές, προσωπικού, υγιεινής και καθαριότητας κλπ θα εφαρμοστεί αυτό το πρόγραμμα.

 

Το ξέρετε ότι σε πολλά σχολεία δεν υπάρχει ... χαρτί στην τουαλέτα, γιατί τα λεφτά που δίνει το Υπουργείο στον Δήμο για να τα δώσει στις Σχολικές Επιτροπές κι αυτές με τη σειρά τους στα Σχολεία για να καλύψουν τις ανάγκες τους πολύ απλά δεν φτάνουν;;;

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και μας απασχολούν όλα αυτά. Και πολλά παιδιά τρώνε ήδη στα σχολεία, πάνω στα θρανία τους, κοιμούνται σε στρωματάκια κλπ. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με το ωράριο.

Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί κάποιος μπορεί να ενοχληθεί με την παράταση του ωραρίου, αφού πολύ σωστά, οι εκπαιδευτικοί εργάζονται ορισμένες ώρες.

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά είναι η επέκταση του ωραρίου στα σχολεία αρκεί να υπάρχει οργάνωση. Εμένα η κόρη μου πάει σε ένα απο τα 800 σχολεία με πιλοτικό πρόγραμμα. Κανονικά σχολάνε 14.00 και η μικρή μου κάθεται μέχρι τις 16.15, στο ολοήμερο. Κάνει σχεδόν όλα τα μαθήματά της για την άλλη μέρα και επιστρέφει σπίτι χωρίς πολλές ή καθόλου εργασίες.

Να φανταστείτε ότι ακόμα και στις 16.15 δεν προλαβαίνω να την πάρω εγώ καθώς σχολάω στις 17.00 απο τη δουλειά μου!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μα ναι, το ξέρω ότι τους γονείς ασφαλώς και τους απασχολεί το θέμα των υποδομών (ή αν όχι όλους, τους περισσότερους τουλάχιστον). Δεν το έγραψα καλά φαίνεται, εννοούσα ότι αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις!

Νομίζω ότι οι επιφυλάξεις για το ωράριο έχουν να κάνουν με το θέμα της κούρασης των παιδιών μάλλον. Η γνώμη μου είναι ότι είναι κι αυτή μια εξαγγελία εντυπωσιασμού, γιατί στην ουσία δεν προσθέτει παρά μια ώρα για φαγητό στο ήδη υπάρχον ωράριο.

Από τη στιγμή που υπάρχει ο θεσμός του Ολοήμερου Σχολείου, εξυπηρετούνται οι γονείς που εργάζονται και δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους.

Προσωπικά θα ήθελα περισσότερες εξαγγελίες επί του εκπαιδευτικού(ποιότητα μαθημάτων, αλλαγή τρόπου εργασίας κλπ)δηλαδή πράγματα που αφορούν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και όχι τόσο σε σχέση με το ωράριο.

Όταν στο δημοτικό που θα πάει από του χρόνου ο γιος μου (ένα από τα 800 πιλοτικά) η αίθουσα πληροφορικής έχει μόνο 5 υπολογιστές και χωράνε μόνο 5 καθιστοί κι άλλοι τόσοι όρθιοι, ε, δεν τρέφω την ψευδαίσθηση ότι γίνεται μάθημα πληροφορικής. Όταν με τις συγχωνεύσεις έχουμε 27 και βάλε μαθητές στην τάξη, δεν με πείθει το σλόγκαν "πρώτα ο μαθητής".

Ξέρω ότι κάποια από αυτά τα σχολεία λειτουργούν ικανοποιητικά, κάποια άλλα όμως, μάλλον αρκετά, όχι. Θα ήθελα λοιπόν να επιληφθούν πρώτα των προβλημάτων που ήδη υπάρχουν, να τα επιλύσουν και ύστερα να προχωρήσουν και σε άλλες μεγαλεπήβολες αλλαγές.

Link to comment
Share on other sites

Ολα στα χαρτια φαινονται ιδανικα αλλα στην πραξη τι γινεται???

Εχει λειτουργησει τιποτα σωστα στην Ελλαδα??? γιατι θα λειτουργησει αυτο σωστα???

