Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μητροπολίτης Αμβρόσιος για την Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες


Sam

Recommended Posts

 

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ

 

____Με Εγκύκλιό του το Υπουργείο Εσωτερικών κλπ. μας υπενθυμίζει, ότι η 3η Δεκεμβρίου έχει ορισθή διεθνῶς ως Ημέρα των Ατόμων μέ Αναπηρία (ΑΜΕΑ).

____Κι εμεῖς κατά χρέος αγάπης συντασσόμεθα με την υπόδειξη του Υπουργείου, για αυτό και σήμερα στρέφουμε τη σκέψη μας και την προσοχή μας στα άτομα αυτά, μικρούς καί μεγάλους καί στίς οικογένειες που έχουν μέλη τους ΑΜΕΑ.

____Όλως ιδιαιτέρως η σκέψη μας πετάει κοντά στους γονεἰς, που έχουν τέτοια άτομα στην οικογένειά τους. Μερικές -ελάχιστες ίσως- φορές ένα ιατρικό λάθος γίνεται αιτία για να γεννηθή ένα βρέφος με αναπηρία. Μιά άστοχη κίνηση π.χ. του ιατρού κατά την διαδικασία χειρισμού του εμβρυουλκού μπορεί να τραυματίσει ανεπανόρθωρα το βρέφος. Έτσι όμως γεννάται στον κόσμο μας ένα τραυματισμένο νεογνό, το οποίο εφ εξής θα είναι ο σταυρός του μαρτυρίου των γονέων!

 

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ:

____Από τη θέση αυτή ένας ταπεινός Επίσκοπος της Ορθοδοξίας αποτίω φόρο τιμής στούς γονείς, οι οποίοι έχουν τέτοια παιδιά. Τους παρακαλώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου

  • Να έχουν ψηλά το κεφάλι, καθ΄όσον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ υπεύθυνοι για την κατάσταση της υγείας ή για την αρτιμέλεια του παιδιού των. Ο Θεός ρυθμίζει τα της ζωής μας. Εκείνος γνωρίζει τό "γιατί" και το "πώς".

  • Να μή αποκάμουν στον αγώνα τους. Αυτός ο αγών, εφ όσον δεν απωλέσουν την υπομονή τους και εκπληρώσουν με ταπείνωση και με επιμονή το χρέος τους, θα λάβουν το βραβείο του ουρανού από τα χέρια του αγωνοθέτη Κυρίου μας.

  • Να προσεύχωνται για τα παιδάκια όλου του κόσμου και να χαίρωνται τη χαρά της θυσιαστικής αγάπης, στην οποία τους έχει καλέσει ο Κύριος.

  • Να μη απορροφώνται από την φροντίδα του ενός καί παραμελούν τά άλλα παιδιά της οικογενείας. Έχουν κι αυτά μερίδιο στην αγάπη και στην φροντίδα των γονέων τους.

Ειδικώτερα ΠΑΡΑΚΑΛΩ την ΜΗΤΕΡΑ ενός παιδιού ΑΜΕΑ

 

  • Να μη απορροφάται ολοκληρωτικά ἀπό την φροντίδα του προβληματικού παιδιού της, παραμελώντας την φροντίδα του συζύγου της.

  • Να μη εξαντλείται σωματικά, ώστε να νοιώθει εξουθενωμένη στο συζυγικό κρεββάτι και να παραδίδεται αμέσως στην αγκάλη του μορφέως.

  • Να μη λησμονή ποτέ ότι υπάρχει και η συζυγική αγκαλιά, από την οποία οι σύζυγοι αντλούν δύναμη για τον αγώνα της ζωής.

  • Να μη ξεχνά, ότι αν η μητέρα καταπονείται μέσα στο σπίτι με το προβληματικό παιδί, και ο πατέρας καταπονείται ἐκτός της οικίας, αγωνιζόμενος για την συντήρηση της οικογενείας του! Αλλά στον καθημερινό του αγώνα περιβάλλεται και προσβάλλεται από πειρασμούς, οι οποίοι πολλές φορές είναι ευθέως σαρκικοί.

