Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat 0-2 | 3-5 | 6-12
 
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
-










 

Επιστροφή   Φόρουμ της ΕΕΕΓ (Ελληνική Εταιρεία Ενημέρωσης Γονέων) > Θέματα γενικού ενδιαφέροντος > Διατροφή & Συνταγές > Υγιεινή Διατροφή

Notices

Υγιεινή Διατροφή Υγιεινή διατροφή, συζητήσεις για συστατικά τροφών, μεταλλαγμένα



Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων
Παλιά 08-10-08, 02:33   #1
elenik
 
Το avatar του χρήστη elenik
 
Εγγραφή: 20-04-2007
Μηνύματα: 6.334
elenik ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή Φαγητα στην καταψυξη

Θελω να φτιαξω διαφορα για να εχουν σπιτι ο συζυγος και το παιδι οσο θα ειμαι στο μαιευτηριο.
Θα ηθελα τα φωτα σας στα εξης:
1. Ποσο καιρο μπορουν να διατηρηθουν στον καταψυκτη?
2. Ιδεες για φαγητα που καταψυχονται επιτυχως
3. Τα σουτζουκακια μαγειρεμενα καταψυχονται? Η μονο ζυμωμενα και μετα θελουν την γνωστη διαδικασια (τηγανι και σαλτσα?)
__________________


Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!
Ο χρήστης elenik δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-10-08, 13:03   #2
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή


Η κατάψυξη είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούμε τα φαγητά μας, ώστε να κρατήσουν το φυσικό χρώμα, την υφή, τη γεύση αλλά και τις βιταμίνες που είχαν ως φρέσκα. Και είναι πολύ εύκολο!

Πως προετοιμάζουμε τα τρόφιμα για να μπουν στην κατάψυξη:
Κατ’ αρχάς να πούμε πως, ενώ η κατάψυξη δεν αφήνει τα βακτήρια και τη μούχλα να αναπτυχθούν, δεν τα καταστρέφει. Έτσι πρέπει να διαλέγουμε φρέσκα και καλής ποιότητας τρόφιμα για να καταψύξουμε.
Πριν βάλουμε λοιπόν κάποιο τρόφιμο στην κατάψυξη πρέπει να αποφασίσουμε:

Την ποσότητα που θέλουμε να καταψύξουμε. Επειδή σε γενικές γραμμές, ένα τρόφιμο που έχει αποψυχθεί, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να καταψυχθεί ξανά, πρέπει να χωρίσουμε τα τρόφιμα που έχουμε σε μερίδες. Έτσι όχι μόνο θα αποψύξουμε μόνο την ακριβή ποσότητα που χρειαζόμαστε, αλλά η απόψυξη θα γίνει και πολύ πιο γρήγορα.

Πως θα αποψύξουμε το συγκεκριμένο τρόφιμο. Εάν πχ. Θέλουμε να βάλουμε στην κατάψυξη σούπα ή άλλο υγρό, είναι καλό να το βάλουμε μέσα σε πυρέξ ή μεταλλικό δοχείο, το οποίο θα μπορούμε να βάλουμε μετά πάνω στο μάτι και να το αποψύξουμε έτσι κατευθείαν, χωρίς να λερώσουμε άλλο σκεύος, αλλά και πολύ πιο γρήγορα. Επίσης μπορούμε να καταψύξουμε και άλλα φαγητά μέσα σε πυρέξ (ή άλλα δοχεία τα οποία μπορούμε να βάλουμε κατευθείαν από την κατάψυξη στο φούρνο), ώστε όταν θέλουμε να τα βάλουμε κατευθείαν στο φούρνο και να τα σερβίρουμε. Συμβουλή: εάν χρησιμοποιείτε κάποιο πυρέξ συχνά και δεν θέλετε να το βάλετε στην κατάψυξη, μπορείτε να στρώσετε ένα αλουμινόχαρτο μέσα στο πυρέξ, να βάλετε από πάνω το φαγητό, να το βάλετε στην κατάψυξη και όταν παγώσει τελείως να το βγάλετε από μέσα και να πλύνετε το πυρέξ. Έτσι, όταν θελήσετε να ξεπαγώσετε το φαγητό, θα ταιριάζει τέλεια στο πυρέξ!