 

Δεν ειμαι απαισιοδοξη καθολου μαλιστα θελω παντα να βλεπω τα πραγματα με την θετικη πλευρα τους. Αλλα και τωρα που το σχολειο μας ανηκει στο πυλωτικο προγραμμα και ειναι ανοιχτο μεχρι τις 2 πιστευετε οτι λειτουργει σωστα. Πχ εβαλαν πληροφορικη στα πρωτακια ξερετε τι κανουν στο μαθημα?? Παιζουν παιχνιδια ......

Αλλα αυτο βεβαια ειναι ενα μεμονωμενο παραδειγμα ανευθυνου καθηγητη πληροφορικης λετε ομως να υπαρχει μονο ενας? Απο την αλλη ολοι αυτοι οι δασκαλοι - καθηγητες ειδικοτητων ειναι ωρομισθιοι συνεπως πληρωνονται και αν μια ή 2 φορες το χρονο εσεις πιστευετε οτι το κεφι για παραγωγικη δουλεια θα ειναι ετσι ανεβασμενο?

Θελω να πω εδω οτι αν δεν δωσουν σωστο οικονομικο πακετο σε καθε σχολικη μοναδα και αν δεν δωσουν κινητρα σε εκπαιδευτικους παλι η κατασταση θα ειναι στασιμη και χειροτερη να μην πω απο πριν.

 

Εγω λεω να αφησουν τους νεους σχεδιασμους "ιδανικων σχολειων" και ας προσπαθησουν να βελτιωσουν τα δικα μας τα σχολεια τα σχολεια που πανε τα δικα μας τα παιδια. Μια χαρα ειναι το καινουργιο προγραμμα που αρχισε να εφαρμοζεται σε πολλα σχολεια της χωρας ας προσπαθησουν να το εφαρμοσουν σε ολα τα σχολεια και ας προσπαθησουν να το εφαρμοσουν σωστα.

 

Και μην νομιζετε εγω ειμαι υπερ το παιδι να καθεται στο σχολειο ακομα και μεχρι τις 5 αλλα εκει να τρωει σε τραπεζαρια ανθρωπινα να ξεκουραζεται να εχει το σχολειο ειδικο χωρο για αναγνωση βιβλιοθηκη να εχει αθλητικες μουσικες και οτι αλλο θελουμε δραστηριοτητες για τα παιδια και τις απαιτουμενες εγκαταστασεις.

Ετσι οταν το παιδι θα γυριζει στο σπιτι ουτε διαβασμα θα εχει ουτε θα εχει να τρεχει για τις λεγομενες εξωσχολικες δραστηριοτητες.

Link to comment
Share on other sites

φυσικά και εχει να κάνει με το ωράριο γιατί όσο πιο πολλές ώρες μένει ένα παιδί στο σχολείο τόσο καλύτερες υποδομές θα πρέπει να υπάρχουν ώστε η παραμονή του να μην είναι δυσάρεστη και να τηρούνται κανόνες ασφαλειας και υγειινής. μην το συγκρίνετε με τα ιδιωτικά που κάνουν αθλοπαιδειές και υπάρχουν καθηγητές ειδικοτήτων, στα περισσότερα δημόσια σχολεία είναι ένας για όλες τις δουλειές... και αν δειτε τις προκυρήξεις του ασεπ που αναμένονται να βγουν θα καταλάβετε ότι δεν προτίθεται το υπουργείο να προσλάβει προσωπικό για να καλύψει τέτοιου είδους ανάγκες. οι προσλήψεις ήταν ελάχιστες προ οικονομικής κρίσης τώρα θα είναι αριθμός λαχείου...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ρίξτε κι εδώ μια ματιά

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=63224

Είναι οι εμπειρίες από την λειτουργία των 800 πιλοτικών σχολείων.

Δεν βλέπω να προκύπτει πουθενά λιγότερη δουλειά για το σπίτι (αυτό το περίφημο με την τσάντα που μένει στο σχολείο), κι αν δείτε το Διδακτικό Ωράριο Λειτουργίας, είναι αυτό ακριβώς που είπα πριν: το ωράριο των πιλοτικών + ώρα για φαγητό. Για ποιό λόγο να φάνε στο σχολείο, το οποίο δεν έχει και τις κατάλληλες αίθουσες και υποδομές και όχι στο σπίτι τους όσοι θέλουν και μπορούν;

