Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat 0-2 | 3-5 | 6-12
 
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
-








 

Επιστροφή   Φόρουμ της ΕΕΕΓ (Ελληνική Εταιρεία Ενημέρωσης Γονέων) > Θέματα γενικού ενδιαφέροντος > Διατροφή & Συνταγές > Συνταγές

Notices

Συνταγές Συνταγές για μωράκια, συνταγές μαγειρικής για όλες τις εποχές και διάφορες περιστάσεις



Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων
Παλιά 03-06-08, 12:46   #1
ateli
 
Εγγραφή: 08-01-2008
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 228
ateli ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή Μαρμελάδες

Κοριτσια, ξερετε καμια συνταγη για μαρμελαδα βερυκοκο??? Εχω πολλα και θα μου χαλασουν?
__________________
Ο χρήστης ateli δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-06-08, 12:51   #2
maria70
 
Το avatar του χρήστη maria70
 
Εγγραφή: 05-11-2007
Περιοχή: Ισπανια
Μηνύματα: 1.286
maria70 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

ΑΦΡΟΔΙΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ!!!!!!!!!!
Αν δεν σου απαντησει σημερα η AfroditiD στειλτης πμ.
μην χαλασουν και τα βερυκοκα
Ο χρήστης maria70 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-06-08, 13:10   #3
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο maria70
..μην χαλασουν και τα βερυκοκα


Μαρμελάδα βερίκοκο

Υλικά



4 κιλά βερίκοκα
3 κιλά ζάχαρη - περίπου 3/4 του κιλού ζάχαρη για κάθε κιλό βερίκοκα
Χυμό λεμονιού (1/2 λεμόνι)



Εκτέλεση

Πλένουμε τα βερίκοκα, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα ψιλοκόβουμε.
Τα βάζουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου ανακατεύοντας μερικές φορές.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και αφήνουμε τα βερίκοκα να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι (τουλάχιστον μία ώρα) ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει η μαρμελάδα.
Μερικά λεπτά πριν γίνει ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού.
Αφού κρυώσει, τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τη φυλάμε στο ψυγείο.


Καλή επιτυχία!
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-06-08, 13:10   #4
StellaK
 
Το avatar του χρήστη StellaK
 
Εγγραφή: 25-06-2007
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 142
StellaK ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Πέρσι έφτιαξα μαρμελάδα βερύκοκο με συνταγή της Αργυρώς που μαγειρεύει στην εκπομπή της Μενεγάκη. Ήταν πολύ καλή. Δεν την έχω όμως μαζί μου...θα την φέρω αύριο
__________________
Ο χρήστης StellaK δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-06-08, 13:20   #5
ateli
 
Εγγραφή: 08-01-2008
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 228
ateli ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Ευχαριστω πολυ κοριτσια!!!! Οτι εχετε ευχαριστηση!!!! Εχω βερυκοκα δικα μας και δεν ξερω τι να τα κανω! Ποσα να φαμε τελωσπαντων!!! Afroditι ευχαριστω!! StellaK αν τη βρεις οκ!!!
__________________
Ο χρήστης ateli δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-06-08, 15:23   #6
gerakina
 
Εγγραφή: 03-01-2008
Μηνύματα: 2.617
gerakina ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Αχ δε μου στέλνεις καμιά σακουλίτσα που τα βλέπω και τα λιμπίζομαι?
__________________
Ο χρήστης gerakina δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-06-08, 20:53   #7
katerina@!!
 
Το avatar του χρήστη katerina@!!
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Περιοχή: Ναύπλιo
Μηνύματα: 1.393
katerina@!! ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ


ΥΛΙΚΑ
2 κιλά πολύ ώριμα βερίκοκα.
1 ½ κιλό ζάχαρη.
½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό.
1/2 λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Πλένετε τα βερίκοκα και τα κόβετε στην μέση. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και τη φλούδα.
2) Βάζετε σε μια κατσαρόλα στρώσεις, στρώσεις βερίκοκα και ζάχαρη.
3) Βράζετε τα βερίκοκα σε δύνατη φωτιά για 15 λεπτά, αφαιρείτε κατά διαστήματα τον αφρό τους. Τα καταβάζετε 2-3 φορές μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχουν βράσει τελείως. Τα αφήνετε για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα ξαναβράζετε για 35 λεπτά ,στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού.
4) Όταν κρυώσει λίγο η μαρμελάδα, την μοιράζετε σε ζεστά, αποστειρωμένα βάζα. Κλείνετε τα βάζα όταν κρυώσει τελείως η μαρμελάδα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!
__________________
Ο χρήστης katerina@!! δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-06-08, 23:15   #8
politissa
 
Το avatar του χρήστη politissa
 
Εγγραφή: 07-02-2008
Περιοχή: Θεσσαλονικη, Περαια
Μηνύματα: 238
politissa ουδετερη μηδέν
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην politissa Send a message via Skype™ to politissa
Προεπιλογή

Εχω και εγω συνταγη δοκιμασμενη! Με φωναζουν γιαγια Ντακ οι φιλες μου.

