Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τί μπορεί να μας συμβαίνει?


Recommended Posts

Η μικρούλα μου είναι 7.5 μηνών και πριν 1 μήνα έπαθε ασθματική βροχίτιδα την οποία ξεπεράσαμε με εισπνεόμενα. Ο γιατρός μου είπε ότι μπορεί πάλι να της παρουσιαστεί, ειδικά σε περιβάλλον με έντονη υγρασία ή την άνοιξη, μέχρι την ηλικία των 3 περίπου χρόνων όπου και πλέον στις περισσότερες περιπτώσεις εξαλείφεται το πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι από τότε μας έχουν παρουσιαστεί 2 φορές επεισόδια έντονου βήχα, την πρώτη φορά κράτησε 5 μέρες και πέρασε από μόνο του, αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά. Πολύ έντονος βήχας, πνίγεται, κοκκινίζει η καημένη, ειδικά ξαπλωμένη, δεν έχει ανεβάσει ευτυχώς ποτέ πυρετό, έχει μυξούλες, φλέμματα και η αναπνοή της έκανε ελαφρύ συριγμό. Την πήγα στο γιατρό αλλά δεν της βρήκε τίποτα, μόνο aerolin εισπνοές μας έδωσε και σήμερα την ακούω και βραχνιασμένη, ίσως επειδή εχτές έκλαιγε πολύ ώρα λόγω ενόχλησης των δοντιών. Επίσης η μεγάλη μου κόρη πηγαίνει προνήπιο και όσο νά ναι όλο και κάποια ιωσούλα κουβαλάει και μάλλον κολλάει και το μικρό. Αναρωτιέμαι, κολλάει όντως η μικρή από την μεγάλη και αντιδράει έτσι ο οργανισμός της (με βήχα) ή υπάρχει ευαισθησία λόγω του επεισοδίου της ασθματικής βροχίτιδας? Δώστε μου σας παρακαλώ καμιά γνώμη γιατί δεν μπορώ να βλέπω το μωρό να βήχει έτσι και να ταλαιπωρείται και να έχω μονίμως τη μάσκα και το aerolin πάνω στο τραπέζι της κουζίνας! Εσάς τύχαινε να έχετε τα παιδάκια σας συχνά άρρωστα σε τόσο μικρή ηλικία? Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Η κόρη μου, 3,5 χρονών σήμερα, από ενός έτους καθε φορά που κολλάει καποια ίωση εχει έντονο βήχα και καταρροή σε σημείο που να μην μπορεί να κοιμηθεί και να ταλαιπωρείται για μέρες. Στην αρχή έβηχε μόνο στον ύπνο της και το αντιμετωπίσαμε

με αποχρεμπτικά σιρόπια. Στη συνέχεια, και πριν κλείσει τα 2, ο βήχας κρατούσε και τη μέρα, έκανε την πρώτη της βρογχίτιδα και η παιδίατρος μας εδωσε σιρόπι Aerolin. Με το σιρόπι αυτό ο βήχας περνουσε το πολυ μέσα σε μία εβδομαδα. Από το Σεπτέμβρη όμως που ξεκίνησε παιδικό η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Η παιδιατρος μας είπε ότι εχει κανει σπαστική βρογχίτιδα και έχει και κάποια μορφή ήπιας αλλεργίας. Μας έδωσε εισπνοές με Atrovent - Flixotide χαπάκια Singoulair και κατα διαστήματα σταγόνες κορτιζόνης. Στην αρχή μας βοήθησαν αρκετά αλλα μετά από λίγο καιρό απλώς κρατούσαν το παιδί μου σε μία κατάσταση συντήρησης (να κοιμάται σχετικά καλά και να μην βήχει συνέχεια τη μέρα) Σε καταλαβαίνω όταν λες ότι δεν μπορείς να βλεπεις το παιδί σου να ταλαιπωρείται ετσι. Από αυτά που σας είπε η γιατρός σας, θα πρέπει και εσεις να έχετε κάποια αλλεργία που σε συνδιασμό με ιώσεις που κολλαει η μικρη η κατάσταση να επιδεινώνεται. Η άνοιξη κάνει ακόμα πιο εντονο το πρόβλημα.

Εγώ δεν αντεχα να βλέπω το παιδί μου να είναι ετσι και να παίρνει τόσα φάρμακα και αποφάσισα τον Μάρτιο να την πάω και σε έναν Ομοιοπαθητικό γιατρο. Ξεκίνησε λοιπον ομοιοπαθητική θεραπεία και η βελτίωση της υγείας της είναι θεαματική. Συζήτησέ το με τη γιατρό σας γιατί εάν είναι αλλεργία, η ομοιπαθητική μπορεί να σας βοηθησει να ξεπεράσει η μικρούλα γρήγορα το πρόβλημα και να μην χρειαστεί να πάρετε τόσα φαρμακα που εχουμε πάρει εμεις.

Εύχομαι το καλύτερο για το μωρό σου. Να είναι πάντα γερό και δυνατό.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...