Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επανάληψη καλλιέργειας ούρων


Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια!!!

Ύστερα από τη μηνιαία επίσκεψη στην παιδίατρο και αφού το παιδί πήρε πολύ λίγο βάρος σε ένα μήνα (μόνο 350 γρ. και είναι 5 μηνών) κάναμε καλλιέργεια και γενική ούρων για να αποκλείσουμε την ουρολοίμωξη. Την πήγα σε μεγάλο διαγνωστικό κέντρο στο οποίο καθαρίζουν εκεί το μωρό και γίνεται η λήψη με το ειδικό σακουλάκι. Πήρα χτες τα αποτελέσματα και έγραφε : Αερόβια καλλιέργεια ούρων ακατάλληλη. Αναπτύχθηκαν 3 είδη μικροβίων. Συνιστάται επανάληψη με νέο δείγμα. Πήρα αμέσως την παιδίατρο και μου είπε ότι πρόκειται για επιμόλυνση του δείγματος και να επαναλάβω την εξέταση οπωσδήποτε. Τι σημαίνει αυτό? Ότι το παιδί έχει τελικά ουρολοίμωξη? Θα πάω ξανά σήμερα να την επαναλάβω. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και αναμένω τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


δεν ξερω τι να σου πω.

το μονο που θα σου πω ειναι οτι στην κορη μου στα νοσοκομεια που ειμασταν παντα προτιμουσαν να κανουν αυτες τις εξετασεις με καθετηρακι και οχι με σακουλακι.στο κοριτσι ειναι πιο ευκολο απ'οτι στο αγορι.το "κακο" ειναι οτι επρεπε να παρει αντιβιωση μετα.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Link to comment
Share on other sites

Ζητησε τους να κανουν λήψη ούρων με καθετηράκι κάποιος παιδιάτρος για να αποφύγεις και άλλη επιμόλυνση και να μην ταλαιπορηθεις και εσυ και το μωρο΄,πολυ συχνα βγαίνει επιμόλυνση με το σακουλάκι συν οτι το παιδι φοραει μπειμπιλινο.θηλαζεις το μωρό?κάνει πυρετο το μωρο ή εχει καποια άλλα συμπτώματα?

,,,,,,,?

Link to comment
Share on other sites

vickypap η σωστη μέθοδος ειναι αυτη για να αποφυγεις επιμόλυνση ελαχιστοι εξωτερικοι ιατροι το προτεινουν σε στελνουν στο μικροβιολογο και τα πέρνουν με σακουλάκι γιατι δε ξερουν.Δεν καταλαβαινω καποιους παιδιατρους γιατι ταλαιπορουν τα παιδακια και τους γονεις

,,,,,,,?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Θήλαζα αποκλειστικά μέχρι 3 μηνών. Σταδικά μειώθηκε ο θηλασμός αφού επέστρεψα στην δουλειά μου. Τώρα πια τρώει μόνο ξένο γάλα.

Άλλα συμπτώματα δεν έχει το παιδί. Ούτε πυρετό έχει κάνει, ούτε είναι ανήσυχη. Όλο γελάει, είναι αρκετά ζωηρή. Αλλά δεν τρώει. Είναι πολύ λιγόφαγη. Αν παίζει τηλέοραση δεν τρώει, αν μπει κάποιος άνθρωπος στο δωμάτιο σταματάει να τρώει, αν ακούσει φωνές το ίδιο. Αυτό συμβαίνει εδώ και δύο μήνες. Στην καλύτερη μέρα να φαέι συνολικά 700 μλ.

Είναι και ο καημός μου αυτός με το φαγητό. Αν όμως αποκλειστεί ότι έχει κάτι παθολογικό μετά θα πάψω να ασχολούμαι με το πόσο τρώει.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ξεκινησε και η ζέστη.λιγο μειωνεται η ορεξη.μηπως της δεινεις καποιο βαρυ γάλα γι αυτο και δεν πεινει?εκτος απο γαλα δεινεις και τσαι?πηγες για καλλιεργια?αν οχι ακομη μη δεχθεις να σου παρουν με σακουλακι πηγαινε στην παιδιατρο να τα παρει με καθετηρακι.για να μη σου βγαλει καποιο χαζο μικροβιο.πολλες καλλιεργιες βγαζουν πρωτεα η e coli, οπου ειναι επιμόλυνση και δε συχνα σε παιδακια που φορουν παμπερς.εφοσον δεν εχει συμπτωματα μη το φοβασαι.οτι και να βγαλει η καλλιεργια αν δεν εχει ληφθει με καθετηρακι μην την εμπιστευεσαι.αλλαξε το γαλα παρε καποιο ποιο άλλο. π.χ to aptamil,almiron ειναι γαλατα για αλλες κλιματολογικες συνθηκες

,,,,,,,?

Link to comment
Share on other sites

Οι επαναληπτικές εξετάσεις ούρων χρειάζονται απίστευτη υπομονή από την μαμά. Μου έχει τύχει να δώσω και 7 φορές συνεχόμενες μέχρι να μου βγεί αρνητικό. Εγώ δεν είμαι υπέρ του καθετήρα γιατί πονάει απίστευτα και σου δίνουν και αντιβίωση για τυχόν επιμόλυνση. Το ότι αναπτύσσονται 3 διαφορετικά μικρόβια είναι επιμόλυνση του δείγματος από εξωτερικούς παράγοντες και δεν λέει τίποτα. Πρέπει να ξαναδώσεις και ίσως να ξαναδώσεις... Καλά αποτελέσματα και υπομονή...

 oIKlp2.png

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Σήμερα θα πάω να κάνω την δεύτερη καλλιέργεια. Μάλιστα μου είπαν οτι θα γίνει χωρίς χρέωση μιας που δεν έγινε σωστή λήψη την πρώτη φορά. Ελπίζω αυτή τη φορά να πάνε όλα καλά.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...