Για να μην σχολιάσω τα περί ανοιχτού και το απόγευμα σχολείου για αθλοπαιδιές και δραστηριότητες... Ποιός θα καθαρίζει, συντηρεί και επιβλέπει τη σωστή λειτουργία του χώρου; Οι καθαρίστριες που τους χρωστάνε 3-4 μηνιάτικα; Και ποιός θα πληρώνει τα λειτουργικά έξοδα για τις επιπλέον ώρες, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ;

Γιατί εγώ ξέρω ότι μειώθηκαν τα χρήματα των Σχολικών Επιτροπών, για δείτε εδώ:

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=16382

κι εδώ

http://59osdaskalos.blogspot.com/2011/02/blog-post_27.html

και στην επαρχία

http://www.cretalive.gr/new/27573/crete/Choris_lefta_oi_Scholikes_Epitropes

Link to comment
Share on other sites

Διαφωνω καθετα με την επεκταση του ωραριου.

Το οτι καποιοι γονεις εργαζονται και συμφερει το ωραριο δεν σημαινει οτι ειναι καλο για τα παιδια. Επισης η επεκταση του ωραριου δεν εχει καμια σχεση με το ολοημερο. Οταν καθονται στο ολοημερο και κανουν δραστηριοτητες τους βαζουν εργασιες για την επομενη μερα? (εννοω για τις δραστηριοτητες του ολοημερου). Οχι!!!

Τα παιδια μου πηγαινουν σε ενα απο τα 800 πιλοτικα!!!

Τα μηθηματα που κανουν εχουν τρομερο ενδιαφερον (δεν αντιλεγω) αλλα μας εχουν πεθανει στις εργασιες. Βαλτε και τις εξωσχολικες δραστηριοτητες (που ναι τις κανουν επειδη στα σχολεια οτι γλωσσες και να βαλουν, οτι δραστηριοτητες και να βαλουν ποτε μα ποτε δεν γινονται σωστα οποτε αναγκαστικα τα παιδια πηγαινουν εξω).

Τα παιδια λοιπον δεν προλαβαινουν ουτε να φανε . Εχουμε δηλαδη παιδια που απο 6 ετων ξυπνανε στις 7 το πρωι, πηγαινουν σχολειο, εχουν τρομερο διαβασμα, τρεχουν ολη μερα και πεφτουν κομματια στις 9 και στις 10. Δεν ζουν αυτα τα παιδια.

Ναι, στο εξωτερικο εχουν διαφορετικο ωραριο (το εχουμε ζησει και αυτο) αλλα ειχαν καφετερια και τρωγανε σαν ανθρωποι και οχι στα γρηγορα πανω στα θρανια, και δεν ειχαν μεγλο ογκο εργασιων για το σπιτι (οπως γινεται στην Ελλαδα) γιατι τα εκαναν μεσα στο σχολειο.

Οποτε μην συγκρινουμε τι γινεται στο Βελγιο, Γερμανια Αμερικη!!!!

Ας φτιαξουν ολα τα αλλα... που παραλιγο να τιναξει ο καυστηρα το δικο μας σχολειο στον αερα διοτι δεν γινοταν σωστη συντηρηση, ας βαλουν και να σχολικο τροχονομο για να μην θρηνησουμε θυματα, ας γινονται τα μαθηματα ειδικοτητων (δεν ξερω πως να τα πω) σωστα ετσι ωστε να μην πρεπει να πηγαινουμε τα παιδια μας σε εξωσχολικες δραστηριοτητες και ας αφησουν το ωραριο οπως ειναι.

 

* Τα πιλοτικα δεν εχουν ωρα για φαγητο. Τα διαλειμματα ειναι αυτα που ηταν παντα!!!

Link to comment
Share on other sites

Κι αφού επικαλούμαστε τί γίνεται στο εξωτερικό, ας πάρουμε για παράδειγμα ... το καλύτερο! Το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας, που θεωρείται το πιο επιτυχημένο όλων. Δείτε εδώ το Ωρολόγιο Πρόγραμμα, τους Εκπαιδευτικούς στόχους και την Ύλη που καλύπτει μια τάξη Δημοτικού στην Φινλανδία:

http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CCUQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.espoo.fi%2Fbinary.asp%3Fpath%3D1%3B28%3B11866%3B11703%3B23258%3B11855%3B12723%3B13671%3B50136%3B106459%3B106460%3B106461%26field%3DFileAttachment&ei=f-iSTevPLoer8AOXls3mAw&usg=AFQjCNEDjHlzzZiMkphi2NpZTpKr-az-Jw&sig2=7F1KCEbu7msDPTU6DfDSxA

