Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γέρνει το κεφάλι μόνο στα δεξιά...πρόβλημα? (2 μηνων)


Recommended Posts

Το μωράκι μου σε μια βδομάδα θα γίνει 2 μηνών και έχω παρατηρήσει το εξής που με ανησυχεί λιγάκι. Όταν ξαπλώνει γέρνει το κεφάλι μόνο από τη μια μεριά, την δεξιά, γιατί προφανώς τον βολεύει περισσότερο. Στην αριστερή δεν το γέρνει ποτέ και όσες φορές προσπαθούμε εμείς να του το βαλουμε δεν του αρεσει και το γυριζει παλι στη δεξιά...ανησυχώ γιατί φοβάμαι μήπως αυτό του δημιουργήσει κάποια δυσμορφία ως προς τη συμμετρική ανάπτυξη του κεφάλιου...έχω ήδη παρατηρήσει οτι το μέτωπο του δεν ειναι εντελώς συμμετρικό δηλαδή από τη δεξιά μεριά σαν να ειναι πιο μυτερό...επίσης τις λίγες φορές που το γερνει αριστερα ειναι παντα λοξο και οχι ευθεια με τον κορμό του...

 

Δεν ξέρω αν όλα αυτά ειναι φυσιολογικά για αυτό και γράφω εδώ για να μου πείτε τις δικές σας εμπειρίες και αν ειχατε παρόμοιο θεμα και πότε διορθώθηκε.

 

:roll:

gwggp2.png ISWTp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Απ΄ότι ξέρω, σ'αυτή την ηλικία το κρανίο των βρεφών είναι ακόμη εύπλαστο. Γι'αυτό συνιστάται να τα βάζουμε μια απο τη μια πλευρά να κοιμούνται και μια απο την άλλη. Συνήθως παιδάκια που κοιμούνται ανάσκελα, κάνουν κάπως πατημένο κεφαλάκι απο πίσω. Αντίστοιχα, είχα δει ένα μωράκι, που επειδή το έβαζαν να κοιμηθεί στο πλάι, αλλά μόνο στο ένα πλευρό (πάντα στο ίδιο), το κεφαλάκι του ήταν απο τη μια στρογγυλό και απο την άλλη ίσιο/πατημένο. Απλά προσπάθησε να το βάζεις να κοιμηθεί από την αντίθετη πλευρά που αυτό επιλέγει συνήθως, χρησιμοποιώντας ίσως με ένα μαξιλάρι πίσω απο την πλατούλα του. :D

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Link to comment
Share on other sites

Βρήκα αυτό το άρθρο.

 

ΠΛΑΓΙΟΚΕΦΑΛΙΑ

Δρ. Αδάμος Χατζηπαναγής, Παιδίατρος, 23/01/2009

 

Το κεφάλι ενός νεογέννητου αποτελείται από επτά (7) διαφορετικά κόκαλα τα οποία ενώνονται μεταξύ τους. Το σημείο στο οποίο ενώνονται λέγεται ραφή. Οι ραφές είναι πάρα πολύ χρήσιμες γιατί δίνουν δυο σημαντικές δυνατότητες στο κεφάλι:

i. Να είναι πάρα πολύ ευλύγιστο και εύπλαστο και έτσι να μπορεί να περάσει μέσα από τον κόλπο κατά την διάρκεια του τοκετού.

ii. Να παρέχουν χώρο στον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο. Φανταστείτε τι θα συνέβενε αν το κρανίο δεν μπορούσε να μεγαλώσει και να δώσει την δυνατότητα στον εγκέφαλο να μεγαλώσει!!

 

Μόλις λοιπόν γεννηθεί ένα μωρό θα παρατηρήσετε ότι πολλές φορές το κεφάλι του έχει ένα παράξενο σχήμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περνώντας από το γεννητικό κανάλι την ώρα του τοκετού μπορεί να παραμορφωθεί και αυτή η παραμόρφωση να διαρκέσει μερικές μέρες ή και βδομάδες. Αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό και δεν πρέπει να σας ανησυχεί.

