Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΡΑΔΥΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΝΑΣ


Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο συχνά αλλάζετε την πάνα του μωρού σας το βράδυ.Εμένα το μωρό μου είναι 2,5 μηνών και το βράδυ κάνει πλέον μόνο τσίσα.Υπάρχουν φορές που το από τη νύστα μου την βάζω πάλι για ύπνο ανν ξυπνήσει για να φάει χωρίς να την αλλάξω.Η παιδίατρος μου είπε να αλλάξω αμέσως τακτική,ενώ άλλοι λένε ότι δεν πειράζει και ότι αν π.χ το παιδί κοιμηθεί συνεχόμενα όλο το βράδυ δεν θα το ξυπνούσαμε για να το αλλάξουμε...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


εγω την αλλαζα παντα το βρασυ γιατι μου εκανε πολλα τσισα..εφοσον πινουν μεχρι4μηνων μονο γαλα...να την αλλαζεις γιατι το πρωι θα σου ξυπναει μουσκεμα..και επισης ειναι πολυ ευαhttp://www.line_line_b_beg_minie_time_1193284800_text_f4ef20eaeff1e9f4f3e1eae920eceff520e5e9ede1e9.gifισθητα τοσο μικρα για ουρολοιμοξεις και τα συναφη...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ποτέ δεν το ξύπνησα για να το αλλάξω. Όταν ήταν πολύ μικρή μπορεί να την άλλαζα αν είχε κάνει πολλά τσίσα το βράδυ όταν τη θήλαζα αλλά όχι και να την ξυπνήσω για να την αλλάξω!!

azHYp2.png

 

vwuep3.png

Link to comment
Share on other sites

όταν ο μικρός ήταν 2,5 μηνών κοιμόταν όλη την νυχτα χωρίς διακοπές.

Δεν τον ξύπνησα ποτέ για να αλλάξω την πάνα του από τσίσα, ούτε και το εχω κανει μέχρι τώρα...κακά κατά την διαρκεια της νύχτας δεν έκανε ποτέ, αλλά αν καταλάβαινα ότι είχε κάνει, θα τον ξύπναγα για να τον αλλάξω.

από τα τσίσα δεν νομίζω να παθαίνουν τιποτα αν μείνουν όλη νύχτα. Φυσικα του φοραω καθαρη πάνα πριν τον βαλω για υπνο....

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!
Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από τη διατροφή του μωρού. Τα μωρά που πίνουν γάλα σε σκόνη συγκαίονται πιο εύκολα, οπότε δεν είναι καλή τακτική να το αφήνεις τόσες ώρες με την ίδια πάνα.

Από την άλλη αν το θηλάζεις τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς τα ούρα τους δεν προκαλούν τόσο εύκολα εγκαύματα. Οπότε σ' αυτή την περίπτωση μπορείς να το αφήσεις λίγο παραπάνω με την πάνα χωρίς κίνδυνο συγκάματος.

.....δε νομίζω τάκη....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τοσο στο γιο οσο και στην κορη δεν τα αλλαζα το βραδυ παρα μονο αν ξυπνουσαν. Φυσικα εχω μια ψυχωση με την κρεμα και πεφτει τρελο παστωμα στην τελευταια αλλαγη οποτε δεν συγκαιονταν

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν την αλλάζω το βράδυ. Ξυπνάει για να φάει κ αν την βάλω στην αλλαξιέρα για αλλαγή πάνας μας ακούει όλη η γειτονιά! Αν την αλλάξω μετά το γεύμα ξυπνάει κ κάθεται στανταρ 2 ωρες ξύπνια κ φυσικά θέλει αγκαλιά....οπότε δεν παλεύεται! Μόνο αν έχει πολλά τσισάκια την αλλάζω αλλά πάντα πριν το φαγητο! Κακάκια δεν κάνει, αλλά αν κάνει την αλλάζω χωρίς δεύτερη σκέψη!

