Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ελλειψη σιδηρου


Recommended Posts

Το παιδακι εδω και ενα μηνα σχεδον εχει κολλησει 3 ιωσεις....ωτιτιδα.λαιμο.μυξες.

ολα εναλαξ και με πυρετους ψηλους....πηραμε 2 φορες αντιβιωση γιατι δεν περνουσε η ωτιτιδα....Εδω και 2 μερες μου σηκωσε παλι πυρετο και ετσι αποφασισαμε με τον γιατρο να κανουμε εξετασεις ουρων και αιματολογικες...

Ειναι πρωορο παιδακι και ετσι ο γιατρος φοβηθηκε για καποια λοιμωξη..

Τελικα ολα καλα καθαρα τα ουρα...Βρηκαμε ομως πολυ χαμηλο το σιδηρο...26 και πρεπει νομιζω να ειναι πανω απο 60 αν δεν κανω λαθος...

Ειναι ιωση μου ειπε ο γιατρος και θα περασει μονο με αντιπερετικα...δεν θελει αλλη αντιβιωση.....

Σημερα παλι μου εκανε 2 φορες πυρετο μεχρι 38.5 και πεφτει..

Τι μπορει να συμβαινει με το σιδηρο??αν καποια μανουλα περασε το ιδιο θα ηθελα πολυ να ακουσω την δικη της εμπειρια....

Το παιδι ειναι λιγο πισω σε ολα λογω προωροτητας και σε κιλα και σε υψος..μου εχουν πει οτι η ελλειψη σιδηρου παιζει ρολο στο υψος και στο βαρος...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Kαλησπέρα κ περαστικά σας!

Δέ ξέρω πόσων μηνών είναι η μικρή κ άν θηλάζεις, αλλά αυτό που μου είπε εμένα ο γιατρός μου είναι οτι τα παιδάκια που θηλάζουν αποκλειστικά μπορεί να έχουν χαμηλό σίδηρο. Και αυτό γιατί από ότι μου είπε στο μόνο που ειστερεί το μητρικό γάλα είναι το σίδηρο. Εμάς η μικρή είναι 5 μηνών κ μας έχει δώσει σταγόνες σίδηρο να της δίνουμε κάθε μέρα. Βέβαια δέ ξέρω άν αυτό που σου λέω δικαιολογεί το τόσο χαμηλό σίδηρο....απλά σου αναφέρω την εμπειρία μου!

I LOVE MY LITTLE STARS!!!

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω Σοφακι αγορακι εχω 11 μηνων...δεν θυλαζω πια....μαλλον ειναι απο τις αντιβιωσεις και απο την προωροτητα...μας εδωσαν και εμας σταγονες και βιταμινες για 3 μηνες.....

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω Σοφακι αγορακι εχω 11 μηνων...δεν θυλαζω πια....μαλλον ειναι απο τις αντιβιωσεις και απο την προωροτητα...μας εδωσαν και εμας σταγονες και βιταμινες για 3 μηνες.....

 

Καλησπερα. Και εγω μια προωρη μπεμπιτσα η οποια ομως παιρνει σιδηρο σε σταγονες και θα παιρνει τουλαχιστον για ενα χρονο, μεχρι να αρχισει να τρωει κρεας, μας ειπε η γιατρος. Εσεις γιατι μονο για 3 μηνες;; Φυσικα η αναιμια εχει σχεση με το βαρος. Οταν ο σιδηρος ειναι πολυ χαμηλος το παιδι δεν παιρνει κιλα. Ξανακοιταξε το.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κι από μένα!

Ο μικρούλης μου ήταν κι αυτός πολύ πρόωρος και πίναμε σίδηρο και βιταμίνες για περίπου 12 με 13 μήνες....τις σταματήσαμε πριν από ένα μήνα γιατί τρώει πλέον αρκετό κρέας και αυγό οπότε παίρνει από κει ότι χρειάζεται. Νομίζω ότι 3 μήνες για πρόωρο μωράκι είναι λίγο.