Τι συσκευασία θα χρησιμοποιήσουμε. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι πως στη συσκευασία που θα χρησιμοποιήσουμε, δεν πρέπει να μπαίνει αέρας μέσα. Η έκθεση στον αέρα κατά τη διάρκεια της κατάψυξης κάνει το φαγητό να χάσει τη γεύση του και το χρώμα του. Στα μαλακά ή υγρά φαγητά πρέπει να αφήνουμε όμως κενό χώρο ελεύθερο, γιατί με την κατάψυξη διογκώνονται (αν γεμίσετε ένα γυάλινο μπουκάλι με νερό και το βάλετε στην κατάψυξη, μετά από μερικές ώρες θα έχετε μια κατάψυξη γεμάτη σπασμένα γυαλιά!) Σε γενικές γραμμές για τα υγρά φαγητά είναι καλά τα τάπερ και τα γυάλινα βαζάκια, για φαγητά με μεγάλο όγκο είναι κατάλληλες οι πλαστικές σακούλες και η διαφανής μεμβράνη (αρκεί να κλείνουν καλά), ενώ επίσης κατάλληλο είναι και το αλουμινόχαρτο. Εάν αγοράσετε τάπερ, προτιμήστε τα τετράγωνα ή τα ορθογώνια, γιατί πιάνουν λιγότερο χώρο από τα στρογγυλά.

Πως θα το αναγνωρίσουμε μέσα στην κατάψυξη. Αν βάλουμε διάφορα τρόφιμα μέσα σε διάφορες συκσευασίες και γεμίσουμε την κατάψυξή μας με αυτά, μετά από μερικές εβδομάδες που θα θέλουμε να αποψύξουμε λίγο κοτόπουλο ας πούμε, δεν θα θυμόμαστε που το έχουμε βάλει και υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούμε με φρέσκα φασολάκια! Για να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις, καλό είναι να βάζουμε ετικέτες στις συσκευασίες, στις οποίες θα αναγράφουμε τι φαγητό έχει μέσα και πότε το καταψύξαμε. Χρησιμοποιήστε μολύβι, κηρομπογιά ή ειδικό μαρκαδόρο, γιατί τα περισσότερα στυλό χάνουν το χρώμα τους μέσα στην κατάψυξη. Πάρτε λοιπόν ένα κομμάτι χαρτί, γράψτε πάνω τις πληροφορίες που θέλετε και κολλήστε το με σελοτέιπ πάνω στη συσκευασία ΠΡΙΝ τη βάλετε στην κατάψυξη (το σελοτέιπ δεν κολλάει πάνω σε παγωμένη επιφάνεια).



Σχεδόν όλα τα φαγητά μπορούν να μπουν στην κατάψυξη. Κρέας, πουλερικά, ψάρια, σκληρά τυριά, ψωμί, κέικ, γλυκά, μπισκότα, κρέμα γάλακτος, ξηροί καρποί, καφές και τόσα άλλα, θα διατηρηθούν τέλεια αν τα συσκευάσετε σωστά και τα βάλετε στην κατάψυξή σας. Εδώ θα βρούμε γενικές πληροφορίες για το ποιά φαγητά μπαίνουν στην κατάψυξη και πως.


ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
Πρώτα χωρίστε το κρέας σας σε μερίδες, τέτοιες ώστε να μπορείτε να ξεπαγώσετε την ποσότητα που χρειάζεστε για την οικογένειά σας.
Μοσχάρι, αρνί και πουλερικά διατηρούνται στην κατάψυξη για ένα χρόνο περίπου, ενώ το χοιρινό για έξι μήνες. Κρέας που έχετε ήδη μαγειρέψει και έχει περισσέψει, συσκευασμένο σωστά διατηρείται για 3-6 μήνες.
Εάν ξεχάχετε να ξεπαγώσετε το κρέας που θέλετε να μαγειρέψετε, μη στεναχωριέστε. Μπορείτε να το μαγειρέψετε ενώ είναι ακόμα κατεψυγμένο. Απλώς πρέπει να το αφήσετε να μαγειρευτεί για περισσότερο χρόνο (όσο θα χρειαζόταν αν ήταν σε θερμοκρασία δωματίου, συν άλλο μισό αυτού του χρόνου. Αν δηλαδή ήθελε 1 ώρα, τώρα θα το αφήσετε 1 ½.) Αυτό ισχύει για όλα τα κρέατα εκτός από το χοιρινό, όπου για λόγους ασφαλείας, δεν πρέπει ποτέ να μαγειρεύεται κατεψυγμένο.
ΦΡΟΥΤΑ
Διαλέξτε φρούτα ώριμα και πλύντε τα καλά με κρύο νερό. Τα περισσότερα φρούτα διατηρούν την καλή γεύση μετά την κατάψυξη, αλλά γίνονται κάπως πιο μαλακά. Σε μορφή πουρέ ή χυμού διατηρούνται καλύτερα.
ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Τα περισσότερα λαχανικά πρέπει πριν καταψυχθούν να ζεματιστούν.
Διαλέξτε φρέσκα λαχανικά, πλύντε τα με κρύο νερό και κάντε τις προετοιμασίες που θα κάνατε αν ήταν να μαγειρευτούν. Αν χρειάζετε, κόψτε τα. Βάλτε σε μια κατσαρόλα μεγάλη νερό. Όταν βράσει, βάλτε μέσα μια μικρή ποσότητα λαχανικών (τόση κάθε φορά ώστε το νερό να ξαναρχισει να βράζει μέσα σε ένα λεπτό). Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα λαχανικά μέσα για 2-6 λεπτά ανάλογα με το είδος. Αμέσως μετά βγάλτε τα και βουτήξτε τα σε νερό με παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός. Αφήστε τα στο κρύο νερό για όση ώρα τα είχατε και βράζανε. Στραγγίστε τα, βάλτε τα σε σακούλες και στην κατάψυξη.
Λαχανικά που δεν ζεματίζονται είναι:

τα πατζάρια (βράστε τα καλά, καθαρίστε τα και κόψτε τα φέτες αν θέλετε)
οι πατάτες – γλυκοπατάτες – κολοκύθα (μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν μαλακά και κάντε τα πουρέ πριν την κατάψυξη. Τα ξεπαγώνετε σε μπαιν μαρί προσθέτοντας βούτυρο και μπαχαρικά.)
Τα μανιτάρια (τα σωτάρετε ολόκληρα ή τεμαχισμένα με λίγο βούτυρο και τα βάζετε αμέσως στην κατάψυξη)
Η πράσινη πιπεριά και τα κρεμμύδια δεν χρειάζονται τίποτα άλλο πέρα από πλύσιμο (και κόψιμο αν θέλετε)
ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΦΑΓΗΤΑ
Μια πολύ καλή ιδέα είναι να μαγειρεύετε διπλή η τριπλή ποσότητα φαγητού και να βάζετε το υπόλοιπο σε μερίδες στην κατάψυξη. Ο κόπος είναι ελάχιστος μια που θα μαγειρέψετε έτσι κι αλλιώς και σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις. Σχεδόν όλα τα φαγητά μπαίνουν στην κατάψυξη.
ΕΜΕΙΝΕ ΦΑΓΗΤΟ;
Η κατάψυξη είναι σαν τράπεζα. Ό,τι μας περισεύει μπορεί να μπει εκεί για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Περίσεψε χυμός ντομάτας; Βάλτε τον σε παγοθήκες. Περίσεψε κοτόπουλο από τη σούπα που φτιάξατε; Βάλτε το στην κατάψυξη και κάποια στιγμή θα το χρησιμοποιήσετε για πίτες ή σάντουιτς. Το ίδιο ισχύει για όλα τα φαγητά. Δεν χρειάζετε να πετάμε τίποτα, γιατί κάπου θα μας χρειαστεί αργότερα.
ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ
Εξαίρεση σε όλα αυτά είναι:
Οι πατάτες (μόνο ως πουρές μπαίνουν στην κατάψυξη)
Μαλακά τυριά, κομμένο συκώτι, μαρένγκα, σάλτες που έχουν αβγό
Τα σφιχτά βρασμένα αβγά , τα περισσότερα τηγανιτά ή πανέ φαγητά, τα φαγητά με ζελατίνη.
Μαρούλια, ωμές ντομάτες, αγγούρια και μπανάνες.


