Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θετικο D-DIMERS σημαινει απαραιτητα ΠΕ ή ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑ??


Recommended Posts

Καλημερα

Εχθες μπηκα στο νοσοκομειο με οξυ πονο στα πλευρα που υποτροπιαζε επι 7 μερες, οπου μου εκαναν μια εξεταση d-dimers και βγηκε θετικη (1,5).

Ισχυριζονται οτι εχω παθει ειτε πνευμονικη εμβολη που χρειαζεται αμεσα εξετασεις που βλαπτουν το εμβρυο (σπινθιρογραφημα, αξονικη) :( ειτε τα διμερη ειναι ενδειξη θρομβοφιλιας και ο πονος στα πλευρα οφειλεται σε αλλη αιτια.

Επειδη δεν βρηκα πουθενα στην ιστοσελιδα τιμες, οσες εχετε θρομβοφιλια, ποσο ειχατε? το 1,5 ειναι ενδειξη για τη θρομβοφιλια? Αν ξερετε πειτε μου γιατι με τιποτα δεν θελω να μου κανουν καποια εξεταση που θα βλαψει το μωρακι....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


κουκλα, δεν εχω ιδεα !!! περαστικα , προσεχε !! να συνεννοηθεις και με το γυναικολογο σου ..και παρε κανα 2 γνωμες πριν προχωρησεις , για να εισαι πιο σιγουρη

περαστικα και παλι :wink:

0sb2p3.png

Link to comment
Share on other sites

Λιζάκι μου πολύ στεναχωρήθηκα. Εγώ έχω κάνει εξετάσεις για θρομβοφιλία αλλά ήταν περίπου 20 εξετάσεις και όχι μόνο μία, οπότε δεν μπορώ να σε κατατοπίσω. Εύχομαι πολλά περαστικούλια και να μην χρειαστεί τίποτα από όσα λες.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Link to comment
Share on other sites

Εκανα dimers και ηταν 0.22 . Φυσιολογικα ειναι μεχρι 0,5.

Ο γυναικολογος σου τι λεει?? Συμφωνω με τα κοριτσια ,εδω πρεπει να κινητοποιηθεις και να το ψαξεις αρκετα. Και εμενα μου εχουν τυχει διαφορα σε αυτη την εγκυμοσυνη και εχω επιστρατευσει ολες μου τις δυναμεις και το παλευω. Πιστευω πως στο τελος ολα θα πανε καλα και θα βγουμε νικητριες. :D:D

Link to comment
Share on other sites

Λιζάκι μου, καλημέρα και από μένα.

Αν όντως έχεις τον γιατρό, που μέρες πριν μας είχες ενημερώσει, μην ανυσηχείς γιατί θα κάνει τα απολύτως απαραίτητα για την υγεία σου και την ακεραιότητα του μωρού σου. Θα αρχίσει από τις πιο ανώδυνες εξετάσεις και θα προχωρήσει με τις πιο επικίνδυνες και ανάλογα με την εβδομάδα κύησης που βρίσκεσαι!

Αλήθεια, σε ποιά εβδομάδα είσαι?

Έχω θρομβοφιλία, αλλά δεν θυμάμαι καθόλου τις τιμές και δεν μπορώ να ενημερώσω σχετικά! Μην στεναχωριέσαι και μην βασανίζεσαι με αρνητικές σκέψεις, γιατί μπορεί ο πόνος στα πλευρά μπορεί να είναι τυχαίο συμβάν, αλλά όπως και να' χει, ίσως χρειαστεί να κάνει αντιπηκτική θεραπεία με ενεσούλες.

Σε ποιό νοσοκομείο είσαι?

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ!!!!

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ευχαριστω greek mother, επισης, να περασετε καλα!

 

Ευχαριστω ολες σας, ειναι δυσκολες οι τελευταιες μερες μια και αρνηθηκα να κανω τις εξετασεις που μου προτειναν στο νοσοκομειο γιατι βλαπτουν το μωρο, οποτε δεν μπορουν να κανουν διαγνωση. Μετα απο συνεννοηση με τον γυναικολογο μου κανω καθε μερα εξετασεις αιματος ή/και doppler και να παιρνω προληπτικα ενεσεις ηπαρινης...μεγαλη ταλαιπωρια... Οι δε ενεσεις αυτες ειναι σκετοι διαολοι, λιγο να χτυπησω καπου τρεχει το αιμα σαν νερο μιλαμε!!!! Αλλα τι να κανουμε...

