Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καισαρική


Recommended Posts

καλησπερα κοριτσια.....εχω να σας κανω κανα 2-3 μπορει και παραπανω ερωτησουλες....

 

1. - Η ναρκωση οταν ειναι ολικη ποτε σε ξυπνανε?

Το μωρο δεν το βλεπεις αμεσως?

- Η ναρκωση με επισκληριδιο σου επιτρεπει να παρακολουθεις τα παντα και να εχεις την πρωτη επαφη με το μωρο?

 

2. - Ορό καταλαβαινω γιατι σου βαζουν, τον ουροκαθετηρα ομως γιατι? Επειδη δεν εισαι σε θεση να σηκωθεις απο το κρεβατι αμεσως?

- Σε φυσιολογικο τοκετο μολις γεννησεις ξεκινανε τα λοχεια και χρειαζεσαι "πανες" ή τεραστιες σερβιετες, με την καισσαρικη δεν εχεις λοχεια? ( μπορει να ειναι και χαζο αυτο που ρωταω αλλα δεν ξερω απο αυτα )

 

3. - Πόση διαφορα σε χρηματα εχει η καισαρικη απο τον φυσιολογικο τοκετο?

 

ευχαριστω για τις απαντησεις και τα φωτα σας που θα μου δωσετε!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Διαφημίσεις


Καλησπερα κι απο μενα :)

 

Γεννησα πριν 18 μηνες με καισαρικη. Εκανα επισκληριδιο και καθ'ολη τη διαρκεια της γεννας ημουν ξυπνια και σε εγρηγορση (ομολογω οτι το αγχος ειχε φτασει στα κοκκινα εκεινες τις ωρες.. χεχεχε). Κατα τη διαρκεια της γεννας δεν ενιωσα τη παραμικρη ενοχληση και για να πω την αμαρτια μου, εφτασα στο σημειο να βαριεμαι ελεεινα μεχρι να τελειωσουν και με τα ραμματα...

 

1. Το μωρο το ειδα μολις το εβγαλε ο γιατρος (μου το εδειξε τη στιγμη που βγηκε) και μετα απο μερικα λεπτα (μεχρι να του περασουν τα ταμπελακια με το ονομα και της ημερομηνιες, την ακουμπησαν στο στηθος μου. Ηταν πιο ομορφη στιγμη της ζωης μου!!!! Ιδιως οταν της μιλησα κι ανοιξε τα ματακια της και προσπαθουσε να με δει!

 

2. Η γεννα με καισαρικη δε παυει να ειναι εγχειρηση. Ο ορος μπαινει γιατι λογω της αυξημενης ποσοτητας αιναισθητικου που λαμβανεις (εστω και επισκληριδιου) δεν επιτρεπει να φας και να πιεις νερο. Βεβαια με λιγη προσοχη μπορεις να ξεκλεψεις λιγες γουλιες νερο παραπανω ;) Ομως με τα ραμματα και οσο να'ναι τις ενοχλησεις που εχεις μετα, δεν ειναι ευκολο να πας τουαλετα (ο ορος κιολας κανει την αναγκη για ουριση συχνοτερη), αν και προσπαθουν να σε σηκωσουν απο την 1η κιολας μερα για να περπατησεις. Ο καθετηρας βγαινει μολις βγαλεις και τον ορο (τουλαχιστον εμενα τοτε μου τα εβγαλαν ταυτοχρονα) συνηθως τη 2η με 3η μερα (αναλογα τον γιατρο και την κατασταση σου). Προσωπικα, δε με ενοχλησε καθολου ο καθετηρας, παρ'ολο που οταν τον εβγαλα δε προλαβαινα να παω wc!!! Επισης, τα λοχεια ξεκινανε οπως και στη φυσιολογικη γεννα. Απο οτι εχω καταλαβει, τα λοχεια ειναι ολα τα υγρα που εχει μαζεμενα η μητρα σε ολη τη διαρκεια της εγκυμοσυνης που πρεπει να βγουν για να καθαρισει (εαν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με. δεν ειμαι ειδικος απλα λεω την αποψη μου). Απο τη 1η μερα που γεννας πρεπει να φορας κατι που να μαζευει τα υγρα. Κι απο οτι θυμαμαι, μολις τελειωσουν τα λοχεια (περιπου 40 μερες) ξεκιναει και η πρωτη περιοδος μετα τη γεννα... Οποτε πρεπει να παρεις αρκετα "εφοδια"! χεχεχε