  • Να μη παραβλέπει λοιπόν τις βιολογικές και ψυχικές ανάγκες του συζύγου τος. Η γυναίκα που είναι πάντα φρέσκια, θερμή καί τρυφερή με το σύζυγό της, ΔΕΝ κινδυνεύει να μείνη μόνη της στον αγώνα της ζωής! Ούτε πάλι κινδυνεύει να νοιώσει απατημένη, προδομένη κλπ από τον άνδρα της!

ΘΕΛΩ την μητέρα, που ανατρέφει ένα παιδί ΑΜΕΑ, να ἐχει τελειώσει εγκαίρως το χρέος της πρός το προβληματικό παιδί, ώστε να δώσει το χρόνο της και την προσοχή της στον άνδρα της, τήν ώρα που αυτός ἐρχεται στο σπίτι.

ΘΕΛΩ την μητέρα αυτή να είναι φρέσκια, ξεκούραστη, χαρούμενη, περιποιημένη, καλοντυμένη, χτενισμένη, όμορφη, ακόμη και μακιγιαρισμένη αν χρειάζεται, προ πάντων όμως γλυκειά, τρυφερή και θερμή την ώρα που υποδέχεται τον άνδρα της. Να τον περιμένει με λαχτάρα στην πόρτα και να του προσφέρεται χωρίς ενδοιασμούς. Έτσι θα κατοχυρώνει τήν δική της ευτυχία, αλλά και την ευτυχία των παιδιών της.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

 

  • Ας δώσουμε ένα κομμάτι της ψυχής μας στον συγγενή, τόν γείτονα, τον συνάδελφο που έχει στην οικογένεια ένα ΑΜΕΑ.

  • Ας πλησιάζουμε μέ τρυφερότητα πάντοτε ένα τέτοιο άτομο. Ένα χάδι, ένα φιλάκι, ένα χαμόγελο είναι φάρμακο ζωής για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

  • Φίλοι μου, ελάτε να σκεφθούμε σήμερα ένα τέτοιο άτομο και την οικογένειά του. Ας τους πλησιάσουμε και άς τους δώσουμε ένα "φιλί ζωής". Το έχουν τόση ανάγκη.

 

 

+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον, 2 Δεκεμβρίου 2009

 

 

πηγή

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Ειδικοτερα παρακαλαει την μητερα τι???

 

Αυτη ειναι ολη η εννοια του δηλαδη,ε?

 

 

Μπα,σε καλο σου,Sam, κλαιω απ'τα γελια με τα χαλια τους.

 

Φοβερες τοποθετησεις!

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

 

Αλβερτος Αινσταιν

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα σχολιάσω το γελοίο του πράγματος...και τις υποχρεώσεις της γυναίκας...αλλά ότι απευθύνει μήνυμα χρησιμοποιώντας τον όρο...προβληματικό παιδί...

σαν να έχω φάει μπουνιά στο στομάχι νιώθω...

Link to comment
Share on other sites

Καλα δεν υπαρχει ο ανθρωπος αυτος!!

Λοιπον ο εν λογο ανθρωπος της εκκλησιας ....(επειδη ζουμε και στην περιοχη και θελοντας και μη μαθαινουμε)...εχει δωσει παρανομα (εχει κραχτει και απο εκπομπη του χατζηνικολαου -νομιζω-) εκταση σε πολυεθνικη εταιρεια και εχει κανει ξενοδοχειαρες http://www.semantron.gr/gr.aspx μεγαλο ποσοστο απο τα οποια καρπωνεται ο ιδιος......

Πριν 3 χρονια πηγε σε γιορτη 25μαρτιου στο γυμνασιο των καλαβρυτων (ιστορια σιγουρη γιατι καθηγητης εκει τοτε ηταν ξαδερφος μου και συνεβει μπροστα του). Μολις παρουσιαστηκε μπροστα στα παιδια το πρωτο και μοναδικο πραγμα που τους ειπε ηταν "εσεις ειστε ετοιμη να παρετε τα οπλα για να σκοτωσετε για την πατριδα".

οσοι εχουν σχεση με την περιοχη ξερουν το γελοιο του προσωπου του!!!!

