Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΙΝΟΜΥΩΜΑΤΑ ...και πάλι


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και καλως σας βρήκα... Ηθελα να συζητήσω μαζί σας ενα θέμα που με έχει προβληματίσει ιδιαίτερα...και στεναχωρήσει φυσικά.

Είμαι 38 χρονών χωρίς παιδιά ακόμη, η αλήθεια ειναι ότι τελευταία έχω αρχίσει και σκέφτομαι το θέμα.(αν και η ηλικία ειναι λίγο μεγάλη το γνωρίζω...:().

Το βασικό όμως ζητήμα μου ειναι το εξής: Το 2008 το καλοκαίρι μου διεγνωσε ο γυναικολόγος μου περίπου 10 ινομυώματα (περιττό να σας πω ότι σοκαριστηκα γιατι ο προηγουμενος δεν είχε αναφέρει τίποτα πριν απο 1 χρόνο) με το μεγαλύτερο 6 εκ. Η συμβουλή του τότε ήταν να μην κανουμε τίποτα και να τα παρακολουθούμε. Οταν περυσι τον Απριλη ξαναπήγα τα 6εκ είχαν γίνει 7! και τότε μου είπε ότι θα πρεπει να μπω χειρουργείο άμεσα. Στην ερωτησή μου αν επροκειται για κακοήθεια ήταν σαφεστατα αρνητικός αλλα μου είπε ότι κατα τη διαρκεια του ανοιχτού χειρουργείου που σκέφτεται να κάνει θα μου αφαιρεσει όλα όσα μπορεί και ίσως να χρειαστεί να μου αφαιρεθεί και η μήτρα!!! καταλαβαίνετε την στεναχώρια μου..όταν με είδε να διστάζω, μου είπε "ε δεν πειραζει ερχεσαι σε κανενα 6μηνο να δουμε αν μεγαλωσε κι αλλο και το ξανασυζητάμε..."

Σημειωτέον, τα ινομυωματα αυτά δεν μου έχουν κανει μεχρι στιγμής ουτε μεγαλες αιμοραγιες, ουτε ανωμαλίες στην περιοδο. Ισως καποια πιεση στο έντερο ή στην ουροδοχο κύστη νιωθω καμμια φορά..

Καταλαβαίνετε ότι φυσικά δεν θελω να ξαναπαω στον ίδιο και ότι προσπαθω να παρω και αλλες γνώμες. Μαλιστα έχω κλείσει ήδη ραντεβού για την ερχόμενη εβδομάδα σε ένα νέο γυναικολόγο να δω τι θα μου προτείνει..

Εχετε καποια σχετική εμπείρια; Διαβαζω πολλές φορές ότι ειναι καλά να μην τα πειράζουμε γιατι δημιουργούνται συμφήσεις, από την αλλη οτι δυσκολεύουν την σύλληψη..ειμαι λίγο σε σύγχηση και στεναχωρια..

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλημέρα και χρόνια πολλά.

 

Απ' ότι γνωρίζω τα ινομυώματα αναλόγως του αριθμού τους, του μεγέθους τους και της θέσης τους (μέσα ή έξω από τη μήτρα) επηρεάζουν την ικανότητα σύλληψης είτε σε μικρό είτε σε μεγάλο βαθμό.

 

Ξέρω ότι επηρεάζονται από τις ορμόνες που παράγονται κατά τη διάρκεια του κύκλου (η μητέρα μου είχε δύο ινομυώματα μεγάλα αλλά επειδή ήταν στην εμμηνόπαυση συρρικνώθηκαν από μόνα τους και δεν χρειάστηκε επέμβαση).

 

Σίγουρα πιστεύω ότι εκτός από την άμεση λύση στο πρόβλημα που είναι το χειρουργείο υπάρχει και φαρμακευτική αντιμετώπιση αλλά σίγουρα ο πλέον αρμόδιος για να σε κατευθύνει είναι ο γυναικολόγος σου. Σίγουρα πάντως σε ένα χρόνο αποκλείεται να δημιουργήθηκαν τόσα πολλά και τόσο μεγάλα ινομυώματα.