1 κιλο βερυκοκα
1 κιλο ζαχαρη
μισο ποτηρι νερο
χυμο απο μισο λεμονι

Πλενουμε τα βερυκοκα και τα κοβουμε στα 4 βγαζοντας τα κουκουτσια.
Τα βαζουμε σε μεγαλη βαθια κατσαρολα(πιτσιλαει η μαρμελαδα) και χυνουμε απο πανω τη ζαχαρη.Τα αφηνουμε 3-4 ωρες ετσι ωστε το φρουτο να βγαλει τους χυμους του στη ζαχαρη.Μετα απο αυτη τη διαδικασια που μπορει να γινει και απο βραδυς και να μεινει ολη νυχτα(δεν παθαινει τιποτα) προσθετουμε το νερο και βαζουμε την κατσαρολα σε δυνατη φωτια.
Μαζευουμε με κουταλι τον ασπρο αφρο που μαζευεται στα τοιχωματα της κατσαρολας μας για να γινει λαμπερο το γλυκο μας.Μετα απο 15 λεπτα βρασμου(μετραμε απο τη στιγμη που δημιουργουνται μικρες μπουρμπουληθρες σε ολη την επιφανεια της κατσαρολας ) προσθετουμε και το λεμονι και βραζουμε αλλα 5 λεπτα.
Η μαρμελαδα ειναι ετοιμη!
Η μαρμελαδα βερυκοκο ειναι η πιο ευκολη γιατι τα βερυκοκα εχουν πολλη πυκτινη και δενει παντα χωρις πολυ πολυ κοπο.Ειναι σημαντικο παντως τα 20 αυτα λεπτα να ειμαστε απερισπαστες πανω απο την κατσαρολα και να ελεγχουμε το βρασμο και το γλυκο. Ομοιως γινεται και η φραουλα.
Εγω το κανω τα τελευταια 4 χρονια, κοριτσια μιλαμε για πολλα κιλα μαρμελαδας!
Κατι σημαντικο: καλυτερα να κανουμε καθε φορα τη δοση του μισου η ενος κιλου φρουτου γιατι στα 2+ κιλα αυξανεται πολυ ο χρονος βρασμου και η μαρμελαδα σκουραινει και χανει αρκετο απο το αρωμα της.
Εχω και πολυ καλη συνταγη για μαρμελαδα μπανανα.Τη μοιρασαμε στα πασχαλινα μας καλαθακια και ειχε φοβερη επιτυχια.Τη θελετε;
__________________
Ο χρήστης politissa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-06-08, 23:18   #9
maria70
 
Το avatar του χρήστη maria70
 
Εγγραφή: 05-11-2007
Περιοχή: Ισπανια
Μηνύματα: 1.286
maria70 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

μαρμελαδα μπανανα?????????πρωτη φορα το ακουω....
ριξτην please
Ο χρήστης maria70 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-06-08, 10:18   #10
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο politissa
Εχω και πολυ καλη συνταγη για μαρμελαδα μπανανα.Τη μοιρασαμε στα πασχαλινα μας καλαθακια και ειχε φοβερη επιτυχια.Τη θελετε;
αν την θέλουμε λέει ; εννοείτε !!!!!
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-06-08, 12:17   #11
ΜΑΡΙΑ30
 
Εγγραφή: 11-12-2007
Μηνύματα: 950
ΜΑΡΙΑ30 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Afroditi D
Μαρμελάδα βερίκοκο

Υλικά



4 κιλά βερίκοκα
3 κιλά ζάχαρη - περίπου 3/4 του κιλού ζάχαρη για κάθε κιλό βερίκοκα
Χυμό λεμονιού (1/2 λεμόνι)



Εκτέλεση

Πλένουμε τα βερίκοκα, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα ψιλοκόβουμε.
Τα βάζουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου ανακατεύοντας μερικές φορές.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και αφήνουμε τα βερίκοκα να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι (τουλάχιστον μία ώρα) ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει η μαρμελάδα.
Μερικά λεπτά πριν γίνει ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού.
Αφού κρυώσει, τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τη φυλάμε στο ψυγείο.