 

Τι είναι Πλαγιοκεφαλία;

 

Πλαγιοκεφαλία σημαίνει ότι το κεφάλι του μωρού είναι ασύμμετρο και παρατηρείται μία πεπλατυσμένη περιοχή στο πίσω, πλάγιο μέρος του.

 

Πλαγιοκεφαλία εκ θέσεως

 

Η πλαγιοκεφαλία στην περίπτωση αυτή οφείλεται στην παρατεταμένη επαφή/πίεση ενός συγκεκριμένου σημείου του κεφαλιού. Αυτό συμβαίνει όταν το μωρό συνηθίζει να κοιμάται ή να ξαπλώνει διατηρώντας το κεφάλι του σε μία συγκεκριμένη θέση. Επειδή λοιπόν το κεφάλι του μωρού είναι εύπλαστο κα ιευλύγιστο, όπως εξηγήσαμε πιο πάνω, στο σημείο που δέχεται την πίεση γίνεται επίπεδο και πολλές φορές δεν υπάρχουν ούτε και τρίχες.

 

Το 1992 η Αμερικάνικη Παιδιατρική Εταιρεία εξέδωσε οδηγία τα βρέφη να κοιμούνται σε ύπτια θέση προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος του Συνδρόμου του Αιφνιδίου Θανάτου. Αυτό ήταν αποτέλεσμα πολυκεντρικών μελετών που έδειξαν ότι η θέση αυτή μειώνει την πιθανότητα του Συνδρόμου Αιφνιδίου Θανάτου κατά 40%. Πραγματικά λοιπόν μειώθηκε δραματικά το σύνδρομο αυτό αλλά εξαπλασιάστηκαν τα περιστατικά πλαγιοκεφαλίας. Παρά το γεγονός αυτό η Αμερικάνικη Παιδιατρική Εταιρεία επιμένει στην αρχική της οδηγία και πολύ δικαιολογημένα γιατί αξίζει το κόπο να έχουμε μερικά παιδιά με πλαγιοκεφαλία και να σώσουν την ζωή τους εκατοντάδες παιδιά.

 

Τα πρόωρα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν πλαγιοκεφαλία θέσεως γιατί πρώτα από όλα το κεφάλι τους είναι πιο εύπλαστο αλλά ταυτόχρονα λόγω των προβλημάτων που πολύ συχνά έχουν παραμείνουν ακίνητα στην ύπτια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Τέλος πλαγιοκεφαλία θέσεως μπορεί να αναπτύξει ένα μωρό μέσα στην μήτρα της μητέρας του λόγω της θέσης του και των πιέσεων που δέχεται.

 

Θεραπεία της πλαγιοκεφαλίας

 

Η θεραπεία της πλαγιοκεφαλίας έχει άμεση σχέση με την αιτία που την προκαλεί. Αν η αιτία είναι το ραιβόκρανο τότε η φυσιοθεραπεία θα βελτιώσει το ραιβόκρανο και σύντομα θα εξαφανίσει και το πρόβλημα της πλαγιοκεφαλίας.

 

Σε περίπτωση που η πλαγιοκεφαλία είναι αποτέλεσμα κρανιοσυνοστέωσης τότε θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της κρανιοσυνοστέωσης. Στην πλειοψηφία όμως των περιπτώσεων η πλαγιοκεφαλία οφείλεται στην θέση του κεφαλιού και γι αυτό και ονομάζεται πλαγιοκεφαλία θέσεως.

 

Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών με το πρόβλημα αυτό (πλαγιοκεφαλία θέσεως) γίνεται καλά με απλές μεθόδους όπως είναι οι πιο κάτω:

 

1. Προσπαθήστε όταν βάζετε το παιδί για ύπνο να τοποθετείτε το κεφάλι του από την αντίθετη πλευρά από αυτήν που συνήθιζε μέχρι τα τώρα. Παρά το γεγονός ότι πολλοί γονείς λένε ότι πολύ γρήγορα το παιδί θα αλλάξει τη θέση αυτή εντούτοις βρέθηκε ότι είναι αποτελεσματικό.

