Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΩΤΙΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ


Recommended Posts

Καλησπέρα!

Ήθελα να μου πείτε τις δικές σας εμπειρίες από παιδάκια που πάνε σταθμό. Εγώ έστειλα τη δικιά μου πριν 4 μήνες σταθμό κι έχουμε τρελλαθεί. Στην αρχή τις περισσότερες μέρες δεν πήγαινε γιατί ήταν άρρωστη και αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι ότι σε 4 μήνες πήρε 5 φορές αντιβίωση! 2 για λαιμό (η μία ήταν στρεπτόκοκκος), 1 από ράμματα μετά από πέσιμο και 2 από ωτίτιδες και μάλιστα συνεχόμενες. Τόση πολύ αντιβίωση παίρνουν και τα δικά σας?

Επίσης είναι μονίμως μπουκωμένη. ΣΥΝΕΧΕΙΑ! Έχω βαρεθεί να της τραβάω μύξες και να της βάζω ορό. Και το χειρότερο είναι οι ωτίτιδες. Έχουμε ξεκινήσει μια ιστορία και μετά το μπούκωμα μας πιάνει ωτίτιδα. Πριν λίγες μέρες πήγαμε σε ΩΡΛ ο οποίος μας έδωσε zirtek και mucosolvan γιατί ήταν μπουκωμένη και μας είπε ότι επειδή έχει ακόμα υγρό από τις προηγούμενες ωτίτιδες καλό είναι να αποφύγουμε την οξεία ωτίτιδα. Αλλά πού? Σήμερα άρχισε να κλαίει ξαφνικά σαν τρελλή το πρωί. Το ίδιο κλάμα μου είχε κάνει και τις άλλες φορές που είχε ωτίτιδα. Και το απόγευμα περιμένω τη γιατρό. Άλλη μια ωτίτιδα? Άλλη μια αντιβίωση? Μάλλον! Τελειώνει ποτέ αυτό??????

azHYp2.png

 

vwuep3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Προσωπική άποψη δεν έχω, ο ανηψιός μου όμως όταν πήγε σταθμό επί 2 χρόνια, μία φορά το μήνα ήταν άρρωστος. Πάθαινε αμυγδαλίτιδες, πήρε πολύ αντιβίωση και τελικά στα 4 έβγαλε επειγόντως κρεατάκια και αμυγδαλές και από τότε ζήτημα να έχει αρρωστήσει μια δυο φορές πολύ ελαφριά. Τώρα πάει πρώτη δημοτικού.

Ο άλλος μου ανηψιός κλείνει τα 3 τον Ιούλιο και παιδεύτικαν και αυτοί πάλι δύο χρόνια με συνεχείς ωτίτιδες και πολύ πολύ αντιβίωση χωρίς να πηγαίνει σχολείο. Φέτος το χειμώνα σταμάτησε να αρρωσταίνει τόσο συχνά. Μάλλον κάποια στιγμή αποκτούν αντισώματα.Εγώ πάντως είμαι της άποψης ότι αφού παθαίνει συνέχεια ωτίτιδες να έπαιρνες και μια γνώμη από ωρλ.;)

DoUwp3.png

Link to comment
Share on other sites

Πήγαμε σε ΩΡΛ όπως έγραψα και στο αρχικό μήνυμα, πριν καμιά εβδομάδα κι επειδή η μικρή είχε πολλές μύξες μας είπε ότι μπορεί να ξαναπάθει ωτίτιδα και μας έδωσε zirtek για να περιορίσουμε τη μύξα μήπως αποφύγουμε την ωτίτιδα. Αλλά δεν την αποφύγαμε. Χτες ήρθε η παιδίατρος γιατί το παιδί έκλαιγε πολύ και τελικά έχει ωτίτιδα το οποίο μας είπε ότι είναι λογικό με τόση μύξα. Πάλι αντιβίωση λοιπόν! Πάντως η παιδίατρος μου είπε να μην ανησυχώ και του χρόνου θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Για να δούμε.

azHYp2.png

 

vwuep3.png

Link to comment
Share on other sites

Εμένα ο μικρός, έξι μηνών τώρα, έπαθε προ ημερών ωτίτιδα και ωτόρροια, όπως διέγνωσαν στο Παίδων που τον πήγα...Φυσικά μου έγραψαν αντιβίωση, για την οποία ενημέρωσα την παιδίατρό μας που είναι και ομοιοπαθητικός...Μου έδωσε μια αγωγή ημερήσια ομοιοπαθητική μήπως και καταφέρουμε να αποφύγουμε την αντιβίωση και μέχρι στιγμής τα πάμε περίφημα!

