Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμος και ύπνος με διακοπες


nansy_gi

Recommended Posts

Έχω ένα μωράκι 9 μηνών που θηλάζω αποκλειστικά και αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τον ύπνο απο τον 2 μήνα.

Το μωρό ξυπνάει την νύχτα τουλάχιστον 4 φορές και για να ξανακοιμηθεί πρέπει να τον θηλάσω. Δεν υπάρχει περίπτωση να πεινάει, αφού τρώει κανονικά τα γεύματά του την ημέρα.Με όσες μητέρες το έχω συζητήσει μου λένε ότι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να σταματήσω τον θηλασμό.

Υπάρχει κάποια λύση να σταματήσει να ξυπνάει πριν του κόψω τον θηλασμο? Δεν θέλω να του έρθουν όλα μαζί.Αφήστε που υπάρχει υποψία αλλεργίας στο γάλα και θα πρέπει να του δώσω ειδικό γάλα που μυρίζει απαίσια, και επιπλέον δεν δέχεται ούτε μπιμπερό ούτε πιπίλα

 

Έχω κουραστεί πολύ από αυτή την κατάσταση...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 461
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα και να σου ζήσει το μωράκι!

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, γιατί παρόμοια περνάμε κι εμείς τους τελευταίους μήνες και έχω διαλυθεί απ' τα ξενύχτια...

Είναι αλήθεια ότι δεν είναι απαραίτητα η πείνα ο λόγος που ξυπνάνε (αν κι εγώ καμιά φορά όσο και να 'χω φάει, αισθάνομαι μια λιγουρίτσα και σηκώνομαι να τσιμπολογήσω - και είμαι 34 :D). Όμως, δεν σημαίνει ότι αν κόψεις τον θηλασμό το μωρό θα κοιμάται όλη τη νύχτα. Πολλά παιδιά ξυπνάνε για πολλούς λόγους και για πολλούς μήνες κι ας μην έχουν θηλάσει ποτέ. Το θέμα είναι αν είσαι διατεθειμένη, αντί να το βάζεις στο στήθος, να βρεις άλλο τρόπο να το ξανακοιμίζεις. Το έχω σκεφτεί πολλές φορές και ειλικρινά δεν έχω κουράγιο ούτε να τον κουνάω, ούτε να τον κρατάω αγκαλιά και να περπατάω σαν την Αστέρω μες στο σπίτι, ούτε να βάζω τραγουδάκια! Προτιμώ να το βάλω στο στήθος, να πιει ή να πιπιλίσει 2-3 λεπτά και μετά πάλι ύπνο.

Κοίτα κι εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=27879 κι εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=45371, για να παρηγορηθείς!:D

 

Τώρα η κατακλείδα! "Υποψία αλλεργίας" στο μητρικό γάλα;:shock: Εκτός που πρώτη φορά το ακούω, πως το συμπέρανες αυτό; Φαντάζομαι ότι έκανες κάποιες ειδικές εξετάσεις στο γάλα σου; Πάντως καλού κακού, πέρνα μια βόλτα απ' θέματα του θηλασμού. Εκεί σίγουρα οι πιο έμπειρες και ενημερωμένες θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν.

Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση!

Και γω το προτιμώ να τον βάζω στο στήθος για να ξανακοιμάμαι γρήγορα και αυτό να μην ταλαιπωρείται, αλλά σκέφτομαι ότι αυτό δεν είναι λύση αφού κάποια στιγμή θα κόψω τον θηλασμό και θα του κακοφανεί εις διπλούν.

Ρώτησα τον παιδίατρο (ο οποίος μέχρι πριν κάποιους μήνες έλεγε ότι κάθε παιδί έχει τουσ δικούς του ρυθμούς) αλλα πλέον λέει ότι για να σταματήσει να ξυπνάει την νύχτα καλό θα ήταν όταν ξυπνάει να πηγαίνω από πάνω του και να το χαιδεύω χωρίς να το θηλάζω..Θα το δοκιμάσω από βδομάδα (αν δεν το λυπηθω το καημένο) και θα σου πω.

