Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

διάταση νεφρικής πυέλου


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους σας θα ήθελα την γνώμη σας στο πρόβλημα μου....

 

Όταν ήμουν έγκυος στον 6 μήνα, στον υπέρηχο που έκανα φάνηκε πως το μωράκι μου είχε μια μικρή διάταση στα νεύρα του. Το πρόβλημα αυτό είχε μεγαλώσει και άλλο όταν έκανα και το Doobler. Ο γυναικολόγος μου είπε ότι περιμένω να γεννήσω και θα δούμε και έτσι έγινε. Από την πρώτη μέρα της ζωή του μέσα στο μαιευτήριο του χορηγούσαν αντιβίωση σαν προστασία για να μην πάθει ουρολοίμωξη. Κάθε μήνα κάναμε υπέρηχο και η διάταση συνεχίζονταν μαζί και η αντιβίωση όταν έκλεισε τον 3 μήνα και πια είχε μεγαλώσει λίγο του κάναμε μια σπινθηρογράφημα με πολύ κλάμα, πόνο και ραδιενέργεια άσε που του βάλανε και καθετήρα, η εξέταση έδειξε ότι το δεξί νεύρο του είχε μικρύνει η διάταση και ότι όλο αυτό παρουσιάσετε λόγο στένωσης στην ουροδόχο κύστη. Να συμπληρώσω ότι το μωρό μου είναι αγοράκι και από τι μου είπαν και στο Παίδων αυτό είναι πιο συχνό φαινόμενο στα αγοράκια και συνεχίζω αφού η διάταση στο αριστερό νεύρο συνέχιζε και η υπέρηχοι συνέχυσαν και η αντιβίωση. Μέχρι που έκλεισε τον 5 μήνα και κάναμε μια κυστεογραφία πάλι με πολύ πόνο κλάμα ραδιενέργεια καθετήρα κ.τ.λ. Η εξέταση αυτή έδειξε ότι η διατάσεις είχαν φυγή και τα νεύρα του ήταν ένταξη. Αλλά να συνεχίσω να του δίνω αντιβίωση λόγο ότι φορά πάνα και να ξανά κάνουνε μια εξέταση μετά από 4 μήνες για να είμαι ειλικρινής την αντιβίωση την σταμάτησα μετά από λίγες μέρες γιατί βρήκα πολύ ανόητο το λόγο να δηλητηριάζω και άλλο το μωρό μου πάνες θα φοράει για πολλούς μήνες ακόμα. Όμως δεν ξέρω τι να κάνω με την εξέταση που μου είπε να επαναλάβω και αφού το παιδί ήταν καλά και δεν παρουσίασε ούτε ουρολοιμώξεις ούτε κάτι άλλο να του την κάνω !!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


κατα ρχην να σου ζήσει ο μπεμπούλης σου επειδή πέρασα και εγώ διάφορα με τον δικό μου λόγο μεγάλης προωρότητας ξέρω ένα βασικό το ένστικτο της μάνας είναι το σημαντικότερο και κάτι ακόμα πρέπει για μένα να πάρεις σίγουρα και δεύτερη γνωμη πριν προβείς σε οποια ενέργεια ευχομαι να τελειώσουν όλα γρήγορα για τον μπεμπούλη σου και για σένα

Link to comment
Share on other sites

εάν σταμάτησες την αντιβίωση παρά τις οδηγίες του παιδιάτρου εγώ θα σου συμβούλευα να του το πείς όπωσκαιδήποτε.

 

η αντιβίωση στην συγκεκριμένη περίπτωση της διάτασης, είναι ΠΟΛΥ σημαντική για να μην έχει το μωρό σου σοβαρές λοιμώξεις!! οι σοβαρές λοιμώξεις μπορεί να του κοστίσουν μέχρι και το νεφρό του και όταν διαγνωστούν κ είναι προχωρημένες δεν γινονται πια απλώς διορθωτικές επεμβασούλες πλέον!

 

έχεις ζυγίσει καλά το ρίσκο που παίρνεις?..?

 

και θα κάνεις και την εξέταση και θα το πεις και στο γιατρό οτι δεν παίρνει αλλη αντιβίωση. !!!

 

οφείλω να στα πω ολα αυτα, όπως επίσης και το ότι

 

κανείς εδώ δεν μπορεί να αντικαταστήσει την άποψη και γνωμάτευση ενός γιατρού,...!!!!

αν έχεις αμφιβολία για τον γιατρό που πήγες, κάνε τα πάντα για να πάρεις και άλλη γνώμη απο άλλο γιατρό!!!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με την κα Μαρια Στυλιανακη , μην κάνεις πράγματα χωρίς τις οδηγιες του γιατρού που τον παρακολουθει, αν δεν σε πειθει ο γιατρός που εχεις απλά άλλαξε τον , μην κανεις πειραματα πάνω στο παιδί σου (την γνώμη μου απλά λεω) !!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

καλησπέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής, το μωρό μου είναι 35 ημερών και έχει εκ γεννετής διάταση της δεξιάς νεφρικής πυέλου διαμ. 0,67-0,77. Αυτό διαγνώστηκε και στο υπερ/μα Β επιπέδου που τότε ήταν 0,83. Παίρνει ceclor για προστασία αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρη ότι δεν θα πάθει ουρολοίμοξη. Είναι σοβαρό αυτό που του συμβαίνει ή περνάει με την πάροδο του χρόνου.

