Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ύδρονεφρωση


Recommended Posts

γεια σας κοριτσια,ειμαι καινουρια στο φορουμ και εχω το εξης προβλημα.διανυω την 14 εβδομαδα εγκυμοσυνης και πριν 2 εβδομαδες βρηκαμε οτι το μωρο μας εχει διαταση νεφρου αριστερα και του ουρητηρα.εκανα ληψη τροφοβλαστης,τα πρωτα αποτελεσματα δειχνουν οτι ειναι καλα,πρεπει να περιμενω σε 15 μερες και τα γραπτα(τον καρυοτιπο).εχω ακουσει και διαβασει οτι τετοια μωρα οταν γεννιουντα εχουν σοβαρα προβληματα με το ουροποιητικο τους.εντωμεταξυ σε 10 μερες θα παμε να κανουμε παλι υπερηχο για επανελεγχο.εχει καμια κατι παρομοιο:?:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


καλημερα κοπελα μου!Εκανα πριν 3 βδομαδες αμνιο στην 23η εβδομαδα κυησης μου,αφου βρηκαν στο μωρακι μου αυξημενη αυχενικη πτυχη+ελαφρια (οπως ειπαν) υδρονεφρωση...Ολα ειναι οκ!Και τα πρωτα και τα τελικα αποτελεσματα ειναι καλα.Αυτο που αποκομισα εγω απο το ψαξιμο στο νετ ειναι οτι ειναι ενα οχι σπανιο φαινομενο ειδικα στα αγορακια και οχι μονο.Συνηθως ρυθμιζεται μεχρι τη γεννα,και αν οχι ειναι κατι που μπορει να διορθωθει αμεσως μετα.Ελπιζω συντομα να ηρεμησεις και να μπορεσεις να απολαυσεις το υπολοιπο της εγκυμοσυνης σου!

Με το καλο!!!

Κάθε φορά που θες να πας μπροστά.......πήγαινε πίσω και πάρε ΦΟΡΑ!!

 

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς όπως τα λέει η ELKARAK...

Και εμάς μας βρήκε υδρονέφρωση στη Β΄επιπέδου και θα πάμε για επανέλεγχο στις 28 εβδομάδες...Συνήθως εμφανίζεται στα αγοράκια και έχει εξαφανιστεί μέχρι τη γέννα..Αλλοιώς καταπολεμείτε μέχρι τον 1 χρόνο!!!!

Ευχαριστήσου την εγκυμοσύνη σου!!!!

Πολλά φιλάκια και όλα θα πάνε καλά....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Και σε εμάς βρήκαν ήπια υδρονέφρωση και έκανα άμνιο και όλα καλά από πλευράς χρωμοσωμάτων!

Για την υδρονέφρωση αυτή καθεαυτή δεν αγχώνομαι και θέλω να ελπίζω ότι είτε θα υποχωρήσει πριν τη γέννα είτε θα το καταπολεμήσουμε μετά τη γέννα με φάρμακα!

Μην προβληματίζεσαι παάαρα πολύ και προσπάθησε να ευχαριστηθείς την εγκυμοσύνη σου όπως λέει και η στέγια... εγώ αυτό που έχω καταλάβει πλέον είναι ότι στα μωράκια μπορεί να βρεθούν ένα σωρό πράγματα και από εδώ και στο εξής πρέπει να είμαστε προετοιμασμένες για πολλές.... ανησυχίες!!!και χρειάζεται πάνω απ'όλα ψυχραιμία!! ;)

Link to comment
Share on other sites

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας. Χθες έκανα και εγώ το Β επιπέδου και όλα ήταν πολύ καλά εκτός από την εμφάνιση ήπιας υδρονέφρωσης. Ο ιατροςς-εξεταστής είπε πως δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, αφού περιμένω και αγοράκι, αλλά αυξάνει τις πιθανότητες για σύνδρομο down.

Στην Α επιπέδου οι πιθανότητες που βγήκαν ήταν 1:371 (37ετών είμαι).

Στην Β λόγω της υδρονέφρωσης μου είπε (προφορικά) ότι οι συνδυασμένες πιθανότητες είναι 1:180 για εμφάνιση συνδρόμου.

 

Αφού είδε τις εξετάσεις ο γυναικολόγος μου, μου συνέστησε να κάνω την αμνιο, λόγω ηλικίας περισσότερο, αλλά εγώ φοβάμαι πως το ποσοστο αποβολής 1:100 της αμνιο, είναι πολύ μεγαλύτερο από το 1:180 για σύνδρομο, κάτι το οποίο είναι και βάση γενικών στοιχείων και όχι προσωπικής εξέτασης.

 

Αφήστε που μας βαλαν και το μαχαίρι στο λαιμό (ειμαι στο τέλος της 22ης εβδομάδας), και πρεπει να αποφασίσουμε στο επι τόπου. Μήπως τελικά να τη κάνω, παρόλο που όλες οι εξετάσεις είναι πολύ καλές? Μήπως το κάνουν οι γιατροί μεταξύ τους για να δίνει ο ένας στον άλλον δουλειά και χρήματα? Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Σοφία μου όσες έχουμε βρεθεί μπροστά σε μια τέτοια απόφαση (να κάνουμε άμνιο ή όχι) καταλαβαίνουμε απόλυτα πως νοιώθεις.. και εμείς είχαμε τρομερό δείλημμα και τελικά επιλέξαμε να την κάνουμε. Και σκέψου ότι η δική μου αυχενική ήταν 1¨15000!