 

3. Την διαφορα της τιμης ανα γεννα να πω την αληθεια μου δεν την θυμαμαι (ποια ειναι η πιο ακριβη), αλλα αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι με την καισαρικη, εαν γεννησεις σε ιδιωτικο μαιευτηριο, παιρνεις απο το ΙΚΑ πισω καποιο ποσο, γιατι πιανεται σαν εγχειριση κι οχι σαν γεννα.

 

Απαντησα βαση της προσωπικης μου εμπειριας. Δεν ξερω αν βοηθησα καθολου... Ελπιζω εστω και σε λιγο. ;))

an1cAbfVM2J0010MDAwOGQ0fDAwMDA1NTRkYXxNeSBMaXR0bGUgUHJpbmNlc3MgaXMgLi4uLg.gif
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ έκανα καισαρική με επισκληρίδιο. Άκουσα το παιδί να κλαίει πριν καλά καλά τον βγάλουν από την κοιλιά μου. Μου τον έδωσαν και τον κράτησα για λίγο. Του είπα "γειά σου Ευριπίδη, εγώ είμαι η μαμά σου". Σταμάτησε να κλαίει, άνοιξε τα μάτια του, με κοίταξε, έβαλε το δάχτυλο στο στόμα και το βύζαινε ενώ συνέχιζε να με κοιτάει. Αυτό δεν το ζεις με ολική. Ήμουν πολύ χαλαρή και όταν μου είπαν ότι πρέπει να περάσω 2 ώρες στην ανάνηψη σκεφτόμουν ότι έπρεπε να ζητήσω κάτι να διαβάσω.

Πόνο δεν αισθάνθηκα ούτε για μια στιγμή. Ούτε όταν έρχονταν οι μαίες και με πίεζαν για φύγουν τα λόχεια. Γέννησα 9:20 το πρωί και στις 6:00 το απόγευμα περπατούσα μια χαρά (αν εξαιρέσεις τον καθετήρα και τον ορό).

Στο Ιασώ δεν έχει διαφορά το κόστος της καισαρικής από το φυσιολογικό τοκετό, ούτε η αμοιβή του γιατρού.

Εγώ είμαι ασφαλισμένη στο ΤΕΒΕ και όντως πήρα περισσότερα χρήματα λόγω καισαρικής. Αν θυμάμαι καλά ήταν 300 ευρώ για τη γέννα + 100 για την καισαρική.

etCDp3.png hk8kp3.png

 

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Link to comment
Share on other sites

καλημερα!