Καταψύχω Λαχανικά

Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλετε στην κατάψυξη και να τα διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Δείτε εδώ γενικές οδηγίες για την κατάψυξη των λαχανικών.
Γενικές οδηγίες:
Ζεμάτισμα
Τα περισσότερα λαχανικά διατηρούνται στην κατάψυξη, αφού πρώτα τα ζεματίσουμε. Η διαδικασία έχει ως εξής:

Τα λαχανικά σας πρέπει να είναι φρέσκα και πλυμένα. Κάποια πρέπει να τα κόψετε και σε κομμάτια. Γενικά τα προετοιμάζετε όπως θα κάνατε και αν τα μαγειρεύατε.
Βάλτε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό (περίπου 1 λίτρο νερό για κάθε μισό κιλό λαχανικών) και αφήστε το να βράσει.
Βάλτε μια μικρή ποσότητα λαχανικών σε συρμάτινο καλαθάκι και βουτήξτε τα στο νερό που βράζει. Αφήστε τα για λίγα λεπτά με σκεπασμένο το καπάκι.
Βγάλτε τα λαχανικά και βουτήξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσετε το βρασμό. Αφήστε τα στο παγωμένο νερό όση ώρα τα είχατε αφήσει και στο βραστό.
Στεγνώστε τα λαχανικά και βάλτε τα σε σακούλες, χωρίς κανένα υγρό και βάλτε τα στην κατάψυξη.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο νερό και για τα υπόλοιπα λαχανικά.
Εξαιρέσεις:
Δεν ζεματίζουμε τα εξής λαχανικά:
Τα πατζάρια: βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν, ξεφλουδίστε τα, κόψτε τα σε φέτες και πακετάρετέ τα.
Οι πατάτες, οι γλυκοπατάτες και η κολοκύθα θα πρέπει πρώτα να βραστούν καλά, να γίνουν πουρές και μετά να μπουν στην κατάψυξη. Για να τις ξεπαγώσετε, βάλτε τις σε μπεν μαρί με βούτυρο και αλατοπίπερο.
Τα μανιτάρια: τα σωτάρετε ελαφρώς, ολόκληρα ή σε φέτες, σε λίγο βούτυρο και μετά καταψύξτε τα αμέσως.
Η πράσινη πιπεριά και τα κρεμμύδια μπορούν να καταψυχθούν ως έχουν, αφού τα πλύνετε και τα κόψετε.

Πως μαγειρεύουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά:
Τα κατεψυγμένα λαχανικά χρειάζονται λιγότερο χρόνο μαγειρέματος.
Τα περισσότερα μπορείτε να τα μαγειρέψετε κατευθείαν από την κατάψυξη. Άλλα όπως το μπρόκολο και διάφορα πράσινα λαχανικά, είναι καλύτερο να τα αφήσετε να ξεπαγώσουν λίγο.

πηγή : sintagespareas.gr
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-10-08, 13:11   #3
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Elenik μαγειρεμένα φαγητά καταψύχωνται σχεδόν ΟΛΑ!
Παστίτσιο , ντολμαδάκια , μουσακάς , μοσχάρι , λαδερά , φασολάκια , μπάμιες , σουτσουκάκια που λες και εσύ κτλ.