 

Γι' αυτό διάλεξε προσεκτικά σε ποιον θα πας.

 

Εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό και να αντιμετωπιστεί εύκολα το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα καλη μου φλερ! Καλωςηρθες στο παρεντς! Ευχομαι να ειναι γουρλιδικο για σενα! Τα ινομυωματα ειναι συχνα σε μας τις ελληνιδες. Δεν εχω εγω,αλλα ξερω πολλες που εχουν και ειναι ηδη μαμαδες. Πχ η κουνιαδα μου που εχει 2 παιδια,παρολο που ειχε μεγαλουτσικο ινωμυωμα. Σε κανα μισαωρο ελεγξε τα προσωπικα σου μυνηματα. Ειναι πανω εκει που γραφεις το ονομα σου και τον κωδικο σου οταν συνδεεσαι. Βρηκα μια πολυ ενδιαφερουσα κι αισιοδοξη σελιδα να διαβασεις. Λεει περιπου οτι παιρνεις αγωγη για λιγο για να μικρυνουν και αφαιρουνται λαπαροσκοπικα. Πολλα φιλακια!

Βοηθηστε τους γιατρους να βοηθησουν οπου υπαρχει αναγκη. Γιατροι της καρδιας, 2103317288. Γιατροι του κοσμου,2103213150Στελνουμε φαρμακα,ειδη πρωτης αναγκης και κουβερτες,στελνουμε αγαπη...

Ενα μηλο την ημερα...

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις....το θέμα μου ειναι το εξής: πως γνωρίζουμε ότι έχουμε εμπιστοσύνη σε κάποιον γυναικολόγο;; Θελω να πω ένα χειρουργείο για τους περισσότερους ισοδυναμεί με κέρδος, έτσι δεν είναι; Αν κάποια έχει κάνει χειρουργείο ή έχει εμπειρία απο καλό και εμπιστο γυναικολόγο θα το εκτιμούσα να μου τον προτείνει. Εννοείται ότι φυσικά πριν μπω σε διαδικασία επέμβασης θα παρω 2 γνώμες ακόμη...αλλα νιωθω οτι βρίσκομαι λίγο στο..πουθενά μην ξεροντας ποιον να εμπιστευθώ..

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις....το θέμα μου ειναι το εξής: πως γνωρίζουμε ότι έχουμε εμπιστοσύνη σε κάποιον γυναικολόγο;; Θελω να πω ένα χειρουργείο για τους περισσότερους ισοδυναμεί με κέρδος, έτσι δεν είναι; Αν κάποια έχει κάνει χειρουργείο ή έχει εμπειρία απο καλό και εμπιστο γυναικολόγο θα το εκτιμούσα να μου τον προτείνει. Εννοείται ότι φυσικά πριν μπω σε διαδικασία επέμβασης θα παρω 2 γνώμες ακόμη...αλλα νιωθω οτι βρίσκομαι λίγο στο..πουθενά μην ξεροντας ποιον να εμπιστευθώ..

 

Εγω στην πρωτη εγκυμοσυνη μεχρι την αυχενικη δηλαδη στην 12 εβδομαδα δεν ειχα τιποτα...δηλαδη δεν φαινοταν...με το που καναμε αυχενικη ενα ινομοιωμα 10 εκ πανω στην μητρα εξωτερικα.Γεννησα κ πηγε 5εκ.Ξαναμενω εγκυος κ πηγε 7εκ.βεβαια η εγκυμοσυνη δεν ολοκληρωθηκε αφου εγινε διακοπη στον 5ο για σοβαρο προβλημα του μωρου...τωρα ειναι γυρω στα 6εκ.