εγω γεννησα πριν 6μηνες με καισαρικη γιατι το μωρο ηταν τυλιγμενο με το λωρο και ηταν πολυ ψηλα.αν και με το που μου εκαναν την επισκληριδιο με πειραξε και αμεσως εκανα εμετο στο χειρουργειο καταλαβαινα τα παντα!τη στιγμη που τραβηξε ο γιατρος μου το μωρο ενιωσα ενα τρανταγμα και ο γιατρος μου μου ειπε οτι τελικα ηταν κοριτσακι μιας και δεν ξεραμε το φυλο.δεν πονεσα καθολου!οταν μου την εφεραν αφου την καθαρισαν λιγο και την εβαλαν στο στηθος μου ειχε ανοιχτες τις ματαρες της και με κοιτουσε,ελιωσα ενιωθα απιστευτη ευτυχια και σκεφτομουν τον αντρα μου μολις την δει πως θα αντιδρασει!οταν μου εκαναν τα ραματα με επιασε απιστευτη νυστα γιατι αρχικα πηγαμε να γεννησω φυσιολογικα αλλα η μπουμπου ειχε αντιθετη αποψη και απο τις 7:30 το πρωι μεχρι τις 13:00 εκανε τουμπες στην κοιλια μου ετσι ημουν λιγο κουρασμενη αλλα τοσο ευτυχισμενη!οταν με πηγαν στο δωματιο ειχα λιγο τρεμουλο και φαγουρα που ο γιατρος μου ειπε οτι ηταν απο την επισκληριδιο.τη δευτερη μερα που με σηκωσαν μπορω να πω οτι τα ειδα ολα!!ενιωθα πονο και καψιμο στην τομη αλλα σιγα σιγα περνουσε!λοχεια δεν μπορω να πω οτι ειχα πολλα λιγα τις πρωτες μερες και σχεδον μια βδομαδα μετα τη γεννα ελαχιστα.βεβαια ακομα δεν μου εχει ερθει περιοδος ισως επειδη θηλαζω.

αυτο που σκεφτομαι για την επομενη εγκυμοσυνη ειναι πως θα σηκωθω τις πρωτες μερες απο το κρεβατι με την εγχειρηση αλλα προκειμενου να εχω αλλο ενα αγγελουδι στην αγκαλια μου ξεχναω καθε πονο..γιατι αξιζει να περασεις καθε πονο τελικα!

9Uzhp3.png GHqEp3.png

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλους.Και΄γω με καισαρική γέννησα και μάλιστα με προγραμματισένη χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο[το ζήτησα η ίδια].Αυτά που λένε ότι μετά πονάς πολύ και δεν υποφέρεται δεν ισχύουν όλα.Εγώ αφού συνήλθα από την νάρκωση,στο χειρουργείο μέσα αισθανόμουν κάτι τσιμπήματα και πόνο στην κοιλιά.Την δεύτερη μέρα σηκώθηκα και περπάτησα[γιατί έτσι έπρεπε]και κάθε μέρα γινόμουν και καλύτερα.Βέβαια εξαρτάται και τι οργανισμό έχει η καθεμιά,υπήρχαν και άλλες μαζί με μένα αλλά δεν μπορούσαν να σηκωθούν.Έκανα ολική νάρκωση γιατί την άλλη μέθοδο δεν την ήθελα και δεν έχω παράπονο.Στην κασαρική δεν μπορείς να θηλάσεις αμέσως,σε μένα αυτό έγινε την τέταρτη μέρα αλλά δεν κράτησε για πολύ και μετά ακολούθησε το μπουκάλι,δεν μετάνιωσα που δεν θήλασα.Και το δεύτερο πάλι με προγραμματισμένη καισαρική το γέννησα και με ολική νάρκωση και ήταν εντάξει.:lol::-P:-D