2. Σκεφτείτε να αλλάξετε τη θέση του κρεβατιού μέσα στο δωμάτιο. Μπορεί να υπάρχει κάτι μέσα στο δωμάτιο που να τραβά τη προσοχή του παιδιού και να θέλει να κοιτάζει επίμονα.

3. ʽΌσο είναι ξύπνιο προσπαθήστε να το κρατάτε μπρούμυτα και να το επιβλέπετε. Σε αυτή τη θέση δεν βοηθάτε το μωρό να αναπτύξει ένα όμορφο κεφάλι αλλά ταυτόχρονα του δίνετε την δυνατότητα να εξερευνήσει το περιβάλλον και να μάθει.

4. ΠΡΟΣΟΧΗ στα διάφορα ειδικά μαξιλάρια που κυκλοφορούν. Η Αμερικάνικη Παιδιατρική Εταιρεία δεν συστήνει κανένα μαξιλάρι που περιορίζει τις κινήσεις της κεφαλής. Μην τα αγοράσετε ποτέ από μόνοι σας. Να τα χρησιμοποιήσετε μόνο αν σας δοθούν από ειδικό γιατρό .

 

Πότε χρησιμοποιούμε ορθοτικά μέσα.

 

Σε ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό παιδιών (παιδιά με μεγάλου βαθμού πλαγιοκεφαλία) με παλγιοκεφαλία θέσεως μπορεί να χρησιμοποιηθούν ορθοτικά μέσα όπως είναι για παράδειγμα ειδικά κράνη με αφρώδη εσωτερική επένδυση. Αυτά τα κράνη σχεδιάζονται αποκλειστικά για κάθε παιδί, με σκοπό να ασκήσουν τις κατάλληλες πιέσεις στις προεξέχουσες περιοχές και να παρέχουν την απαραίτητη αποφόρτιση στις πεπλατυσμένες. Ο μέσος όρος του χρόνου εφαρμογήςτους είναι 3 έως 6 μήνες και εξαρτάται από το βαθμό της ασυμμετρίας και την ηλικία έναρξης της θεραπείας.

 

Ποια η πρόγνωση της πλαγιοκεφαλίας

 

Η πρόγνωση των παιδιών με πλαγιοκεφαλία είναι άριστη. Μεγαλώνοντας το παιδί αρχίζει να χρησιμοποιεί διαφορετικές θέσεις τοποθέτησης του σώματος και της κεφαλής και συνήθως το πρόβλημα λύνεται από μόνο του μέχρι την ηλικία του ενός έτους. Πολύ σπάνια, υπάρχουν μωρά με πολύ σοβαρή μορφή πλαγιοκεφαλίας που μπορεί να χρειαστούν κάποια μορφή χειρουργικής επέμβασης, που συνήθως γίνεται στην ηλικία των 12-18 μηνών.

 

Παρά το γεγονός ότι η ύπτια θέση που κοιμούνται σήμερα τα παιδιά αυξάνει τη πιθανότητα πλαγιοκεφαλίας εντούτοις οφείλουμε να συνεχίσουμε να τα κοιμίζουμε σε αυτή τη θέση γιατί ξέρουμε ότι μειώνεται ο κίνδυνος του Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι κάθε φορά να βάζουμε το κεφάλι του παιδιού σε διαφορετική θέση.

 

 

http://www.paidiatros.com/MAIN/article-430-0-0-0.aspx

:D

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρει κι άλλες δύο αιτίες, αλλά νομίζω πως είναι σπάνιες. Στην περίπτωση σου, μάλλον πρόκειται για τη συνήθεια ύπνου και τίποτε άλλο.

Τα παραθέτω μόνο προς ενημέρωση.