Link to comment
Share on other sites

Κι αφού επικαλούμαστε τί γίνεται στο εξωτερικό, ας πάρουμε για παράδειγμα ... το καλύτερο! Το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας, που θεωρείται το πιο επιτυχημένο όλων. Δείτε εδώ το Ωρολόγιο Πρόγραμμα, τους Εκπαιδευτικούς στόχους και την Ύλη που καλύπτει μια τάξη Δημοτικού στην Φινλανδία:

http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CCUQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.espoo.fi%2Fbinary.asp%3Fpath%3D1%3B28%3B11866%3B11703%3B23258%3B11855%3B12723%3B13671%3B50136%3B106459%3B106460%3B106461%26field%3DFileAttachment&ei=f-iSTevPLoer8AOXls3mAw&usg=AFQjCNEDjHlzzZiMkphi2NpZTpKr-az-Jw&sig2=7F1KCEbu7msDPTU6DfDSxA

Βλέπω ότι στη Φινλανδία δεν έχουν καταργηθεί τα θρησκευτικά...!

 

Δεν ξέρω πάντως για τα άλλα πιλοτικά σχολεία αλλά ίσως είμαστε απο τα λίγα που υπάρχουν οι προδιαγραφές για τις έξτρα δραστηριότητες. Τα παιδιά έχουν όλα απο 1 υπολογιστή, κάνουν τα περισσότερα μαθήματα στο σχολείο (μια επανάληψη κάνουμε σπίτι), λίγο στην ξένη γλώσσα χωλαίνουμε καθώς η δασκάλα δεν πληρώνεται καθότι ωρομίσθια (τι να κάνουν και αυτοί οι άμοιροι, τόσα χρόνια σπουδών και στο τέλος δουλεύουν για την ψυχή της γιαγιάς τους) και πάει όποτε θέλει στο σχολείο.

Εχουμε μία άριστη δασκάλα, η οποία φροντίζει, εκτός απο τις σχολικές δραστηριότητες, να "παρασύρει" τα παιδιά και σε εξωσχολικές ομαδικές δραστηριότητες, τα οποία ακολουθούν με χαρά και γενικώς υπάρχει ένα αξιοπρεπές σύστημα στο σχολείο.

Συμφωνώ όμως πως τα πράγματα είναι ωραία όταν τα αναγγέλουμε αλλά δύσκολα στην πράξη καθώς δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προδιαγραφές.

Αντί να ανοίγουν περισσότερα σχολεία, κλείνουν και αυτά που ήδη υπάρχουν, έλεος!!!

Link to comment
Share on other sites

Άσχετο ίσως...

λίγο μακριά... αλλά το δικό μου "αγαπημένο" είναι στον Καναδά

σκέφτομαι να στείλω στο υπουργείο ως "εισηγήσεις":p

Νηπιαγωγείο

http://www.edu.gov.on.ca/eng/curriculum/elementary/kindergarten_english_june3.pdf

Νηπιαγωγείο/Δημοτικό με τάξη

http://www.edu.gov.on.ca/eng/curriculum/elementary/grades.html

Νηπιαγωγείο/Δημοτικό με θέμα

http://www.edu.gov.on.ca/eng/curriculum/elementary/subjects.html

Εδώ δίνει πολύ καλές επεξηγήσεις για τον τρόπο σχεδιασμού του προγράμματος.

Πραγματικά διαβάζοντας τον τρόπο προσέγγισης τους πιστεύω ότι έτσι βοηθάνε την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω ότι στη Φινλανδία δεν έχουν καταργηθεί τα θρησκευτικά...!

 

Δεν ξέρω πάντως για τα άλλα πιλοτικά σχολεία αλλά ίσως είμαστε απο τα λίγα που υπάρχουν οι προδιαγραφές για τις έξτρα δραστηριότητες. Τα παιδιά έχουν όλα απο 1 υπολογιστή, κάνουν τα περισσότερα μαθήματα στο σχολείο (μια επανάληψη κάνουμε σπίτι), λίγο στην ξένη γλώσσα χωλαίνουμε καθώς η δασκάλα δεν πληρώνεται καθότι ωρομίσθια (τι να κάνουν και αυτοί οι άμοιροι, τόσα χρόνια σπουδών και στο τέλος δουλεύουν για την ψυχή της γιαγιάς τους) και πάει όποτε θέλει στο σχολείο.