Καλή επιτυχία!
Ακριβώς. Και αν τα ξεχάσεις..............λίγο παραπάνω και αρχίζει να σκουραίνει και το χρώμα είναι τέλεια.
__________________
Ο χρήστης ΜΑΡΙΑ30 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-06-08, 12:36   #12
ateli
 
Εγγραφή: 08-01-2008
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 228
ateli ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Κοριστια, εχθες δεν μπορουσα να γραψω, με ελιωσε η κορη μου!!! Ηθελε ολο παιχνιδια και χαρες! Που καιρος να κανω τη μαρμελαδα! Λεω να την κανω ομως σημερα αυριο γιατι τα βερικοκα δεν τα βλεπω και τοσο καλα!!! Απο συνταγες αλλο τιποτα. Ειστε φοβερες!!! Μαρμελαδα μπανανα?? Καλο ακουγετε ε???
__________________
Ο χρήστης ateli δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 04-06-08, 12:39   #13
maryp
 
Εγγραφή: 24-10-2007
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 3.452
maryp ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

σλουρπ νιαμ νιαμ
__________________

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.
Ο χρήστης maryp δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-06-08, 14:43   #14
maria70
 
Το avatar του χρήστη maria70
 
Εγγραφή: 05-11-2007
Περιοχή: Ισπανια
Μηνύματα: 1.286
maria70 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο maryp
σλουρπ νιαμ νιαμ
Μαιμου θελει μπανανα?????????????
Ο χρήστης maria70 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-06-08, 22:08   #15
politissa
 
Το avatar του χρήστη politissa
 
Εγγραφή: 07-02-2008
Περιοχή: Θεσσαλονικη, Περαια
Μηνύματα: 238
politissa ουδετερη μηδέν
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην politissa Send a message via Skype™ to politissa
Προεπιλογή

Ok παρτε μολυβι και χαρτι να η φοβερη η συνταγη!

Μαρμελαδα μπανανα

1 κιλο μπανανες(καθαρισμενες) κομμενες φετακια
800 γρ. ζαχαρη
χυμο απο μισο λεμονι
1 πρεζα βανιλια
1 πρεζα κανελα
100 γρ. ρουμι
100 γρ. νερο

Σε μια μεγαλη κατσαρολα βαζουμε το νερο, τη ζαχαρη και το λεμονι να παρουν μια βραση. Μετα προσθετουμε τις μπανανες και βραζουμε 20 λεπτα.Στα 20 λεπτα πρεπει να εχει δεσει, αποσυρουμε απο τη φωτια και προσθετουμε τη βανιλια, την κανελα και το ρουμι.
Κολαση... Το Πασχα ειχα κανει καλαθια για τους στενους συγγενεις με αυτη τη μαρμελαδα, σπιτικο τσουρεκι, σπιτικο λικερ πορτοκαλι, αβγα και πασχαλινες καρτες με κολαζ και ζωγραφιες των κοριτσιων μου και ειχαμε αποσπασει θετικοτατα σχολια.
Παντα με τις μικρες εχω πολλες μπανανες σπιτι και οταν μαυρισουν λιγο οι καλομαθημενες μου δεν τις τρωνε! Γινεται φυσικα και χωρις το ρουμι για να μπορει να φαγωθει και απο παιδακια.
__________________
Ο χρήστης politissa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-06-08, 00:41   #16
gerakina
 
Εγγραφή: 03-01-2008
Μηνύματα: 2.617
gerakina ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Σλουρπ!

Και για πες για μενα την άσχετη..μια πρέζα=μια κουταλιά,όσο πιάσω..??
__________________
Ο χρήστης gerakina δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-06-08, 11:06   #17
maryp
 
Εγγραφή: 24-10-2007
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 3.452
maryp ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο gerakina
Σλουρπ!