Όσον αφορά την υποψία αλλεργίας, ο μικρός κατα καιρούς εμφανίζει κόκκινες ίνες στα κακάκια του και παρατηρώντας το έχουμε δεί ότι εμφανίζεται όταν τρώω αγελαδινά γαλακτομικά. Επίσης μια φορά του έδωσα ροζάλευρο με βανίλια που έχει και γάλα μέσα και πέταξε κοκκινίλες (κανονικά του δίνω σκέτο ρυζάλευρο)

Link to comment
Share on other sites

Κάποια στιγμή που θα αποφασίσεις να κόψεις το θηλασμό το ξανασκέφτεσαι... γιατί να ταλαιπωρηθείς από τώρα;:D Ταλαιπωρήσου τότε που θα είναι και μεγαλύτερο το παιδάκι και θα μπορείς να συνεννοηθείς καλύτερα ;) (εγώ αυτό σκέφτομαι να κάνω). Άσε τους άλλους να λένε. Κανείς δεν ξέρει ένα μωρό καλύτερα απ' την ίδια του τη μάνα. Άσε στους παιδίατρους τα ιατρικά και μην ακολουθείς συμβουλές σε θέματα συμπεριφοράς που δεν σας ταιριάζουν και που, στην τελική, δεν είναι της αρμοδιότητάς τους.

 

Αυτό που αναφέρεις για το αγελαδινό είναι πιθανό και αρκετά συχνό. Με μια δική σου αποχή απ' ότι μπορεί να περιλαμβάνει γάλα αγελάδας, νομίζω δεν θα ΄χεις κανένα πρόβλημα. Σε παραπέμπω πάλι στην ενότητα του θηλασμού, όπου υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες γι' αυτό το θέμα. Είναι κρίμα να κόψεις το θηλασμό για ένα τέτοιο λόγο. Επίσης, αν θες να δόσεις ρυζάλευρο μπορείς να πάρεις βιολογικό της Holle ή της Babynat που δεν περιέχουν γάλα.

Πάντως η παιδίατρός μας, μας είπε ότι σε αυτή τη φάση δεν ονομάζουμε αυτές τις αντιδράσεις αλλεργία, αλλά δυσανεξία, διότι τις περισσότερες φορές δεν είναι μόνιμη και πολλά μωρά την ξεπερνούν μετά τον πρώτο χρόνο.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω μια απ τα ιδια μονο που τον εχω διπλα μου και δεν σηκωνομαι, απλα θελει να βαλει το στηθος στο στομα σαν πιπιλα για να ξανακοιμαται. Σπανια θελει να φαει. Για κανονικη πιπιλα ουτε λογος δεν την θελει με τιποτα.

lcWup3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

αχ, κι εμείς τα ίδια περνάμε, και μάλιστα ήθελα να ανοίξω θέμα στο φόρουμ, αλλά είδα ότι το πρόβλημα είναι συνηθισμένο! Σκέφτομαι κι εγώ να μην τον θηλάζω 3-4 φορές κάθε βράδυ και να το πάρω απόφαση ότι θα ξενυχτίσουμε, αλλά το θέμα είναι ότι ο γιός μου (είναι 8 μηνών τώρα πια) κλαίει απαρηγόρητα ακόμη κι αν τον κρατάω αγκαλιά, μέχρι να μπει στο στήθος...δεν ξέρω τι είναι τελικά το σωστό και τί όχι, το σίγουρο είναι ότι κάποιες φορές που έχει κοιμηθεί συνεχόμενα είναι φανταστικά!!!

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως εγω έχω ξεχάσει πως ειναι να κοιμάσαι το βράδυ συνεχόμενα. Και να σκεφτείς ότι ήμουν λάτρης του ύπνου!!

Σήμερα ξύπνησε από τις 5 το πρωί (αφού είχε ξυπνήσει άλλες τρεις φορές) και δεν έλεγε να κοιμηθεί. Κοιμηθήκαμε ξανά μετά από 2 ώρες. Τώρα είναι μες στην καλή χαρά.

Το μεγάλο κακό είναι ότι επειδή δεν μπορώ να του κράτήσω κακία, τα βάζω με τον άντρα μου, έτσι για να ξεσπάσω κάπου...

 

sonar: τον θηλασμό δεν θα τον κόψω λόγω αλλεργίας αλλά από δική μου επιλογή...