Τα αφήνεις να κρυώσουν εντελώς και τα βαζεις κατάψηξη.
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-10-08, 17:33   #4
politissa
 
Το avatar του χρήστη politissa
 
Εγγραφή: 07-02-2008
Περιοχή: Θεσσαλονικη, Περαια
Μηνύματα: 238
politissa ουδετερη μηδέν
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην politissa Send a message via Skype™ to politissa
Προεπιλογή

Να σας πω την αμαρτια μου, επειδη το "μεγαλο" μου το μωρο τρωει πολυ συγκεκριμενα πραγματα, οταν μαγειρευω και περισσευει καμια μεριδα την βαζω σε ταπερακι και βουρ στην καταψυξη.Το κολπο με βολεψε πολυ ειδικα τωρα με τα παιδια που καμια φορα αλλο τρωω εγω, αλλο τα κοριτσια και αλλο το μωρο μου!
Επισης με βολεψε πολυ να βαζω στην καταψυξη ετοιμα κεφτεδακια. Τα τηγανιζω κανονικα(κανω μια μεγαλη ποσοτητα οταν βρω ωρα) και τα χωριζω σε πολυμπαγκ μεριδες. Τα βραδια που κοιμουνται νωρις τα κοριτσια τα ξεπαγωνω στα μικροκυματα και κανω μια πιατελιτσα με κεφτεδακια τυρακι σαλαμακι κριτσινια κρασακι και περναμε μια χαρα με τον αντρα μου. Γλυτωνεις πολλα λεφτα σε delivery με τετοιες πιατελιτσες της καταψυξης!
__________________
Ο χρήστης politissa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-10-08, 20:36   #5
peny
 
Το avatar του χρήστη peny
 
Εγγραφή: 25-08-2008
Μηνύματα: 1.144
peny ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Και εμένα με εχει βολέψει πολύ το θέμα καταψυξη! Όταν μαγειρεύω κάτι όσο περισσεψει το βάζω στον καταψύκτη.Όταν φτιάχνω μπιφτέκια ετοιμα πλασμένα τα βάζω στην καταψυξη με το ταψί και όταν παγώσουν τα ξεκολλάω απο το ταψί και τα βάζω σε σακουλακια.Τέλος επειδή η πεθερά μου έχει περιβόλι και ειδκά το καλοκαιρι μου φέρνει λαχανικά με τα τελάρα τα πλένω τα κόβω, τα τηγανίζω αν θέλουν (μελιτζάνες, κολοκύθια) και μέσα. Ακόμα και τάπερ με άνιθο μαιντανο και κρεμμυδακια φρέσκα έχω. Μεγάλη ευκολία...
Ο χρήστης peny δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-10-08, 00:03   #6
elenik
 
Το avatar του χρήστη elenik
 
Εγγραφή: 20-04-2007
Μηνύματα: 6.334
elenik ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Ειναι υγιεινο να καταψυξω σε ταπερ? Γενικα τα πλαστικα τα αποφευγω αλλα πως να βαλω μεσα μοσχαρι κλπ. Με κατσαρολα? Θα θελω πολλες... κατσαρολες
__________________


Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!
Ο χρήστης elenik δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-10-08, 00:36   #7
ΝΑΝΤΙΑ1
 
Εγγραφή: 06-10-2008
Μηνύματα: 365
ΝΑΝΤΙΑ1 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ.ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΩ ΕΤΟΙΜΟ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΑΝΑΒΙΚΗ.ΤΑ ΚΟΒΩ ΨΙΛΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΔΥΟΣΜΟ ΣΕΛΙΝΟ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ.ΕΧΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ.ΔΕΝ ΤΡΕΧΩ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ .ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ:ΛΑΔΙΕΣ ,ΑΛΑΤΑ,ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΥΣ ΝΕΡΟΧΥΤΕΣ,ΠΛΑΚΑΚΙΑ ,ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ(ΜΥΡΩΔΙΕΣ) ΛΕΡΩΜΕΝΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Η ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ.ΠΧ ΠΩΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ ΑΠΟ ΛΑΔΙ ΣΤΑ ΡΟΥΧΑ?ΒΑΖΟΥΜΕ ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ.Κ.Α..............................ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ?
Ο χρήστης ΝΑΝΤΙΑ1 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-10-08, 11:35   #8
athens2006
 
Εγγραφή: 31-03-2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 796
athens2006 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