Μήπως να το έψαχνες κι έτσι; Εννοείται οτι μου ξεκαθάρισε πως αν χρειαστεί θα παρουμε κι εμείς αντιβίωση...Απλά φαίνεται να τη γλιτώσαμε για την ώρα...

Περαστικά στη μικρούλα σου!

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Link to comment
Share on other sites

κι εγώ τους έχω σκεφτεί τους ομοιοπαθητικούς αλλά φοβάμαι. Επειδή είναι καινούρια επιστήμη στην Ελλάδα δε θέλω να το ρισκάρω με το παιδί. Για εμένα θα πήγαινα. Και οι ωτίτιδες είναι ύπουλες. Μπορεί να πάθει το παιδί ρήξη τυμπάνου ή μείωση ακοής

azHYp2.png

 

vwuep3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα.

 

Έχω τεράστιο πρόβλημα με τη μικρή. Έχει εδώ και 2μήνες κάθε λίγο και λιγάκι έχει ωτίτιδα. Έχει περάσει ήδη 3ωτίτιδες (και ΦΥΣΙΚΑ σε όλες πήραμε αντιβίωση) και χτες που πήγα στη γιατρό γιατί κάνει εμετούς και διάρροιες της είπα ότι έχει γκρίνια και πιάνει το αφτί της και μου είπε ότι έχει ωτίτιδα στο ένα αφτί. Επειδή είδε την δυσαρέσκεια μου να πάρουμε αντιβίωση μου είπε να περιμένουμε και να δούμε. Εγώ όμως επειδή θα λείπω το τριήμερο ειπα να πάω και σε ΩΡΛ και αυτό μου είπε ότι τα τύμπανα της μικρής είναι φουσκωμένα και μπορεί να σκάσουν(?) και ότι ΠΡΕΠΕΙ να πάρουμε αντιβίωση. Του είπα "Μα κάθε φορά αντιβίωση παίρνουμε" και μου είπε " είναι πολύ ισχυρά τα μικρόβια πια". Τέλοσπάντων μου σύστησε τη LORBEF παρά τις διάρροιες και τους εμετούς για 10μέρες και να πάω να την ξαναδεί μετά. Εγώ φυσικά δεν την ξεκίνησα και το βράδυ μας μια χαρά πέρασε ... σαν αγγελούδι κοιμήθηκε. Τώρα είμαι σε τρελλό δίλημμα: Από τη μία φοβάμαι να μην πάρω και από την άλλη έχω βαρεθεί να παίρνει η μικρή συνέχεια αντιβιώσεις (έχει πάρει ήδη 6φορές από τον Ιανουάριο). Και τι εννοεί να σκάσει το τύμπανο?? Έχω κλείσει κι ένα ραντεβού σε μια άλλη παιδίατρο του Παίδων για μια 3η γνώμη. Υπάρχει κανείς που να είχε τέτοια προβλήματα και πώς το αντιμετωπίζατε? Παίρνατε αντιβιώσεις με το κιλό??

azHYp2.png

 

vwuep3.png

Link to comment
Share on other sites

Οχι. Εμεις τουλαχιστον μονο οταν κανει μαζι και πυρρετο δινουμε αντιβιωση. Διαφορετικα την περναμε με παυσιπονα και σταγονιτσες που μας γραφει ο γιατρος.