Link to comment
Share on other sites

Ο γιοκας μου ειναι 18 μηνων και χτες ηταν η πρωτη φορα που κοιμηθηκε συνεχομενα οοολη νυχτα και για να πω την αληθεια δεν περιμενω να ξανασυμβει συντομα αυτο!! Το λεω αυτο για να σας δωσω λιγο κουραγιο. Δεν πιστευω οτι ειναι "σωστο" να πιεζουμε καταστασεις, οταν ενα μωρακι ξυπναει και κλαιει για καποιο λογο το κανει, κατι θελει. Ξερω απο πρωτο χερι ποσο κουραστικο ειναι, ποση υπομονη θελει καθε 2 ωρες να ξυπνας για να θηλασεις ή για το παρεις αγκαλια για να σταματησει να κλαιει και να ξανακοιμηθει. Ομως δεν ειναι καλυτερο να αφησουμε τα πραγματα να βρουνε μονα τους το δρομο χωρις πιεση?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...
αχ, κι εμείς τα ίδια περνάμε, και μάλιστα ήθελα να ανοίξω θέμα στο φόρουμ, αλλά είδα ότι το πρόβλημα είναι συνηθισμένο! Σκέφτομαι κι εγώ να μην τον θηλάζω 3-4 φορές κάθε βράδυ και να το πάρω απόφαση ότι θα ξενυχτίσουμε, αλλά το θέμα είναι ότι ο γιός μου (είναι 8 μηνών τώρα πια) κλαίει απαρηγόρητα ακόμη κι αν τον κρατάω αγκαλιά, μέχρι να μπει στο στήθος...δεν ξέρω τι είναι τελικά το σωστό και τί όχι, το σίγουρο είναι ότι κάποιες φορές που έχει κοιμηθεί συνεχόμενα είναι φανταστικά!!!

Πωπω ακριβώς τα ίδια περνάω κι εγώ!Ξυπνάει κάθε μια ώρα σχεδόν και νόμιζα ότι μεγαλώνοντας θα άλλαζε αλλά τίποτε!Που το πάτε και το άλλο;Με τόσο πιπίλισμα όλη μέρα και νύχτα είμαι μονίμως με πρησμένο στήθος και τώρα που μπήκαν και οι στερεές τροφές νιώθω μεγάλη δυσφορία...:(

Link to comment
Share on other sites

Μην σε ανησυχεί το "βαρύ" στήθος, αυτό θα στρώσει με τον καιρό... για τον ύπνο πάλι -χωρίς να θέλω να σε "πικράνω" - δεν θα έλεγα το ίδιο;)

 

Κάθε βράδυ πέφτω για ύπνο και ελπίζω ότι θα είναι το τελευταίο που ξενυχτάω... αλλά μάταια!

Εμάς αυτές οι στερεές την κάναν τη ζημιά! Όσο θήλαζε ο μικρός μου αποκλειστικά, κοιμόταν 10ωράκι με 1 διακοπή στο 8ωρο για "υπνο"θηλασμό!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

λοιπον τα λεω εν ταχει.....

 

απο τη στιγμη που εχει αλλεργια ουτε λογος (ναι στο λεω κοφτα ) να του δωσεις ξενο...κανε υπομονη μεχρι το χρονο τουλαχιστον απλα θα χειροτερεψετε τη κατασταση ...και απο οτι βλπεω εχετε και ψιλοζοβαρη αλλεργια (με αιμα στα κακα)...κοψε τελειως τα γαλακτοκομικα και θα δεις οτι αργοτερα θα τα δεχτει ολα καλα....'(εμας μας κοψανε το θηλασμο ''εξπερ ''παιδιατροι''και ακομη παιδευομαστε και η κατασταση ειχε φτασει στο πολυ ασχημο....

 

επισης να ξερεις σαν παραδειγμα η μεγαλη μου κοψαμε το θηλασμο εξι μηνων αλλα ξυπναγε μεχρι τους 18 μηνες...

 

επισης κοπελιες να ξερετε οτι το κανουν αυτο οταν μπουν στις στερεες για να διατηρησουν την γαλουχια....ειναι πανεξυπνα....γιατι ενα τρωγανε πρωι βραδυ μονο θα επρεπε εσεις να κανετε και μια ακομη αντληση το βραδυ για να διατηρηθει η γαλουχια...το κανουν αυτα για εσας...

 

 

παντως κανε λιγη υπομονη.....απο τη στιγμη που παιζει και αλλεργια καλυτερα κανε υπομονη...κανεις δεν σου εγγυαται οτι θα σου κοιμαται τα βραδια...για φαντασου να χειροτερεχει με το ξενο εστω και υποαλλεργικο και να εχεις παλι ξενυχτια...μετα θα χτυπας το κεφαλι σου...μπες και στα αναλογα θεματα αλλεργια σε μωρο που θηλαζει κλπ....να παρεις μια ιδεα....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

