Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat 0-2 | 3-5 | 6-12
 
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
- 

Επιστροφή   Φόρουμ της ΕΕΕΓ (Ελληνική Εταιρεία Ενημέρωσης Γονέων) > Από την Εγκυμοσύνη ως την Εφηβεία! > Σχολική ηλικία (απο 6 ετών)

Notices

Ποτέ πια μόνα - γνωμοδότηση ΣτΠ κόλαφος ! 

Γνωμοδότηση Συνήγορου του Πολίτη/Παιδιού σχετικά με απομάκρυνση γονέων από το δωμάτιο κατά την διάρκεια ιατρικών πράξεων στα παιδιών τους!   

Επιτέλους δικαίωση για τους γονείς που παλεύουν για το αυτονόητο! Ένα βήμα πιο κοντά βρίσκονται οι γονείς που υποστηρίζουν το αυτονόητο, να είναι παρόντες σε κάθε ιατρική πράξη, στην οποία το παιδί έχει τις αισθήσεις του, εφόσον δεν υπάρχει άλλος συγκεκριμένος λόγος που να δικαιολογεί την απομάκρυνσή τους.

Η εμπεριστατωμένη εισήγηση με βιβλιογραφία και όλα τα σχετικά παραρτήματα, δίνει βάση στο αίτημα όλων αυτών των γονέων, που προσπαθούν εδώ και χρόνια να πείσουν τους επαγγελματίες υγείας να δρούν υπέρ του συμφέροντος του παιδιού.

Αναδεικνύει το προφανές, ότι δηλαδή η παρουσία του γονέα θα πρέπει να επιτρέπεται και να ενθαρρύνεται! Επίσης αναφέρεται και στην περίπτωση των εφήβων των οποίων η ανάγκη για παρουσία του γονέα, επίσης θα πρέπει να γίνεται σεβαστή. Όπως αναφέρει, η απομάκρυνση εάν είναι απαραίτητη θα πρέπει να έχει ειδική κατά περίπτωση αξιολόγηση. Ελπίζουμε εδώ να υπάρξει ειδική αναφορά στις περιπτώσεις που μπορούν να δικαιολογούν μια τέτοια "κατά περίπτωση" απομάκρυνση, πχ σε περιπτώσεις ψυχικών ασθενειών του γονέα, ή υποψίας κακοποίησης (έλειπε αυτή η περίπτωση απο την ετυμηγορία) κα.

 Η απόφαση, πολύ ευγενικά, αλλά ξεκάθαρα, υποδεικνύει ότι είναι απαραίτητο να θεσμοθετηθεί ειδική οδηγία, η οποία θα οδηγήσει και σε καλύτερη εκπαίδευση των ειδικών, στο να παρέχουν αυτό που οφείλουν, το οποίο όπως αναφέρει ο συνήγορος του πολίτη, δεν είναι μόνο η παροχή ιατρικής φροντίδας αλλά και η ορθή μεταχείριση του ασθενούς. Το αυτονόητο δηλαδή.  

  • Διαδώστε την είδηση στα μέσα δικτύωσης έτσι ώστε να ακουστεί δυνατά!
    Link του άρθρου:http://parents.org.gr/health/a568
    .
Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων
Παλιά 07-09-09, 00:31   #1
renik
 
Το avatar του χρήστη renik
 
Εγγραφή: 12-11-2007
Μηνύματα: 650
renik ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή Εράσμειος-Ελληνογερμανική αγωγή-Κωστέα Γείτονα-Ιόνιος σχολή-Μάνεσης

θα ήθελα πληροφορίες για τα παραπάνω σχολεία,έχει πάει κάποια από εσας το παιδάκι της σε κάποιο από αυτά? ευχαριστώ πολύ (προκαταβολικά¨) !!!!!
Ο χρήστης renik δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-09-09, 13:17   #2
youli
 