και εγώ την εχω καταβρει με την κατάψυξη.
Ο παππούς μου στην κατερινη εχει ενα θεσπέσιο περιβόλι, πιπεριές ολων των ειδών, μελιτζάνες, φασολάκια, κολοκυθάκια, μαιντανούς, βασιλικούς, σέλινο, κρεμμυδάκια φρέσκα, αμπελόφυλλα από το αμπέλι. Ολα έτοιμα σε μεριδούλες, κατευθείαν για φαγητό ή μαγείρεμα.
Και εγώ βάζω μεγάλες ποσότητες κατεψυγμένων αρακα κλπ, ψαρια για σουπίτσες, πίτσες, τυροπιτοειδή, τσουρέκια, κέηκ, πάστες(η μαμα ζαχαροπλάστης ) και βέβαια ότι φαγητο περισσέψει μπαίνει μέσα.
Επίσης μουσακας, παστίτσιο, μαγειρίτσα γιατι ο συζυγος δεν αρκείται μονο το Πάσχα, θέλει όλο το χρόνο οποτε κάνω δύο κατσαρόλες κα αποθηκεύω.
Σωτήριος ο καταψύκτης και ειναι και οικολογικός οποτε δεν καει και πολυ ρευμα.
Ο χρήστης athens2006 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-10-08, 11:38   #9
sabrina
 
Το avatar του χρήστη sabrina
 
Εγγραφή: 04-09-2008
Μηνύματα: 1.187
sabrina ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

πιστός υπηρετης κ γω της καταψυξης!!!!!!!!!!!!!!!!
σωτηριο πραγμα
εχω γραψει κ αλλου τι αποθηκευω
τα μεταφερω......
__________________

EΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...


Ο χρήστης sabrina δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-10-08, 11:40   #10
sabrina
 
Το avatar του χρήστη sabrina
 
Εγγραφή: 04-09-2008
Μηνύματα: 1.187
sabrina ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

λοιπον....
ΚΑΤΑΨΥΞΗ
-ψωμι χθεσινο(τελειο για κιμα κ για οτιδηποτε ακομα κ πιτσα με βαση ψωμι)
-καροτα(ειτε ολοκληρα που τριβονται πολυ ευκολα κατεθειαν η κομματακια)
-σκορδο
-κρεμυδακι φρεσκο
-κρεμμυδακι κανονικο
-σελινο
-ανιθο
-πιπερια
-μαιντανο(ολα ψιλοκομμενα σε ταπερακια)
-μπεικον (χωρισμενο σε μεριδουλες για οταν χρειαζομαι λιγο)
-μυζηθρα σκληρη για μακαρονια(1,5 € ενα μεγαλο ταπερ λ δεν κολλαει κ ειναι κ νοστιμο, κατευθειαν με το κουταλι τοη βγαζω απο τη καταψη)
-γκουντα τριμμενο κ αυτο σε μεριδουλες
-οτι σάλτσα μενει καταψυξη κ πάντα θα χρειαστει για συμπληρωμα καπου
-πιτες πάντα ις διπλουν καμια βαρετη μερα θα βγαλω τη δευτερη
-κ πιτσα επισης
-επισης κολοκυθακια και μελιτζανες απο το κηπο της μαμας μου το καλοκαιρι που εμεναν πολλα(ποσες να φαμε???)τις-τα εχω κοψει φετες κ ειναι σε σακουλακια χωρισμενα στη καταψυξη
οποτε κ χειμωνιατικα θα τρωω μελιτζανες και κολοκυθακια "οικογενειακης παραγωγης"

αυτα τα ολίγα
ελπιζω να εδωσα καμια χρησιμη ιδεα......
__________________

EΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...