Εχουμε μία άριστη δασκάλα, η οποία φροντίζει, εκτός απο τις σχολικές δραστηριότητες, να "παρασύρει" τα παιδιά και σε εξωσχολικές ομαδικές δραστηριότητες, τα οποία ακολουθούν με χαρά και γενικώς υπάρχει ένα αξιοπρεπές σύστημα στο σχολείο.

Συμφωνώ όμως πως τα πράγματα είναι ωραία όταν τα αναγγέλουμε αλλά δύσκολα στην πράξη καθώς δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προδιαγραφές.

Αντί να ανοίγουν περισσότερα σχολεία, κλείνουν και αυτά που ήδη υπάρχουν, έλεος!!!

 

Πολύ χαίρομαι για σας, πραγματικά!!! Έτσι μάλιστα, αξίζει το παιδί να μείνει στο σχολείο μέχρι τις 3, δεν θα το νιώθει σαν τιμωρία! Αλλά μέχρι να έχουν όλα τα σχολεία τις κατάλληλες υποδομές, ας μην μας παραμυθιάζουν!

Link to comment
Share on other sites

Άσχετο ίσως...

λίγο μακριά... αλλά το δικό μου "αγαπημένο" είναι στον Καναδά

σκέφτομαι να στείλω στο υπουργείο ως "εισηγήσεις":p

Νηπιαγωγείο

http://www.edu.gov.on.ca/eng/curriculum/elementary/kindergarten_english_june3.pdf

Νηπιαγωγείο/Δημοτικό με τάξη

http://www.edu.gov.on.ca/eng/curriculum/elementary/grades.html

Νηπιαγωγείο/Δημοτικό με θέμα

http://www.edu.gov.on.ca/eng/curriculum/elementary/subjects.html

Εδώ δίνει πολύ καλές επεξηγήσεις για τον τρόπο σχεδιασμού του προγράμματος.

Πραγματικά διαβάζοντας τον τρόπο προσέγγισης τους πιστεύω ότι έτσι βοηθάνε την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης

 

Επίσης πολύ καλό!!!

Δυστυχώς οι "εγκέφαλοι" που αποφασίζουν για τα δικά μας τα παιδιά δεν τα έχουν φαίνεται σε υπόληψη αυτά τα συστήματα!!! Αλλά δεν φταίνε μόνο αυτοί, φταίμε και οι γονείς που ανεχόμαστε και τροφοδοτούμε το σύστημα, παίζουμε δηλαδή το παιχνιδάκι τους. Αναρωτιέμαι δλδ γιατί όταν γίνεται πορεία για περικοπές μισθών γεμίζει η Αθήνα διαδηλωτές, αλλά καμμία οργάνωση γονέων δεν σκέφτηκε να κατεβεί στον δρόμο και να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση των σχολείων...

Link to comment
Share on other sites

Επίσης πολύ καλό!!!

Δυστυχώς οι "εγκέφαλοι" που αποφασίζουν για τα δικά μας τα παιδιά δεν τα έχουν φαίνεται σε υπόληψη αυτά τα συστήματα!!! Αλλά δεν φταίνε μόνο αυτοί, φταίμε και οι γονείς που ανεχόμαστε και τροφοδοτούμε το σύστημα, παίζουμε δηλαδή το παιχνιδάκι τους. Αναρωτιέμαι δλδ γιατί όταν γίνεται πορεία για περικοπές μισθών γεμίζει η Αθήνα διαδηλωτές, αλλά καμμία οργάνωση γονέων δεν σκέφτηκε να κατεβεί στον δρόμο και να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση των σχολείων...

Ελα ντε!

Η ακόμη καλύτερα να βγαίναν μαζί οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς στου δρομους...

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, όσο ψάχνω στο ίντερνετ βρίσκω κι άλλα, όπως εδώ μια συζήτηση για το σχολικό ωράριο στην Γαλλία, όπου ως γνωστόν τα σχολεία λειτουργούν 4 ημέρες την εβδομάδα, από τις 9 μέχρι τις 3+ και όπως θα δείτε αυτό θεωρείται κουραστικό για τα παιδιά:

http://www.totalfrance.com/france/forum/viewtopic.php?t=59439

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...