Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΜΕ ΑΤΟΜΟ ΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΣΕ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ


Recommended Posts

καλημέρα, τραβάμε ένα χοντρό λούκι με την αδερφή της μητέρας μου που υποβάλλεται σε ακτινοβολίες χημειοθεραπείες καθημερινά και η καημένη θέλει να βλέπει το παιδί κάθε μέρα όπως έκανε παλια για ψυχολογικούς λόγους. Οι δικοί της γιατροί της είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ενώ όλοι οι δικοί μου συνέστησαν να μείνει μακριά; Αυτή τους αποκαλεί όλους τους δικούς μου βλάχους...δεν ξέρω τι να κάνω φοβάμαι για το μωρό αλλά είναι λεπτή η θέση μου...γνωρίζει κανείς κάτι περισσότερο; θα με υποχρεώνατε...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Η κουμπαρα μου ηταν εγκυος κ ειχε ηδη ενα μωρο μηνων κ εκανε η αδελφη της χημειοθεραπειες κ ακτινοβολιες κ εκτος του οτι πηγαινε μαζι της στα νοσοκομειοα να τις κανει που ηταν εγκυος,μετα ηταν συνεχεια μαζι στο σπιτι της κ με το μωρο της που ηταν 6-7μηνων εαν θυμαμαι καλα.Ξανα ρωτα εναν γιατρο να σου πει,εγω δεν σου λεω τι θα κανεις,απλα σου λεω τι εκανε η κουμπαρα μου

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω τι να σου πω. Ξερω μονο οτι τιποτα απο τις χημειοθεραπειες δεν βλαπτει ενηλικα. Πιστευω οτι το ιδιο ισχυει και για μωρο.

Αντιθετα το ατομο που κανει χημειοθεραπειες μπορει να κολησει κατι απο τους αλλους.

 

Θα ελεγα να ρωτησεις καποιον αλλο γιατρο. Ο παιδιατρος της μικρης απο τι σου λεει οτι κινδυνευει η μικρη.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Εχω την ιδια αποψη με τις προηγουμενες κοπελες...

Γνωριζω οτι οι χημειοθεραπειες καθως επισης κ οι ακτινοβολιες δεν επηρρεαζουν κανενα αλλο ατομο εκτος απο το ατομο που υποβαλλεται σε αυτες. Αυτο το ατομο μαλιστα κινδυνευει απο τους γυρω του κ οχι το αντιθετο. Ο αδερφος μου περασε την διαδικασια αυτη κ γι'αυτο ειμαι σε θεση να γνωριζω. Αν μαθεις κατι περισσοτερο σχετικα, ενημερωσε μας σε παρακαλω. Βλεπεις εγω εχασα το μεχρι τοτε πιο αγαπημενο ατομο της ζωης μου κ αν την ασθενεια του αυτη την περνουσε τωρα, οπωσδηποτε θα ηθελα να ερχεται σε επαφη με το παιδι μου. Αν πραγματι δεν θα επρεπε θελω να το γνωριζω.

Τελος ευχομαι ολα να πανε κατ'ευχην για την θεια σου.

Link to comment
Share on other sites

ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση μπορεί να έχει η ακτινοβολία που δέχεται ένας ενήλικας στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο, με το ότι θα πάρει μετά από κάτι ώρες το μωρό αγκαλιά στο σπίτι του

 

με αυτό το σκεπτικό δλδ δε θα υπήρχε υπάλληλος που θα δεχόταν να συναναστραφεί αυτούς τους ανθρώπους...

 

φυσικά δεν είμαι γιατρός αλλά εγώ δεν θα ρωτούσαν καν τον γιατρό μου για κάτι τέτοιο...

ίσα ίσα που θα πήγαινα το παιδί μου από μόνη μου στον καρκινοπαθή συγγενή μου για να παίρνει δύναμη να παλέψει για να κερδίσει πίσω τη ζωή του νικητής

 

παρόλα αυτά όμως θα το ψάξω περισσότερο και ότι βρω θα σε ενημερώσω....

αν βρω ευκαιρία θα ρωτήσω και τον δικό μου παιδίατρο να μου πει τη γνώμη του

έτσι για εγκυκλοπαιδικούς λόγους

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Όπως και οι υπόλοιπες κοπέλες, δεν νομίζω ότι η θεραπεία με ακτινοβολίες αποτελεί λόγω απομάκρυνσης του παιδιού από το άτομο που τις κάνει.

Μήπως υπάρχει κάποια παρανόηση?:roll: Υπάρχουν κάποιες ιατρικές εξετάσεις (όχι θεραπεία νομίζω) στις οποίες διοχετεύεται κάποια ραδιενεργή ουσία στον οργανισμό και τότε πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με παιδιά και εγγύους για ~48 ώρες γιατί ο εξεταζόμενος "ακτινοβολεί" ο ίδιος .