Οταν ομως κρατησε μερες η ωτιτιδα, 2 φορες, πηγαμε σε ωτορινολαρυγγολογο και αυτος μας εδωσε και αντιβιωση μαζι με σταγονες, αν θυμαμαι καλα. Γιατι δεν πατε σε ωριλα που ειναι ο ειδικος πανω στο θεμα;

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Link to comment
Share on other sites

Το να ανοίξει τ' αυτί δεν είναι καθόλου κακό, είναι ενας τρόπος αυτοϊασης του οργανισμού. Για να καταλάβεις, η ωτίτιδα κάνει πυρετό αλλά μόλις ανοίξει το αυτί αμέσως το παιδί παύει να υποφέρει, πέφτει κι ο πυρετός κι όλα καλά...Θέλει μετά εναν έλεγχο για να δεις αν έχει κλείσει το τύμπανο και πάλι. Στα μικρά παιδιά γίνεται ανάπλαση τυμπάνου και δεν διατρέχουν κίνδυνο απ' αυτό...Απ' τις αντιβιώσεις όμως...

Ρώτησε κορίτσι μου αν θες κάποιον παιδίατρο που να ασκεί και ομοιοπαθητική...

Εμένα ο μπέμπης ξεπέρασε την ωτίτιδα χωρίς αντιβίωση, αλλά όταν την καταλάβαμε βέβαια ήταν στο τσακ ν' ανοίξει το αυτί του και άνοιξε κατα τη διάρκεια της εξέτασης στο Παίδων απο ΩΡΛ. Ο άνθρωπος, επιμελητής ήταν, δεν έδειξε τρομοκρατημένος...ισα ισα...Πήραν και δείγμα για καλλιέργεια. Η παιδίατρός μας μου έδωσε δυο χάπια, ενα το πρωί ενα το βράδυ, ομοιοπαθητικά, και γλιτώσαμε την αντιβίωση...Αν ξαναμάζευε στο καπάκι όμως θα παίρναμε αναγκαστικα αντιβίωση...Επίσης, απ' ότι μου είχε πει μετράει να μην μυρίζει το πύον που βγαίνει απ' το αυτί...Κι εμας δεν μύριζε, έτσι είχε πει ο ΩΡΛ στο Παίδων. Ψάχτο γιατί κρίμα είναι τόσο μικρό παιδί συνέχεια αντιβιώσεις...Περαστικά σας!!!

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Link to comment
Share on other sites

Και εμεις σημερα πηγαμε στο νοσοκομειο γιατι ειχε 3 βραδια πυρετο μονο το βραδυ και παραπονιοταν για αυτι, ειπαν ωτιτιδα στο ενα αυτι. ειναι κοκκινο λεει. αντιβιωση amoxil για 10 μερες... δεν εχει ξαναπαρει αντιβιωση , υπαρχει κατι που δε πρεπει να τρωει?

*O μονος πραγματικος χρόνος είναι το εδώ και το τώρα

 

Όταν καταλάβουμε τι σημαίνει ελπίδα, θα πάψουμε να πιστεύουμε σ' αυτήν...

aMppp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τελικά πήρα γνώμη από άλλους 2 παιδιάτρους την επόμενη που την είχε δεί ο ΩΡΛ και μου είπαν και οι δύο ότι το παιδί είναι μια χαρά και δε συντρέχει λόγος να πάρει αντιβίωση!!! Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πώς ο ΩΡΛ ήταν τόσο υπερβολικός. Πάντως σήμερα που γράφω είναι 5μέρες μετά και το παιδί μια χαρά είναι κι ας μην πήρε την αντιβίωση. Λίγο τρίβει το αφτάκι του αλλά δε δείχνει να πονάει. Θα τρελλαθώ μ' αυτούς τους γιατρούς.

azHYp2.png

 

vwuep3.png

Link to comment
Share on other sites

Εμείς πάθαμε ωτίτιδα στο μαιευτήριο. Εξωτερική ευτυχώς με μόλυνση από κολοβακτηρίδιο- πώς τα καταφέραμε εκεί μέσα δεν ξέρω. Το δώσανε 3 ημέρες ενδοφλέβια αντιβίωση και 4 ενδομυικα στο ποδαράκι. Από τότε φοβάμαι να τον κάνω μπάνιο – είναι 2 εβδομάδων. Δεν σαπουνίζω το κεφαλάκι του μη μπει μέσα νερό- το πλένω με βρεγμένο χέρι και χαμομίλη

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...