 

Να σας πω τί φοβάμαι εγώ; Κ ειλικρινά το σκέφτομαι κάθε νύχτα που ξυπνάει κ δεν την αλλάζω..... Υπάρχει κίνδυνος να πάθει ουρολοίμωξη;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Η δικιά μου είναι 26 ημερών. Τις πρώτες μέρες την άλλαζα, απλώς δεν την έπλενα αλλά την σκούπιζα με μωρομάντηλο γιατί ούρλιαζε με το νερό. Τώρα δεν την αλλάζω γιατί είδα πως άμα δεν την βάλω στην διαδικασία να την ξεντύσω για να την αλλάξω κοιμάται πιο γρήγορα (ούτως η άλλως το να φάει μας παίρνει μια ώρα..άσχετα που άρχισα να δίνω μόνο μπιμπερό την νύχτα όταν ξυπνάει γαιτί δεν αντέχω να θηλάσω!).

bunbunavi20090516_-8_To+mpakakaki+mou+einai.png
Link to comment
Share on other sites

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟΥ ΠΛΕΩΝ

 

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ ΤΡΩΜΕ

 

ΑΝΑ 3 ΩΡΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ (κρατάμε την παραγωγής

 

Κάθε φορά που των ταΐζω των αλλάζω και πάνα τής περισσότερες φορές είναι μισοκοιμισμένος αλλά νιώθω πολύ ασφαλής που το κάνω αυτό δεν θέλω να κοιμάται με τα τσισάκια του .

.....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

Είμαστε σπίτι μας μόνο 2 μέρες και όπως καταλαβαίνετε ακόμα ψαχνόμαστε!! Την πάνα αν την αλλάζω πριν ταισω τον μπέμπη είναι καλύτερα από την άποψη οτι δεν αναστατώνεται, θηλάζει και μετά τον πιάνει ύπνος.Όμως αμέσως μετά τον θηλασμό,συνήθως, κάνει κακάκια.Εκεί τι κάνω?Τον αλλάζω (και μετά δεν κοιμάται με τίποτα)? ή το αφήνω μέχρι το επόμενο θηλασμό????

Δεν θέλω να μένει με κακά ,αλλά αν τον αλλάξω αναστατώνεται και δεν κοιμάται...

QqmLp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εμας δεν ξυπνουσε το βραδυ οποτε και δεν την αλλαζα πανα..οταν την ενοχλουσε η πανα ξυπνουσε..εγω πιστευω πως οταν ενα μωρο κοιμαται δεν το ξυπνας με τιποτα..οταν εχει αναγκη απο κατι ξυπναει μονο του..τουλαχιστον η δικια μου ετσι εκανε και κανει..

 

 

Link to comment
Share on other sites

κι εγω την μπεμπα ποτε δεν την ξυπναω επι τουτου αλλα την αλλαζω οταν ξυπναει για γαλατακι.Την ταιζω και μετα οπως ειναι στο κρεββατακι,βαζω απο κατω ενα σελτεδακι και γρηγορα-γρηγορα της φοραω την καινουργια πανα αφου την καθαρισω ελαφρα με βρεγμενο βαμβακι.Κακα πλεον δεν κανει το βραδυ αλλα ακομη κι αν κανει ακολουθω το παραπανω.Προς το παρον δεν ξυπναει ποτε κι ευτυχως δεν μου εχει συγκαει καθολου μεχρι τωρα.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά χθές βράδυ κάναμε το εξής:

τον άλλαξα πριν πέσουμε για ύπνο, και μετά κάθε φορά που τον θήλαζα και ..τα έκανε, τον καθάριζα πάνω σε ένα σελτεδάκι στο κρεββάτι με μωρομάντηλο και άλλαζα πάνα.Δεν ξέρω αν φταίει μόνο αυτό αλλά ήταν πολυ πιο ήσυχος.