αχ βρε κοριτσια εμεις ημαστε 2,5 μηνων και του δινω και ξενο. δεν υπαρχει καμια σειρα και ταξη και πλεον βλεπω πως με χρησιμοποιει για πιπιλα, για κρεβατι, για τα παντα. ισως φταιμε που δεν τον αφηνουμε καθολου να κλαψει! δεν ξερω. δυστυχως δεν υπαρχει σχολειο για γονεις. φοβαμαι μηπως κανουμε λαθη. δεν θελω να τον κανω και εξαρτημενο. δηλ. να κοιμαται να τρωει και οτιδηποτε αλλο πανω μας. σε εμενα και στον ανδρα μου εννοω. γιατι και εκεινος ασχολειται πολυ μαζι του. φιλια πολλα κοριτσια και ολα να πανε καλα

Link to comment
Share on other sites

Patoysitsa ειναι πολυ μικρο το μωρο σου ακομα για να περιμενεις την οποιαδηποτε ταξη! Ικανοποιεις τις αναγκες του θες δεν θες........το μονο σωστο βημα ειναι να ακολουθεις το δρομο που σου δειχνει το ιδιο το μωρο, δεν ειναι σωστο να του επιβαλεις αυτη τη στιγμη ουτε προγραμμα στον υπνο, ουτε στο φαγητο. Κανουμε υπομονη, δεν γινεται αλλιως.....αυτος ειναι ο ρολος μας ως γονεις.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

αχ βρε κοριτσια εμεις ημαστε 2,5 μηνων και του δινω και ξενο. δεν υπαρχει καμια σειρα και ταξη και πλεον βλεπω πως με χρησιμοποιει για πιπιλα, για κρεβατι, για τα παντα. ισως φταιμε που δεν τον αφηνουμε καθολου να κλαψει! δεν ξερω. δυστυχως δεν υπαρχει σχολειο για γονεις. φοβαμαι μηπως κανουμε λαθη. δεν θελω να τον κανω και εξαρτημενο. δηλ. να κοιμαται να τρωει και οτιδηποτε αλλο πανω μας. σε εμενα και στον ανδρα μου εννοω. γιατι και εκεινος ασχολειται πολυ μαζι του. φιλια πολλα κοριτσια και ολα να πανε καλα

Κατά τη γνώμη μου πολύ καλά κάνετε! Βρίσκω απαράδεκτες τις "συμβουλές" περί κλάματος. Αν το βρέφος κλαίει σημαίνει ότι έχει κάποια ανάγκη, είτε πρακτική (φαγητό, άλλαγμα) ή ψυχολογική (αγκαλιά, χάδια). Υποχρέωσή μας είναι να τα καλύπτουμε όλα και είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει δυσκολότερο επάγγελμα στον κόσμο...

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Θέλω να πω τον πόνο μου. Η μπεμπούλα μου είναι 7,5 μηνών και εδώ και 1,5 μήνα από τότε που μπήκαν οι στερεές τροφές ξυπνάει συνεχώς τα βράδια για να θηλάσει. Στην αρχή υπέθεσα πως είναι τα δόντια. Την έπαιρνα στο κρεβάτι μαζί μου για να θηλάζει και κοιμόμασταν μια χαρά. Μέχρι που ο παιδίατρος με φόβησε. Μου είπε ότι έχουν αναφερθεί περιστατικά θανάτων από ασφυξία σε παιδάκια που κοιμόντουσαν με τους γονείς και τα καταπλάκωσαν κατά τον ύπνο. Να σημειώσω ότι ο γιος μου θέλει να κοιμάται μαζί μου το βράδυ και για να μη νιώθει απόρριψη στη φάση που είναι δεν του το στερώ. Πριν από δυο ώρες την έδωσα τη μικρή μου ξένο και ήπιε 150 γραμμάρια πράγμα που με προβλημάτισε. Τελικά μήπως δεν της φτάνει το γάλα μου? Αλλά και αν δεν της φτάνει, το co-sleeping είναι όντως επικίνδυνο?

ISGLp2.pngilpPp3.png
Link to comment
Share on other sites

Θέλω να πω τον πόνο μου. Η μπεμπούλα μου είναι 7,5 μηνών και εδώ και 1,5 μήνα από τότε που μπήκαν οι στερεές τροφές ξυπνάει συνεχώς τα βράδια για να θηλάσει. Στην αρχή υπέθεσα πως είναι τα δόντια. Την έπαιρνα στο κρεβάτι μαζί μου για να θηλάζει και κοιμόμασταν μια χαρά. Μέχρι που ο παιδίατρος με φόβησε. Μου είπε ότι έχουν αναφερθεί περιστατικά θανάτων από ασφυξία σε παιδάκια που κοιμόντουσαν με τους γονείς και τα καταπλάκωσαν κατά τον ύπνο. Να σημειώσω ότι ο γιος μου θέλει να κοιμάται μαζί μου το βράδυ και για να μη νιώθει απόρριψη στη φάση που είναι δεν του το στερώ. Πριν από δυο ώρες την έδωσα τη μικρή μου ξένο και ήπιε 150 γραμμάρια πράγμα που με προβλημάτισε. Τελικά μήπως δεν της φτάνει το γάλα μου? Αλλά και αν δεν της φτάνει, το co-sleeping είναι όντως επικίνδυνο?

