Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΩΤΙΚΟ ΠΤΕΡΥΓΙΟ


Recommended Posts

Ο 3 μηνών γιός μου γεννήθηκε με ένα σπυράκι στο αυτάκι του. Στο νοσοκομείο μας είπαν ότι συνήθως σετίζεται με παθήσεις των νεφρών και θα έπρεπε να κάνουμε έναν υπέρηχο. Ο παιδιατρος μας μας εξήγησε ότι κατά την οργανογέννηση το αυτάκι και τα νεφρά βρίσκονται μαζί γι΄' αυτό και σε κάποιες περιπτώσεις δηλώνει σοβαρές παθήσεις των νεφρών και καλά θα ήταν να κάνουμε υπέρηχο. Το ονόμασε ωτικό πτερύγιο. Πήγαμε σε εξειδικευμένο κέντρο στον καλύτερο απ' οτι μας είπε ακτινοδιαγνώστη ο οπόιος μας είπε ότι τα νεφρά είναι φυσιολογικά απλά στην αριστερή πλευρά το σημείο που κρατάει τα ούρα έχει μια μικρή διάταση και θέλει επανέλεγχο να δούμε εαν θα υποχωρήσει. Το έγραψε σαν διάταση του αριστερού πυελοακλυκικού συστήματος (κάπως έτσι). Ο παδιάτρος μας συνέστησε να κάνουμε μια επανάληψη σε 6 μήνες αυτή την φορά σε παιδοουρολόγο για ναμας πει αυτός την γνώμη του και να δεί το πρώτο υπερηογράφημα. Μας καθυσήχασε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό απλά για να καλύψουμε την 1 στο εκατομμύριο πιθανότητα απ' ότι κατάλαβα να υπάρχει πρόβλημα με ουρολοιμώξεις. Εχει κανένας παρόμοια εμεπειρία να μας πει γιατί ανησυχώ.

k4xS.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις


καλησπερα μαρινακι!κατι παρομοιομας σηνεβη και μας και βλεπω πολλα κοινα στοιχεια...

εμεις αποτην γεννηση ομικρος ειχε στο δεξι του αυτι μια ανατομικη εξωτερικη, στο πτερυγιο δηλαδη, ανωμαλια(φαντασου πως ειναι τα ξωτικουλια μυτερα προς τα πανω??ετσι αλλα οχι ιδιαιτερα εντονο...μονο αν το προσεξεις καλα το καταλαβαινεις)

τελωσπαντων ο αντρας που το προσεξε ρωτησε την παιδιατρο και εκεινη μας ειπε οτι δεν ειναι κατι ανησυχητικο απλως σε ενα μικρο ποσοστο μπορει να σχετιζεται με καποια ανατομικη ανωμαλια στα νεφρα.αλλα να μην ανησυχουμε.αν παλι θελουμε μπορουμενα παμε να κανουμε εναν υπερυχο στα νεφτα του να δουμε....

εμεις εντελει να μην στα πολυλογω δεν καναμε τιποτα επειδη μας καθυσηχασε εκεινη και δεν το ψαξαμε καθολου

εντομεταξυ πως ετυχε γνωρισαμε εναν κυριο ο οποιος ειχε ακριβως το ιδιο σχημα στο ενα του αυτι.τον ρωτησαμε και πραγματι εχει ενα θεματακι στα νεφρα του(η θεση στην οποια βρισκονται ειναι καπου αλλου κατι τετοιο:)).το μονο προβλαμαπου εχει ειναι οταν παει να σηκωσει βαρια πραγματα δυσκολευεται,ποναει.

τι να σου πω βρε μαρινα εσεις τι ακριβως σπυρακι ειναι αυτοπου εχετε?ειναι μεγαλο?

οχι οτι αυτο εχει καμια σημασια απλως προσπαθω να καταλαβω.

tzimakos was born at 10/03/2009!

 

mom and dad love you..........

Link to comment
Share on other sites

πιθανοτατα επειδη οπως ειπες οτι στην οργανογενεση αυτια και νεφροι δημιουργουνται ταυτοχρονα,γιαυτο οι γιατροι τα σχετιζουν μεταξυ τους..αλλα εγω καταλαβα οτι παιζουν πολυ μικρες πιθανοτητες να αναπτυξουν καποιο προβλαμα με τα νεφρα τελικα.