Και για πες για μενα την άσχετη..μια πρέζα=μια κουταλιά,όσο πιάσω..??
μια πρέζα = στη μύτη του κουταλιού του γλυκού, παρα πολύ λίγο δηλαδή
__________________

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.
Ο χρήστης maryp δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-06-08, 11:58   #18
ateli
 
Εγγραφή: 08-01-2008
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 228
ateli ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Ωραια!! Οντως πολυ χρησιμη η μαρμελαδα μπανανα!! Και εγω οταν μαυριζουν λυπαμε να τις πεταω!! Ευχαριστουμε!
__________________
Ο χρήστης ateli δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-06-08, 12:03   #19
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ateli
Ωραια!! Οντως πολυ χρησιμη η μαρμελαδα μπανανα!! Και εγω οταν μαυριζουν λυπαμε να τις πεταω!! Ευχαριστουμε!
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-06-08, 21:18   #20
politissa
 
Το avatar του χρήστη politissa
 
Εγγραφή: 07-02-2008
Περιοχή: Θεσσαλονικη, Περαια
Μηνύματα: 238
politissa ουδετερη μηδέν
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην politissa Send a message via Skype™ to politissa
Προεπιλογή

Πρεζα : η ποσοτητα που πιανεις με δεικτη και αντιχειρα
οk αυτο λιγο πολυ με το ματι ειναι, εμενα η κανελιτσα παντα μου "πεφτει" λιγακι παραπανω
__________________
Ο χρήστης politissa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-06-08, 13:32   #21
ateli
 
Εγγραφή: 08-01-2008
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 228
ateli ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Κοριτσια, εκανα τη μαρμελαδα βερυκοκο! Ολα καλα ΑΛΛΑ: ξεχασα να βαλω το λεμονι!!! Καλο ε??? Τι σημαινει αυτο τωρα? Επισης, μου εγινε λιγο σκουρα (οπως ειπε και η politissa εκανα 2 κιλα και σκουρηνε).
__________________
Ο χρήστης ateli δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-06-08, 14:20   #22
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

..μόλις αρχίσει να δένει το σιρόπι του γλυκού μας ή η μαρμελάδα μας προσθέτουμε το λεμόνι για να μη ζαχαρώσει
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-06-08, 19:27   #23
emporaki
 
Το avatar του χρήστη emporaki
 
Εγγραφή: 17-03-2008
Περιοχή: Θεσσαλονίκη - Βέροια
Μηνύματα: 94
emporaki ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο politissa
Κολαση... Το Πασχα ειχα κανει καλαθια για τους στενους συγγενεις με αυτη τη μαρμελαδα, σπιτικο τσουρεκι, σπιτικο λικερ πορτοκαλι, αβγα και πασχαλινες καρτες με κολαζ και ζωγραφιες των κοριτσιων μου και ειχαμε αποσπασει θετικοτατα σχολια.
Βρε politissa πώς θα γίνει να συγγενέψουμε να μας φέρνεις και εμάς τέτοια καλάθια; Προς το παρόν θα αρκεστώ να κάνω μόνη μου την κολαστήρια συνταγή!!! Πω, πω, πω!!!

Α! παραλίγο να το ξεχάσω, μήπως η συνταγή για το λικέρ πορτοκάλι είναι διαθέσιμη; Ευχαριστώωωω
Ο χρήστης emporaki δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-06-08, 16:00   #24
politissa
 
Το avatar του χρήστη politissa
 
Εγγραφή: 07-02-2008
Περιοχή: Θεσσαλονικη, Περαια
Μηνύματα: 238
politissa ουδετερη μηδέν
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην politissa Send a message via Skype™ to politissa
Προεπιλογή

ουπς! Τωρα το ειδα, συγνωμη!
Λικερ arancelllo (ιταλικο, αντιστοιχο του limoncello αλλα με πορτοκαλια)

10 πορτοκαλια( μυρωδατα κρητικα)
1 λιτρο βοτκα(καλυτερα καλης ποιοτητας)
1,5 λιτρο νερο(η 6 1/3 κουπας )
6 1/2 κουπες ζαχαρη

