Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

cafe au lait (καφεγαλακτόχροες) κηλίδες.


Recommended Posts

Καλη σας ημέρα. Ο γιος μου 11,5 μηνών έχει εμφανίσει 6 κηλίδες cafe au lait. Η μία είναι ιδιαίτερα μεγάλη και πιάνει σχεδόν ολόκληρο το μπούτι, οι υπόλοιπες εμφανίζονται σιγά σιγά και είναι ακόμα μικρές. Η παλιά μου παιδίατρος μου είπε ότι απλώς πρέπει να το παρακολουθούμε. Καθώς έχω την τάση για ό,τι με απασχολεί να ψάχνω στο internet βρήκα ότι είναι σύμπτωμα μιας ασθένειας νευρωινόμάτωσης (ΝΟΣΟΥ RECKLINGHAUSEN) που από αυτά που διάβασα δεν θέλω ούτε να σκεφτώ ότι υπάρχει πιθανότητα να την έχει το παιδί μου. Μετά από΄πίεση η παιδίατρος μου είπε ότι δεν φαίνεται να έχει κάτι τέτοιο ( με επιφύλαξη) αλλά είναι πιο πιθανό να εμφανίσει μία πρώιμη εφηβεία. Φυσικά .... διάβασα και για αυτό......όχι εξίσου κακό με την παραπάνω πάθηση...αλλά όχι και εύκολο. Καθώς χθές είδα δύο ακόμα κηλίδες (έφτασαν τώρα τις 6) άρχισα να ανησυχώ πολύ. Υπάρχει κάποιος που έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


εμενα εχει ο γιος μου 6 κηλιδες τετοιες μικρες βεβαια.επειδη μπαινοβγαιναμε σε νοσοκομεια απο μωρο τις εχουν δει πολλοι γιατροι,αναφεραν αυτη τη νοσο,αλλα μου ειπαν οτι πρεπει να ανησυχουμε οταν ειναι απο 6 και πανω και να μην ειναι ιδιαιτερα μεγαλες.καλο θα ηταν να επισκεφτεις εναν πιο ειδικο γιατρο γιατι και οι παιδιατροι δεν ξερουν τα παντα.

Link to comment
Share on other sites

εμενα 1η φορα γι αυτες τις κηλιδες μου ειπε παιδονευρολογος,αλλα ρωτα και τον παιδιατρο που μπορεις να απευθυνθεις κι οτι θελεις να το ψαξεις για σιγουρια

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλους. Η δική μου κόρη εμφάνισαι τέτοια κηλίδα 2 εβδομάδες μετά τη γέννησή της, η οποία όμως δεν έχει μεγαλώσει καθόλου (τώρα είναι 2 ετών), παρόλα αυτά η παιδίατρος μου είπε ότι θα πρέπει να ανησυχούμε μετά την εμφάνιει των πέντε κηλίδων. Αλήθεια σε τι γιατρό θα πρέπει να απευθυνθούμε; Γνωρίζει κανείς;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ειμαι 26 χρονων και γεννηθηκα και εγω με μια τετοια κηλιδα μετριου μεγεθους. Φυσικα το εχω ψαξει το θεμα και δεν ειχα ή εχω κανένα προβλημα. Η κηλιδα μεγαλωνει οσο μεγαλωνει και το σωμα αλλα το μεγεθος της εχει παραμεινει το ιδιο σε αναλογια με το σωμα. Ο δερματολογος μου εχει πει οτι θα το ψαχναμε αν ηταν 5-6 κηλιδες. Η μητερα μου δε εχει στην πλατη της καμια 6-7 κηλιδες σαν συμπλεγμα και ειναι ο πιο γερος ανθρωπος που εχω δει στη ζωη μου. Η συγκεκριμενη ασθενια που αναφερετε ειναι γενετικη και κληρονομικη απο,τι γνωριζω και επομενως ισως υπαρχουν εξετασεις για να το διαπιστωσετε. Παντως δεν ειναι πολυ συχνη ασθενια και ουτε και οι 6 κηλιδες ειναι το μονο συμπτωμα. Φυσικα δεν ειμαι γιατρος και επισης να πω οτι δεν ειμαι και μητερα ακομα. Αλλα επειδη εχω και εγω μια τετοια κηλιδα και δεν εχω κανενα προβλημα υγειας, ηθελα να σας το πω και ισως να σας καθυσυχασω οσο μπορω. Σας ευχομαι ο.τι καλυτερο για τα μωρακια σας!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 χρόνια μετά...

καλημέρα!θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.

αυτές οι κηλίδες (cafe au lait) έχουν και τριχούλες πάνω τους;

η μικρούλα μου μετά τον 1ος χρόνο (και μπήκε το καλοκαίρι) είδαμε πάνω της καφέ κηλίδες.να σημειώσω ότι έχω και εγώ μια μικρή πάνω στο χέρι και μία στην πλάτη.έχει σε αρκετά σημεία η μικρή και σχεδόν σε όλες έχει τριχούλες πάνω.λίγο πιο σκούρες από τις τριχούλες που ειναι στο δέρμα που δεν έχει κηλίδες.από την περιγραφή των κηλίδων cafe au lait μου φαίνεται ότι είναι τέτοιες.η δερματολόγος μας είπε ότι είναι σπίλος.απλά μας είχε ρωτήσει πάρα πολλές φορές αν έχει κάτι η μικρή.και τις λέγαμε συνέχεια όχι αλλά μας έκανε να ανησυχήσουμε.δεν μας ανέφερε καν την Νόσο Von Recklinghausen.απλά λόγω προωρότητας έμεινε στο νοσοκομείο 2 μήνες και της έκαναν πολλές εξετάσεις.και μετά που βγήκε κάναμε κι άλλες εξετάσεις.και στα μάτια.δεν είχε τίποτα το μωρό.αλλά με ανησύχησε λίγο η επιμονή της δερματολόγου να μας ρωτάει συνέχεια αν έχει κάτι.

2mS6p3.png?t9H6Yah7

1ZAOp2.png?n6Kui1AR

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...