Εγγραφή: 27-11-2008
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 249
youli ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Έχω και τα δυο παιδιά μου στον Κωστέα-Γείτονα (νηπιαγωγείο και δημοτικό), είμαστε πολύ ευχαριστημένοι (οργάνωση, εκπαιδευτικοί, πρόγραμμα μάθησης κλπ.). Τι ακριβώς πληροφορίες θα ήθελες να μάθεις ?
Ο χρήστης youli δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-09-09, 11:20   #3
renik
 
Το avatar του χρήστη renik
 
Εγγραφή: 12-11-2007
Μηνύματα: 650
renik ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Στο νηπιαγωγείο τι δραστηριότητες κάνει το παιδάκι σου?με τους δασκάλους αντιμετώπισες ποτέ κανένα πρόβλημα?με τα δρομολόγια των λεωφορείων είχες ποτέ πρόβλημα ή ήταν πάνω κάτω στην ώρα που σε βόλευε?και τέλος τι ξένες γλώσσες κάνουν σε αυτό το σχολείο???σε ζάλισα αλλά έχω ξεκινήσει και το ψάχνω και θα ήθελα να ξέρω επίσης μου είχε πει μια γνωστή μου ότι στο συγκεκριμένο σχολείο σε βλέπουν καθαρά σαν τσέπη, αντιμετόπισες εσύ ποτέ τέτοια συμπεριφορά???α και κάτι άλλο σημαντικό!!το νηπιαγωγείο τι ώρα ξεκινάει??μην σου φανεί χαζή ερώτηση, σε κάποια που πήρα μου είπαν στις 9 και ότι αν θέλω έχουν φύλαξη 8-9 (φυσικά και το βρήκα απαράδεκτο αυτό, είπαμε να μας βάλουν το χέρι στην τσέπη αλλά μην μας περνάνε και για βλάκες!!!)
Ο χρήστης renik δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-09-09, 13:43   #4
youli
 
Εγγραφή: 27-11-2008
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 249
youli ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Το βασικό ωράριο είναι 8:30 - 13:30 και μετά κάνουν προαιρετικά δραστηριότητες μέχρι τις 15:30 (ο γιος μου φεύγει στις 13:30, δεν κάνει extra δραστηριότητες). Αν βάλεις και τη διαδρομή με το σχολικό (ανάλογα βέβαια την περιοχή που είσαι) αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινάει γύρω στις 7:15 και θα γυρίζει στις 4:15. Οι επιπλέον δραστηρίοτητες για το νηπιαγωγείο εκτός του βασικού προγράμματος (αυτό σημαίνει ότι αυτά που θα διαλέξεις θα τα κάνει αν το θέλεις από τις 13:30 μέχρι τις 15:30, γιατί πολλά από αυτά κάνουν και μέσα στο βασικό πρόγραμμα, όπως Αγγλικά, εικαστικά, γυμναστική κλπ.) είναι Αγγλικά, ORFF, πιάνο, μπαλέτο, εικαστικά, κεραμική, ενόργανη γυμναστική, κολύμβηση, αυτοάμυνα. Από το νηπιαγωγείο κάνουν Αγγλικά (και στην Α' και Β΄Δημοτικού) στην Γ΄Δημοτικού διαλέγεις σαν δεύτερη ξένη γλώσσα Γαλλικά ή Γερμανικά. Αργότερα στο Δημοτικό μπορεί να κάνει επιπλέον και Κινέζικα, και νομίζω και Ιταλικά.
Προσωπικά πιστεύω ότι όλα τα ιδιωτικά σε βλέπουν σαν τσέπη γιατί για όλα υπάρχει και η σχετική χρέωση. Όμως το συγκεκριμένο σχολείο για μένα δεν είναι απρόσωπο, οτιδήποτε χρειαστεις μπορείς να το συζητήσεις με τις δασκάλες, ή τη διευθύντρια ή ακόμα και με τον ίδιο τον Γείτονα.
Τα δρομολόγια των λεωφορείων είναι σε καθορισμένες ώρες και κάνουν συγκεκριμένη διαδρομή (αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην περνάει μπροστά από την πόρτα σου αλλά σε κάποια κοντινή απόσταση, θα σου πουν όταν επισκεφτεις το σχολείο για γνωριμία), δεν είχα ποτέ πρόβλημα, μικροκαθυστερήσεις μπορεί να υπήρχαν λόγω κίνησης, αλλά ήταν γενικά ασήμαντες.
Δεν σου γράφω ποιες είναι οι δραστηριότητες του βασικού προγράμματος γιατί θα πρέπει να γράφω σελίδες. Μπορείς να μπεις στο site του σχολείου και να τις δεις.
Συμβουλή μου είναι αφού έχεις περιοριστεί στα σχολεία που αναφέρεις στον τίτλο, να τα επισκεφτείς και να δεις προσωπικά πως σου φαίνονται και πως νιώθεις στο περιβάλλον και με τους ανθρώπους που θα συναντηθείς γαι να σε ενημερώσουν. Και φυσικά να ζητήσεις τις χρεώσεις αναλυτικά (βασικό πρόγραμμα, φαγητό, σχολικό, δραστηριότητες, βιβλία, στολές, κλπ.) αλλά και τις αντίστοιχες τιμές και για το Δημοτικό, γιατί στην Α' τάξη αλλάζουν τα δίδακτρα και καλό είναι να ξέρεις τι θα στοιχίζει αν συνεχίσει το παιδί στο συγκεκριμένο σχολείο.
Αν θες οτιδήποτε άλλο μου λες.
Ο χρήστης youli δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-09-09, 16:27   #5
renik
 