Το μόνο που δεν πολυθέλω είναι να χρησιμοποιώ τα μωρομάντηλα, αλλά αν είναι έτσι να μην τον ταλαιπωρώ τα βράδια....ας είναι.Ολη την ημέρα πλενόμαστε με νεράκι και σαπουνάκι.

QqmLp3.png
Link to comment
Share on other sites

η δικια μου ειναι 21 μηνων...

 

καθε βραδυ (μα, ΚΑΘΕ βαδυ ομως) θα ξυπνησει επειδη εχει κατουρηθει...

παντα την ενοχλουσε να ειναι βρεγμενη..

 

εντωμεταξει, επειδη γαλα της δινω παντα κατα την 1 τη νυχτα, λογικο ειναι να βραχει στον υπνο της...

 

κατα τη γνωμη μου, ειναι στο παιδι.. αν δεν το ενοχλουν τα τσισα, δεν υπαρχει λογος να το ξυπνας για να το αλλαξεις... (εκτος βεβαια κι αν εχει πλημμυρισει το καημενο... )

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Είναι μικρούλης -μόλις μιας εβδομάδας, θηλάζουμε αποκλειστικά και...κάνει πολλά κακάκια!Δείχνει τις πιο πολλές φορές να μην τον ενοχλέι.Αν ήταν τσισα μόνο θα τον άφηνα αλλά με τα κακά ...φοβάμαι μην συγκαεί!

QqmLp3.png
Link to comment
Share on other sites

την μπουμπού μου πάντα την πλένω στη βρύση, σε κάθε αλλαγή πάνας.

από τότε που γεννήθηκε κατάλαβα ότι έχει ευαίσθητο δερματάκι. τα μωρομάντηλα της προκάλεσαν σύγκαμα-έγκαυμα.κι ας την έπλενα μετά τα μωρομάντηλα πάντα. η γιατρός μας είχε δώσει τα πάντα, εοζίν, hydrovit, κρέμα φρέζυντερμ, λαδάκι φρέζυντερμ,σούντοκριμ, ντακταρίν, μια άλλη φαρμακευτική αλοιφή, μελάνι... όλα μάταια. στο διάστημα του πρώτου μήνα όλο αυτό. η γιατρός τότε μας είχε πει πλύσιμο τακτικό, ακόμα κι αν κοιμάται.αν καταλάβω ότι κάνει κακά στον ύπνο της να την πλένω. περάσαμε κόλαση.να την πλένω και το μικρό να κοιμάται όρθιο.

μέχρι που έφερα άλλη παιδίατρο, μας άνοιξε τα μάτια με το ελαιόλαδο και το νισεστέ για σύγκαμα και ελαιόλαδο μόνο για όλες τις άλλες φορές. πλύσιμο σε κάθε αλλαγή πάνας, αλλά δεν ξυπνάμε το μωρό σε καμία περίπτωση. αν ενοχληθεί θα ξυπνήσει.

όταν την θήλαζα, πριν την ταϊσω την άλλαζα. όσο θήλαζε συνήθως έκανε κακά ή στη διάρκεια του ρεψίματος, οπότε την ξαναάλλαζα.

το ότι την έπλενα στη βρύση το βράδυ δεν της χαλούσε τον ύπνο μετά, αν και το φοβόμουν στην αρχή.

ποτέ μωρομάντηλα!

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς του μικρούλη μου του χαλάει τον ύπνο το πλύσιμο μετά το τάισμα, αλλά δεν μπορώ να τον αφήνω και με τα κακάκια...Αν τον βάλω στην βρύση ξυπνάει και δεν τον κάνω καλά με τίποτα.

Αυτό για το ελαιόλαδο στη αλλαγή της πάνας μου το είπε η παιδίατρος.Είπε οτι είναι ακόμα πολύ μικρός και το δερματάκι πολύ ευαίσθητο για να μην βάζω τίποτα, οπότε αν δεν θέλω να βάλω κρέμα ,να βάζω λάδι σε κάθε αλλαγή.Το ξεκίνησα και ...θα δείξει.