Πηγα σε 4 γιατρους οι 3 μου ειπαν να το αφησω η μια να το αφιαρεσω....εγω επελλεξα να μην ξαναμπω χειρουργειο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ προσωπικά δεν έχω ινομυώματα, αλλά ξέρω από άλλες γνωστές μου κοπέλες που είχαν και είναι μανούλες ήδη. Η κουνιάδα μου, για παράδειγμα, με τρία μεγάλα ινομυώματα μέσα στη μήτρα, έπιανε τα παιδιά λες και τα μύριζε. Έχει όμως έναν απ'τους καλύτερους γυναικολόγους και απ'όσο γνωρίζω ποτέ δεν της έκανε θέμα περί χειρουργείου. Βέβαια, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Θα έλεγα να μη βιαστείς να προβείς σε ενέργειες, να πάρεις κι άλλες γνώμες. Αν θέλεις, μπορώ να σου πω ποιόν γυναικολόγο έχει η κουνιάδα μου, δεν χάνεις τίποτα να μιλήσεις και μαζί του.

wyaMp2.pngcEVCp2.png
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και από μένα και καλή χρονιά σε όλες και όλους!!

Η δική μου ιστορία έχει ως εξής:

Είμαι 35,5 χρονών και δεν έχει ακόμα κάνει παιδάκι.

Πριν από 40 μέρες περίπου αφαίρεσα ένα ινομύωμα 5,5 εκ που βρισκόταν στο εσωτερικό της μήτρας. Περίπου 2,5 χρόνια το παρακολουθούσα, ξεκίνησε από 2 εκατοστά και έφτασε μέχρι 5,5 εκ και εγώ φυσικά όλο αυτό το διάστημα πήγα σε δεκάδες γυναικολόγους που είχαν δεκάδες διαφορετικές απόψεις για την αντιμετώπισή του.Και φυσικά όλοι μας έλεγαν να προσπαθούμε "συστηματικά" για μωρό μιας και ο άνδρας μου ευτυχώς δεν είχε και ούτε έχει κάποιο πρόβλημα.Στην ερώτησή μου :

Γιατί δεν προκύπτει εγκυμοσύνη;;; όλοι συμφωνούσαν : προσπαθήστε και άλλο .

Πόσο άλλο;;;

Διαβάζοντας στο δίκτυο είχα πειστεί πια ότι έπρεπε να το αφαιρέσω γιατί εκτός όλων των άλλων μου είχε προκαλέσει και αναιμία.Το θέμα ήταν ότι κανένας γιατρός από αυτούς που είχα πάει δεν μου "ενέπνεε" εμπιστοσύνη για να με χειρουργήσει, μιας και εκτός των άλλων όλοι τους έκαναν το χειρουργείο να φαντάζει λύση του πολύ μακρυνού μέλλοντος λες και είμαι 20 χρονών.

Για να μην σας κουράσω άλλο, ευτυχώς μέσα από αυτό το forum έφτασα στο γραφείο ενός εξαιρετικού γιατρού και άνθρωπου (Χρήστος Αργυρίου Θεσσαλονίκη) ο οποίος με απλή λογική μου εξήγησε ότι τα χρόνια που περνούσαν χωρίς την επίτευξη εγκυμοσύνης και χωρίς την ύπαρξη άλλου προβλήματος σε εμένα ή τον άνδρα μου ήταν αρκετά για να πείσουν και τον πιο δύσπιστο γιατρό ή μη.

Εμένα βέβαια το ινομύωμα ήταν ένα και όχι πολλά..

Αυτό όμως που σίγουρα κατάλαβα αυτό το διάστημα της αναζήτησης γιατρού ότι θέλει πολύ προσοχή η τελική επιλογή..

