Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ελλειμμα Μεσοκοιλιακου Διαφραγματος μηπως ξερετε???


Recommended Posts

Ειμαι εγκυος στον πεμπτο μηνα. Στην εξεταση β επιπεδου, ο γιατρος μας ειπε οτι το μωρο ειναι υγιεστατο, αλλα εχει ελλειμμα μεσοκοιλιακου διαφραγματος.

 

Ηταν εξαιρετικα καθησυχαστικος, εγω ομως απλως υποφερω...

 

Μηπως καποιος απο εσας το αντιμετωπισε και ξερει?

 

Ευχαριστω εκ των προτερων.

k9Tap3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Λοιπον κι εμενα ο μικρουλης μου εχει μεσοκοιλιακη επικοινωνια κοινως το λενε φύσημα δεν ειναι τιποτα ανησυχητικο απλα θελει παρακολουθηση, υπαρχουν βαθμιδες από 1 εως 6 αν θυμαμαι καλα υπαρχει μια παρομοια συζητηση εδω http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=586462&sid=9e5bf9abc46783e22ba26a99cc564fd2 το καλο ειναι οτι αντιμετωπιζετε κοιτα με το καλο νε γεννησεις μην αγχωνεσαι απο τωρα μπορει να μην χρειαστει τιποτα αυτα σε μεγαλο βαθμο κλεινουν απο μονα τους οτι θελεις μπορεις να με ρωτησεις

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το παιδι σου ποσο χρονων ειναι? Δεν εχει κλεισει? Τι σου λεει ο γιατρος? παιρνει φαρμακα? θα κανει εγχειριση? χρειαζεται ιδιαιτερες προφυλαξεις?

 

Σε μουρλανα στις ερωτησεις?

k9Tap3.png

Link to comment
Share on other sites

οχι φυσικα και δε με τρελανες καταλαβαινω την αγωνια σου, επρεπε να εβλεπες πως ημουν εγω οταν το εμαθα. Το μωρακι μου ειναι 4,5 μηνων γεννηθηκε με μεσοκοιλιακη επικοινωνια 3 το παρακοιλουθουμε μας ειπαν οτι δε χρειαζεται ουτε εγχειρηση ουτε να παρει καποια φαρμακα μπορει να μεινει σταθερο μπορει και να κλεισει η τρυπουλα στην καρδουλα του θα δουμε πρωτα ο θεος.. δε χρειαζεται καποιες προφυλαξεις προς το παρον αργοτερα λενε μπορει να κουραζεται λιγο περισσοτερο στη γυμναστικη απ οτι τα αλλα παιδια αλλα ευτυχως ολοι με καθυσυχαζουν. Από που εισαι θεσσαλονικη αθηνα??

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Κι εγω διαβασα καθησυχαστικα πραγματα και μαλιστα αυτη την ερευνα που λεει να μην τα υπερπροστατευουμε και οτι μπορουν να κανουν γυμναστικη οπως ολα.

 

Τωρα που εχει 3 εχει ταχυπνοια? τρωει κανονικα και παιρνει βαρος? καθε ποτε πρεπει να βλεπει καρδιολογο και τι κανει? υπερηχο?

k9Tap3.png

Link to comment
Share on other sites

δεν εχει ταχυπνοια και το ευχαριστο ειναι οτι παιρνει βαρος αυτο ηταν πολυ σημαντικο για το καρδιολογο γιατι συνηθως αυτα τα παιδια ειναι λιποβαρες αλλα ολα καλα, μας παρακολουθει ο παιδοκαρδιολογος τωρα πια ανα 3 μηνες στην αρχη μας εβλεπε ανα μηνα κανουμε doplex υπερηχο

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 8 months later...

Το ενημερωνω το θεμα και με τα δικα μου, ωστε πιθανον να βοηθηθει καποιος που διαβαζει.

 

Τελικα ο μπεμπης μας γεννηθηκε χωρις ελλειμμα μεσοκοιλιακου διαφραγματος στην καρδουλα, δηλ χωρις τρυπουλα.

Ειχε ηδη κλεισει πριν τη γεννηση.

 

Οσες το μαθαινουν κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης απο υπερηχο, καλο ειναι να μην πανικοβαλλονται προκαταβολικα και να περιμενουν τη γεννηση γιατι μεχρι τοτε μπορει να μην υπαρχει πια τιποτα.

k9Tap3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Mπράβο!!!!!!!!!!!!!!!!! Να σου ζήσει!!!!