QqmLp3.png
Link to comment
Share on other sites

εγω ποτε δεν το ξυπναω να τον αλλαξω γιατι απο νωρις ανακαλυψα τις νυχτερινες πανες και σωθηκα. ειναι αυτες που λενε up to 12 hours του βαζω ενα τεραστιο στρωμα κρεμας και το πρωι ειναι μια χαρα. βεβαια εμενα ειναι λιγο μεγαλουτσικος ειναι 16 μηνων.

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

Link to comment
Share on other sites

Και εγω δεν τους πολυ αλλαζα το βραδυ. Βασικα ποσπαθουσα να τους αλλαζω στη μεση του φαγητου (μια πλευρα, αλλαγμα, αλλη πλευρα και νανι..). Δεν τους ξυπναγα και δεν τους ξυπναω αν κανουν κακα. Αλλο αν ξυπνησουν μονοι τους και αλλο μετα να προσπαθεις να τους ξανακοιμησεις..

Link to comment
Share on other sites

Όταν παιρνω την μικρή μου το βράδυ για να την θυλασω συνήθως δεν είναι λερωμένη αλλά όταν τυχαίνει να είναι, ξυπνάω τον αντρα μου και την αλλαζει εκείνος ενώ εγώ ειμαι ξαπλωμένη και θυλαζω. Ετσι το παιδι δεν ενοχλειτε και δεν χαλάει τον υπνο και το χουζουρι της.

Αυτό με βόλεψε πολύ στις πρώτες μέρες που έκανε κακα σχεδόν σε κάθε γεύμα.

Link to comment
Share on other sites

Να σας πω τι εκανα εγω με την μικρη μου και αυτο σκοπευω να κανω και με το δευτερο.

Αν το μωρακι κανει κακα, θα το αλλαξω ΟΤΙ ωρα και να ειναι. Ο λογος ειναι απλος: μπορει πολυ ευκολα να παθει μολυνση, ουρολοιμωξη κλπ απο τα κακα, χωρια οτι ελοχευει και η μεγαλη πιθανοτητα να συγκαει. Εξαλλου, και εκεινο θα νοιωθει καλυτερα αν κοιμαται καθαρο. Να θυμασαι πως μεσα σε πολυ λιγους μηνες κοβουν τα κακα το βραδυ - η μικρη μου τα εκοψε οταν αρχισε να τρωει κρεμουλα, απο μονη της.

Φυσικα δεν ισχυει το ιδιο για τα τσισα. Με τσισα την αφηνω το βραδυ - θα την αλλαξω αμεσως πριν κοιμηθει και αμεσως μολις ξυπνησει το πρωι (και φυσικα οσες φορες χρειαστει μεσα στην ημερα).

Το να μεινει το παιδι με τσισα το βραδυ ΔΕΝ αποτελει προβλημα, ουτε ειναι επικινδυνο, σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με το να παραμεινει με κακα.

Οσο πιο απλα και πιο ειλικρινα .... σε λατρευω μικρη μου!

Link to comment
Share on other sites

Για τα κακά δεν το συζητώ τον έπλενα και τον άλλαζα αμέσως. Εμένα ο δικός μου μετά τους 4 μήνες κλεισμένους κοιμόταν ολο το βραδυ μέχρι τις 6.00 το πρωί, οπότε εκεί δεν τον ξυπνούσα για να τον πλύνω και να τον αλλάξω. Τώρα πριν από αυτό εγώ τον έπλενα και τον άλλαζα περίπου ανα τρεις ώρες γαιτί έτσι κι αλλιώς ξυπνούσε και τον θήλαζα ακόμα. Πάντως ακόμα και τον βράδυ τον έπλενα πάντα, δεν χρησιμοποίησα ποτέ μωρομάντηλα. Τώρα που είναι 22 μηνών χρησιμοποιώ καμμιά φορά.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...