a63700a23b.png 87032dd023.png
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Και εγω δυστυχως καισαρικη εκανα γιατι γεννησα μολις μπηκα στην 36η εβδομαδα και το εμβρυο ηταν πολυ μικρο γεννηθηκε 1570γρ. τωρα ειναι 27 μηνων και διολιτσα, και ομολογω να πω πως ηταν η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ εμπειρια που εχω ζησει . Επαθα οτι μπορειτε να φανταστητε. Με ειχαν πιασει οι πονοι ξημεροματα ΠΑρασκευης 4/507 ανα 2ωρο και αναγκαστηκα πηγα στο ΙΑΣΧΩ. Αφου γιναν εξεατσεις κλπ στι 5/5 το πρωι μου λεει ο γιατρος πως θα καναμε καισαρικη το επομενο Σαββατο να μπω δλδ στην 37η εβδομαδα για να μην θεωρηθει προωρη. Ελα ομως που η μικρη βιαζονταν και οταν εγινε ο ελεγχος εκεινο το βραδυ εγω ειχα πονου γεννας, εφτασα στο 70% αλλα δεν καταλαβαινα τπτ το βλεπαμε στον καρδυοτοκογραφο, και στις κορυφωσεις οι παλμοι της πεφταν στο 60-70 και ηρθε σφαιρα ο γιατρο. Μολις μπηκαμε στο χειροργιο τους λεω προσοχη γιατι απ τα φαρμακα παθαινω αλλεργιες, εγω το ειπα εγω το ακουσα. Ηταν μια βλαμενη ανεστησιολογος που χρειαστηκε να με τρυπησει 6 φορες για να μου κανει την επισκληριδιο και αμεσως εγινα απο πανω μεχρι κατω μωβ και την τεζαρα επικρατησε πανικος σφιγμους δεν ειχα και η πιεση 6-4 . Α περιττο να πω πως με ειχε πιασει, αφου με ψιλοσυνεφεραν κουνουσα τα δακτυλα του αριστερου μου ποδιου και δεν ενοιθα τπτ απ τον λαιμο και κατω αφου ουτα το μωρο δεν καταλαβα ουτε οταν βγηκε αλλα ουτε και οταν εκλαιγε. Αλλα τα προβληματα μου δεν τελειωσα εδω, αν εχεις τυχη...., ημουν στο χειρουγριο 1,5 ωρα ακριβως γιατι ο γιατρος μου δεν μπορουσε να ραψει την μητρα μου ολο σκιζοταν και χρειαστηκε να την ραψει 3-4 φορες και μετα η αναρωση ηταν φρικη γιατι πονουσα παρα μα παρα πολυ και εκανα καμμια 20 μερες να συνελθω. Ξεχασα να αναφερω πως και η εγκυμοσυνη μου ηταν χαλια ημουν στο κρεβατι απ την 17η μεχρι την ημερα που γεννησα λογου προσθιου προδρομικου πλακουντα γιατι εδινε αιμα. Τωρα ειμαι παλι εγκυος και ο Θεος βοηθος ελπιζω αυτη τη φορα να πανε ολα καλα

Link to comment
Share on other sites

εγω επειδη δεν θελω ουτε να τα θυμαμαι ενα θα πω η χειροτερη εμπειρια της ζωης μου ηταν οταν γεννησα με καισαρικη τον γιο μου.περιπου σαν την blackmoor συν οτι δεν ειχα καμμια καμμια βοηθεια.δεν το ξανακανω α,πα,πα

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγω γεννησα με καισαρικη και μαλιστα προγραμματισμενη πριν απο ενα χρονο και δεν καταλαβα τιποτα. Ημουν ξυπνια σε ολη τη διαρκεια, εκανα φοφερη πλακα με το γιατρο και τη μαια μεσα στο χειρουργειο, και περπατησα απο την πρωτη μερα. Εννοειται μου εφεραν το μωρο αμεσως, το εβαλαν επανω μου, και δεν καταλαβα κανενα πονο ουτε μετα. Τη δευτερη μερα κατεβηκα μονη μου στην καφετερια, την τριτη μερα, εκανα μπανιο, την τεταρτη βγηκα απο το μαιευτηριο, και την πεμπτη οδηγησα το αυτοκινητο μου. Οσο για τα χρηματα, ο γιατρος μου μου ειχε πει οτι ειναι τα ιδια και στην καισαρικη και στον φυσιολογικο τοκετο.

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

 

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ γέννησα με καισαρική γιατί μου σπάσανε τα νερά κι δεν είχα συσπάσεις μετά απο 12 ώρες, κι ούτε οταν μου κάνανε τεχνικούς πόνους μετά απο 6 ώρες. Μετά απο ώρες που περιμέναμε έπεσαν οι παλμοι του μωρού κι με τρέξαν με ολική νάρκωση γιατί δεν ειχα κάνει επισκληρίδιο (αφού δεν είχα συσπάσεις όυτε διαστολή). Τέλος πάντων, ολική νάρκωση είναι χάλια γιατι δεν βλέπειςουτε ακους εσύ το μωρό σου πρώτα. Το είδαν ο άντρας μου κι οι γονεις μας πρώτα.