Ο χρήστης sabrina δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-10-08, 16:21   #11
peny
 
Το avatar του χρήστη peny
 
Εγγραφή: 25-08-2008
Μηνύματα: 1.144
peny ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Αλήθεια SABRINA το κρεμμύδι το ξερό πως το καταψύχεις μόνο αυτό δεν έχω κάνει.Άμα είναι κομμενο στο multi ξεκολλάει μετά λίγο λίγο ή θέλει σε σακουλάκια μεριδούλες?
Ο χρήστης peny δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-10-08, 16:24   #12
ΝΑΝΤΙΑ1
 
Εγγραφή: 06-10-2008
Μηνύματα: 365
ΝΑΝΤΙΑ1 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

ΣΑΜΠΡΙΝΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΩΣ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ?ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ
Ο χρήστης ΝΑΝΤΙΑ1 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 05-11-08, 01:42   #13
Jen.
 
Το avatar του χρήστη Jen.
 
Εγγραφή: 24-05-2008
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 1.612
Jen. ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Αυτό που ξέρω πάντως είναι πως άλλο χρόνο πρέπει να μένουν τα φαγητά στην κατάψυξη και άλλο στο καταψύκτη...
στην απλή κατάψυξη των συμβατικών ψυγείων νομίζω πρέπει να μένουν μέχρι 1 μήνα (διορθώστε με αν κάνω λάθος) και μόνο στο ειδικό καταψύκτη μπορεί και 1 χρόνο...τώρα με τα καινούργια ψυγεία δεν ξέρω τι παίζει...όποια ξέρει ας μας ενημερώσει...
__________________
Ο χρήστης Jen. δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-01-09, 19:03   #14
zouzoula
 
Εγγραφή: 28-12-2008
Μηνύματα: 91
zouzoula ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο sabrina
λοιπον....
ΚΑΤΑΨΥΞΗ
-ψωμι χθεσινο(τελειο για κιμα κ για οτιδηποτε ακομα κ πιτσα με βαση ψωμι)
-καροτα(ειτε ολοκληρα που τριβονται πολυ ευκολα κατεθειαν η κομματακια)
-σκορδο
-κρεμυδακι φρεσκο
-κρεμμυδακι κανονικο
-σελινο
-ανιθο
-πιπερια
-μαιντανο(ολα ψιλοκομμενα σε ταπερακια)
-μπεικον (χωρισμενο σε μεριδουλες για οταν χρειαζομαι λιγο)
-μυζηθρα σκληρη για μακαρονια(1,5 ? ενα μεγαλο ταπερ λ δεν κολλαει κ ειναι κ νοστιμο, κατευθειαν με το κουταλι τοη βγαζω απο τη καταψη)
-γκουντα τριμμενο κ αυτο σε μεριδουλες
-οτι σάλτσα μενει καταψυξη κ πάντα θα χρειαστει για συμπληρωμα καπου
-πιτες πάντα ις διπλουν καμια βαρετη μερα θα βγαλω τη δευτερη
-κ πιτσα επισης
-επισης κολοκυθακια και μελιτζανες απο το κηπο της μαμας μου το καλοκαιρι που εμεναν πολλα(ποσες να φαμε???)τις-τα εχω κοψει φετες κ ειναι σε σακουλακια χωρισμενα στη καταψυξη
οποτε κ χειμωνιατικα θα τρωω μελιτζανες και κολοκυθακια "οικογενειακης παραγωγης"

αυτα τα ολίγα
ελπιζω να εδωσα καμια χρησιμη ιδεα......
κι εγω καταψυχω διαφορα αλλα με τις πιτσες και τις πιτες τι ακριβως κανεις? τα καταψυχεις μαγειρεμενα ή σε καποιο σταδιο της προετοιμασιας? και με τις πιτες τι γινεται? φανταζομαι οτι παιζει ρολο το φυλλο που χρησιμοποιεις
Ο χρήστης zouzoula δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-01-09, 13:19   #15
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Οταν έχουμε έτοιμη την πίτα - πίτσα , πάντα με φύλλο - ζύμη φρέσκο/κιά , πριν ακριβώς το ψήσιμο ,στο στάδιο αυτό μπορούμε να διατηρήσουμε τις πίτες - πίτσες -τάρτες στην κατάψη.
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks



Εργαλεία Θεμάτων

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:20.


 
 
 
ποιοι είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά    
© parents.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.


website by
website by VelocityFarm