Για μενα δεν ξέρω αν τελικά θα προκύψει η πολυπόθητη εγκυμοσύνη( ο γιατρός μου είπε ότι είναι σίγουρο ότι δεν θα έχω κανένα πρόβλημα). Το μόνο που ξέρω όμως είναι ότι αισθάνομαι καλά με την επιλογή που έκανα για τον εαυτό μου γιατί ούτε μια στιγμή δεν αιαθάνθηκα το γιατρό να με αντιμετωπίζει σαν ...μερικά ευρώ ακόμα για την τσέπη του..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

καλησπέρα, σε όλους και πάλι,

πήγα σε γιατρό για δεύτερη γνώμη και μου είπε ότι φυσικά και δεν πρόκειται να μου αφαιρεθεί η μήτρα αν αποφασίσω να κάνω χειρουργείο. Τα ινομυωματα ειναι 10 όμως και υποστηρίζει οτι θα πρεπει να χειρουργηθούν. Το καλό ειναι ότι ενα χρόνο τώρα το μεγαλύτερο απ'αυτά δεν εδειξε να μεγαλώνει, εμεινε δηλαδή 7 εκατοστά και ακόμα εκτός απο βάρος στην περιοχή και καποια πιεση στο έντερο δεν έχω αιμορραγίες κλπ...ο γιατρός που η αληθεια ειναι ότι μου ενεπνευσε εμπιστοσύνη, μου είπε ότι επειδή ειναι αρκετα τα ινομυωματα θα πρέπει να γινει ανοιχτό χειρουργείο και οχι λαπαροσκοπικό. Τι εμπειρίες εχετε σχετικά με αυτό;;;

Ειμαι για τρίτη γνώμη πια, αν και νομίζω ότι μάλλον τείνω στο να κανω την επεμβαση μήπως και στο μελλον εχω περισσότερα προβλήματα..

Link to comment
Share on other sites

Είχα 5-6 ινομυώματα (μέσα και έξω από την μήτρα) με κανένα σύμπτωμα στη διάρκεια της περιόδου αλλά επειδή προσπαθώ με εξωσωματική να κάνω παιδάκι από την πρώτη στιγμή μου είπαν να τα αφαιρέσω, γιατί μπορεί να γίνει η σύλληψη και να ''κολλήσει'' πάνω στο ινομύωμα και να δημιουργηθεί πρόβλημα και να μην προχωρήσει η εγκυμοσύνη..Οταν έκανα προσπάθεια με τις ορμόνες που έπαιρνα μεγαλώναν αρκετά.Τελικά έκανα ανοιχτό χειρουργείο και μου τα αφαίρεσαν όλα.Αν είναι μέσα στη μήτρα κάνουν ανοιχτής κοιλιάς, αν είναι έξω γίνεται και λαπαροσκοπικά.Βέβαια υπάρχουν και κοπέλες που με ινομυώματα μείναν έγκυες χωρίς κανένα πρόβλημα, αναλόγως την περίπτωση.Η μαμά μου που έχει δεν τα χειρούργησε και τώρα που μπήκε στην εμμηνόπαυση μίκρυναν από μόνα τους.

Η γνώμη μου είναι εφόσον έχεις τόσα πολλά το καλύτερο είναι να τα αφαιρέσεις, αλλά και πάλι δεν έχεις να χάσεις κάτι αν πάρεις τη γνώμη ενός γιατρού ακόμη.

Καλή επιτυχία να έχεις σε ότι και αν αποφασίσεις!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα η άποψή μου είναι ότι επειδή ακριβώς είναι τόσα πολλά πρέπει να τα αφαιρέσεις και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που θα γίνει ανοιχτό χειρουργείο. Πιστεύω ότι έτσι ο γιατρός θα έχει καλύτερη οπτική επαφή και θα προσπαθήσει να αφαιρέσει όσο το δυνατόν περισσότερα.

 

Καλη σου δύναμη Φλέρ μου.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 2 εβδομάδες μετά...

καλησπερα και απο εμεναμην αγχωνεσαι.....παρε τις γνωμες απο τους γιατρους και ολα θα πανε καλα!

Επεξεργάστηκαν by Decem
Διαγραφη

Είσαι όλη μου η ΖΩΗ!!!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...