Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΑΠΕ


Recommended Posts

και χτυπήσαμε το χεράκι μας. :cry: Ας τα πάρουμε όμως απο την αρχή.Προχθές το βραδάκι το κοριτσάκι μας έπαιζε μαζί μας στο σαλόνι ώσπου χτύπησε το τηλέφωνο και ετρεξα να το σηκώσω.Κακώς όπως αποδείχτηκε γιατι η μικρή ανέβηκε στον καναπέ και έπεσε απο ύψος περίπου 50cm με το σωματάκι αρχικά και μετα με το κεφάλι.Αφού έκλαψε κανα 15λεπτο σταμάτησε αλλά ήταν άκεφη και έδειχνε φοβισμένη.Μετά απο λίγο παρατηρώ οτι δεν κουνάει το χεράκι της.Βουρ για το Παίδων.Εγιναν ακτίνες που δεν έδειξαν σπάσιμο ή ραγισμα αλλά επειδή το παιδί συνέχιζε να πονάει και να μην κουνάει το χέρι, μας είπαν οι ορθοπεδικοί οτι πρέπει να βάλουμε νάρθηκα για μια εβδομάδα γιατι οι ακτινογραφίες δείχνουν μεν ότι δεν έχουν υποστεί κάταγμα τα οστά αλλά δεν δείχνουν την κατάσταση των χόνδρων.Γενικά μας είπαν οτι προληπτικά μπαίνει ο νάρθηκας για να μην πονάει το παιδί.Πάντως η Μανθούλα μου έδειξε απίστευτη ωριμότητα για την ηλικία της και εκεί που πίστευα οτι θα τραβάει τους επιδέσμους για να τους βγάλει,εκέινη δέχτηκε το δεμένο της χεράκι φυσιολογικά.Και να φανταστείτε οτι μόνο τα δαχτυλάκια της είναι ελεύθερα,όλο το άλλο χεράκι μέχρι τον ώμο ειναι δεμένο.Μίλησα και με μια φίλη φυσικοθεραπευτρια και θέωρησε αδικαιολόγητο το διάστημα που θα μείνει δεμένο το χεράκι(την άλλη Τρίτη θα το βγάλουμε) απο τη στιγμή που δεν υπάρχει κάταγμα.Δεν ξέρω,έχετε ανάλογη περίπτωση;

sorry για το τεράστιο post.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 51
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καταρχήν περαστικά σας!Μαλλον ήταν απο αυτού του είδους τα πεσίματα που δεν ήταν και τοσο αθωά. Αυτο που θα ηθελα να πω ειναι μήπως τρομαξε και απο τον πονο και δεν κουναει το χερακι της??Για να μην παιδευεται τζαμπα δηλαδη.Αλλα και απο την αλλη ισως ναταν καλο να το κρατουσατε οσο αντεξει το παιδι...Γιατι οντως αφου δεν εχει τιποτα γιατι βαλανε ναρθηκα?

Link to comment
Share on other sites

th@lia σε ευχαριστώ για την απάντηση.Μας είπαν οτι έβαλαν νάρθηκα για να μείνει ακίνητο το χεράκι και να μην πονάει και είχαν δίκιο γιατι έτσι δεν δείχνει να πονάει απλά εγω δεν πολυκατάλαβα αυτό με τον χόνδρο που μας είπε η ορθοπεδικός.

Link to comment
Share on other sites

Οποτε υπομονη στο μωρουλι να περασει γρηγορα.Καμια φορα τα επιστημονικα φαινονται καπως αλλα ειναι απλα χτυπηματα και τα εκφραζουν με επιστημονικους ορους!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ο θεοφιλος ειχε παθει κανα δυο φορες κατι τετοια περιεργα ( αλλα ηταν μαλλον βγαλσιμο που επανηλθε απο μονο του ) διοτι συμβαινει αρκετα συχνα απ'οτι εμαθα σ'αυτες τις ηλικιες τα μελη να μπενοβγαινουν απο μονο τους.Είχα παρει τηλ. παιδορθοπεδικο και μου ειχε πει αν τυχον ξανασυμβει στο ιδιο σημειο δευτερη φορα καλο θα ηταν να το δεναμε με ενα ναρθηκακι για καμια βδομαδα.Αυτο συμβαινει μου ειπε γιατι εχουν πολυ χαλαρα ισχυα :?:

 

σε μας ομως βγεναν συνεχως διαφορετικα δηλ.μια δαχτυλο και δυο φορες τα χερια μια δεξι και μια αριστερο :?

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και από μενα και περαστικά να είναι!