 

Και βεβαια ειμαι σιγουρη οτι αυτος ειναι πιο αθεος και απο μενα!!!

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

 

Link to comment
Share on other sites

Επειδη αυτο το κειμενο με εκανε εξαλλη ας του πει καποιος του ανεγκεφαλου κυριουλη οτι αν η εκκλησια αναλαμβανε να ειναι κοντα στις οικογενειες με ατομα με ειδικες αναγκες δηλαδη να ενισχυει οικονομικα και ψυχικα την οικογενεια να προσφερει στην μανα την ανεση ετσι ωστε να ασχολειται μονο με τα παιδια της τοτε ισως να ηταν πιο χαρουμενη και ξελαφρωμενη αυτη η μανα. Να ειχε την ψυχολογικη υποστηριξη απο ειδικους και τα εξοδα να τα αναλαμβανε η εκκλησια. Να μην ειχε την εννοια να παει να βγαλει το μεροκαματο και να σκεφτεται που θα αφησει τα παιδια της. Να μην σκεφτοταν καθε βραδυ οτι δεν της φτανει το 24ωρο για να ανταπεξελθει στην οικογενεια της.

 

Αν η εκκλησια εκανε εστω και τα μισα απο αυτα που γραφω για να ενισχυσει τις οικογενειες που παλευουν καθημερινα με προβληματα υγειας τοτε θα ειχε δικαιωμα να κανει κηρυγμα. Αλλα εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια λες. Βγαλτε τα περα μονοι σας αλλα μην ξεχνατε οτι ειστε υποχρεωμενοι παντα να χαμογελατε και να μην λυγιζετε. Σπουδαιο συμπερασμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

υπαρχει τρόπος να δουμε εάν τις απόψεις του ασπάζεται και ορθοδοξη εκκλησια γενικα?

θα μπορούσαμε καπως να εκφρασουμε το θυμό μας για αυτό το ατυχές σχόλιο ?

πιστεύω ότι είναι απαραίτητο.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Όταν ακούω ποιημένες (και μάλιστα όχι κάποιους αμόρφωτους, αλλά πρωτοκλασάτα στελέχη) να λένε τέτοια πράγματα, νομίζω ότι απλά δεν πιστεύουν στο Θεό. Αν πίστευαν θα πίστευαν ότι υπάρχει κόλαση και θεία δίκη, θα στήριζαν ουσιαστικά τις οικογένειες και δεν θα έλεγαν λόγια του αέρα. Έχω αηδιάσει με την υποκρισία τους.

Link to comment
Share on other sites

Η πεθερα μου,μου ειπε πως αυτη η τοποθετηση σχολιαστηκε,αρνητικα φυσικα,σε καποιο καναλι.

Εαν η Εκκλησια ειχε αντιθετη αποψη,δεν θα επαιρνε θεση?

Ισως και να πηρε,δεν ρωτησα,αλλα πιστευω πως θα μου το ειχε αναφερει.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

 

Αλβερτος Αινσταιν

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

υπαρχει τρόπος να δουμε εάν τις απόψεις του ασπάζεται και ορθοδοξη εκκλησια γενικα?

 

Eυτυχως οχι! Σας παραθετω αποσπασμα συνεντευξης του Μητροπολιτη Μεσογαιας Νικολαου.

Σήμερα όλο και περιορίζονται τα ιδρύματα που μπορούν να αγκαλιάσουν παιδάκια με σύνδρομο down. Και όμως πολλά από αυτά κοσμούνται με εκπληκτικά χαρίσματα. Άλλα πάλι άτομα παρουσιάζουν αυτισμό, ταυτόχρονα όμως εμφανίζουν και μοναδικές δεξιότητες. Είναι φυσικό∙ όταν κάτι λείπει, το κενό καλύπτεται από κάποιο άλλο χάρισμα.