Εμένα το παιδάκι μου είχε άλλου είδους συγγενή καρδιοπάθεια και επιπλέον 3 μεσοκοιλιακές. Σε 3 χειρουργεία καρδιάς κατά τη διάρκεια των οποίων θα μπορούσαν να τις διορθώσουν δεν ασχολήθηκαν καν με τις 2 από αυτές. Νομίζω ότι άλλες χρειάζονται κλείσιμο, άλλες όχι και είναι άνευ σημασίας και άλλες κλείνουν μόνες τους.

Οι περισσότερες παθήσεις της καρδιάς φαίνονται στον υπέρηχο β΄επιπέδου (το 85%), αλλά κάποιες εκδηλώνονται μετά τη γέννηση. Το ξέρω από τους ελέγχους που έκανα στο δεύτερο παιδάκι μου προληπτικά λόγω του ιστορικού.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 χρόνια μετά...

Επαναφέρω το θέμα αν ξέρει καμια μανούλα να μου πει.

 

Λόγω ιστορικου και στις δυο εγκυομσύνες μας είδε εμβρυοκαρδιολογος. Στον γιο μου όλα ήταν καλα. Στην μικρή μας διαπιστώσαμε αρχικά μικρού βαθμού μεσοκοιλιακή (πριν τις 16 βδομάδες 2 χιλιοστα) η οποία τώρα 31εβδ και 6 ημερ εχει φτάσει 3,1χιλ και θεωρείται μεσαίου.Ειναι κορυφαία-ακραίο μυικη μεσοκοιλιακή επικοινωνία.

 

Η γιατρός μου είπε ότι εφοσον υπάρχει ακόμα και μάλιστα μεγάλωσε δεν θα κλείσει μετά την γέννα. Θα χρειαστούμε παρακαλουθήση αλλά έχει πολύ καλές προοπτικές μέσα στον πρώτο χρόνο να κλείσει.

 

Φίλη μου που είχε η κορούλα της το ίδιο με μας (με την διαφορά ότι το κοριτσάκι γεννηθηκε πρόωρα και ηταν 4,5χιλιοστα η τρυπούλα) εδινε φάρμακα 1,5 μηνα στο μωρούλι (διουρητικά) γιατί την τρύπουλα στην καρδια της είχαν πει. Με την αγωγη μίκρυνε 1 χιλιοστο και στους 6 μηνες εκλεισε τελείως.

 

Από μανούλες που είχατε το ίδιο, τα παιδάκια σας έπερναν φάρμακα; Επίσης τα παιδιά σας δυσκολεύονταν να πάρουν βάρος ή στον θηλασμό; Κουράζονταν εύκολα;

 

Εχω και γω μικρού βαθμού μεσοκοιλιακή επικοινωνία σαν της μικρής όμως ποτέ δεν αντιμετωπισα πρόβλημα παρά το γεγονος ότι παραμένει ακόμα. Προληπτικά μόνο πρόσεχα κατα την σωματική άσκηση και παίρνω αντιβιωση πριν από επεμβάσεις. Παρόλα αυτά με έχει αγχώσει λίγο το ότι έχει η μπέμπα και ίσως χρειαστί φάρμακα ή ότι μπορεί να μην μπορει να θηλάσει και να αντιμετωπίσει πρόβλημα με το βάρος της.

Link to comment
Share on other sites

Θα σου ελεγα να μην αγχωνεσαι προκαταβολικα, καθως δεν μπορεις απο τωρα να προβλεψεις αν πραγματι θα χρειαστει φαρμακα, για ποσο, αν θα μπορει να θηλασει κλπ.

Για το θηλασμο, αν δεις οτι υπαρχει θεμα, κουραζεται πχ το παιδι πολυ, μπορεις να νοικιασεις ενα νοσοκομειακο θηλαστρο και να της δινεις μητρικο με το μπουκαλι. Θα θωρακισεις ετσι το ανοσοποιητικο της πολυ περισσοτερο.