 

 

Ποιες οι αιτίες της πλαγιοκεφαλίας

 

Όπως πολύ αναλυτικά αναφέρθηκε πιο πάνω η κύρια αιτία πλαγιοκεφαλίας είναι η θέση που κοιμάται και ξαπλώνει το βρέφος. Εκτός όμως από αυτή την αιτία, πλαγιοκεφαλία μπορεί να προκαλέσουν και οι πιο κάτω παράγοντες.

 

1. Ραιβόκρανο . Στην κατάσταση αυτή το κεφάλι του μωρού γέρνει από την μια πλευρά. Αυτό συνήθως οφείλεται στο γεγονός ότι οι μύες του λαιμού είναι σφικτοί ή κοντοί με αποτέλεσμα να υποχρεώνουν το κεφάλι να γέρνει προς την πλευρά τους. Πιο σπάνια μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα όρασης όπως είναι η διπλωπία (Το παιδί βλέπει διπλά και προσπαθεί να βρει μια θέση στην οποία να βλέπει καλύτερα).

 

2. Κρανιοσυνοστέωση . Κάποιες φορές οι ραφές κλείνουν πρόωρα (κολλούν δηλαδή τελείως τα κόκαλα μεταξύ τους, πριν την ώρα τους, και δεν έχουν άλλο την δυνατότητα να μεγαλώσουν). Η κατάσταση αυτή ονομάζεται πρόωρη σύγκλιση μίας ή περισσοτέρων ραφών του κρανίου και μπορεί να οδηγήσει σε ανάλογες δυσμορφίες. Η κρανιοσυνοστέωση είναι πολύ σοβαρή κατάσταση, που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Η διάγνωση γίνεται συνήθως από κρανιοπροσωπικό χειρουργό ή νευροχειρουργό και πιθανόν να είναι αναγκαία η χειρουργική αντιμετώπιση.

 

Πως γίνεται η διάγνωση της πλαγιοκεφαλίας;

 

Οι γονείς πολύ εύκολα θα αντιληφθούν ότι το σχήμα του κεφαλιού του μωρό τους είναι παράξενο. Συνήθως η πίσω πλάγια πλευρά του κεφαλιού επιπεδώνεται και το αυτί σε αυτήν την πλευρά σπρώχνεται προς τα εμπρός.

 

Η διάγνωση γίνεται από τον γιατρό ο οποίος θα εξετάσει το παιδί και θα πάρει ένα λεπτομερές ιστορικό που αφορά την εγκυμοσύνη, το τοκετό και τους πρώτους μήνες ζωής. Κάποιες φορές μπορεί να ζητήσει να γίνουν επιπλέον εξετάσεις, όπως ακτινογραφίες, αξονική ή μαγνητική τομογραφία.

 

Η σωστή και έγκαιρη διάγνωση είναι απαραίτητη για το σχεδιασμό της θεραπείας και την καλή πρόγνωση.

 

http://www.paidiatros.com/MAIN/article-430-0-0-0.aspx

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας,

αντίστοιχα θέματα υπάρχουν κι εδώ

ΡΕΒΟΚΡΑΝΟ??

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=8193&start=0

ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΒΡΕΦΟΥΣ -ΒΟΗΘΕΙΑ-

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=9244

Κεφαλάκι βρέφους

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4687

ΚΡΑΝΟΣΥΝΟΣΤΕΩΣΗ - ΠΛΑΓΙΟΚΕΦΑΛΙΑ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=12228

ΚΡΑΝΙΟΣΥΝΟΣΤΕΩΣΗ τελος!-ΤΕΤΑΡΤΗ χειρουργειο!

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=10290&start=0

 

Παρακαλούμε πριν την δημοσιευση νέων θεμάτων

αναζητήστε την ύπαρξη ίδιων θεμάτων στην παρούσα ή στις προηγουμενες

σελίδες της κατηγορίας

 

ή κάντε χρήση της υπηρεσίας "Αναζήτηση" περισσοτερες πληροφορίες για την καλύτερη χρήση της εδώ :

http://parents.org.gr/news/a309

 

Με το να είναι συγκεντρωμένες οι δημοσιεύσεις ερωταπαντήσεων ίδιας

θεματολογίας, βοηθάτε τα επόμενα μέλη/αναγνώστες στο να βρούν όλες

τις πληροφορίες μαζεμένες και με μεγαλύτερη ευκολία.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

mom ευχαριστώ παρα πολυ για τις πληροφορίες!

