Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πρβλημα με χαπι σιδηρου


Recommended Posts

καλημερα κοριτσια.

σημερα πηρα για πρωτη φορα χαπια σιδηρου και συγκεκριμενα τα resoferon.το πηρα τελειως νηστικη οπως μου ειχε αναφερει ο γιατρος.

περασε κανενα μισαωρο και με επιασε εντονος στομαχοπονος αλλα εντονη αναγουλα.

ειχε καποια αλλη κοπελα τα ιδια συμπτωματα?

δυστυχως δεν μπορω να μην παρω σιδηρο γιατι ο αιματοκριτης μου απο 39 επεσε ξαφνικα αυτο τον μηνα στο 33.:-(

 

ευχαριστω πολυ!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 59
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα!! Μου κάνει εντύπωση που αργησες τόσο να πάρεις σίδηρο!!! Πολλά σκευάσματα προκαλούν αναγούλες κλπ πες στο γιατρό σου να σου αλλάξει τα χάπια, συνήθως έτσι κάνουν!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

εμένα μου έχει δώσει ένα που λέγεται FYSIOFOL έχει και σίδηρο και φολικό οξύ και κάθε δόση είναι ένα μικρό πλαστικό μπουκαλάκι με υγρό το σίδηρο και σκόνη το φολικό οξύ που τα ανακατεύεις και τα πίνεις όπως είναι ή διαλυμένα σε νερό ή χυμό. Δεν μου προκάλεσε ποτέ ενόχληση στο στομάχι. Μόνο λίγη δυσκοιλιότητα έχω που όμως μπορεί να οφείλεται μόνο στην εγκυμοσύνη. Ρω΄τα το γιατρό σου γιατί συνήθως τα φάρμακα σε υγρή μορφή (όπως τα αναβράζοντα) είναι λίγο πιο ήπια για το στομάχι αν υπάρχει ευαισθησία.

Link to comment
Share on other sites

Η δυσκοιλιοτητα οφειλεται στη ληψη σιδηρου,ανεξαρτητου σκευασματος!!!!!

Εγω και σ αυτην την εγκυμοσυνη κ την προηγουμενη παιρνω φερο-φολικ.

Αλλα θα πρεπει να παρεις τον ιατρο σου κ να τον ενημερωσεις,μηπως σου δωσει καποιο αλλο σκευασμα!

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

εγω παιρνω τα Legofer(αμπουλες) κ ξεχωριστα το Filicine ....εχω ευαισθησια στο στομαχι κ μεχρι στιγμης ειμαι οκ.....

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Link to comment
Share on other sites

καλημερα κοριτσια.και γω legofer και felicine παιρνω απο την αρχη της εγκυμοσυνης.ξεκινησα με 38 αιματοκριτη και τωρα μπαινω στον 8ο με 33.ειναι λιγο? απλα τωρα τελευταια μου ειπε οτι να μην πινω γαλα πριν και μετα τη ληψη του σιδηρου και χθες που του πηγα τις αιματ.εξετασεις με ρωτησε αν το παιρνω νηστικη.η αληθεια ειναι οτι μονο οταν παιρνω το πρωι ειμαι νηστικη το βραδυ παντα κατι εχω φαει εφοσον δεν το ηξερα,αλλα και αυτος περιμενε να φτασω στον 8ο για να μου το πει?

Link to comment
Share on other sites

στελλα η οδηγια που μου εδωσε ηταν να το παιρνω παντα νηστικη και στο επομενο 20λεπτο να μην φαω η πιω κατι.το felicine το παιρνω το μεσημερι μετα το φαγητο.εγω ξεκινησα με 40 αιματοκριτη και τωρα εχω 33,αρα εισαι καλα..ο γιατρος τι σου λεει?ειναι ευχαριστημενος απο τον αιματοκριτη σου?