Το avatar του χρήστη renik
 
Εγγραφή: 12-11-2007
Μηνύματα: 650
renik ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

σε ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ για τις απαντήσεις σου!!με κατατόπισες αρκετά και μου τόνισες και 2-3 πραγματάκια που δεν είχα σκεφτεί να ρωτήσω!!!ήδη πήρα σήμερα τηλ και μου είπαν κάποια ψιλοπράγματα αλλά σίγουρα θα πάω και απο εκεί να δω όταν είναι να ξεκινήσουν οι εγγραφές.αν επιτρέπεται, επειδή τις τιμές των ιδιωτικών τις έχω δει μέσα από μια σελίδα στο ίντερνετ,εσύ πάνω κάτω πόσο πληρώνεις για το νηπιαγωγείο και πόσο σου κοστίζει μετά το δημοτικό???ξέρω βέβαια πως είναι ανάλογα τι επιλέγεις εσύ για το παιδί αλλά στο περίπου.
Εν το μεταξύ ο Μάνεσης απορρίφθηκε σαν επιλογή!!πήρα τηλ και το πιάνει μια κυρία και κάνω την απλούστατη ερώτηση "από πόσο ετών παίρνετε παιδάκια στο σχολείο σας??" και η απάντηση ήταν άκρως κατατοπιστκή: "από όταν κόψουν την πάνα." Ψιλοφορτώνω εγώ και της απαντάω "δηλαδή της ξαδέρφης μου που είναι 18 μηνών και έχει κόψει την πάνα μπορεί να έρθει σε σας και να παρακολουθήσει κανονικα??" και μου λέει πως είμαι και πολύ ειρωνική από πάνω...τέλος πάντων συνεχίζω εγώ κανονικά και την ρωτάω να μου πει τουλάχιστον τι ξένες γλώσσες μπορεί να κάνει ένα παιδάκι στο σχολείο τους και εκεί με στέλνει "ΝΟΜΙΖΩ αγγλικά γαλλικά και γερμανικά" και όταν την ρώτησα από ποια τάξη μου είπε ΜΑΛΛΟΝ από την πέμπτη δημοτικού!ε δεν ήθελα αν ακούσω άλλα και φυσικά δεν παίζει να πάω από εκεί.Οπότε συνεχίζουμε για τα υπόλοιπα 4
Ο χρήστης renik δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-09-09, 16:53   #6
youli
 