 

Να σκεφτεσαι οτι ειναι ενα πολυ απλο στην αντιμετωπιση του προβλημα, αν τελικα υπαρξει και να περιμενεις με χαρα το παιδακι σου.

k9Tap3.png

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή. Αγχώθηκα αρκετά πρότι εξαρχής το πήρα ψύχραιμα κα όπως λες και συ δεν έχει νόημα να το σκέφτομαι από τώρα γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει όταν με το καλό γεννηθεί. Εύχομαι να πάνε όλα καλά μετά την γέννα και να μην χρειαστεί κάτι περισσότερο από παρακολούθηση. Και για τον θηλασμο κι εγώ το νοσοκομειακό θήλαστρο σκέφτηκα αν δούμε ότι κουράζεται (ελπίζω να μην χρειαστεί βέβαια). Και πάλι ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μην αγχώνεσαι, καλή μου. Το ίδιο θέμα είχαμε με το δεύτερο παιδάκι μου. Εμείς δεν το ξέραμε και απο πριν, το μάθαμε την 3η ημέρα που ήμασταν στο μαιευτήριο και πάθαμε σοκ, ήμασταν εντελώς απροετοίμαστοι, δεδομένου ότι δεν υπήρχε παρόμοιο ιστορικό και η σύλληψη και η εγκυμοσύνη ήταν απόλυτα φυσιολογικές. Μάλιστα η τρυπούλα ήταν τόσο μεγάλη (πάνω από 6 χιλιοστά), που αν βλέπαμε ότι δεν έπαιρνε το μωρό άμεσα βάρος, θα έπρεπε να πάμε κατευθείαν για επέμβαση ανοικτής καρδιάς. Όλα όμως πήγανε καλά, συν Θεώ. Μόνο τις πρώτες 10 μέρες είχαμε θέμα με το βάρος του, ύστερα παράλληλα με το θηλασμό, του δίναμε συμπλήρωμα γάλα σκόνη για λιποβαρή μωρά + μία άλλη ειδική σκόνη για έξτρα θερμίδες και το μωρό αναπτυσσόταν κανονικότατα. Κατάφερα να διατηρήσω το θηλασμό 6 μήνες. Στην αρχή κουραζόταν λιγάκι κι έκανε ταχύπνοιες, γρήγορα όμως δυνάμωσε και θήλαζε κανονικά. Δεν είχα κανενα πρόβλημα σύγχυσης θηλής, ούτε προτιμούσε το μπιμπερό από το στήθος, μάλλον το αντίθετο, θα έλεγα. Το διουρητικό το πήραμε κι εμείς το πρώτο τρίμηνο, μόλις είδαμε ότι η τρυπούλα είχε κλείσει στο μισό, το σταματήσαμε. Σήμερα έχει μείνει ένα ελάχιστο, μη υπολογίσημο υπόλοιπο, και τον πηγαίνω προληπτικά και μόνο για έλεγχο 2 φοες τον χρόνο (αν και ο γιατρός μου είχε πει μία).

Δεν καταλαβαίνεις με τίποτα ότι γεννήθηκε με καρδιοπάθεια, είναι ένα υγιέστατο και ζωηρότατο παιδάκι 86 πόντους και 15 κιλά.

 

Βρες έναν πολύ καλό παιδοκαρδιολόγο και έχε την πίστη σο στο Θεό. Πολλά παιδάκια γεννιούνται έτσι, αλλά το ξεπερνάνε από μόνα τους, όπως και το δικό μου. Μη φοβάσαι, όλα θα πάνε καλά.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ Αγγελινα για το μηνυμα σου. Πολύ θετικό ότι τα κταφερες με τον θηλασμο σίγουρα μου έδωσες παραπάνο θέρρος.

 

ΠΑιδικαρδιολόγο δεν έχουμε κάποιον. Εχουμε την γιατρό που μας έκανε και τώρα τους υπέρηχους. Πολύ καλή δεν λέω αλλά λίγο ψυχρή και δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια να μιλήσεις μαζί της. Αν έχετε για Αθήνα να μου προτείνετε κάποιον καλοδεχούμενη η πρόταση.

 

Σας ευχαριστώ πολύ ολες και να χαίρεστε τα παιδιά σας.

Link to comment
Share on other sites

δεν μπορει να μην εχεις εναν παιδοκαρδιολογο. τον υπερηχο στην καρδια ποιος τον εκανε και βρηκε τα ανοιγματα? ο γυναικολογος /υπερηχογραφιστης?

 

η μονη που μπορω να σου προτεινω ειναι αυτη που παρακολουθησε εμας με ψυχραιμια και σε πολυ εξελιγμενο μηχανημα. Λεγεται Ελσα Τσαπακη, μου τη συστησε φιλη μου παιδιατρος στην αγγλια, αρα ειχα και καλες συστασεις, κανει υπερηχους στην καρδια εμβρυων στο ΕΜΒΡΥΟ στο Κολωνακι και νομιζω και στο Λητω. Το ΕΜΒΡΥΟ ομως εχει ενα απο τα πλεον εξελιγμενα μηχανηματα για υπερηχο εμβρυικης καρδιας.

k9Tap3.png

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...