 

Συντονιστά συγνώμη που δεν έψαξα καλά πριν ποσταρω αλλα δεν φανταστηκα οτι αυτο το πράγμα ειχε και όνομα!

gwggp2.png ISWTp2.png
Link to comment
Share on other sites

Το μωράκι μου σε μια βδομάδα θα γίνει 2 μηνών και έχω παρατηρήσει το εξής που με ανησυχεί λιγάκι. Όταν ξαπλώνει γέρνει το κεφάλι μόνο από τη μια μεριά, την δεξιά, γιατί προφανώς τον βολεύει περισσότερο.

:roll:

 

Jen και εμένα το ίδιο ακριβώς συμβαίνει από πάρα πολύ μικρό, γύρω στον ένα μήνα όταν αποφάσισε ότι της αρέσει η δεξιά ... θέα. Τώρα έκλεισε τους 4 μήνες και έχει μειωθεί κατά πολύ αυτή η προτίμηση, αν και δεν έχε εξαφανιστεί. Ωστοσό, επειδή σε αυτή την φάση παρατηρεί ότι πιάνει το μάτι της γυρίζει το κεφάλι από όλες τις πλευρές και στο τέλος κοιμάται γέρνωντας προς τα δεξιά.

Κάπου είχα διαβάσει ότι εάν ένα παιδί γέρνει προς την μια πλευρά περισσότερο δείχνει και το εαν είναι δεξιόχειρ ή αριστερόχειρας.

Συχνά της βάζω παιχνιδάκια ή της μιλάω από την αριστερή πλευρά.

Μην ανησυχείς θα το ξεπεράσει όσο μεγαλώνει.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Link to comment
Share on other sites

Το μωράκι μου σε μια βδομάδα θα γίνει 2 μηνών και έχω παρατηρήσει το εξής που με ανησυχεί λιγάκι. Όταν ξαπλώνει γέρνει το κεφάλι μόνο από τη μια μεριά, την δεξιά, γιατί προφανώς τον βολεύει περισσότερο.

:roll:

 

Jen και εμένα το ίδιο ακριβώς συμβαίνει από πάρα πολύ μικρό, γύρω στον ένα μήνα όταν αποφάσισε ότι της αρέσει η δεξιά ... θέα. Τώρα έκλεισε τους 4 μήνες και έχει μειωθεί κατά πολύ αυτή η προτίμηση, αν και δεν έχε εξαφανιστεί. Ωστοσό, επειδή σε αυτή την φάση παρατηρεί ότι πιάνει το μάτι της γυρίζει το κεφάλι από όλες τις πλευρές και στο τέλος κοιμάται γέρνωντας προς τα δεξιά.

Κάπου είχα διαβάσει ότι εάν ένα παιδί γέρνει προς την μια πλευρά περισσότερο δείχνει και το εαν είναι δεξιόχειρ ή αριστερόχειρας.

Συχνά της βάζω παιχνιδάκια ή της μιλάω από την αριστερή πλευρά.

Μην ανησυχείς θα το ξεπεράσει όσο μεγαλώνει.

 

ναι αλλά είχε και πρόβλημα στο κεφάλι της?παρατήρησες απο τη μερια που γέρνει να είναι διαφορετικό? ασύμμετρο? και αν ναι το έχετε τώρα ξεπεράσει πλήρως?

gwggp2.png ISWTp2.png
Link to comment
Share on other sites

ναι αλλά είχε και πρόβλημα στο κεφάλι της?παρατήρησες απο τη μερια που γέρνει να είναι δοαφορετικό? ασσύμετρο? και αν ναι το έχετε τώρα ξεπεράσει πλήρως?