Link to comment
Share on other sites

ενταξει λεει οτι ειναι χωρις πολλα σχολια.και ποσο νηστικη δηλ πρεπει να ειμαι?ποση ωρα πριν να ειναι το τελευταιο γευμα.εγω εχω και το εξης προβλημα.παιρνω μαγνησιο,felicine και σιδηρο πρωι βραδυ και μια φορα τη μερα ασβεστιο το οποιο πρεπει να εχει 4 ωρες διαφορα με το μαγνησιο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

εγω σιδηρο παιρνω μια φορα την ημερα.με το ξυπνησω.το μεσημερι το felicine και το απογευμα το ασβεστιο.ειναι δυσκολο να κατσεις τελειως νηστικη ειδικα το βραδυ!στις οδηγιες του φαρμακου γραφει οτι πρεπει να τα παιρνεις πριν το γευμα νηστικη αλλα αν αυτο δεν ειναι εφικτο να τα παιρνεις μαζι με το φαγητο..δεν κανεις ομως παλι μια ερωηση στον γιατρο σου?

Link to comment
Share on other sites

εγω παιρνω τα Legofer(αμπουλες) κ ξεχωριστα το Filicine ....εχω ευαισθησια στο στομαχι κ μεχρι στιγμης ειμαι οκ.....

 

Αυτά έπερνα κι εγώ μέχρι πριν ένα μήνα. Είχα πολούς εμετούς όμως και κάθε φορά που έπινα τον σίδηρο σίγουρα τον έβγαζα. Αποτέλεσμα ο αιματοκρίτης και η αιμοσφερίνη μου να πέσουν κατακόρυφα παρότι ξεκίνησα με 40. Τωρα είμαι κοντά στο 30. Τωρα πέρνω λεγκοφερ και είμαι πολύ καλύτερα. Ελπίζω να ανέβουν και οι τιμές μου!

Link to comment
Share on other sites

Εγω αν και ξεκινησα με 40 κ η γιατρος μου μουχε πει 2 την ημερα,εγω επαιρνα μονο 1...1 veltifer,1 felicine k 1 ασβεστιο..μεχρι κ προχθες ειχα αιματ. 36 αλλα τωρα πηγε στο 33,7 επειδη σταματησα να το παιρνω για 5 μερες απο την πολλη δυσκοιλιοτητα που ξαφνικα απεκτησα.( παρολο που παλεψα να αντιστρεψω )Ο θειος μου που ειναι φαρμακοποιος και η γιατρος μου πουναι ξαδερφη μου μουχαν πει οτι τον σιδηρο μπορεις να το παιρνεις και νηστικη και με το φαι και οτι αυτα που λενε για 20-30 λεπτα νηστικη ειναι μπουρδες...ειναι τα μυαλα παλια..αφου ουτως ή αλλως ο σιδηρος μπορει να απορροφηθει απο τον οργανισμο μεσα σε 7 ωρες.Α!!και πρεπει καλυτερα μαζι με felicine.κ οχι μετα απο ωρες γιατι αυτα τα 2 πανε πακετο...απλα μου ειπαν να προτιμαω το μαγνησιο μακρυα(μαξ 2 ωρες) απο γαλακτοκομικα κ απο το ασβεστιο ,οχι για αλλο λογο αλλα γιατι δεν γινεται καλη απορροφηση και ειναι σαν τα παιρνεις αδικα.βασικοι κανονες παγκοσμιως...Κατα τα αλλα η γιατρος μου μουπε να μην αγχωνομαι αν καποιο μηνα πεσει ο αιματοκρ. μου γιατι το μωρο καποιους μηνες εχει αναγκες πιο μεγαλες απο αλλους μηνες...και ειναι δεδομενο οτι θα πεσει...αρκει να προσεχω..δηλ τι???μην ξεχναω την διατροφη μου κ τα χαπια...μου εξηγησε οτι ακομα κ τωρα που ειμαι στον 7ο μπορει να με πειραξει ο σιδηρος ξαφνικα,οπως κ εγινε..γιαυτο οι γιατροι πηγαινουν με τα ματια κλειστα...Τωρα μου εδωσε σε χαπι το Gyno-Tardyferon κ βρηκα την υγεια μου. :wink: ευελπιστω οτι θα ανεβει λιγακι αλλα κ παλι δεν θα αχγωθω πολυ,εκτος βεβαια αν πεσει πολυ πολυ πιο κατω,πραγμα που σημαινει οτι δεν επαρκει για την μπεμπουλα μου και για την μανουλιτσα της ουτε ο σιδηρος ουτε το φυλλικο οξυ και δυστυχως θα πρεπει να το παιρνω πιο τακτικα....α!!!κ οι αποθηκες αρχιζουν κ αδειαζουν επικινδυνα ..εσεις που εχετε χαμηλο αιματοκρ. ,οι αποθηκες πως πανε???Βασικο ε!!!!