Πλενουμε και τριβουμε τα πορτοκαλια με ενα πανακι, σφουγγαρακι η ο,τι μας βολευει να φυγουν τυχον σκουπιδακια και παραφινες. Με το εργαλειο του ξεφλουδισματος παιρνουμε το πορτοκαλι μερος της φλουδας των πορτοκαλιων(το ασπρο πικριζει).Μαζευουμε τις φλουδιτσες μας και τις βαζουμε σε ενα γυαλινο βαζο μαζι με τη βοτκα.Φυλαμε για 5 μερες στο ψυγειο. Η βοτκα αρωματιζεται και παιρνει χρωμα. Την πεμπτη μερα βραζουμε για 5 λεπτα τη ζαχαρη με το νερο. Αφηνουμε το σιροπι να κρυωσει τελειως. Ανακατευουμε τα 2 υγρα μειγματα και σουρωνουμε με διπλο φιλτρο καφετιερας. Εαν το σιροπι ειναι κρυο και το σουρωμα καλο το λικερ γινεται λαμπερο και διαυγες. Μετα το σουρωμα βαζουμε το λικερ σε γυαλινα μπουκαλια και βαζουμε στο ψυγειο για 1-2 μερες να δεσουν οι γευσεις και τα αρωματα.
Να πω την αληθεια η ποσοτητα βγαινει αρκετα μεγαλη γιαυτο και κανω τη μιση δοση.
Το limoncello εχει τις ιδιες δοσολογιες απλα αντι για 10 πορτοκαλια χρησιμοποιουμε 10 λεμονια.
Καλη επιτυχια!
__________________
Ο χρήστης politissa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 14-06-08, 09:32   #25
emporaki
 
Το avatar του χρήστη emporaki
 
Εγγραφή: 17-03-2008
Περιοχή: Θεσσαλονίκη - Βέροια
Μηνύματα: 94
emporaki ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή, μου φαίνεται δυσκολούτσικη αλλά θα την προσπαθήσω.
Ο χρήστης emporaki δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-08-08, 10:47   #26
maria_23
 
Το avatar του χρήστη maria_23
 
Εγγραφή: 12-04-2008
Περιοχή: Ν.Κρήνη-Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 974
maria_23 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

Καλή σας μέρα και καλό μήνα...

Έχω 12 ροδάκινα, τα οποία είναι τελείως άνοστα και δεν υπάρχει περίπτωση να τα φάμε. Επειδή όμως τα λυπάμαι και δεν θέλω να τα πετάξω, σκέφτηκα να τα κάνω μαρμελάδα. Ξέρει καμμιά να μου πεί πόση ζάχαρη κ πόσο νερό πρέπει να βάλω? Δεν έχω ξαναφτιάξει μαρμελάδα γενικά κ έτσι δεν έχω ιδέα για τις αναλογίες...Τα φώτα σας παρακαλώ...
__________________
Ο χρήστης maria_23 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-08-08, 11:05   #27
Λαμπρινή
 
Εγγραφή: 09-03-2008
Περιοχή: Γερμανία
Μηνύματα: 1.921
Λαμπρινή ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Μαράκι θα πρέπει να ζυγίσεις τα ροδάκινα για να σου πω ακριβως ποση ζάχαρη πρεπει να βάλεις . Εμπειρικα και με το ματι ομως (οπως κανω εγω) 4-5 ροδάκινα μεγεθος μπαλακι τέννις ειναι 1 κιλο . Αν ειναι τετοια τα δικά σου τοτε εχεις περιπου 3 κιλά ροδάκινα .

1ος τρόπος

3 κιλά ροδάκινα
1,5 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Χυμό απο ενα λεμόνι

Καθαριζεις και ξεκουκουτσιάζεις τα ροδάκινα . Τα κοβεις μικρα κομματακια και τα βάζεις να βρασουν με την ζάχαρη και το νερό σε χαμηλή φωτια . Ανακατεύεις τακτικα και προσέχεις μην κολλησουν . Μολις ειναι έτοιμη προσθέτεις το χυμό λεμονιού .

2ος τρόπος

3 κιλα ροδάκινα
2 κιλά ζάχαρη
χυμο λεμονιού

Αυτος ο τροπος ειναι για ώριμα ροδάκινα . Καθαριζεις κλπ τα κοβεις κομματακια και τα βάζεις σε στρωσεις εναλαξ με ζάχαρη σε μια λεκανη . Τα αφηνεις ενα βραδυ και το πρωι (αφου έχουν βγαλει το ζουμακι τους) τα βραζεις ολα μαζι για περιπου 1 ώρα ή παραπάνω μεχρι να δεσει . Προσθέτεις τον χυμο λεμονιού .

3ος τροπος ευκολος

3 κιλά ροδάκινα
1,5 κιλό ζάχαρη
χυμο λεμονιού

Καθαριζεις κλπ τα κοβεις κομματακια και τα ριχνεις λιγα λιγα στο μούλτι . Τα χτυπας να λιώσουν και μετά τα βραζεις με την ζάχαρη ως ότου να δέσουν καλά .