 

Το κεφαλάκι της είναι μια χαρά αν εξαιρέσεις ότι δεν έχει τόσο μαλλί στην δεξιά πλευρά όσο από την αριστερή, κάτι που έχω δει σε πολλά μωράκια. Ακόμη βέβαια συνεχίζει να γέρνει προς τα δεξιά αλλά όχι τόσο έντονα γιατί παρατηρεί γυρω γυρω το δωμάτιο από όλες τις πλευρές. Πιστεύω όταν αρχίσει να κάθεται στον ποπό και να παίζει θα το σταματήσει.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Link to comment
Share on other sites

Κι της δικιάς μου μπέμπας όταν ήταν 2 μηνών έγερνε το κεφαλάκι της δεξιά. Ακόμα κι όταν ήταν όρθια, το κεφαλάκι της έγερνε πάντα δεξιά και ποτέ αριστερά.

 

Βέβαια αυτό και μόνο ήταν το σύμπτωμα. Κατά τα άλλα το κεφάλι της δεν ήταν ούτε πλακουτσωτό, ούτε μυτερό, ούτε τίποτα περίεργο.....

 

Το παρατήρησε η παιδίατρος μου και μου είπε για καλό και για κακό να πάμε σε έναν ορθοπεδικό. Έτσι κι έγινε. Πήγαμε και αυτός μας είπε ότι είναι όλα καλά και ότι αυτό συμβαίνει συχνά σε μωράκια. Μας έδειξε και κάτι ασκησούλες να της κάνουμε.

 

Πολύ γρήγορα εξαφανίστηκε το πρόβλημα.

Νομίζω ήταν η Δανάη μου 4-5 μηνών και δεν φαινόταν τίποτα πιά.

 

Ελπίζω να είναι και η δική σου περίπτωση τόσο απλή.

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Θα ήθελα να τον πάμε τον μικρό σε έναν ειδικό γιατρό να μας πει μια γνώμη ετσι κυρίως για να εφησυχάσουμε.

 

Ξέρετε σε τι ειδικότητας γιατρό πρέπει να τον πάμε?

Παιδοορθοπεδικό μήπως?

Και αν ναι έχετε κάποιον καλό να μου συστήσετε?

gwggp2.png ISWTp2.png
Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με την κόρη μου (γύρναγε προς τη μια μεριά το κεφαλάκι της). Είχα ρωτήσει την παιδίατρο και μου είπε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό και πως θα στρώσει από μόνο του σιγά σιγά. Έτσι και έγινε.

Αυτο που περιγράφεις με την ασυμμετρία είναι πολύ συνηθισμένο και φτιάχνει από μόνο του και αυτό. Ύπάρχει μια ακραία (<1:2500) πιθανότητα για κρανιοσυνοστέωση. Αυτό μπορεί να στο αποκλείσει με σιγουριά ένας καλός νευροχειρούργος. Εγώ προτείνω τον Προδρόμου στο Αγία Σοφία.

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με την κόρη μου (γύρναγε προς τη μια μεριά το κεφαλάκι της). Είχα ρωτήσει την παιδίατρο και μου είπε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό και πως θα στρώσει από μόνο του σιγά σιγά. Έτσι και έγινε.

Αυτο που περιγράφεις με την ασυμμετρία είναι πολύ συνηθισμένο και φτιάχνει από μόνο του και αυτό. Ύπάρχει μια ακραία (<1:2500) πιθανότητα για κρανιοσυνοστέωση. Αυτό μπορεί να στο αποκλείσει με σιγουριά ένας καλός νευροχειρούργος. Εγώ προτείνω τον Προδρόμου στο Αγία Σοφία.

 

Και εκει πως παω με ραντεβου? Δηλαδή πρέπει να κλείσω ραντεβου με αυτον προσωπικά ή παίρνω τηλεφωνο στο νοσοκομείο?

gwggp2.png ISWTp2.png
Link to comment
Share on other sites

Ένας τρόπος είναι να κλείσεις ραντεβού σε απογευματινό ιατρείο στο ίδιο το Νοσοκομείο. Παίρνεις ένα τριψηφιο νούμερο - δεν το θυμάμαι- και σου κλείνε αυτόματος τηλεφωνητής το ραντεβού. Αυτό είχαμε κάνει εμείς.