0oWXCeS.jpg0oWXp3.png
Link to comment
Share on other sites

ωραιες και χρησιμες οι συμβουλες της ξαδερφης σου νομιζω.εγω μπηκα 30η εβδομαδα και ο αιματοκριτης μου ειναι 33,3,ελαφρως ανεβασμενος απο τον προηγουμενο μηνα που ηταν 32,7.ο γιατρος τον βρισκει ο.κ αν σκεφτεις οτι ξεκινησα την εγκυμοσυνη με 38.εχω ενα ψιλοθεματακι με τη δυσκοιλιοτητα την τελευταια εβδομαδα.ενω πηγαινα τουαλετα μια φορα στις 2 η 3 μερες,τωρα μπορει να πηγαινω και καθε μερα η και δυο φορες τη μερα.

Link to comment
Share on other sites

Τον σίδηρο και γω μετά το φαγητό τον πέρνω, γιατί διαφορετικά με ενοχλεί στο στομάχι. Πέρνω και τα ουτροζεσταν που επίσης με πειράζουν και προσπαθώ τουλάχιστον να τα κρατάω στον οργανισμό μου. Σκέφτηκα ότι καλύτερα να απορροφηθεί ο μισός σίδηρος παρά να τον βγάζω, όπως τους πρώτους μήνες και να μην πέρνω καθόλου!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

στελλα νομιζω θα σε βοηθησουν τα υποθετα γλυκερινης αν σε ξαναπιασει δυσκοιλιοτητα και οποια αλλη εχει προβλημα...εκει που νομιζεις οτι δεν μπορεις ή δεν εχεις να πας,το βαζεις και σε 5 εισαι οκ....ειναι ακινδυνα 500% και πραγματικα σε ανακουφιζουν.δοκιμασε τα...ειναι σαν σιλικονη...

0oWXCeS.jpg0oWXp3.png
Link to comment
Share on other sites

σιδερενια,θα επιμεινω και θα σου πω οτι πρεπει οπωσδηποτε να σου αλλαξει ο,τι σε πειραζει ο γιατρος σου.απορω γιατι δεν στα εχει ηδη αλλαξει.εμενα μου φωναζε οταν της ειπα οτι για 15 μερες και...δεν τα επαιρνα τακτικα γιατι με πειραζαν..μου ειπε "εμεις γιατι ειμαστε εδω??...διακοσμητικοι?"

υπαρχουν λυσεις για ολα.μπορει να μην τις σκεφτομαστε εμεις και ορισμενες φορες ουτε καν οι γιατροι(για πολλους κ διαφορους λογους), αλλα το νου σας κοριτσια...βοηθηστε τον οργανισμο σας πριν τρελαθει εντελως

0oWXCeS.jpg0oWXp3.png
Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρεπει να λαμβάνεται ο σίδηρος μόνος του με άδειο στομάχι, πρώτη φορά το ακούω.

'Εχω πρόβλημα σιδηροπενικής αναιμίας χρονια τώρα, έχω πάει σε αιματολόγο και μου είχε πει τον σίδηρο να τον παίρνω το πρωί πίνοντας πορτοκαλάδα. Το ίδιο είπε και αθλητίατρος στα ανήψια μου (αθλητές γαρ). Μετά μπορούμε να φάμε πρωινό κανονικά, αλλά όχι γάλα ή οτιδήποτε γαλακτοκομικό (το ασβέστιο δεσμευει τον σίδηρο).