νομιζω οτι δεν πρεπει να ανησυχεις.

tzimakos was born at 10/03/2009!

 

mom and dad love you..........

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα μανούλες! Η πρώτη μου κόρη έχει ακριβώς το ίδιο στο δεξί της αυτάκι. Ένας ειδικευόμενος γιατρός μου είχε αναφέρει τη σχέση που μπορεί να έχει με κάποια πάθηση στα νεφρά και απλά το είχα προσπεράσει. Ωστόσο κάναμε έναν υπέρηχο νεφρών και ήταν όλα καλά. Όταν όμως έφτασε 9 μηνών έπαθε ουρολοίμωξη, νοσηλεύτηκε και με περετέρω εξετάσεις βρήκαμε πως έχει παλλινδρόμηση και στα δύο νεφρά. Από την άλλη όμως η κουμπάρα μου που το είχε και αυτή δεν είχε κανένα πρόβλημα. Αλλά και ένα ανηψάκι μου που έχει επίσης παλλινδρόμηση και μάλλιστα στον ύψηστο βαθμό δεν έχει ωτικό πτερήγιο. Σίγουρα εκτός από έναν υπέρηχο δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο γιατί οι υπόλοιπες εξετάσεις π.χ. ανιούσα κυστεοουρηθρογραφία, έχουν τρομερή ραδιενέργια.

Νεφέλη:1-1-08 Άλκηστις:1-4-09 Ίριδα:17-6-10

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ο δικος μου μεχρι στιγμης-ενος ετους πια-δεν εχει κανει ουρολοιμωξη ευτυχως δηλαδη...γιατι δεν αντεχω αλλο να φανταστειτε τωρα τον εχω με ωτιτιδα....με αυτα ομως που λετε αρχισα να ανησυχω..μηπως δεν εκανα καλα τελικα που δεν το εψαξα περαιτερω?...θα μιλησω με την παιδιατρο κι αν ειναι να παω να δω και εγω τα νεφρα του μην τυχων..........

tzimakos was born at 10/03/2009!

 

mom and dad love you..........

Link to comment
Share on other sites

Αλλά και ένα ανηψάκι μου που έχει επίσης παλλινδρόμηση και μάλλιστα στον ύψηστο βαθμό δεν έχει ωτικό πτερήγιο.

 

τι εννοεις??οτι ενω δεν εχει ωτικο πτερυγιο εχει παλλινδρομηση νεφρων??

και τι γινεται με την παλινδρομηση??κατατοποισε μας!!σε ευχαριστω εκτων προτερων!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D

tzimakos was born at 10/03/2009!

 

mom and dad love you..........

Link to comment
Share on other sites

Στο συγκεκριμένο παιδάκι το πρόβλημα είχε διαγνωστεί απο τη β επιπέδου και μάλλιστα γεννήθηκε 8 μηνών για να αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Και σε αυτή την περίπτωση αλλά και στην κόρη μου παίρνουν σε καθημερινή βάση αντιβίωση έτσι ώστε να προλαμβάνονται οι ουρολοιμώξεις από την παλλινδρόμηση των ούρων στα νεφρά μέχρι να εξαφανιστεί το πρόβλημα. Συνήθως μέχρι τα 2, ο ίδιος ο οργανισμός το καταπολεμάει.Το ανηψάκι μου είναι 3,5 χρονών και συνεχίζει αλλά το πρόβλημα υπάρχει πλέον μόνο στον 1 νεφρό. Η κόρη μου παίρνει αντιβίωση 1,5 χρόνο τώρα και θα ξανακάνουμε εξετάσεις τον Ιούνιο και ανάλογα με τα αποτελέσματα συνεχίζουμε ή διακόπτουμε την προφύλλαξη (αντιβίωση). Σε μεγάλου βαθμού παλλινδρόμησης μπορούν να κάνουν και χειρουργείο όταν το παιδί φτάσει 2 χρονών και δεν παρουσιάζει βελτίωση.

Νεφέλη:1-1-08 Άλκηστις:1-4-09 Ίριδα:17-6-10

Link to comment
Share on other sites

ευχομαι να το καταπολεμησει ο οργανισμος της τελικα και να μην χρειασουν ουτε χειρουργεια ουτε τιποτα......απο ψυχης....:)

tzimakos was born at 10/03/2009!

 

mom and dad love you..........

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...