Διαφορετικά πάρε τον ίδιο και κλείσε ένα ραντεβού.

Το τηλ. του αν το θες θα στο στείλω σε pm.

Link to comment
Share on other sites

Ένας τρόπος είναι να κλείσεις ραντεβού σε απογευματινό ιατρείο στο ίδιο το Νοσοκομείο. Παίρνεις ένα τριψηφιο νούμερο - δεν το θυμάμαι- και σου κλείνε αυτόματος τηλεφωνητής το ραντεβού. Αυτό είχαμε κάνει εμείς.

Διαφορετικά πάρε τον ίδιο και κλείσε ένα ραντεβού.

Το τηλ. του αν το θες θα στο στείλω σε pm.

 

Ναι σε παρακαλω στειλτο μου! :D

gwggp2.png ISWTp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγω θα σου προτεινα πρωτα να συμβουλευτεις τον παιδιατρο μην τρεχεις αδικα μαζι με το μικρουλη σου :D

Πιστευω πως γυριζει προς τα εκει μονο γιατι απο εκει ειναι το φως .. Η μπαλκονόπορτα ή καποιο τεχνιτο φως .

Ολα τα μωρα ετσι αντιδρουν αυτο εκανε και η μικρη μου και η αληθεια ειναι πως μεχρι 3ων ειχε μια διαφορά στο κεφαλάκι της . Σιγα σιγα ομως ειδικά μετα που αρχισε να κοιμάται και μπρουμυτα και οπως να ειναι , αυτο αλλαξε .

Παντως ακομα οπως βλεπω το αγαπημένο της ειναι προς τα δεξια :D

VgL7.jpgIgLdp2.png
Link to comment
Share on other sites

Eμεις εδω και 2 μερες τον βαζουμε και κοιμαται απο την αλλη μερια και βλεπω οτι το συνηθισε κιολας και το βαζει και μονος του...απλα παρατηρω καποιες φορες το κεφαλι να μην ειναι παραλληλο με τον κορμο απο εκεινη την μερια και φρικαρω...σαν να του εχει βγει δηλαδη καπως...θα δω τι θα κανω...ισως θα παω αργοτερα στην Αγια Σοφια να περιμενω πρωτα να δω πως θα εξελιχθει...αλλα καλο ειναι να μαζευω απο τωρα τα στοιχεια των ειδικών! :):wink:

gwggp2.png ISWTp2.png
Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...
Εγώ προτείνω τον Προδρόμου στο Αγία Σοφία.

 

Προδρόμου χωρίς δεύτερη σκέψη και συζήτηση

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Link to comment
Share on other sites

Προδρόμου χωρίς δεύτερη σκέψη και συζήτηση

 

Σας ευχαριστώ πολύ!

προς το πάρον πάντως δεν κάνουμε τίποτα μεχρι να τον δει και η παιδιατρος μας...μας φαινεται οτι ισως και να ισιωσε αλλα μπορει να ειναι και ιδέα μας...

gwggp2.png ISWTp2.png
Link to comment
Share on other sites

Jen, όταν γεννήθηκε ο αγαπημένος ανηψιός μου, η αδερφή μου παρατήρησε το ίδιο πράγμα στους 4 μήνες. Η παιδίατρος μίλησε για ήπιο ραιβόκρανο. Ίσως χρειάζονταν εγχείρηση στα 3 του. Η αδερφή μου τρομοκρατήθηκε. Το πήγε σε αναπτυξιολόγο. Αυτός της είπε πως μπορεί να είναι η αγαπημένη του στάση ή ραιβόκρανο. Ο καιρός θα έδειχνε. Έκανε εντατική φυσικοθεραπεία. Όταν έγινε ενός έτους, ο αναπτυξιολόγος είπε πως ήταν υγιέστατος. Τελικά ήταν η αγαπημένη του στάση! Παρεπιπτόντως είναι αριστερόχειρας.