 

Αυτό που μπορώ να σου πω εγώ, είναι ότι σαν εξέταση δεν είναι τίποτα φοβερό, δεν πονάει και απλά θέλει ξεκούραση για 2-3 μερούλες.. Μόνο το ψυχολογικό και ο φόβος της αποβολής είναι που πραγματικά μετράνε!

Μετα την αμνιοκέντηση που έκανα τώρα, πιστεύω ότι σε επόμενη εγκυμοσύνη θα κάνω πάλι ασχέτως αποτελεσμάτων γιατί τελικά νοιώθω πολύυυυ πιο ήρεμη τώρα που την έκανα!

 

Επίσης δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει στην απόφαση σου αυτό που θα σου πω, αλλά εγώ το σκέφτηκα και ως εξής... ΄1/100 για αποβολή αλλά μετά μπορείς να ξαναμείνεις έγκυος και 1/180 για σύνδρομο down που θα σε ακολουθεί μια ζωή.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ....

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ 20η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ 3 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΙΕΓΝΩΣΕ ΥΔΡΟΝΕΦΡΩΣΗ ΤΩΝ 5,7 ΧΙΛ ΣΕ ΑΓΟΡΙ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Κ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ, ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ 28 ΕΤΩΝ ΜΕ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ Η ΥΔΡΟΝΕΦΡΩΣΗ??????, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ?????? Κ ΑΝ ΝΑΙ ΣΤΗΝ 22η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ?

 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κοριτσάκια γεια σας.Γνωρίζω παιδάκι που τώρα θα κλείσει τα δυο και στον 6ο μηνα μετά την γέννηση του διαγνώστηκε υδρονέφρωση.Χριάστηκε να κάνει θεραπεία με αντιβιώσεις αλλα τελικά έγιναν και δυο επεμβασεις ώσπου τελικά τώρα το μικρό είναι μια χαρά.Το θέμα είναι να διαγνωστέι απο την κύηση ακόμη ακι απο κει και ύστερα αντιμετωπίζετα άμεσα μ ετην γέννηση.Το συγκεκριμένο παιδάκι κατα τ αλλα είανι υγιές και σωματικά και πνευματικά.

Link to comment
Share on other sites

EMENA ME ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΧΕΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ Κ DOWN Κ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗ.... ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ???????????:cry:

Link to comment
Share on other sites

γεια σας κορίτσια η δική μου περίπτωση δεν απέχει πολύ από αυτές που διάβασα, είμαι 28 ετών και από την αυχενική και τις αίματος οι πιθανότητες ήταν 1:15.000!!! Ωστόσο στο Β' επιπέδου διαγνώστηκε αμφοτερόπλευρη ήπια υδρονέφρωση (5,3 στο καθένα), ζήτησα δεύτερη γνώμη. Ο δεύτερος γιατρός επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του γιατρού μου, χωρίς να γνωρίζει οτι ήταν επαναληπτικός ο έλεγχος... Έπειτα έπρεπε να αποφασίσω και εγώ άμεσα το τι θα γίνει, και εγώ στην 22η εβδομάδα... τηλεφώνησα σε νεογνολόγο που με κατατόπισε για το τι είναι αυτό το εύρημα!

 

Αμνιοπαρακέντηση έκανα, τα προφορικά αποτελέσματα τα έλαβα την τετάρτη και αναμένω τα γραπτά!!! ζήτησα και γονιδιακό έλεγχο!

 

και αν και πέρασα 6 ημέρες στην κόλαση, τώρα ξέρω οτι η μπεμπούλα μου είναι καλά... και αναμένω να το επιβεβαιώσω και επίσημα σε λίγες μέρες. Δε συγκρίνεται κορίτσια αυτή η ηρεμία... εγώ προσωπικά δε θα άντεχα την αγωνία! Ήδη επιβιώνω σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, δε θα μπορούσα να τα καταφέρω να αντιμετωπίσω την αγωνία αυτή για όλους τους υπόλοιπους μήνες!!!

 

καλά αποτελέσματα σε όλες μας!!!

lox6p3.png
Link to comment
Share on other sites

κορίτσια στο ανηψάκι μου που διαγνωστικε υδρονεφρωση μία χαρά γεννήθηκε πριν λίγες μέρες και ακολουθει αντιβιωση,δεν νομίζω να είναι κατι που δεν αντιμετωπίζεται,ευχομαι το καλυτερο ια τα μωρά σας!!

YiMXp3.png
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γεια σας μανούλες ,

Είμαι καινούργια εδώ μέσα και βρίσκομαι στην 21η εβδομάδα της κύησης μου.Χτες έκανα την εξέταση Β επίπεδου και τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περίμενα.Βρήκαν το αγοράκι μου ήπια υδρονέφρωση και αυξημένο εγκεφαλονωτιαίο υγρό σε πολύ οριακά επίπεδα.Στην εξέταση Α’ επιπέδου το ποσοστό μου για σύνδρομο Down ήταν 1-10000!Εχει από χτες που νιώθω ότι πήγα στην κόλαση.Κλαίω συνεχώς και προσεύχομαι.Με ανησυχεί η σύνδεση με το σύνδρομο Down αν και όλες οι υπόλοιπες μετρήσεις ήταν πολύ καλές.

Ο γιατρός μου συστήνει ψυχραιμία και να επαναλάβουμε το τεστ σε 2 εβδομάδες.Αν χρειαστει θα πάμε για αμνιοπαρακέντηση κάτι που δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι λόγω του κινδύνου αποβολής (1―100).Έτυχε σε καποια από εσας κάτι παρόμοιο;

uqGsp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...