 

Εμένα να πω την αλήθεια μου θυμίζει την δικιά μας περίπτωση όπου του μικρού μου "βγήκε" 3 φορές το χεράκι του..ακούγεται κάπως αλλά δεν είναι κάτι ανησυχητικό από όσο μας είπαν οι ορθοπεδικοί. Την πρώτη φορά το έπαθε όπως έπαιζε με την μαμά μου, τον τράβηξε ελαφριά από το χεράκι και αυτό ήταν!δεν μπορούσε να το κουνήσει καθόλου ούτε να πιάσει τίποτα και σπάραζε από το κλάμα :cry:

πήραμε τηλ. στην Ευρωκλινική Παίδων με σκοπό να τον πάμε αλλά (και μου έκανε εντύπωση) μας έκαναν ερωτήσεις μέσω τηλ. και μας έδωσαν οδηγίες όπου και το "ξαναβάλαμε" στην θέση του! :shock: ο μπαμπάς μου συγκεκριμένα έκανε μία κίνηση στο χεράκι του(είχε βγει στο σημείο του αγκώνα) και ακούστηκε ένα κρακ και αυτό ήταν!αυτόματα έφυγε ο πόνος και ο μικρός μου επανήλθε δρυμήτερος!

 

Από τότε ξέρουμε τί να κάνουμε οπότε και δεν φοβόμαστε..αλλά τον προσέχουμε λίγο παραπάνω μιας και είναι πιο ευάλωτος σε τέτοια τραβήγματα.

 

Μήπως και εσάς έγινε κάτι αντίστοιχο?και το λέω επειδή δεν βρήκαν κάτι στο χεράκι του(πάλι καλά)..θα συμφωνήσω με την φίλη σου την φυσικοθεραπεύτρια, αλλά όπως και να χει περαστικό θα είναι :D

5qfMp3.pngM5Bvp3.png
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και τις ευχές σας!

DALIA+amarylis Η αλήθεια είναι οτι δεν μας είπε κανείς οτι βγήκε το χεράκι απο τη θέση του,αυτό εξάλλου δεν θα φαινόταν και στις ακτινογραφίες που κάναμε;; :roll:Θέωρησαν απλά αναγκαίο να φορέσει το μωρό νάρθηκα..έτσι προληπτικά.Θα μιλήσω και με την παιδίατρο το απόγευμα και θα ρωτήσω όπου μπορώ γιατι μου φαίνεται κάπως υπερβολικό το διάστημα παραμονής του νάρθηκα στο χεράκι χωρίς διάγνωση κατάγματος ή έστω ρήξης.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αυτό με το βγάλσιμο του χεριού ακόμα μου το "κοπανάει" η μάνα μου!!! :) Κάθε τρεις και λίγο στο Παίδων με τρέχανε απο πολυ μωρό (περπάτησα 8 μηνών) και μου έβαζαν γύψο στο χεράκι μου και σαν μικρο τερατάκι πήγαινα στον κουβά με το νερό -που είχε η γιαγιά κάτω απο την βρύση στο κήπο της- και βούταγα μέσα το χέρι μου και τον έβγαζα :cool: . ....μέχρι την μέρα που έδειξε ένας παιδίατρος στην μάνα μου πως να το ξαναβάζει και τελείωσε το τρέξιμο (γι'αυτό το θέμα μόνο δυστυχώς... :roll: ).

Link to comment
Share on other sites

Afroditi D,Demi7,Νίκη σας ευχαριστώ πολύ! :D

Χθές και ενώ η μικρούλα μου έπαιζε βγήκε το χεράκι απο το προστατευτικό αφρολέξ που το κρατάει δεμένο απο το λαιμό της και αυτή φοβήθηκε τόσο πολύ οτι θα αρχίσει να πονάει πάλι που τρέχει στην αγκαλιά μου και μου δείχνει με το "καλό" χεράκι το συμβάν.Οταν της το έβαλα σταμάτησε να κλαιεί και συνέχισε το παιχνίδι.Λέτε να της μείνει ο φόβος οταν βγάλουμε το νάρθηκα;; :roll:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Eυχαριστούμε helen18!Τελικά όλα πήγαν καλά και βγάλαμε σήμερα το νάρθηκα :D:D:D το χεράκι μας δουλεύει ρολόι και είμαστε έτοιμες πάλι για σκανταλιές :?:lol:

Σας ευχαριστώ όλες για το ενδιαφέρον σας!! :wink:

Link to comment
Share on other sites

:lol: εμενα η μαριανθη μου ειχε πεσει απο το κρεβατι ενω ημουν διπλα της και σκαλιζα το κινητο μου.ουτε και καταλαβα πως εγινε!επεσε ανασκελα και για λιγο θα χτυπουσε στο καλοριφερ.ευτυχως ειχα αγιο αλλα μελανιασε το κεφαλακι της και σπαραξε στο κλαμα!ποσο ενοχη ενιωσα τοτε!
Link to comment
Share on other sites

Εμένα 11 μηνών σκαρφάλωσε στην κούνια κι έπεσε απ'έξω..... κι ολα αυτά σε δευτερόλεπτα που την άφησα και πήγα τουαλέτα (3μ μακριά)....