 

Εκτίμησή μου είναι να απευθυνθείς καλύτερα σε αναπτυξιολόγο. Μπορούν να διαγνώσουν καλύτερα ένα πρόβλημα.

Grow up and get a life!

Link to comment
Share on other sites

Εκτίμησή μου είναι να απευθυνθείς καλύτερα σε αναπτυξιολόγο. Μπορούν να διαγνώσουν καλύτερα ένα πρόβλημα.

 

 

Αναπτυξιολόγος στο Αγ. Σοφία, έχω τηλ. αν θέλεις να στα στείλω με πμ. Είναι καταπληκτική, εγώ σε αυτή πάω

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Link to comment
Share on other sites

Αναπτυξιολόγος στο Αγ. Σοφία, έχω τηλ. αν θέλεις να στα στείλω με πμ. Είναι καταπληκτική, εγώ σε αυτή πάω

 

Kαι δεν στέλνεις!! Μπορεί να χρειαστεί...;)

gwggp2.png ISWTp2.png
Link to comment
Share on other sites

Kαι εγώ νομίζω πως είναι απο τη στάση ύπνου του... ο/η παιδίατρος σας δεν παρατήρησε τίποτα; Μήπως τελικά δεν είναι τόσο έντονο και απλά σου φαίνεται;;;

Το έχει πάθει και η μικρή μου αλλα βλέπω μεγάλη βελτίωση απο τότε που την ξαπλώνουμε απο την αντίθετη της αγαπημένης της πλευράς. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα μικρό μαξιλαράκι ή κουβερτάκι που θα το κάνεις ρολό και να το βάζεις παράλληλα με το σώμα της απο τη μεριά που δεν θέλεις να γυρίσει το κεφάλι της σαν στοπ. Μας το πρότεινε η παιδίατρος και όντως πιάνει. Επίσης πρόσεξε κάθε φορά που κρατάς αγκαλιά το μωρό να μην το κρατάς με το ίδιο χέρι ώστε να αλλάζει η θέση του κεφαλιού του.

Αυτά για αρχή και μην αγχώνεσαι κοριτσάκι, αν ήταν κάτι ποιο σοβαρό νομίζω θα το είχε επισημάνει και ο παιδίατρός σας ότι χρειάζεται να δείτε κάποιον ειδικό.

1aLup3.png

 

BtUIp3.png

Link to comment
Share on other sites

Και εμείς κάτι απο τα ίδια... Απο πολύ μωρό ήθελε να κοιμάται δεξιά και κάποια στιγμή συνειδητοποίησα οτι το κεφαλάκι του ήταν πιο ίσιο απο τη μια πλευρά. Τον είδε ο παιδίατρος (ο 2ος γιατί η πρώτη ήταν μπάζο και ποτέ δε μου είπε να το προσέξω) και μου είπε οτι το παιδί έπρεπε υποχρεωτικά να κοιμάται και απο τις δυο πλευρές γιατί υπήρχε φόβος να εξασθενήσουν οι μύες του αυχένα και να μη μπορεί να γυρίζει το ίδιο εύκολα δεξιά και αριστερά.

 

Τώρα είναι 6 μηνών, οταν κοιμάται τον βλέπω οτι γυρίζει μόνος του το κεφαλάκι του δεξιά και αριστερά κατά τη διάρκεια του υπνου παρότι η δεξιά πλευρά είναι η αγαπημένη του και ομολογουμένως κοιμάται δεξιά περισσότερες ώρες. Ο γιατρός και ο άντρας μου λένε οτι το κεφαλάκι του είναι πλέον τέλειο, εγώ όμως το βλέπω ακόμα λίγο... κάπως... Με λένε υπερβολική και μπορεί να είμαι. Πάντως γυρνάει τέλεια δεξιά και αριστερά.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...