Resoferon παίρνω κι εγώ, εκεί κατέληξα μετά από πολλές δοκιμές σκευασμάτων. Ειναι σημαντικό να βρεις το σκεύασμα που ταιριάζει σε σενα.

EXXQp3.pngAIzKp2.png
Link to comment
Share on other sites

Μου τα άλλαξε. Στις αρχές έπερνα αμπούλες τις οποίες δεν αντεχα καθολου. Μόλις του το είπα πήρα τα ρεσοφερον. ομως πέρνω ήδη τα χάπια του θυροειδη, 2 ουτροζεσταν την μέρα, 2 σίδηρο, ένα φιλικο και το ασβεστιο. Οσο και να τα μοιράσω μέσα στην μέρα είναι πολλά χάπια και με ενοχλούν. Και αμα είμαι νυστικιά κάνω εμετό. Οπότε δεν μπορώ να περιμένω κάθε φορά μισάωρα ανάμεσα στα χάπια μέχρι να φάω!

Link to comment
Share on other sites

Καλέ να τρως όποτε θες! Αλλοίμονό μας αν τα χαπάκια κανονιζουν και την πεινα μας (από λιγουρες άλλο τίποτα, άστα!). Το φυλικό να το παίρνεις μαζί με τον σίδηρο και πορτοκαλαδίτσα (η βιταμίνη C βοηθάει στην απορρόφηση και δε θα εχεις πρόβλημα δυσκοιλιότητας). Απλά το ασβέστιο να φροντίζεις να απέχει αρκετά (τουλάχιστον 2 ωρες μου έχουν πει) απ' τις ώρες που παίρνεις σίδηρο.

Τι να κάνουμε, όλες χαπακωνόμαστε αυτήν την περίοδο... Υπομονή :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png
Link to comment
Share on other sites

Ε ναι πλέον τρώω πριν τα χάπια. Μόνο του θυροειδή κρατάω το μισάωρο, όμως αρκετές φορές κάνω εμετο λίγο αφού το πάρω. Αλλά δεν έχει να κάνει με το χάπι. Είναι πρωί,είμαι και νηστικιά και με πειράζει το νερό, μια γουλίτσα όχι τιποτα φοβερό!

 

Φυλικό πίνω 1 την ημέρα μαζί με τον βραδυνό σίδηρο.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έκανε το εξης θεικο!! Κάθε πρωί έπινα το γαλατάκι μου και τσουπ μαζί και το σίδηρο!!!! Ωραιααα!!! Στις εξετάσεις είχε πάει 34...δε μου είπε βέβαια τίποτα ο γιατρός αλλά το έμαθα μετά!!! Τώρα το πρωί πίνω πορτοκαλαδίτσα με το σίδηρο και το γαλατάκι το βραδάκι...για τη δυσκοιλιότητα αναγκαστικα κι εγώ να πάρω τα υπόθετα γλυκερίνης γιατί είχε φτάσει στο απροχώρητο!! σίγουρα αποτελέσματα!!!

Link to comment
Share on other sites

εμενα παντως μονο εκεινη την ημερα με πειραξε ο σιδηρος.τωρα ολα μια χαρα!

να ρωτησω κατι ασχετο?πως μπορειτε και πινετε πορτοκαλαδα?με του που την πιω με πιανουν απιστευτες καουρες και αναγκαστηκα να τη σταματησω και πολυ στεναχωριεμαι

Link to comment
Share on other sites

γιατι δε του ζητας να σου δωσει το υγρο σιδηρο που ειναι πιο ελαφρυ στο στομαχι αν κ εμενα κ αυτο με πειραζε κ δεν πηρα καθολου βεβαια επεσε αρκετα ο αιματοκριτης αλλα δεν αντεχα το στομαχοπονο κ τις καουρες .πηρα μετα το χαπακι σιδηρου κ το παιρνω ακομα κ ολα οκ.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...