 

Δυστηχως οι εξετασεις αιματος μου βγαινουν ακομα ακριβως ιδιες, το d-dimers ειναι ακομα στο 1,5 με ελαχιστο το 0,55, τρεις φορες πανω!!! Αν ειχε παντως ποτε καποια σας τετοια τιμη, ας μου πει, θα βοηθησει αρκετα.

 

Καλο Πασχα σε ολους.

Link to comment
Share on other sites

λιζάκι επειδή δεν κατάλαβα και πολύ καλά τι έγινε...διαγνώστηκε τελικά πρόβλημα θρομβοφιλίας? και αν ναι τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο έμβρυο? όπως σου έχω γράψει και στο δικό μας καφέ, έκανα και εγώ τις ενέσεις για 6 βδομάδες. αν τις κάνεις σωστά ούτε αίμα τρέχει, ούτε μελανιάζεις.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Link to comment
Share on other sites

Εχω κανει Αντι-Χα που βγηκε 0,10 και ινωδογονο 517. Μου ειπαν οτι ειναι καλα, αλλα θα κανω εξετασεις για θρομβοφιλια την αλλη εβδομαδα για να ειναι σιγουροι. Ακομα ομως δεν εχουν αποκλεισει το ενδεχομενο να εχω εμβολη, γιατι τα d-dimers δειχνουν θρομβους στο αιμα και δεν εχουν μπορεσει να κανουν αλλη εξεταση για να το αποκλεισουν. Οποτε κανω ενεσεις προληπτικα για 1-2 εβδομαδες ετσι κι αλλιως...θα τις συνεχισω αν -εξω απο εδω- βγουν ασχημες οι εξετασεις για θρομβοφιλια.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ευχαριστω κοριτσια! Ευχομαι και σε εσας Καλο Πασχα!

ΤΑΡΑ ειναι λογικο, ουτε οι γιατροι ξερουν ακομα τι συμβαινει, αυτο ειναι το προβλημα....απλα κανω ενεσεις προληπτικα μεχρι να καταλαβουν τι γινεται.

Link to comment
Share on other sites

παντως οτι και να'ναι,να'σαι σιγουρη οτι θα φανει απο τις εξετασεις..

εχω θρομβοφιλια,φυσικα το ανακαλυψα μετα απο μια παλινδρομη στη 12η εβδομαδα,εκανα ενεσεις απο τον 3ο μηνα μεχρι να σαραντισω..και επαιρνα και ασπιρινη καθημερινα..

μη σε αγχωνουν οι ενεσεις..ειναι το λιγοτερο..εχε εμπιστοσυνη στους γιατρους που σε παρακολουθουν και ολα θα πανε καλα..εδω ειχα τοτε αυξημενο ινωδογονο -386,ενω τα dimmers ηταν 89,αλλα οι τιμες αναφορας που μου εδωσαν απο το νοσοσκομειο ηταν απο 63 εως 280,αν θυμαμαι καλα..οποτε δε μπορω να τα συγκρινω..

 

να φιλας την κοιλιτσα σου πριν απο καθε ενεση!!ολα θα πανε καλα..

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω Ευη...η αληθεια ειναι οτι αν δεν βρουν θρομβοφιλια, δεν μπορουν να εξηγησουν στη δικη μου περιπτωση τα αυξημενα dimers. Δεν πειραζει, μακαρι να μην μου βρουν και ας τους μεινει η απορια

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 6 months later...

Καλησπέρα σας

καινούργια πρωτότοκη μέλλουσα μαμα στα 37 και φυσικά γεμάτη απορίες.

Θα ήθελα τι γνώμη σας για τα αποτελέσματα της D-Dimers που πήρα σήμερα.

Είμαι στο 5ο μήνα κύησης και΄με φυσιολογική τιμή τα 0.55 είμαι οριακά στα 0.54.

Τι σημαίνει αυτό κορίτσια πρέπει να το ψάξω περισσότερο κατά την εμπειρία σας? Η D-dimers έχει να κάνει με τη θρομβοφιλία?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προττέρων κορίτσια γαι το χρόνο που διαθέτετε.

Φιλικά

Αννα

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...