Τώρα τι σου είπε ο γιατρός? δεν σας έδωσε σίδηρο?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μάλλον κατάλαβα λάθος ότι παίρνατε μόνο για τρεις μήνες:rolleyes:

Εμένα γεννήθηκε 29 εβδομάδων, 1.200gr και είχαμε θέμα με τον σίδηρο και γενικά με αναιμία, μέχρι να βγει από την ΜΕΝΝ είχε κάνει 7 μεταγγίσεις...αλλά ευτυχὠς τώρα όλα καλά!

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

μολις πηρα τις εξετασεις αιματος του μικρου μου 18 μηνων τωρα και εχει πολυ χαμηλο σιδηρο 9 και 13 φερριτινη. ο γιατρος ειπε να παρω σταγονες χημικου σιδηρου και να του δινω 5 πρωι βραδυ. εχω στεναχωρηθει πολυ και φοβαμαι οτι φταιει οτι τον θηλαζω ακομα οποτε ζητησει!!! εχω διαβασει και τις παρενεργειες του χημικου σιδηρου και δεν ξερω τι να κανω.μηπως πρεπει να διακοψω τον θηλασμο? δεν πινει ομως σταγονα ξενου γαλατος τον αηδιαζει. αν καποια μανουλα εχει παρομοια εμπειρια και μπορει να με συμβουλεψει θα ειμαι υποχρεη!!

ο γιατρος μου ειπε αν εχουμε το στιγμα εγω ή ο συζυγος μου αλλα δεν ξερω ημουν αιμοδοτης δεν θα το ηξερα?

l86Tp3.png d6AUp3.png
Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

μαρια και ο δικος μου εχει χαμηλο σιδηρο, ειναι 14,5 μηνων και θηλασε μεχρι και τον δεκατο μηνα. του δινω ferrum hausman. δεν ξερω αν φταιει το γεγονος οτι θηλαζεις ακομα. αν εχεις εμπιστοσυνη στον γιατρο σου να δωσεις το συμπληρωμα. παντως νομιζω οτι για οτιδηποτε δεν ειμαστε σιγουρες πρεπει να παιρνουμε και μια δευτερη γνωμη.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

δεν φταίει ο θηλασμός κατι άλλο ειναι για μένα που του απορροφά το σίδηρο....

ίσως τρώει αρκετα γαλακτοκομικά και λίγα φαγητά πλούσια σε σίδηρο.

υπάρχει και φυτικό σίδηρο για παιδιά ρώτα κανενα φαρμακοποιό .

και ξεκίνα να του κάνει μια διατροφή πιο πλουσια σε πορτοκαλάδα φρέσκια, φακές , και άλλα φαγητα που να περιέχουν σίδηρο όπως μοσχαράκι.

επείσης απεφευγε τα γαλακτοκομικά διότι απορροφουν το σίδηρο απο τα φαγητά που τρώει ομως ο θηλασμός ειναι προτέρημα εαν αντέχεις και ο ίδιος θέλει για εμενα τον συνεχίζεις.

την γνωμη μου λεω ....ετσι ...

Link to comment
Share on other sites

τελικα ξεκινησα τον σιδηρο. περασαμε μια ωτιτιδα και μαλλον γαστρεντεριτιδα και κοψαμε και οτι φαγητο τρωγαμε,παλι καλα που θηλαζει.τι να πω θα δουμε τωρα καθε μερα μπιφτεκι και βλεπουμε.

l86Tp3.png d6AUp3.png
Link to comment
Share on other sites

δε νομιζω οτι με το να δινεις σε ενα παιδι 1.5 ετους οπως ειναι και ο γιος μου καθε μερα μπιφτεκι θα του ανεβει το σιδηρο.υπαρχουν πολλες τροφες που μπορεις να δωσεις.εγω στον γιο μου π.χ. επειδη μου εχει πει πια ο παιδιατρος να μην τρωει πανω απο 2 φορες κρεας την εβδομαδα του δινω φακες η σπανακοριζο οπου μιση ωρα πριν φαει φαγητο πινει το χυμο ενος πορτοκαλιου και φροντιζω το απογευμα να φαει κατι αλλοπ.χ. φρυγανια με ντοματουλα και οχι κατι που περιεχει ασβεστιο για να γινεται σωστη απορροφηση σιδηρου!!!την γνωμη μου σου λεω αλλα τα μπιφτεκια καθε μερα δεν νομιζω να ειναι ο,τι πιο σωστο

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...