Αυτό όμως καμία σχέση δεν έχει με τις ακτινοβολίες που δέχεται κατά τη διάρκεια της θεραπείας:wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png
Link to comment
Share on other sites

Να καταθέσω και εγώ την εμπειρία μου ... ο πεθερός μου εδώ και καιρό ξεκίνησε τη διαδικασία των χημειοθεραπειών... ο ίδιος ο γιατρός του από μόνος του χωρίς να ερωτηθεί είπε στον άντρα μου, ότι την ημέρα της ακτινοβολίας καλό είναι να μην έρθει σε επαφή με το μωρό (τότε ήταν κάτω του έτους), αλλα το τόνισε εκείνη τη μέρα και μόνο και για προληπτικούς λόγους. Για να είμαι ειλικρινής δεν το ψάξαμε περισσότερο, το τηρούμε όμως όσο είναι δυνατόν, εξαλλου εκεινη τη μέρα ο άνθρωπος θέλει περισσότερο να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει και αποφεύγουμε γενικότερα τις επισκέψεις.

1aLup3.png

 

BtUIp3.png

Link to comment
Share on other sites

Να καταθέσω και εγώ την εμπειρία μου ... ο πεθερός μου εδώ και καιρό ξεκίνησε τη διαδικασία των χημειοθεραπειών... ο ίδιος ο γιατρός του από μόνος του χωρίς να ερωτηθεί είπε στον άντρα μου, ότι την ημέρα της ακτινοβολίας καλό είναι να μην έρθει σε επαφή με το μωρό (τότε ήταν κάτω του έτους), αλλα το τόνισε εκείνη τη μέρα και μόνο και για προληπτικούς λόγους. .

 

Επειδή και σε μάς έχει συμβεί..δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην επαφή με τα παιδιά..πρέπει να επισημάνω ότι άλλο πράγμα έιναι οι ακτινοβολίες ( εκεί προληπτικά για μια ημέρα κι εμείς μέναμε σε απόσταση) και άλλο οι χημειοθεραπίες. :?

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

Ας καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου: Η μαμά μου έκανε ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία όταν ήμουν έγκυος. Τόσο ο γιατρός της, όσο και ο γυναικολόγος μου με είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν διατρέχω κανένα κίνδυνο ούτε εγώ, ούτε το έμβρυο. Ήμουν μάλιστα σε συνεχή επαφή με τη μαμά μου, γιατί μέναμε στην ίδια πολυκατοικία, πάνω-κάτω τα διαμερίσματά μας, και πιο πολύ ήμουν στης μάνας μου, παρά στο δικό μου. Πάντως εσύ αποφασίζεις για το τί θα κάνεις...

EoHCp3.png2Xnpp3.png
Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι και ότι οι συνθήκες διαμορφώνουν την κατάσταση ... δηλ. σε εμάς δεν ήταν δύσκολο να απομακρύνουμε τη μικρή για μια μέρα γιατί ούτως ή αλλως μένουμε μακρια και δεν βλέπουμε τα πεθερικά μου σε καθημερινή βάση. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να τηρηθεί το ίδιο αν μέναμε πάνω κάτω πχ. Πάντως και οι γιατροί που συστήνουν την απομάκρυνση το κάνουν φαντάζομαι για προληπτικούς λόγους και όχι γιατί υπάρχουν διαπιστωμένα στοιχεία.

1aLup3.png

 

BtUIp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Υπάρχουν κάποιες ιατρικές εξετάσεις (όχι θεραπεία νομίζω) στις οποίες διοχετεύεται κάποια ραδιενεργή ουσία στον οργανισμό και τότε πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με παιδιά και εγγύους για ~48 ώρες γιατί ο εξεταζόμενος "ακτινοβολεί" ο ίδιος .

 

Ετσι είναι...π.χ. για το σπινθηρογράφημα (εξέταση των οστών)...

 

Με τη χημειοθεραπεία και την ακτινοβολία, δεν διετρέχετε κανένα κίνδυνο εσείς, αλλά μάλλον η θεία σου από εσάς, γιατί ένας άνθρωπος που υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία και ακτινοβολία έχει πολύ αδύναμο ανοσοποιητικό και έτσι μπορεί να προσβληθεί εύκολά από οτιδήποτε! Είχα τη μαμά μου χρόνια να παλεύει με χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες και ξέρω από δεύτερο χέρι τι σημαίνουν.... Μόνο όταν έκανε σπινθηρογραφήματα καθόμασταν σχετικά μακριά της και δεν χρησιμοποιούσαμε την ίδια τουαλέτα.