'εφυγα και πήγα στον άλλο κόσμο και γύρισα'..... Εχει περάσει πάνω απο 1 1/2 χρόνος αλλά όταν έχω στεναχώριες έρχεται και τριπόνει και αυτό στο μυαλό μου για να με στείλει παρακάτω....

 

Ημασταν τυχερές γιατί την είχα δίπλα στο κρεβάτι και όταν βούτηξε απο το κάγκελο έπεσε στο στρώμα μας και μετά στο πάτωμα..... Βέβαια όταν την είδα να μπουσουλαει προς το μέρος μου με ματωμένη μυτούλα..... αφήστε γιατί με έπιασαν πάλι τα κλάμματα και δεν κάνει στην κατάστασή μο....

 

Το θέμα είναι ότι το παιδάκι μου είναι καλά! Την πήγαμε τότε στο παιδων και οι γιατροί (ΟΛΟΙ) ήταν φοβεροί και την έκαναν φύλο και φτερό.

 

..... Πάντως κλαίγοντας μπάινω στο ιατρείο του χειρουργου και μου λέει "γιατί κάνετε κυρία μου έτσι?", "μα τι λέτε γιατρέ το παιδί μου έπεσε απο την κούνια και χτύπησε"... "εγώ μια χαρά την βλέπω και μην ανησυχείς".... Βλεποντας το βλεμμα δισπιστίας μου μου γυρίζει το (τεράστιο) βιβλίο συμβάντων και μου δείχνει δύο τεράστιες σελίδες γεμάτες... μου λέει "το βλέπεις αυτό?, αυτά είναι όλα τα παιδιά που μας έφεραν σήμερα και πέσανε απο κούνιες, κρεβατάκια, καναπέδες κλπ!!!"....

 

ΟΚ αλλά οι τύψεις θα με τρώνε για μια ζωή......

 

ΥΓ περιττό να πω ότι ακόμα και τώρα (2 1/2 χρονών) όταν πάω τουαλέτα την φωνάζω να κάτσει απ'εξω και έχω την πόρτα ανοιχτή για να την βλέπω..... Υστερικιά ξευστερικιά αυτή τη στεναχώρια δεν την ξαναπερνάω..... :(

Link to comment
Share on other sites

το χεράκι μας δουλεύει ρολόι και είμαστε έτοιμες πάλι για σκανταλιές :?:lol:

Σας ευχαριστώ όλες για το ενδιαφέρον σας!! :wink:

 

Εννοείται οτι οι σκανταλιές θα επανέλθουν δυναμικά, μόνο που τώρα έχεις μια "απειλή" στο τσεπάκι σου.... :cool:

δηλ. "πρόσεχε αγαπούλα μου μην σκαρφαλώνεις στην καρέκλα (για 20η φορά :lol: ) γιατί μπορεί να χτυπήσεις πάλι το χεράκι σου..... :cool::roll:

 

Οχι όμως να μας την τρομοκρατήσεις έεεεε!!! :D

 

Φιλάκια και σιδερένια!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ......ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΚΥΛΑΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ Η ΝΥΧΤΑ...ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΟ 4ΜΗΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΑΣ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΠΕ.ΓΥΡΙΣΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ ΚΑΤΩ...ΝΑ ΣΠΑΡΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΛΑΜΑ....ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ;ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΡΕΜΕΙ......

Link to comment
Share on other sites

Καλή μου μανούλα...

Δεν πρέπει να υπάρχει μωράκι που να μην έχει πέσει... Εμένα μου έχει πέσει δύο φορές από τον καναπέ, μία όταν ήταν 3 και μία όταν ήταν 5 μηνών. Τρελάθηκα από την αγωνία... Όταν πήρα την παιδίατρο αγωνιώντας μου είπε "α! πρώτη φορά σου πέφτει;"!!! :shock: Όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι πολύ ασυνήθηστο. Με ρώτησε αν έκλαψε αμέσως -καλό είναι να κλάψει... Επίσης, αν παρατηρήσεις υπνηλία ή ασυνήθιστη γκρίνια ή ραθυμία. Αν κάτι σε ξενίσει, τέλος πάντων. Μην ανησυχείς... :)

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

 

53d74c016a.png

 

Together we stand, divided we fall...

Link to comment
Share on other sites

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.....ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙΣ....ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΙΚΟ...ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ....ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΟΛΥ......ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...........ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΩ.....

Link to comment
Share on other sites

Αν και ειναι κατι που ολοι το εχουμε παθει χωρις καμια συνεπεια για το παιδι (συμβαινει συχνα) καλο θα ηταν να ενημερωσεις τον παιδιατρο σου για να σου δωσει οδηγιες για το πως να παρακολουθησεις για λιγες ωρες το παιδι. (κι αυτο γιατι ειναι μικρουλι) Μην τρελαινεσαι... το παθαμε ολες!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...