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

καλησπέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής, το μωρό μου είναι 35 ημερών και έχει εκ γεννετής διάταση της δεξιάς νεφρικής πυέλου διαμ. 0,67-0,77. Αυτό διαγνώστηκε και στο υπερ/μα Β επιπέδου που τότε ήταν 0,83. Παίρνει ceclor για προστασία αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρη ότι δεν θα πάθει ουρολοίμοξη. Είναι σοβαρό αυτό που του συμβαίνει ή περνάει με την πάροδο του χρόνου.

ευχαριστώ

Αγαπητή Lyrele

 

Οι υπερηχογραφικές μετρήσεις 0,67-0,77 εκατοστών δεν θεωρούνται παθολογικές και απλός υπερηχογραφικός επανέλεγχος σε 3 και 12 μήνες αρκεί. Δεν είναι απαραίτητη άλλη εξέταση ούτε η αντιβίωση έχει ένδειξη. Για να καταλάβετε, ανησυχητικές είναι τιμές πάνω από 1,2 εκατοστά δηλαδή διπλάσιες σχεδόν από τις δικές σας.

 

Με εκτίμηση

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας, η αλήθεια είναι ότι έχω φοβηθεί λίγο γιατί από την Μ.Ε.Ν.Νεογνών εδώ στο Ηράκλειο μου είπαν να του κάνω επανέλεγχο κάθε δύο εβδομάδες.

ευχαριστώ και πάλι η απάντησή σας με καθυσήχασε...

Link to comment
Share on other sites

Κύριε Μαρινόπουλε, είχαμε μιλήσει και στο skype κάποτε, χαίρομαι που σας βρίσκω ξανά και σε αυτό το φόρουμ..

 

Η μία μου η δίδυμη έκανε προχθές υπέρηχο κοιλίας για να διαπιστωθεί εαν έχει εσωτερικά αιμαγγειώματα (καθώς έχει ένα εμφανές στο τριχωτό της κεφαλής) και ο υπέρηχος έδειξε υδρονέφρωση στο δεξιό νεφρό 1,2 εκατοστά. (Ο καθηγητής, ας μην αναφέρω το όνομά του, που έκανε τον μεγάλο υπέρηχο στο Παπαγεωργίου όταν είμουν 23 εβδομάδων έγκυος δε μου είπε τίποτα για αυτό το πράγμα.. είναι δυνατόν να μην το είδε??)

 

Η μικρή έκανε τον υπέρηχο στο Ιπποκράτειο και έχουμε ξανά υπέρηχο το Δεκέμβριο για να δούμε εάν υποχώρησε καθόλου, εάν παραμένει ίδιο ή εάν μεγάλωσε. Δεν παίρνει καμία αντιβίωση, ούτε προαιρετικά, και θα κάνουμε τώρα και καλλιέργεια ούρων να αποκλείσουμε λοίμωξη.

 

Πιστεύετε από την εμπειρία σας ότι α) 1,2 εκατοστά θα υποχωρήσει από μόνο του? και β) πότε είναι η κατάλληλη ηλικία να επέμβουμε ή σε ποιές περιπτώσεις επεμβαίνουμε χειρουργικά?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και Lyrele, με συγχωρείς που μπήκα έτσι στο topic σου.. είπα να μη δημιουργήσω καινούριο με το ίδιο θέμα :) Περαστικά εύχομαι στο παιδάκι σου.

sw61p3.png

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή spot

 

Οι διαστάσεις αφορούν πάντα την εγκάρσια προσθιοπίσθια διάμετρο της νεφρικής πυέλου. Διάταση 1.2 εκατοστών χρειάζεται επανέλεγχο υπερηχογραφικό στο 6μηνο και έτος. Δεν συζητάμε για επέμβαση προς το παρόν. Πιθανώς να χρειαστεί να κάνει η μικρή μια δεύτερη εξέταση που λέγεται νεφρόγραμμα με Mag3 ώστε να αποκλείσουμε απόφραξη. Παρακαλώ να με ενημερώσετε για οποιαδήποτε εξέλιξη.

 

Φιλικά

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 3 χρόνια μετά...
  • 1 month later...
Θα μπορούσατε να μου πείτε αν γνωρίζετε κάποιον καλό παιδονεφρολόγο στη Θεσσαλονίκη??

Ψάχνεις ακόμη παιδονεφρολόγο ή έχετε πάει ήδη?Ευχαρίστως να σε βοηθήσω σε ότι χρειαστείς!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 χρόνια μετά...

Η κόρη μου είναι 9 ετών  και έχει διάταση πυέλου 11.8 χιλ.οταν ηταν τεσσεράμισι μηνών έκανε Ουρολοίμωξη χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα και μετά ξανάκανε δυόμιση χρόνων με 'α βαθμού παλινδρόμησης και τώρα έχει αυτήν την διάταση. Πρεπει να ανυσηχησω.

Επεξεργάστηκαν by [email protected]
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...