Τέλος πάντων, εμένα δεν με χρεώσαν παραπάνω για την εγχείρηση.

Γέννησα το Μητέρα (απρίλιο 2008) σε τετράκλινο 2000ε είχε το δωμάτιο για 4 νύχτες. Παίρνεις λεφτά κι απο το ΙΚΑ κι απο το ΟΕΑΔ.

Τώρα είμαι έγκυος-γεννάω Νοεμβριο κι πάω για φυσιολογικό πάλι. Ο γιατρός μου είναι εκπλητικός κι έχει δουλέψει εξωτερικό κι υποστηρίζει φυσιολογικές γέννες μετά απο καισαρικές (VBAC).

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα κοριτσια.....εχω να σας κανω κανα 2-3 μπορει και παραπανω ερωτησουλες....

 

1. - Η ναρκωση οταν ειναι ολικη ποτε σε ξυπνανε?

Το μωρο δεν το βλεπεις αμεσως?

- Η ναρκωση με επισκληριδιο σου επιτρεπει να παρακολουθεις τα παντα και να εχεις την πρωτη επαφη με το μωρο?

 

2. - Ορό καταλαβαινω γιατι σου βαζουν, τον ουροκαθετηρα ομως γιατι? Επειδη δεν εισαι σε θεση να σηκωθεις απο το κρεβατι αμεσως?

- Σε φυσιολογικο τοκετο μολις γεννησεις ξεκινανε τα λοχεια και χρειαζεσαι "πανες" ή τεραστιες σερβιετες, με την καισσαρικη δεν εχεις λοχεια? ( μπορει να ειναι και χαζο αυτο που ρωταω αλλα δεν ξερω απο αυτα )

 

3. - Πόση διαφορα σε χρηματα εχει η καισαρικη απο τον φυσιολογικο τοκετο?

 

ευχαριστω για τις απαντησεις και τα φωτα σας που θα μου δωσετε!!!

καλησπερα και απο μενα! λοιπον=

1)το μωρο το βλεπεις εκεινη την ωρα λιγο και μετα απο κανενα 2ωρο περιπου που χεις βγει απτην ανανηψη. με επισκληριδιο δεν βλεπεις εχεις σεντονι μπροστα σου αλλα καταλαβαινεις.

2)εκτος οτι απαγορευεται να σηκωθεις δεν κανει να σφιξεις. οταν γεννησεις θα καταλαβεις.λοχεια εχεις ουτως η αλλως και χρησιμοποιεις μεγαλες σερβιετες που συνηθως της παρεχει το νοσοκομειο.

αυτα ξερω! με το καλο και να σου ζησει!

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα!!!!

και εγώ με καισαρική γέννησα..

έκανα επισκληρίδιο και μέθη,γαιτί δεν με έπιανε η αναισθησία..κοιμήθηκα στο πρώτο "κόψιμο" και ξύπνησα στα τελευταία ράμματα.όταν ξύπνησα μου φέραν αμέσως την μικρούλα,η οποία ήταν πλυμένη,ντυμένη,ζυγισμένη..έτοιμη!!γέννησα 11 το βράδυ,στις 2 πήγα στο δωμάτιο και μου έφεραν μια κούπα τσάι να πιω.είχα οροό και καθετήρα.το πρωίσ τις 8 ήρθε ο γιατρός και με σήκωσε για 5 λεπτά..στις 11 μου τα έβγαλαν όλα και ξεκίνησα να περπατάω..το απόγευμα ήμουν στην καφετέρια!!

το μόνο που με πείραξε 'ηταν που για 2 μέρες έτρωγα φιδέ και κοτόπουλο με πουρέ..

σίγουρα θα το ξανακάνω!!!

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...