Καλωφαγωτα

Σημειωση : Αν δεν ειναι νοστιμα και μυρωδατα ...δεν θα ειναι νοστιμη και η μαρμελαδα
__________________
Ο χρήστης Λαμπρινή δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-08-08, 11:30   #28
maria_23
 
Το avatar του χρήστη maria_23
 
Εγγραφή: 12-04-2008
Περιοχή: Ν.Κρήνη-Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 974
maria_23 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Λαμπρινή μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ....
Με έσωσες...
Τα λυπάμαι μωρέ να τα πετάξω...
Ψιλοώριμα είναι...
Θα κάνω αύριο ή μεθαύριο την μαρμελάδα κ θα σου πώ αν βγήκε καλή...
Λές επειδή είναι άνοστα να γίνει μάπα?
Τεσπα... θα δείξει...
Θα σε ενημερώσω...
Και πάλι ευχαριστώώώώώώώώ...
__________________
Ο χρήστης maria_23 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-08-08, 22:38   #29
Λαμπρινή
 
Εγγραφή: 09-03-2008
Περιοχή: Γερμανία
Μηνύματα: 1.921
Λαμπρινή ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Μαράκι σιγουρα θα γινει πολυ καλυτερη απο αυτες του εμποριου . Απλα μπορει να μην ειναι τοσο μυρωδάτη
Ελπιζω να γινει νοστιμη και να την πετυχεις Καλη επιτυχια !!
__________________
Ο χρήστης Λαμπρινή δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-08-08, 23:23   #30
amaretto
 
Εγγραφή: 26-09-2007
Μηνύματα: 3.438
amaretto ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Όταν είναι άνοστα και άοσμα τα φρούτα, διαλύω στο μίγμα μια βανίλια για άρωμα. Μετά, σε μια συνταγή είδα ότι έβαζαν στη μαρμελάδα μια ιδέα βιτάμ, το δοκίμασα και ήταν αρκετά νόστιμο.
Δεν ξέρω αν ενδείκνυται να αντικαταστήσεις μέρος από τη ζάχαρη με ακατέργαστη ζάχαρη ή μέλι, πιστεύω ότι θα την έκαναν πιο πικάντικη αλλά δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω.
Ο χρήστης amaretto δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-08-08, 23:27   #31
Λαμπρινή
 
Εγγραφή: 09-03-2008
Περιοχή: Γερμανία
Μηνύματα: 1.921
Λαμπρινή ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Το βιταμ/βουτυρο βοηθάει να μην πιτσιλαει η μαρμελαδα
Με μέλι ή μαυρη ζαχαρη ουτε εγώ εχω δοκιμάσει .
__________________
Ο χρήστης Λαμπρινή δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-08-08, 23:49   #32
amaretto
 
Εγγραφή: 26-09-2007
Μηνύματα: 3.438
amaretto ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Λαμπρινή
Το βιταμ/βουτυρο βοηθάει να μην πιτσιλαει η μαρμελαδα
Τι μαθαίνει κανείς!
Παλιά έφτιαχνα καζάνια μαρμελάδα με μια κλασική συνταγή, μετά βαρέθηκα αλλά πρόσφατα πήρα αρτοπαρασκευαστή που φτιάχνει μαρμελάδα και επωφελήθηκα. Οπότε δεν είχα την ευκαιρία να δω διαφορά στο πιτσίλισμα, η αλήθεια ήταν ότι ήταν η πιο "καθαρή" μαρμελάδα που έκανα ποτέ
Ο χρήστης amaretto δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-08-08, 11:18   #33
maria_23
 
Το avatar του χρήστη maria_23
 
Εγγραφή: 12-04-2008
Περιοχή: Ν.Κρήνη-Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 974
maria_23 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
Θα την κάνω την Δευτέρα και θα σας πώ.
__________________
Ο χρήστης maria_23 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-08-08, 09:21   #34
maria_23
 
Το avatar του χρήστη maria_23
 
Εγγραφή: 12-04-2008
Περιοχή: Ν.Κρήνη-Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 974
maria_23 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Καλημέρα.
Πρέπει να σας πληροφορήσω ότι η μαρμελάδα έγινε ΥΠΕΡΟΧΗ, ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ.
Γλύφουμε κ τα δάχτυλά μας δηλαδή...