 

εγώ εχω διαβάσει οτι δεν είναι καθόλου επικίνδυνο, μόνο σε περίπτωση που εισαι πιωμένος, παιρνεις ναρκωτικά ή αλλα βαριά χάπια πχ υπνωτικά, απαγορεύεται να κοιμασαι φυσικα μ το μωρο.

Για το αν του φτάνει το γάλα σου, αν θηλαζεις το 24ωρο όσο θέλει το μωρο, περα απο τις στερεές, του φτάνει, μην αγχωνεσαι. Απο την ω΄ρα που μπαινετε στις στερεές, μειώνεται ο αριθμός των θηλασμών μεσα στην μέρα, για αυτό το μωρό ξυπνάει το βράδυ συχνότερα για να διατηρήσει την παραγωγή σου.

Link to comment
Share on other sites

Απο την ω΄ρα που μπαινετε στις στερεές, μειώνεται ο αριθμός των θηλασμών μεσα στην μέρα, για αυτό το μωρό ξυπνάει το βράδυ συχνότερα για να διατηρήσει την παραγωγή σου.

 

Επειδή και εμένα συνέπεσε με την έναρξη των στερεών η μικρή να ξυπνά συνέχεια το βράδυ , δεν νομίζω να ισχύει στη δική μου περίπτωση αυτή η εξήγηση . Γιατί την ημέρα χάνουμε ενα γεύμα μόνο θηλασμού και θηλάζουμε ανα 2ωρο . Εκτος αν η παραγωγή της μαμάς μειώνεται ετσι και αλλιως μετά το εξάμηνο .

Η παιδίατρος πάντως πιστεύει οτι είναι δοντάκια .

Μπορεί όμως να είναι και ψυχολογικοί παράγοντες ή να εχει σχέση με τις καινούργιες δεξιότητες που αναπτύσουν τα μωρά σε αυτή την ηλικία .

JJBjp3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Η λίστα με τους παράγοντες που κάνουν τα μωράκια μας (κάποια μωρά) να ξυπνούν τόσο συχνά όταν μπάινουν στον 6ο:

 

1. Στερεές τροφές

2. Κινητική ανάπτυξη

3. Διατήρηση της παραγωγής γάλκτος ( αν θηλάζει)

4. Οδοντοφυία

5. Ψυχοσυναισθηματικοί λόγοι

 

με τόσα καινούρια τί να κάνουν κι αυτά??? το θέμα είναι ότι όταν φτάνω στα όριά μου από κούραση, το ότι γνωρίζω τους παράγοντες δεν με βοηθάει και πολύ..κανα υπναγωγό χάπι χρειάζομαι:D:D

Link to comment
Share on other sites

Οι παλιότερες μανούλες τι λένε ? Ξεκινάν τα προβλήματα στον 6ο και τελειώνουν πότε ?

Μετα τον χρόνο ?

Αχ, ας βρεθεί μια μανούλα να μου πει οτι τελειώνουν νωρίτερα . Μία μόνο , για να εχω εστω μια κρυφή ελπίδα .

Εντωμεταξύ τι ενέργεια είναι αυτή . Θέλει να μάθει τα πάντα σήμερα ή μάλλον χθες .

Και ο κολαρούγκος της εχει σκουλίκια . Δεν ησυχάζει ούτε λεπτό .

Γιατι βιάζεται τοσο αυτό το παιδί να μεγαλώσει ?

JJBjp3.png

Link to comment
Share on other sites

αχ κοριτσια κι εγω ανηκω στο ιδιο κλαμπ...θηλαζω ολη νυχτα τον 7.5 μηνων γιο μου...την ημερα θηλαζει λιγο..ειμαι σιγουρη οτι προσπαθει να διατηρησει τη γαλουχια θηλαζοντας την νυχτα

 

κοιμαται μαζι μου αλλα δεν μου αρεσει, θελω να μπει στο κρεβατι του, ποτε θα γινει αυτο το θαυμα? φανταζομαι οταν θα αποθηλασω,,,αλλα πως θα αποθηλασω αν θηλαζει ολη νυχτα?

 

νοιωθω εγλωβισμενη

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...