Εγγραφή: 27-11-2008
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 249
youli ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Για το νηπιαγωγείο περίπου 8.000 το χρόνο (δίδακτρα, σχολικό, φαγητό κάθε μέρα και μια δραστηριότητα).
Το ίδιο περίπου και για το δημοτικό (δίδακτρα, σχολικό και φαγητό τρεις ημέρες). Στο δημοτικό η μελέτη (δηλαδή το να κάνουν τα περισσότερα από τα μαθήματα τους στο σχολείο είναι μέσα στο βασικό ωράριο τους και κατά συνέπεια στα δίδακτρα, στο λέω γιατί ορισμένα σχολεία το χρεώνουν extra).
Οι τιμές αυτές είναι για το σχολικό έτος όπως ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, δηλαδή 11 Σεπτεμβρίου με 15 Ιουνίου, με δύο εβδομάδες διακοπές Χριστουγεννα και δύο το Πάσχα. Στην περίπτωση που δεν έχεις που να μείνει ο μικρός για τρεις μήνες το καλοκαίρι ή Χριστούγεννα / Πάσχα θα πρέπει να υπολογίσεις και το επιπλέον κόστος για κάποιο summer camp ή άλλη εναλλακτική λύση.
Επίσης να υπολογίζεις ότι είναι περίπου ? 200 το χρόνο βιβλία, γραφική ύλη κλπ. και άλλα περίπου ? 200 το χρόνο για τη στολή (συνήθως στα ιδιωτικά φοράνε φόρμες με το σήμα του σχολείου).
Καλή αναζήτηση και τα ξαναλέμε.
Πάντως έχω φίλους που στέλνουν τα παιδιά τους στα υπόλοιπα 4 σχολεία (εκτός από Μάνεση) και είναι και εκείνοι πολλοί ικανοποιημένοι.
Ο χρήστης youli δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-03-11, 16:30   #7
manoshyp
 
Εγγραφή: 11-03-2011
Μηνύματα: 2
manoshyp ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ

Έχετε κάποια πρόσφατη ενημέρωση για ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ ΠΑΛΛΗΝΗ ? Το πρόγραμμα IΒO τι λέεί. Ενδιαφέρομαι για τους 2 γιους για νηπιαγωγείο.

Ευχαριστώ
Ο χρήστης manoshyp δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-03-11, 16:59   #8
youli
 
Εγγραφή: 27-11-2008
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 249
youli ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο manoshyp Εμφάνιση μηνυμάτων
Έχετε κάποια πρόσφατη ενημέρωση για ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ ΠΑΛΛΗΝΗ ? Το πρόγραμμα IΒO τι λέεί. Ενδιαφέρομαι για τους 2 γιους για νηπιαγωγείο.

Ευχαριστώ
Δες στο
http://www.parents.gr/forum/showthre...=34905&page=13
υπάρχουν πολλά πρόσφατα σχόλια που θα σε βοηθήσουν.
Ο χρήστης youli δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

BookmarksΕργαλεία Θεμάτων

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Forum Jump

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ΣΧΟΛΗ ΜΑΝΟΥ ΚΑΡΔΙΑ Σχολική ηλικία (απο 6 ετών) 9 15-09-14 12:58
ΙΟΝΙΟΣ ΣΧΟΛΗ marialina Σχολική ηλικία (απο 6 ετών) 45 06-06-14 13:46
ελληνογερμανικη σχολη biky Σχολική ηλικία (απο 6 ετών) 109 04-06-14 13:47
εκπαιδευτηρια Γειτονα-νηπιαγωγειο havana1977 Αναζήτηση παιδικών σταθμών ανά περιοχή 15 31-08-10 02:15
ΣΧΟΛΗ ΜΑΝΤΑ ΣΕΡΓΗ Αναζήτηση παιδικών σταθμών ανά περιοχή 0 01-09-09 15:35


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:23.


 
 
 
ποιοι είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά    
© parents.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.


website by
website by VelocityFarm