 

Απο μένα (που δεν είμαι γιατρός βέβαια, αλλά έχω σχετική εμπειρία) δεν διετρέχει κανένα κινδυνο το μωρό σου από την θεία σου! :wink: Καλή δύναμη και περαστικά της εύχομαι! :D

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον η γιαγια μου ως καρκινοπαθης μπορει οταν κανει χημειοθεραπειες ανετα να ερθει σε επαφη με αλλους ανθρωπους και ιδιαιτερα παιδια. Το προβλημα ειναι οταν κανει σπηνθιρογραφημα, μια εξέταση με ραδιενεργα για να δουν οι γιατροι την εξελιξη του καρκινου, μετα την οποια δεν επιτρεπεται να ερθει σε επαφη με παιδια για ενα 24ωρο.

Τωρα που και ο πεθερος μου ειναι στην ιδια κατασταση, οι γιατροι μας ειπαν τα ιδια.

Link to comment
Share on other sites

Έχω κι εγώ παρόμοια εμπειρία, πολυ πρόσφατη. Πέρυσι η μητέρα μου υποβαλλόταν σε χημειοθεραπείες και η μικρούλα μου ήταν 3 μηνών. Οι ογκολόγοι και η παιδίατρος είχαν συστήσει να μην έρχεται σε επαφή με το μωρό για τις πρώτες 2-3 ημέρες τουλάχιστον γιατί μάλλον υπάρχει πιθανότητα μέσω της άδηλης ,όπως μας είπαν, αναπνοής του σώματος να μεταφερθεί το χημειθεραπευτικό στο παιδί. Αποφεύγαμε δυστυχώς την επαφή αλλά το απέφευγε και η ίδια η μητέρα μου γιατί δεν ήθηλε με τίποτα να βλάψει την εγγονούλα της. Αν και λαχταρούσε για την εγγόνα της δεν την πλησίαζε πολύ ούτε μέρες μετά.Βέβαια βρίσκοντανστο ίδιο δωμάτιο αλλά όχι αγκαλιές. Δεν ξέρω αν ήταν υπερβολικό αλλά καλυτερα να προσέχεις. Ας κάνει λίγο υπομονή και η θεία σου!Επίσης επειδή είναι πολύ αδύναμο το ανοσοποιητικό σύστημα αυτών που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία είναι επικίνδυνη η επαφή με τα μωρά γιατί μπορεί να μεταφέρουν πιο εύκολα κάποια μικρόβια αν τυχόν είναι άρρωστα χωρίς να έχει εκδηλωθεί ακόμα η νόσος.

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασα να αναφέρω για τις ακτινοβολίες. Όταν ήμουν έγκυος η μητέρα μου υποβλλόταν σε ακτινοβολίες. Με τις ακτινοβολίες δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί είναι ακτινοβολία που τη δέχεται εκείνη τη στιγμή κάποιος χωρίς να τη μεταφέρει μετά αλλού. Με το σπινθηρογράφημα βέβαια διοχετεύεται ραδιενεργό υλικό στον ασθενή το οποίο και μετά το πέρας της εξέτασης εκπέμπει και δεν θα πρέπει να έρχεται το παιδί σε επαφή με αυτόνπου υποβλήθηκε στο σπινθηρογράφημα. Επίσης επειδή μου είχαν πει(και συγκεκριμένα η παιδίατρος) ότι και μετά από αξονική τομογραφία η μητέρα μου να μην έρχεται σε επαφή με το παιδί, το έψαξα και βρήκα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί τα σκιαγραφικά μέσα που χορηγούνται στον ασθενή δεν είναι ραδιενεργά και επομένως δεν εκπέμπουν. Πάντως θα σου έλεγα να ακούσεις τους δικούς γιατρούς. Ελπίζω να σε βοήθησα!

Link to comment
Share on other sites

Οι δικοί της γιατροί της είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ενώ όλοι οι δικοί μου συνέστησαν να μείνει μακριά; ...

 

Πάει τελείωσε, ζούμε στο μεσαίωνα :?

 

Εμείς όταν ο παππούς κάνει την χημειοθεραπεία του και ειναι πεσμένα τα λευκά του κάτω απ΄τις 3.000 δεν πάμε μην τυχόν και ΤΟΝ κολλήσουμε τίποτα, όχι μήπως ΕΜΕΙΣ κινδυνεύσουμε απ'αυτόν.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Να πω και εγώ την εμπειρία μου. Πριν 2 χρόνια που έκανε ο πατέρας μου χημειοθεραπίες και ακτινοβολίες εγώ ήμουν έγκυος και η μεγάλη μου κόρη ήταν 18 μηνών. Ρωτήσαμε και τον ογκολόγο αλλά και τον γυναικολόγο μου και την παιδίατρο και μας είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε για μένα ούτε για το παιδί. Πιο πολύ κινδυνεύει ο καρκινοπαθής παρά εμείς!

.png.png.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...