Λαμπρινή μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ...
Έκανα την 1η συνταγή κ βγήκε τέλεια, αν και ξεχείλισε κ χύθηκε το μισό ζουμί σχεδόν (είχε ξυπνήσει η μπέμπα κ την θήλαζα κ δεν σκέφτηκα να πω στον άντρα μου να βλέπει την μαρμελάδα), πρόλαβε όμως ο άντρας μου κ την έσωσε κ παρεπιπτόντως μου καθάρισε κ την κουζίνα που είχε γίνει χάλια από τα σιρόπια.
__________________
Ο χρήστης maria_23 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-08-08, 10:10   #35
Λαμπρινή
 
Εγγραφή: 09-03-2008
Περιοχή: Γερμανία
Μηνύματα: 1.921
Λαμπρινή ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Μαρακι πετυχε? Αχ πολυ χαιρομαι
Καλοφαγωτη !!!!
__________________
Ο χρήστης Λαμπρινή δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-08-08, 21:24   #36
zouzounitsa79
 
Το avatar του χρήστη zouzounitsa79
 
Εγγραφή: 07-03-2008
Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτη
Μηνύματα: 891
zouzounitsa79 ουδετερη μηδέν
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην zouzounitsa79
Προεπιλογή

νοικοκυρουλες μουυυυ
Εχω βανιλιες..ξερετε αυτα τα μαυρα στριγγυλα φρουτα!!
μου ειπανε οτι κανουν υπεροχη μαρμελαδα..
εχει καμια σας συνταγη ?????????
Με σωζετεεε σματςςςςςς
__________________

Μαρικακι 12/1/2007
Λενιώ 26/5/2009
Ο χρήστης zouzounitsa79 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 29-10-08, 00:56   #37
moloha
 
Το avatar του χρήστη moloha
 
Εγγραφή: 29-09-2008
Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μηνύματα: 25
moloha ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Καμια συνταγή για μαρμελάδα κυδώνι παίζει?
Ο χρήστης moloha δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-11-08, 10:06   #38
ateli
 
Εγγραφή: 08-01-2008
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 228
ateli ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Κοριτσια καλημερα!! Ξερετε πως γινεται μαρμελαδα μανταρινι??? Εχω πολλα απο το χωριο!!!
__________________
Ο χρήστης ateli δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-11-08, 10:55   #39
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Σπιτικές Μαρμελάδες - Τι πρέπει να ξέρετε:

Να χρησιμοποιείτε πάντα φρούτα χωρίς ψεγάδια, ώριμα αλλά όχι πολύ μαλακά. Εάν τα φρούτα σας είναι παραγινομένα, η μαρμελάδα μπορεί να μουχλιάσει.
Όλα τα φρούτα πρέπει να τα πλένετε πολύ σχολαστικά.
Τα σκληρά φρούτα αφήστε τα να σιγοβράσουν για λίγη ώρα πριν βάλετε τη ζάχαρη. Έτσι θα μαλακώσουν και θα βγάλουν και την πηκτίνη τους.
Η πηκτίνη βρίσκεται κυρίως στα κουκούτσια και τη φλούδα. Εφόσον δεν τα χρησιμοποιείτε, μια καλή ιδέα είναι να τα βάλετε σε ένα τούλι, να τα δέσετε και να τα αφήσετε να βράσουν για λίγη ώρα μαζί με τα φρούτα.
Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν η θερμοκρασία βρασμού φτάσει τους 104-105°C. Μην την αφήσετε να βράσει παραπάνω από όσο χρειάζεται γιατί θα χαλάσει και ίσως ζαχαρώσει.
Εάν δεν έχετε θερμόμετρο, κάντε το τεστ του κρύου πιάτου. Βάλτε δύο πιατάκια στην κατάψυξη. Βάλτε πάνω στο ένα πιατάκι 1 κ.γ. μαρμελάδα. Βάλτε το ξανά στην κατάψυξη για ένα λεπτό. Βγάλτε το και προσπαθήστε να κάνετε μια γραμμή στη μαρμελάδα, με το δάχτυλό σας. Αν μπορείτε να κάνετε τη γραμμή χωρίς να προσπαθεί η μαρμελάδα να ξαναενωθεί, τότε είναι έτοιμη! (Το άλλο πιατάκι είναι για την περίπτωση που δεν πετύχει το πρώτο. Τότε θα συνεχίσετε με το δεύτερο, μετά από λίγη ώρα). Όση ώρα δοκιμάζετε, βγάλτε τη μαρμελάδα από τη φωτιά, για να μην παραβράσει.
Τα βαζάκια σας να είναι αποστειρωμένα και να κλείνουν καλά. Βάλτε τη μαρμελάδα στα βάζα όσο είναι ακόμα καυτή, κλείστε τα και γυρίστε τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Έτσι θα κλείσουν αεροστεγώς. Μόνο εάν έχετε αφήσει μεγάλα κομμάτια φρούτου ή φλούδας (στα πορτοκάλια ας πούμε) μην την κλείσετε αμέσως, γιατί τα κομμάτια θα ανέβουν όλα στην επιφάνεια. Αφήστε τη να κρυώσει λίγο και μετά ανακατέψτε και βάλτε στα βάζα.
Οι καλά κλεισμένες μαρμελάδες θα διατηρηθούν σε ξηρό,σκοτεινό και δροσερό μέρος μέχρι και ένα χρόνο. Αφού τις ανοίξετε, βάλτε τις στο ψυγείο όπου θα διατηρηθούν για 6 μήνες περίπου.
Εάν η μαρμελάδα σας μουχλιάσει καλό είναι να την πετάξετε αμέσως. Κανονικά δεν πρέπει ούτε να πετάμε το πάνω στρώμα και να τρώμε το υπόλοιπο.