Προ καιρού πήγα σε ένα πανηγύρι και είδα ένα παιδί, περίπου 20 χρονών με σύνδρομο Down. Ήταν πολύ χαριτωμένο και ζήτησε με τρόπο να πάει στο ιερό. Απ’ ό,τι όμως κατάλαβα δεν του το επέτρεψαν για να μην χαλάσει η εικόνα της πανήγυρης. Τον καλώ λοιπόν εγώ, από το δεσποτικό όπου ήμουνα με τα πολύχρωμα άμφιά μου, και ρωτώ το όνομά του. Μου το λέει και τον στέλνω να πάει στο ιερό να βάλει ένα ρασάκι και να έλθει δίπλα μου. Ήρθε λοιπόν και του έδωσα την πατερίτσα. Δεν την κρατούσα εγώ, την κρατούσε αυτός δίπλα, έβγαλε έναν υπέροχο εσωτερικό εαυτό και καμάρωνε. Το ίδιο το παιδί που η κοινωνία το περιφρονούσε μπορούσε η Εκκλησία να το τιμήσει. Στο τέλος, αντί να πάω για κέρασμα με τους επισήμους, κάθισα με το παιδί αυτό. Αυτός είχε πάει στο σχολείο μέχρι κάποιες τάξεις και μετά σταμάτησε γιατί είχε κάποια δυσκολία με τα μαθηματικά. Του έκανα μερικές ερωτήσεις. Ήταν απίθανος. Συνήθως τα παιδιά με Down δεν είναι καλά στα μαθηματικά. Επειδή είναι ευαίσθητος ο εσωτερικός τους κόσμος είναι καλά σε καλλιτεχνικούς τομείς. Τελικά οι γονείς του πείσθηκαν και τον έστειλαν να συνεχίσει το σχολείο, στο οποίο και πηγαίνει καλά.

Με το παιδί αυτό έχω αναπτύξει μία εξαιρετική φιλία. Σας διαβεβαιώνω ότι η συντροφιά μαζί του είναι πολύ ωφέλιμη για μένα από πολλές πλευρές.

Η κοινωνία μας δέχεται μόνο τους τέλειους και όχι και αυτούς που προκύπτουν μέσα από ατέλειες….. Είναι μέσα στη φύση μας οι ατέλειες για να γεννούν την αγάπη, τη φροντίδα, τη μέριμνα. Μια κοινωνία που αρνείται τις ατέλειες καταντάει να είναι τόσο σκληρή.

Είναι τόσο όμορφο να σεβαστούμε τη ζωή και μέσα από την ατέλειά της.

Προ μηνών είχα πάει σε ένα τέτοιο ίδρυμα, στην Κάντζα, όπου είδα παιδιά με νοητική στέρηση και αυτισμό. Εκεί γνώρισα έναν σαρανταπεντάρη, ο οποίος στεκόταν καθισμένος ανέκφραστος με το κεφάλι κατεβασμένο. Αυτός είχε το χάρισμα να του αναφέρεις μια τυχαία ημερομηνία και να σου λέγει την αντίστοιχη μέρα. Άρχισα λοιπόν να βάζω ημερομηνίες από γεγονότα που ήξερα, πότε παρουσιάστηκα στο στρατό, πότε πήρα το διδακτορικό μου, πότε χειροτονήθηκα. Σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα, εύρισκε τις αντίστοιχες μέρες της εβδομάδας. Όπως μου είπαν οι εκπαιδευτές, τέτοιου τύπου άνθρωποι, μπορούν να παρουσιάζουν σπάνιες δεξιότητες και ικανότητες.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς οι μητροπολίτες είναι παιδιά της κοινωνίας μας. Η ίδια η κοινωνία δεν ξέρει πώς να απευθυνθεί στα ΑΜΕΑ (συγνώμη για τη χρήση του όρου, δεν μου αρέσει και πολύ), πώς να τα ονομάσει, ποιες είναι οι ανάγκες τους και πολλά άλλα που σκέφτομαι αλλά δεν θέλω να γράψω.

Γιατί να διαφέρει ένας επίσκοπος και ειδικά της ηλικίας του Αμβροσίου;

Link to comment
Share on other sites

Και μια λιτή απάντηση στο παραπάνω ερώτημα: Η ορθόδοξη εκκλησία βλέπει κάθε άνθρωπο ως μοναδική, πολύτιμη και ανεπανάληπτη εικόνα του Θεού. Δεν υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι, αλλά προβληματικές συμπεριφορές.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...