Πηκτίνη
Η μαρμελάδα για να πήξει χρειάζεται πηκτίνη. Κάποια φρούτα έχουν πολύ πηκτίνη και κάποια σχεδόν καθόλου.
Φρούτα με πολύ πηκτίνη είναι
Μήλα, δαμάσκηνα, πορτοκάλια, μανταρίνια, γκέιπφρουτ, λεμόνια.
Μεσαία ποσότητα πηκτίνης περιέχουν τα
Βερίκοκα, κυδώνια
Μικρή ποσότητα πηκτίνης έχουν τα
κεράσια, βύσσινα, σταφύλια, πεπόνια
Ελάχιστη ποσότητα περιέχουν τα
νεκταρίνια, φράουλες, ροδάκινα, αχλάδια, σύκα

Εάν τα φρούτα λοιπόν που διαλέξατε για τη μαρμελάδα σας δεν περιέχουν αρκετή πηκτίνη, μπορείτε να προσθέσετε λίγα με υψηλή περιεκτικότητα όπως τα πορτοκάλια ή τα μήλα. Επίσης κυκλοφορεί στο εμπόριο ειδική ζάχαρη για μαρμελάδες που περιέχει πηκτίνη. Εάν τη χρησιμοποιήσετε, να ξέρετε πως η μαρμελάδα θα χρειαστεί πολύ λιγότερο βράσιμο.
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-11-08, 11:03   #40
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Μαρμελάδα Μανταρίνι

Υλικά

2 κιλά μανταρίνια ή κλημεντίνες
2 κιλά ζάχαρη
1 λεμόνι (το χυμό του)


Εκτέλεση
Πλένετε σχολαστικά τα μανταρίνια, αφαιρείτε το κοτσανάκι τους και τα κόβετε στα τέσσερα (με το φλούδι).
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνετε μέσα τα φρούτα, τα αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις και τα σουρώνετε.
Ξαναγεμίζετε την κατσαρόλα με νερό και επαναλαμβάνετε το 2ο βήμα για να φύγει η πικρίλα των φρούτων.
Aφού σουρώσετε τα μανταρίνια, τα αφήνετε να κρυώσουν, και αν έχουν κουκούτσια, πιέζετε κάθε τέταρτο ελαφρά για να φύγουν.
Στη συνέχεια, ψιλοκόβετε τα μανταρίνια σε τετραγωνάκια.
Για κάθε φλιτζάνι μανταρίνια που ρίχνετε στην κατσαρόλα, υπολογίζετε 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Bάζετε, δηλαδή, εναλλάξ μανταρίνια και ζάχαρη.
Bάζετε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τα φρούτα το χυμό τους, ανακατεύοντας τακτικά.
Bράζετε τη μαρμελάδα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και στο τέλος προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη μαρμελάδα να «κάτσει» για 24 ώρες.
Tην επομένη, βάζετε τη μαρμελάδα να πάρει βράση για άλλα 5 λεπτά και την αφήνετε να κρυώσει.
Γεμίζετε τα βάζα με την κρύα μαρμελάδα.

Καλή επιτυχία!
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks



Εργαλεία Θεμάτων

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:51.


 
 
 
ποιοι είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά    
© parents.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.


website by
website by VelocityFarm